Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Madafaka
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Mercedes...skoraj 400k km !??

Napisal/-a Madafaka Sr jun 30, 2004 8:36 am

Zdravo !

Zanima me kaj mislite o nakupu tega mercedesa: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=100053

Zadeva ima skoraj 400.000 km, vendar se mi avto zdi interesanten zaradi varnosti ! Zanima me koliko pride koštat generalka za tak avtomobil !?

Ze vnaprej se zahvaljujem za odgovore !

Hvala

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jun 30, 2004 8:52 am

Najslabši nakup avta je da kupiš velik in drag avto, ki je že star in zgonjen. Deli so dragi, servisna ura tut. Plačval boš ko norec.

Se ne splača kupit. Poleg tega, če ga kupiš in imaš recimo 3 ali 4 leta. Kdo bo tolk usekan, da bo kupil 15 starga Benza, s pol milijona kilometri? Znebit se ga ne boš mogu.

Ta avto je letnik 94, se pravi da je verjetno skonstruiran leta 90 al pa še prej. Kupi raje kako 5 let staro laguno, pasata,... boš bolj varen. Varnost je vedno bolj pomembna in je vsako leto več poudarka na njej.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Madafaka
Nov uporabnik

Napisal/-a Madafaka Sr jun 30, 2004 8:57 am

Potem kakšna generalka ne pride v poštev ??? Je možno da je avto kljub kilometrom vredu,...zanima me koliko kilometrov na mercedesu bi bilo še recimo da maksimalno da je primeren za nakup ??

Hvala

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jun 30, 2004 9:00 am

Mojemu stricu je šla S klasa 370 000 kilometrov v 3 in pol leta... milijon dvesto po enem tednu še neko vzmetenje 800 000 SIT prodan za 5 mio... Kupil A8 3.0 TDI o tem pa nebi zgubljal besed... Sem ga že vzel ene 4 krat pa malo vozil okoli... Kapa dol... Sicer pa za ta denar itak se pričakuje to od avta kar nudi...

Madafaka
Nov uporabnik

Napisal/-a Madafaka Sr jun 30, 2004 9:03 am

pol uglavnem se tega avta popolnoma ne splača pravite ??? Sem očitno živel v prepričanju da mercedesi zdržijo več !
aha...koliko pa ima drugače tole kaj porabe ??

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jun 30, 2004 9:05 am

Računaj 320 je imela povprečno 14 litrov pol pa daj malo zraven pa boš videl da...Ne splača... Taki avti se ne kupujejo za v nedelo po kruh se peljat so so avti sedi pa vozi pa tankaj pa basta... To se več vozi kot stoji...

Madafaka
Nov uporabnik

Napisal/-a Madafaka Sr jun 30, 2004 9:10 am

Pravš da je servis izjemno drag...se da to pri kakšnem "domačem" mehaniku kaj zrihtat?? Nisem te čist razumel kaj si mislil z porabo...hočeš rečt da se ne splača ker je prevelika poraba...al da je pač to taka klasa k tok benza požge

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jun 30, 2004 9:29 am

Jao, pa ne te verzije tastarih Mercov. Don't get me wrong, tej avti so oooooogroooooomniiii! Vsi avti, ko pride nov model, so večji od predhodnika (primer: sedanji Polo je skoraj tako velik kot Golf 2), samo po tej verziji S klase je Mercedes naredil manjši avto. Zakaj? Bili so enostavno preveliki. Ergo: poraba. Če je bil avto vožen po pameti in vzrževan, potem tud tej kilometri niso problem. V8 mašine pač niso kot kaki 4 valjniki, ki se morajo vrtet k norci da dajo kaj od sebe, torej tudi obraba ni velika. Tako da za dobro ohranjen avto sploh ne razmišljaj o generalki, je ne bo. Če pa ni tako dober, potem ga pa sploh ne kupi, bo res samo sranje z njim.
Slika

Madafaka
Nov uporabnik

Napisal/-a Madafaka Sr jun 30, 2004 9:42 am

Aha ! Sepravi ni nujno slabo z toliko kilometri ! Na kaj moram biti pri morebitnem nakupu pozoren, da ne bom nategnjen,...kako lahko ugotovim če je mašina ok al ni !? Kar se velikosti tiče....vozim očetovega land cruiserja 100 4.7l tko da tale mercedes nebi smel bit problem...zanima pa me edinole poraba....jo mogoče lahko primerjaš z land cruiserjem !?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jun 30, 2004 10:27 am

Pri rabljenih avtih, še posebej pri takih, je dobro zadevo peljat na pooblaščen servis. Naj ti ga dvignejo in prklopjo na kompjutre in vse kar sodi zraven, boš mogoče plačal kakšno uro ali dve enega mehankarja, ampak bolje tistih 15-18kSIT kot pa eno popravilo potem. Če oni potem rečejo da je vse vredu, potem bi moralo bit, 100% pa itak nič ni.

Zdej na Merce se ne spoznam zelo, mam pa kolega ki ima BMW 735i (I think) in ima tud blizu 400kkm in on pravi da je avto še super in da bo še orenk zdržal (v šali pravi da je avto šele dobro uležan :D ). Je pa tud V8 motor notr. Načeloma je tako, da če je bil avto uvožen, je to po mojem mnenju še bolje, saj to skoraj sigurno pomeni da je bil tourni avto, torej ga je nekdo uporabljal na velikih razdaljah, vožnja po avtocesti ob enakomernem tempu, kar je veliko bolje kot kakšna počasna mestna vožnja. Zato pa ima toliko km.

OK, glihkar sem prebral da naj bi bil povprečno ohranjen (če firma sama to napiše potem buhved kako je v resnici). Zdej ne vem kaj to pomeni, če je pleh, potem ni take panike, drgač pa ne vem.

V glavnem, to je avto najvišjega velikostnega/luksuznega/itd razreda in temu primerni so tudi stroški. Premisli če rabiš, če ti je tolk všeč, če maš keš. Težko je tako svetovat.
Slika

Uporabniški avatar
Davor ///AMG
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Davor ///AMG Sr jun 30, 2004 1:33 pm

Stari, ta avto je drugač ful hud; sam res morš pa pazt, da ni zgonen.
Za konkretno tega benza vem, da ia že zjeban servo in da ga je treba zamenjat.
En moj frend ga je gledou tko da vem.
Drugače je pa ta klasa benza še dons tok atraktivna da ni res!
Tega pa res rajš pust pa druge glej!
Slika Slika
Slika

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Sr jun 30, 2004 2:41 pm

Grem stavt da bi ti več kot 50 % tistih, ki so odsvetovali nakup, kar naenkrat svetovali nakup če bi ta meca imela prevrtene kilometre na cca. 170K. Žalostno vendar resnično. :roll:

ah kaj čmo :mrgreen:

Madafaka
Nov uporabnik

Napisal/-a Madafaka Sr jun 30, 2004 2:41 pm

Aha...sepravi konkretno tale benz je zgonen pravš ??? Praviš da si ga je kolega ogledal al kako ?? Kaj je še rekel da je narobe z njim razen servo...? Če je res samo servo...se da zrihtat...ni tako ?? Drugače pa ne dobim od nikogar kakšnega konkretnešega odgovora v zvezi z porabo tega avtomobila v primerjavi z npr. land cruiserjem !? Aja...pa še če kdo slučajno ve kje so kakšni dobri spletni oglasi...sam poznam samo www.avto.net !

Hvala

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss Sr jun 30, 2004 3:21 pm

+luksuz
+fancy
+picoebač
+ceno se da spustit (najbrz)
- registracija 300.000 SIT
- v dveh letih bos dau 600.000 (1/3 vrednosti avta)
- stroski servisa (rednih) so katastrofa (pri taki kilometrini itak vec nevejo kaj je vse menjan (glej: ni podatka o servisni knjizici))
- da ne govorim o izrednih servisih
- vsakmu mehankarju nemors peljat ker ma ta tok elektronke da se še na glavnemu servisu lovijo (govorim na splošno servisi)
- avtomatik, sam pri takem avtu je to za pricakovat (ladja)
- poraba pod 17 zihr ne bo.

