Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

luka.izola
Nov uporabnik

Chevrolet Cruze 2.0VCDi LT dizel,125KM.Kupiti ali ne?pomoc!

Napisal/-a luka.izola Če dec 21, 2017 1:43 pm

Odlocam se za nakup rabljenega vozila in sicer
Chevrolet Cruze 2.0 VCDi LT in načeloma me vse na avtu preprica, samo ena malenkost me moti. Poznam dve osebi ki imata isti avto (en od teh isti model) ki ima neprestano tezave z elektroniko na avtu.. zdej pa me zanima ce ima kdo kaksne izkusnje z tem avtom in ce lahko pove kaj vec o samem avtu in elektroniki v avtu? Se vam zdi avto vredu? Kupil bi ga za 5000€ ima pa 90,000km l.2010... denarja za neke wau avte nimam, zanimajo me mnenja izrecno za ta avto in lepo prosim za mnenja ker se nebi rad zaj.... :) hvala vsem za odgovore!(:

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Re: Chevrolet Cruze 2.0VCDi LT dizel,125KM.Kupiti ali ne?pom

Napisal/-a limas Če dec 21, 2017 7:13 pm

NE, ker je avto katastrofa glede zanesljivosti. Edina svetla točka je italijanski 2.0 dizel.
Ni samo elektronika, je tudi mehanika. Propadli daevu v ameriški lasti je šolski primer kako ameriški kapital in neoliberalni menedžment v kratkem roku uničita avtomobilsko znamko.
Šparanje na vseh koncih, nič nove tehnologije, mehanika iz starejših GM modelov, kakovost sestavnih delov katastrofa.

chad
Novinec

Napisal/-a chad Pe dec 22, 2017 12:34 am

Motor/menjalnik je kupce privabil, sama kvaliteta vožnje, izdelave, trajanja, so pa razlog, da jih na cesti ne vidiš veliko. To ni kvaliteten avto. Predlagam, da ga kupiš in odpreš tukaj temo in sproti poročaš o okvarah.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe dec 22, 2017 8:20 am

Mah, meni so bili cruzi uredu za vozit. Lahko da njegov diesel motor porabi par deci vec kot konkurenca: https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
Lahko tudi razisces, koliko Opel Astre je v tem avtu.
Drugace, kupis ga 2000 euro ceneje kot konkurenco, cez par let dobis 1500 euro manj kot za konkurenco, tako da nekaj tut profitiras.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Pe dec 22, 2017 9:05 am

Te avtomobilske znamke v Evropi ne prodajajo več. Sam avto lahko kupiš sorazmerno poceni, vzdrževanje pa ni tako poceni - dragi rezervni deli.
To je zastarela Oplova tehnologija - kar je Opel opustil, je potem prevzel bivše Daewoo, ki ga je kupil GM.
Raje poglej po drugih znamkah avtomobilov, ki so veliko bolj zanesljivi in ugodnejši za vzdrževanje.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe dec 22, 2017 9:08 am

Ali pa kupi dva enaka, da bo eden za kose.

Ista zgodba kot z Roverjem pred leti...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe dec 22, 2017 6:58 pm

Moj gre proti 200,000, eden prvih narejenih, in nimam pojma o cem govorite. Sicer bencinar. Edine napake, ki jih ima, je podedoval od astre, vecina astrinih je pa ali popravljenih ali jih pa ni. Drugace je pa astra veliko slabsa kar se tice zanesljivosti, o kateri itak tezko kaj recem, dokler me ne pusti ma cedilu. Tudi kar se tice podvozja je boljsi od oplov tistih letnikov, ki ze pocasi rjavijo, dajvu pa se ne.
V vsakem primeru je pa kaksne 3 nivoje nad renoji in podobnimi kar se tice okvar, izrabljenosti in podobnih stvari. Dele se danes poceni dobi, iz nemcije, tudi sam lahko kaj naredis, ker ni nic kompliciran.
O dizel masini pa nimam pojma kaksna je. To je druga stvar, z ostalim ni pa nic narobe.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe dec 22, 2017 7:38 pm

Hehe, tri nivoje nad Renaultom. Ta je pa dobra. Chevrolet ni bil nikoli niti blizu Renaulta in nikoli ne bo.

Avtorju teme pa, za ta denar si rajši kupi kakšnega Megana karavana.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe dec 22, 2017 7:54 pm

Imam tudi renoja, od novega, in voznja je res bolj fina, kaksne malenkosti bolj dodelane, ampak dzabe to vse ko ti tri leta star zjutraj ne vzge, med menjavo zarnice pa zrecitiras cel mitoloski slovar. Sploh pri rabljenem je pac dobro imet prioritete postimane.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So dec 23, 2017 11:33 am

In na podlagi tvojega posta, sklepam da nikoli več ne boš kupil Renoja ? :D
To je čisto narobno razmišljanje, če ima en model/serija pač eno napako jo imajo vsi. :D

Chevrolet Cruze bancinar je boljša izbira, samo je kar požrešen, ni šparovček, razen če ga na avtcesti furaš samo 100km/h.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

luka.izola
Nov uporabnik

Napisal/-a luka.izola So dec 23, 2017 3:25 pm

Joooj. Nekako mi ne disi vec tolko, zdej ko sem vse skupaj malo pregledal in prebral, zdej se zanimam za opel astro limuzina l.2010, dizel..
Nisem nek velik poznavalec vendar renoja nikakor nocem, nobenega francoza.. ne poznam ene osebe ki bi imela francoza in se lep cas vozila brez nekih napak, pa sam sem imel pezoja na katerega sem vlozil kar precej in mi je na koncu sla gred na masini pri 200k km medtem ko je bilo vse drugo na avtu prakticno novo!... z chevoroleji nimam nobenih izkusenj zato sem vprasal, kar se pa starega daaewoja tice, ga je imel oce od kolega 15let brez nekih vecjih stroskov, zato sem bil kar optimist.... verjetno bo drzalo da delajo nemci se najbolse avte... ce pa ima kdo se kaksno vredu ponudbo za avto, sem odprt za to (: ...nujno 5vrat, najraje limuzina, obvezno dizel :) drugace pa hvala za mnenja :)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So dec 23, 2017 5:04 pm

Ce mislis da delajo nemci se vedno najboljse avte in da je nemc kaj boljsi od francozov res nimas pojma. Malo pogooglaj kake probleme ma Opel s kvaliteto izdelave, pa kaksne probleme ma VW s svojimi TSI in TDI masinami. Kar hocem povedat je da ne glej tolk na znamko kot na to kolikor je doticen avto ohranjen in servisiran...lol folk se vedno zivi v casu ko je VW golf 2 bil majka, pol pa strelajo take

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So dec 23, 2017 5:35 pm

@luka-izola, tvoja prepričanja temeljijo na predsodkih.
Astra letnik 2010 je glede zanesljivosti bolj uboga. Pri dizlih lahko izbiraš med fiatovim 1.3 in 1.9 ali isuzujevim 1.7. Slednji je hrupen, požrešen in problematičen.
Ne poznaš nikogar z renojem/francozi, ki ni imel težav. So prvi lastniki ali 8., imajo na števcu realno kilometražo ali veliko večjo, so avti primerno servisirani in jih vozijo pismeni vozniki? Jaz jih poznam veliko, ampak oni niso imeli nobenih težav. Tudi številne generacije renojev v družini so nas obdarovale z zanesljivostjo in zadovoljstvom.

Hočeš dizel motor, ne zavedaš pa se, da so ravno francoski dizli poleg italijanskih najboljši.

Pri nemcih ne boš našel zanesljivosti, sploh pa jih boš preplačal za nekaj tisočakov.

Želiš si zanesljivega sodobnega dizla s petimi vrati ali limuzino za pošteno ceno: priporočam ti samo enega, pa še ta ti povzroča averzijo: reno megan 3, 1.5 dci, fluence limuzinska verzija, slovensko poreklo. Za začetek si kakšnega oglej in se malo zapelji, mogoče utegneš spremeniti mnenje.

Če pa francozi nikakor ne, pa poskusi s kakšno tojoto auris 1.4 d4d. Niso kaj problematični, le rja jih načenja.

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 So dec 23, 2017 6:11 pm

No malo se ohladite s tem hvaljenjem Renaulta pa njihovi dizel motorji... Nemoreš govorit, da so boljši francoski dizel (HDI, dCi) motorji kot pa nemski (TDI...). Ker 1.9 TDI motor ni nikakor slab motor in ima res malo serijskih napak, tudi 1.6 TDI in 2.0 TDI sta zelo zelo solidna, milorečeno.
Če pa hočeš hvalit 1.5 dCi motor od Renaulta pa je recimo enako zanesljiv ali kvečjemu manj kot kakšen 1.9 TDI.

Je pa res, da se lahko vsak pokvari, tukaj pa ni pravila....... Morem pa priznat, da so azijci in ostali evropejci precej dohiteli nemce, kar je samo dobro za nas potrošnike ;)

luka.izola
Nov uporabnik

Napisal/-a luka.izola So dec 23, 2017 6:29 pm

Uhh, ko je izsel golf 2 vn, sem js biu komaj v planu pomoje hahah (:
Nevem no, nekako mi tej francozi ne disijo pac, verjamem da ga imaste vsi v familiji in je zato zakon, ampak...nevem no..
Vsak malo povlece na svoje bi se lahko reklo.. pa da se js..
Pri hisi imava z mojo se en avto in sicer, Alfa Romeo l.2006, jtd, 115km.. po vecini ga vsi popljuvajo, vendar lahko recem da sva z tem avtom bila ze marsi kje, nardila ogromno kilometrov in v 9letih kar jo imam sem zamenjal samo cev od turbine, zaprl egr ventili in zdej je cas za menjavo kompresorja klime, torej ALFE SO ZAKON haha, malo heca, pa vendar, da mi je imeti moznost malo novejso alfico z tako masino dobit za lepo ceno...podpisem takoj :)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So dec 23, 2017 6:43 pm

Pa ja ne boš z Alfe na Daewooja prešaltal? Tebi je pa res vseeno kaj voziš, samo da je poceni? :roll:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... TD%20M-JET
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

luka.izola
Nov uporabnik

Napisal/-a luka.izola So dec 23, 2017 6:52 pm

Nor pa nisem. Ampak rabimo dva vredu avta pri hisi in zdej sem v iskanju drugega :) pa malo novejse kot l.07 bi, nekaj takega pa imam doma ja :) plus 5vrat rabimo itd..(:
Zadnjič spremenil luka.izola, dne So dec 23, 2017 6:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So dec 23, 2017 6:52 pm

Luka, preden napišeš komentar, podrobno preberi sporočilo, ki ga repliciraš. Nikjer nisem napisal, da "so zakon", navedel sem dobre izkušnje.
Na tvojo željo ti skušamo svetovati, saj smo mnogi starejši od golfa 2.
Poskušaj pisati bolj resno in odgovorno; ne tako, kot bi se malo dolgočasil na forumih.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So dec 23, 2017 6:55 pm

Za tisto alfo iz oglasa se lahko odpre licitacija na temo kolikšno ima dejansko količino kilometrov. x2, x3, x4?
Zadnjič spremenil limas, dne So dec 23, 2017 7:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

luka.izola
Nov uporabnik

Napisal/-a luka.izola So dec 23, 2017 6:57 pm

Pardon, nisem mislil nic nesramnega al kakorkoli, brez zamere. In sej pravim niti nisem iz teh krogov da bi se nevem kako spoznal na avte in zgodovino le teh, ampak tako kot mas ti dobro izkusnjo z njimi je js zaenkrat nisem imel. Glede na njihovo prodajno moc pa ne dvomim da spadajo na nek nivo, le js nisem preprican kaj dosti v to... morda se bom :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov