Jap zdaj sem si rezerviral Volvo XC60 ... Če bi dobil na lotu

OK da poročam:
1. Testna vožnja za Hondo: avto nenormalno dobro leži na cesti. Motor je super (morda bi lahko bil še malo bolj "športen" glede na svojih 183KM, ampak je tudi lahko dost ekonomičen). Vožnja po ovinkih in prestavljanje je poezija. Itak ma vse možno asistenčne sisteme že "osnovni" paket "Sport", ki je po mojem tudi best buy varianta pri tem avtu. Tukaj bi edino dodal (če bi se dalo, a se žal to pri Hondi, Mazdi, ipd. ne da dodajati stvari individualno ampak samo v sklopu nekaka paketa) Keyless sistem (odpiranje vrat in zagon motorja brez ključa - drugo vse ima več ali manj). Na NCAP testu je sicer zaradi malo slabše zaščite potnikov zadaj dobila Honda Civic "samo" 4 zvezdice. Prtljažnik v 5v je kar velik, edina "slabša" točka je sedenje zadaj..."problem" ni toliko prostor za noge, ampak bolj za glavo.
2. Renault Kadjar: 1.2 tce motor (130KM) dovolj močan za tudi malo večji avto kot je Kadjar (za normalno vožnjo več kot dovolj). Višji položaj pri vožnji ni slab, tudi materiali sami niso slabi. Seveda sama vožnja niti približno ni na nivoju Honde (kar pa je seveda tudi za pričakovati saj sta to popolnoma različna avtomobila). Ima kar veliko prostora (sploh v primerjavi z Hondo

). Ima 5 let garanacije (Honda "le" 3). Popolnoma opremljen Bose 1.2tce + s še nekaj dodatki pride toliko kot Honda 1.5 Sport. (ca. 22.000). Mislim da ni veliko avtomobilov ki ponujajo toliko avta za takšno ceno kot Civic in Kadjar (v tem rangu avtomobilov seveda).
3. Opel Insignia: Dost lepša in prostornejša od modela, ki ga zamenjuje (sploh prostora zadaj je kar nekaj več). Nisem bil na testni, ker je zmanjkalo časa (zaradi zgoraj dveh naštetih). Sem pa se malo pozanimal za cene: Insignia 1.5 (165KM bencinc) INOVATION z polno dodatne opreme (npr. ful LED, OPC paket zunaj in znotraj, 20" gume, vsi varnostni pripomočki in še in še...) za ca. 27.500€. Seveda če ne bi tolko opreme noter dal, bi dobil še bistveno nižjo ceno, tako da okoli 23-24€ bi še tudi dobil lepo opremljeno Insignio.
V tem tednu še sledita 3008 in Leon...