Nakoncu če vse seštejemo se vse vrti okoli denarja, ce mas v rezervi se najmanj 1,5 mio sit za "nedaj boze", pa ce si bos privoscu 18-20 L na 100 km, pa 302.610 SIT za registracijo.
če pa si že obseden z mecami pa maš za ta dnar npr. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=106891

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr jun 30, 2004 3:50 pm

Keri jovanović je to :?:
Nekam znana kontaktna oseba mi je to :lol:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Madafaka
Nov uporabnik

Napisal/-a Madafaka Sr jun 30, 2004 3:54 pm

Res nevem kako naj se odločim ! Trenutno imam na razpolago cca 2 mio sit + še kje bi se dalo dobit kakšnih 100-200k ! Avto mi je...vsaj po slikah všeč, vendar kot pravš se rahlo bojim da bom avto pripeljal domov in bo že nekaj narobe...in bo treba mogoče takoj še 1,5mio za zrihtat ! Če pa dolgoročno gledam pa ubistvu za nekaj milijonov vključno z servisi, dobiš avto ki je bil prvotno izjemno drag...to..da je model iz leta 1994 me niti ne moti! Kot pravim bojim se da bo takoj kaj narobe...zanima me na kaj moram biti posebej pozoren pri morebitni testni vožnji !? Zanima me tudi koliko približno pride koštat generalni servis ta takle avto !? Glede tega da je avtomatik mi odgovarja, saj sem avtomatika navajen, glede porabe pa...hm...res je velika...kaj velika...gromozanska...vendar če ga ne tiščiš pomojem ni tako grozno ! Aha pa še to...drugače nisem nevemkakšen mercedes fan ali kaj podobnega...vendar ko takole gledam po oglasih...se prodajajo sami neki majhni avti, ki pa mi ne odgovarjajo povsem, saj sam merim 2 metra v višino ! Resnično so mi všeč tele merci, vendar me zanimajo recimo...od 300 naprej, ta model je s 500, vendar kakšnih 180 pa res nebi ! Kolega mi je celo nekaj omenil nek mercedes 300 al 350 turbo diesel...kako je s tem !?

Za odgovore se zahvaljujem

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Sr jun 30, 2004 4:02 pm

Torej če hočš loh jst dol skočm do štacune k majo ta auto pa ga mal pobliži pogledam, usaj pleh a je kej gnil, razbit al pa kej tazga. No bom kr šou dol, itaq nimam nč za delat, pa ti bom pol sporoču :wink:
LP

Madafaka
Nov uporabnik

Napisal/-a Madafaka Sr jun 30, 2004 4:04 pm

U madonca fino ! Je možno da malo notranjost pogledaš...v kakšnem stanju je notranjost...stoli..volan armatura...!

Hvala..res

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Sr jun 30, 2004 4:20 pm

Res nevem kako naj se odločim ! Trenutno imam na razpolago cca 2 mio sit + še kje bi se dalo dobit kakšnih 100-200k !

ma dej dej. toplo bi ti svetoval, da ta avto pustiš pri miru. za ta denar ga boš - če sploh - komaj spravil na cesto. že sam potrošni material - bencin, gume, zavorne ploščice, vsaka stvar - te bo hudo udarla po žepu. dobro, ne vem, kakšen je tvoj mesečni prihodek, samo če imaš 2 mio na razpolago, sklepam, da ni ravno ne vem kako velik. po mojem mnenju pri vzdrževanem mercedesu 374 kkm še ne pomeni, da je avto za na odpad. bi pa rekel, da je to avto za ljubitelja, ki ima povrh tudi veliko denarja. ker ko kupiš tak avto, se po stroških sploh ne smeš spraševat. ker so z eno besedo ogromni.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Sr jun 30, 2004 4:33 pm

Suljo je napisal/-a:Torej če hočš loh jst dol skočm do štacune k majo ta auto pa ga mal pobliži pogledam, usaj pleh a je kej gnil, razbit al pa kej tazga. No bom kr šou dol, itaq nimam nč za delat, pa ti bom pol sporoču :wink:
LP

tale Suljo je pa pripraven!!! dej bom se jest mau pogledou na netu, pa bos se zame skocu pogledat ksn avto u Lj.!! :wink:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov