Firediver je napisal/-a:Glede servisov dejte primerjat obseg kaj vse se preveri za tisti denar...za Hyundai mislim, da med drugimi pregledi za potrebe garancije pregledajo in tudi pofotkajo bistvene dela karoserije glede stanja protikorozijske zaščite.
V kolikor se smatra prvi servis samo menjava olja in oljnega filtra pa je bolje, da se pelje avto direkt do fušarja...
Meni osebno morda še ni največji problem glede cene tega servisa ... 5 let ko je garancija bi dal torej okoli 1000€ za te preglede, kar sem pripravljen plačat in vsaj vem da je avto v dobrem stanju.
Na avtomobile se popolnoma nič ne spoznam, tako da raje vidim da to oni vse zrihtajo kot mora biti.
Bolj me skrbi to, ko poslušam od drugih, da na teh servish ljudje (serviserji) jemljejo dobre stvari iz naših avtov in dajejo nazaj notr neke rabljene stvari, da se potem use kvari ... nevem kok je tuki resnice in kako pogosto se to dogaja, ampak sigurno ne bi bil vesel da nekdo jemlje dobre stvari z mojega avta in jih nadomesti z nečem ki komaj da še deluje.
Zato bi raje na avtu sam zamenjal olje, filtre, svečke, zavorno tekočino itd. ... me pa res zanima kako je glede garancije v tem primeru. Če mi motor crkne čez 3 leta pa pridem jst nazaj do prodajalca ... a bo zavrnil garancijo, ker ni bil na njihovih uradnih servisih?
Imam pa še eno drugo vprašanje, ki se bolj navezuje na Hyundai i20 ...
Opazil sem da sta na voljo 2 različici ki padeta v moj cenovni razred:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... +%20Vinj...
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... 0ALI%20G...
En je 1,25 in ima 62/85 moč motorja, drug je pa 1.0 ampak ima 74/101 moč motorja. Torej če prav razumem, je v tem primeru 1.0 boljši?
1.0 meni zgleda po specifikacijah boljši motor in ima celo manjšo porabo goriva. Sem pa malo gledal na netu kakšna je razlika med tema dvema motorjema ... predvidevam da ima ta T-GDI neko turbino, zaradi česar je po neki čudni logiki boljši in manj porabi.
Je pa potem dodatno vprašanje ... kako pogoso se kvarijo te turbine in koliko stane zamenjava?
Po odzivih na forumu, mi vsi bolj svetujejo nakup Toyote Yaris, meni osebno je pa Hyundai lepši za pogledat. Že ta osnovni model za manj kot 11'000€ zgleda super.
Toyoto Yaris bi želel imeti v takem stilu:

Vendar to ni niti približno osnovni model in stane preko 15'000€. Sam osnovni model ki izgleda nekako takole mi pa ni kaj preveč všeč:

Skratka odločam se med nakupom enega od teh dveh in se nikakor ne moram odločit ... Hyundai izgleda bolje in je cenejši, ampak nevem kako je glede vzdržljivosti in koliko stanje vzdrževanje tega avta, kako pogoste so okvare itd.
Po drugi strani je pa Toyota ki je malenkost dražja, izgleda slabše (za moj okus), ampak večina ljudi pravi da je to avto ki zdrži.
Še dobro da bom moral šparat še vsaj eno leto preden bom lahko kupil katerikoli avto, tako da je še dovolj časa za razmislek