Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Nakup rabljene Škode Octavie Combi diesel- mnenja, nasveti

Napisal/-a jaggy Pe avg 04, 2017 2:21 pm

Lp.
Na dan naredim 75km v obe smeri od tega 3/4 AC. Zanima me mnenja med 1.6 ali 2.0. Ogledujem si nekje med 2013 in 2015 letniki do 14000€ ter seveda normalni kilometri (mogoče še kak € raje zraven če se res izplača). Ali se bolj splača vzeti močnejšo različico ne glede na višjo ceno avtomobila ali raje vzamem kakšno leto mlajšega z 1.6 motorjem 110 km? Zanima me na splošno ali sta oba motorja primerljive kvalitete ali ima kateri kakšne hibe (se pa zavedam da je to spet splet naključij in sreče)...
Gledal sem tudi na mobile.de ampak če še preračunaš DMV stroške prevoza in ostalih si 1000€ na dražjem kot v SLO tako da mi res ni jasno kaj se dogaja ko oni avto uvozijo iz tujine...

Ker se mi je hvala bogu na poti iz dopusta blizu Makarske pokvaril moj zvesti 16 let star avto da so ga morali odpeljati z avtovleko sem se odločil da bom raje zamenjal avto kot da še kar vztrajam z tem...
Dobil sem nadomestni avto Škodo Octavio 1.6 tdi 110km tri mesece starega :). No da ne bo pomote že več kot leto sem vsake toliko časa malo brskal po avto.net-u za takšen avtomobilček tako da je bila to še samo neka potrditev ter da se je partnerka tudi navdušila nad tem avtom... (imela je neke čudne želje... :D pa itak nima blage veze tudi sam nisem neki jaki poznavatelj)
Avto je res zelo udoben v primerjavi z mojim 16 let starim a6-ko. :D Poraba presenetljivo pri 160km/h je počakala nekje na 6.2 ter 5 stopenjskim menjalnikom. Prosil bi za mnenja ali še bolje vaše izkušnje z temi avtomobili...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Nakup rabljene Škode Octavie Combi diesel- mnenja, nasve

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe avg 04, 2017 2:27 pm

Raje vzemi 2.0 TDI, so bolj preizkušeni motorji in manj napak, pa še poraba bo enaka.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe avg 04, 2017 2:49 pm

Imam oba (2.0 letnik 2009 in 1.6 letnik 2016), oba sta 110 KM (golf). Pametne razlike ne najdem, morda 2.0 za odtenek lažje povleče, zahteva kakšno menjavo prestave manj, drugega pa ni. Komot greš na 1.6.

turbič
Nov uporabnik

Napisal/-a turbič Pe avg 04, 2017 2:53 pm

Obvezno 2.0. 1.6 je nepremičnina pa še poraba ni nekaj bistveno manjša. Mogoče par deci. Nekje od 07/2015 so modelno leto 2016 in imajo tudi večji ekran v primeru, da je brez navigacije (Bolero avtoradio) pa se da na servisu naknadno odklenit tudi Smartlink (android auto / mirrorlink / carplay) in lahko za navigacijo uporabljaš telefon (če ti to seveda kaj pomeni). Cena mislim da je okrog 190€, če se ne motim.

Šveroti, pa za ene 200k prevrtijo kilometre pri uvozu zato se jim splača, drugače se jim nebi.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Pe avg 04, 2017 2:53 pm

Pozabil omeniti kako je kaj z dsg menjalnikom (sem bolj trotlziher)
Ter razlike v opremi... family, ambition, elegance, ambition,executive...
Zadnjič spremenil jaggy, dne Pe avg 04, 2017 3:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

turbič
Nov uporabnik

Napisal/-a turbič Pe avg 04, 2017 3:02 pm

Če misliš imeti avto dalj časa potem, bi se mu jaz izognil, kajti je samo še ena stvar več, ki lahko crkne in popravilo ni nikoli poceni. Sicer je super, če imaš veliko mestne vožnje ampak ker praviš, da je 3/4 avtoceste tam tako ali tako redko rabiš še kaj drugega kot 6 prestavo. Poleg tega je še nekoliko višja poraba.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Pe avg 04, 2017 3:09 pm

Avto mislim imeti dlje casa... in ja mate prav glede AC
turbič je napisal/-a:Obvezno 2.0. 1.6 je nepremičnina pa še poraba ni nekaj bistveno manjša. Mogoče par deci. Nekje od 07/2015 so modelno leto 2016 in imajo tudi večji ekran v primeru, da je brez navigacije (Bolero avtoradio) pa se da na servisu naknadno odklenit tudi Smartlink (android auto / mirrorlink / carplay) in lahko za navigacijo uporabljaš telefon (če ti to seveda kaj pomeni). Cena mislim da je okrog 190€, če se ne motim.

Šveroti, pa za ene 200k prevrtijo kilometre pri uvozu zato se jim splača, drugače se jim nebi.

Pa se na carfaxu ne da tega videt? Ce je avto uvozen ter z koliko km je bil uvozen?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe avg 04, 2017 4:04 pm

Ne nasedaj marketinškim trikom Carfax-a, češ da boš zvedel vse o avtu.

Vsi iz tujine bodo imeli bogato prevrtene km, lahko tudi več sto tisoč
1,6 je bolj kvarljiv od 2,0 DSG je bolj kvarljiv od ročnega, popravila običajno zelo draga
Tako za dizla kot za DSG velja, da je precej odvisno od prejšnjega lastnika (vzdrževanja, načina vožnje ipd), česar ti za tujega ne moreš preverit, zato obvezno slovenskega

Škoda je precenjena, za podoben denar lahko dobiš udobnejše in boljše avte razreda višje (passat, mondeo, p508, c5...). Sta sploh probala še kaj razen Škode?

Kaj so bile te ženine "čudne želje"?

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe avg 04, 2017 4:53 pm

turbič je napisal/-a:Obvezno 2.0. 1.6 je nepremičnina
Oboje gre skoraj popolnoma enako.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe avg 04, 2017 5:04 pm

Ma jaz pravim da niso vsi kilometri prevteni.

Če avto pelješ na pooblaščeni servis, da preverijo digitalno servisno knjigo, potem vse kilometre ki za zabeleženi na rezličnih mestih v avtu, pa da ti še fizično pregledajo avto, ali ima res samo toliko kilometrov.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe avg 04, 2017 5:23 pm

Se ti zdi tisti procent ali dva neprevrtenih iz tujine toliko pomemben, da je to treba posebej povdarjat? Smo že večkrat govorili o tem in skupaj prišli do spoznanja, da je vrtenje ali "oživljanje" totalk edina možnost hitrega ter velikega zaslužka. To pa nekateri čislajo čez vse, pomembna sta AMG in nova graščina, ne pa dolgoročnost uspeha.

V tujini se vrednost avta hitro približa realni, ki je "podobna" kot pri nas, kar je tudi avtor teme omenil
jaggy je napisal/-a:...Gledal sem tudi na mobile.de ampak če še preračunaš DMV stroške prevoza in ostalih si 1000€ na dražjem kot v SLO tako da mi res ni jasno kaj se dogaja ko oni avto uvozijo iz tujine....
Razlika za zaslužek izhaja iz lažnivosti podatkov (predvsem km), torej v bistvu neprimerljivosti ter lepotne obdelave.

turbič
Nov uporabnik

Napisal/-a turbič Pe avg 04, 2017 8:47 pm

uros11 je napisal/-a:
turbič je napisal/-a:Obvezno 2.0. 1.6 je nepremičnina
Oboje gre skoraj popolnoma enako.

Ti primerjaš dva 110KM motorja. 2.0TDI v Oktaviji ima 150KM pri 1.6TDI pa 105KM oz. novejši 110KM. Razlika je kot noč in dan.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe avg 04, 2017 9:37 pm

Glede na to, da malo spremljam trg rabljenih vozil, lahko trdim da je passat cenejši od octavije. Govorim o rabljenih vozilih, cca 4 leta. In dvomim, da je octavia boljši voz. Cena passatu pada zato, ker jih je kot listje na internetu. Večja je ponudba, nižja je cena. Ravno zaradi tega bi jaz premaknil tehtnico na passata oziroma še raje na mondeota.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Po avg 07, 2017 10:42 am

edit mod
Predhodnega posta se NE citira

Mondeo mi delije malo "zastarel" armatura se mi zdi vizualno prevec plasticna verjamem pa da ni tako...

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To avg 08, 2017 2:44 pm

mevden je napisal/-a:Glede na to, da malo spremljam trg rabljenih vozil, lahko trdim da je passat cenejši od octavije. Govorim o rabljenih vozilih, cca 4 leta. In dvomim, da je octavia boljši voz. Cena passatu pada zato, ker jih je kot listje na internetu. Večja je ponudba, nižja je cena. Ravno zaradi tega bi jaz premaknil tehtnico na passata oziroma še raje na mondeota.

cene passatov so nižje ker jih je 90% uvoženih z 400.000km..

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb To avg 08, 2017 6:43 pm

Se strinjam.
Sicer sta dva znanca kupila uvožena Passata. Oba avta sta imela okoli 150 kkm, stara sta bila cca. 4 leta.
Oba sta tudi popolnoma prepričana, da so km na njunuh avtih realni. Zdaj imata avta kakih 100 kkm več, ampak še vedno delata.
Pa oba trdita, da bo njun naslednji avto iz uvoza in seveda bo "das Auto".

Neverhood
Nov uporabnik

Napisal/-a Neverhood Ne avg 13, 2017 4:20 pm

mevden je napisal/-a:Glede na to, da malo spremljam trg rabljenih vozil, lahko trdim da je passat cenejši od octavije. Govorim o rabljenih vozilih, cca 4 leta. In dvomim, da je octavia boljši voz. Cena passatu pada zato, ker jih je kot listje na internetu. Večja je ponudba, nižja je cena. Ravno zaradi tega bi jaz premaknil tehtnico na passata oziroma še raje na mondeota.

Kaj? kako je možno da je passat cenejši od octavie??
Sem pred kratkim kupil novo octavio in že golf z enako opremo je dražji....kaj šele passat... za cca 10k je dražji z enako opremo!
mondeo je pa isto ful dražji....

imam pa 1.6 diesel 110KM ... za mene čisto dovolj potegne
imamo pa podoben model službeni, ki je 2.0 DSG in se kar občuti razlika pri pospeških... (tko da ne govort da ni razlike)
tako da če imaš možnost raje vzemi 2.0

in če ima še kdo kako vprašanje o teh dveh modelih odgovorim z veseljem.

Lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne avg 13, 2017 5:47 pm

Preberi malce bolje.. Uporabnik mevden je primerjal rabljene avte, ne nove!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Neverhood
Nov uporabnik

Napisal/-a Neverhood Ne avg 13, 2017 6:23 pm

sem prebral, pa kljub temu dvomim, da passat v 4 letih izgubi 10k več kot octavia....

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Ne avg 13, 2017 7:23 pm

Tudi sam sem pred nakupom gledal med Touranom, Octavio ter kasneje C5. Odločil sem se za C5 in mi ni žal. Vsekakor bi pogledal kakega C5, naj ga 'tvoja' gre pogledat in poda mnenje. Z aktivnim tempomatom je avto na AC bomba.

Če pa gledaš koliko avto zgubi v parih letih, potem bo C5 več izgubil kot VAG. Bi se pa jaz rajši odločil za 2.0 motor. Ob polno naloženem avtu in prižgani klimi bo 1.6 porabil več kot 2.0. Meni C5 ob polno naloženem in prižgani klimi na AC ne rabi več kot 6.5.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov