Najprej se zahvaljujem vsem za vaša mnenja in predloge!
Tisti kraji nad Cerknem imajo včasih poledenelo cesto in ti tudi 4x4 ne pride prav, ampak to so že ekstremi. Bolj me skrbi za sveže zapadel sneg, ker najin Ceed dvomim da bo prilezel daleč v tiste klance, kljub dobrim in novim zimskim gumam. Hkrati pa bo avta za drobiž manj škoda če punco slučajno vrže v kak graben, kot pa da razbije najin vsakdanji avto.
In kot že rečeno, gleda se izključno bencinarje in 4x4, vse ostalo takoj odpade. Hkrati pa mi je dal @matejxx za mislit in tako odpadejo tudi vsi karavani in večji terenci, mogoče bi bila tistale Impreza, čeprav čez budget, ali pa kakšna Panda še najboljša izbira.
Sicer če bo taka zima kot zadnje leto, potem sploh nebo problema

Ko pa tam zapade sneg, ga lahko vrže tudi do pol metra v enem večeru, tisto pa je problematično. Pa ker je punca, ne zastopi (vsaj ne še) da moraš včasih kaj odpeljati bolj "na silo", kot pa nežno. S takim mišljenjem sem pozimi prišel tudi na Krim z 206, brez da bi ga poškodoval.
Torej, nov spisek:
- Subaru Impreza Sedan
- Fiat Panda (1.1 oz. 55 konjev je dovolj za vožnjo v zasnežen hrib? Meni se zdi to malo podhranjeno)
- Suzuki Baleno, Samurai
- Lada Niva (ne zgleda, sem pa čisto pozabil na ta avto ... preverjeno pride marsikam)
- Mitsubishi Pajero
Pri hiši sicer že imajo Suzuki Jimny, ampak kolikor sem gledal so tile avti preko budgeta. Pa še z mojimi 181cm se notri počutim kot sardele v konzervi.