Sem nova tukaj, tako da če vprašam karkoli neumnega ali kar je bilo že milijonkrat napisano, se opravičujem

Sem lastnica Renault Cliota sedaj tretje leto (moj prvi avto), mislim da je letnik '97 tako da je že predpotopen, kupila sem ga takrat za 200€, tako da je dejansko res še veliko zdržal. Medtem ga čisto nič nisem popravljala, razen kaj popravkov pred tehničnim in pa seveda gume. Ker je pa sedaj že reeeees bogi revež, čisto vsak dan se sprašujem če bo sploh še prišel od točke A do točke B, je čas za nov avto. Sem tudi službo zamenjala, poleg tega se vozim še na faks in imam sedaj bistveno več razdalje vsakodnevno (cca 70km vse skupaj).
Je pa moj budget omejen in iščem vozilo do nekje 2000€ (lahko tudi malenkost več), vendar bi bilo fino, da bi se ga dalo vzeti na obroke, ker trenutno nimam toliko denarja in se mi res mudi z nakupom avta. Ubistvu ne iščem nič posebnega, karkoli bo, bo boljše od sedanjega (ker mi je že skoraj vse crknilo kar je še delalo v notranjosti

Torej kaj bi mi najbolj predlagali? Na katere točno naj se osredotočim, da bo izbor vsaj malo ožji in tudi kateri letnik naj gledam? Starejše (to je za moje standarde pod recimo 2005) ali nad 2005 letnikom?
Zdaj sem recimo gledala avto.net s Clioti, Peugeoti in Punto avtomobili (okoli 2006 letnik)
Me pa tudi zanima, na koga bi se za vraga lahko obrnila, ker sama res nimam pojma od pojma o avtih in kaj gledati, če bi šla na ogled njega. Spraševala sem že med znanci, vendar dvomim, da se bo komu dalo iti na ogled (sploh večih) avtov. Kaj v tem primeru naredit?
Hvala vam za vso pomoč