Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jaz2di
Nov uporabnik

Mazda 3 - izkusnje?

Napisal/-a jaz2di To jul 06, 2004 11:01 am

Mazda 3 je kar zanimiv avto, pa vendar ne opazam da bi ljudje kaj dosti komentirali izkusnje z njim.. Je tako slab ali tako dober - ali tako povprecen?

Ima kdo kako mnenje?

Znasel se je med Golfom (IV ali V) in A3 (stari ali nov) kot potencialni kandidat za naslednji avtomobil, pa sem malo nezaupljiv.. (imam sicer odlicne izkusnje z Golfom).

Motor ima menda Fordov (to mi ne disi)? A je kaj vreden? Posebej dizel?
A je pregovorno vzhodnjasko nepokvarljiv?

Hvala!

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy To jul 06, 2004 12:20 pm

Motor ni fordov! Kje si to slišal?? Če smo pa že na tem pa tud v fordu dizl ni fordov motor ampak je PSA.
Drugač ima mazda 3 zelo dobro lego na cesti in velik dodatne opreme.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To jul 06, 2004 12:31 pm

hm...eni se prtožujejo nad plastiko. da je preveč...plastična. drgač pa dobra lega -> mislm da si to delita s fordom, verjetno se bo s časom tudi pokazala pokvarljivost oz. nepokvarlj. športn izgled, velik dodatne opreme v primerjav z golfom, pa tko..dost solidn avto mislm po mojem skromnem mnenju :wink:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jul 06, 2004 1:45 pm

Mazda pa to ti je hulala visek danasnje tehnologije :D . Pa da nebi kupoval novo. Ker so se tako vsi zagrebli zanjo da je rok dobave pol leta. Vzemi MX-3 to ti je nevnicljivo. Vzdrzi tone in tone pritiska :mrgreen:

P.S. Sem moral :oops: ( ne me tepst )
SlikaSlika

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat To jul 06, 2004 2:38 pm

X-Hair je napisal/-a:Mazda pa to ti je hulala visek danasnje tehnologije :D . Pa da nebi kupoval novo. Ker so se tako vsi zagrebli zanjo da je rok dobave pol leta. Vzemi MX-3 to ti je nevnicljivo. Vzdrzi tone in tone pritiska :mrgreen:

:/:o:/
p.s. sem morala :oops: :twisted:
All I ask: The sky above and the road below me!
- Blue Sky -

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Re: Mazda 3 - izkusnje?

Napisal/-a wildcat To jul 06, 2004 2:58 pm

jaz2di je napisal/-a:Mazda 3 je kar zanimiv avto, pa vendar ne opazam da bi ljudje kaj dosti komentirali izkusnje z njim.. Je tako slab ali tako dober - ali tako povprecen?

Ima kdo kako mnenje?

Znasel se je med Golfom (IV ali V) in A3 (stari ali nov) kot potencialni kandidat za naslednji avtomobil, pa sem malo nezaupljiv.. (imam sicer odlicne izkusnje z Golfom).

Motor ima menda Fordov (to mi ne disi)? A je kaj vreden? Posebej dizel?
A je pregovorno vzhodnjasko nepokvarljiv?

Hvala!

Baje je zelo vredu ta Mazda3 dizel masinca CD110.
Sicer bo najbolje, da jo gres preizkusit. Sej bo ze kmalu na voljo. 8) Tako se boš lahko sam prepričal. Glede vzdržljivosti in nekvarljivosti japoncev pa le poglej v ADAC statistike!

Lp
- Blue Sky -

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Sr jul 07, 2004 2:04 pm

Jasmy je napisal/-a:Motor ni fordov! Kje si to slišal??

:oops:
Khm, ne vem kje sem slisal, mogoce celo nikjer in sem zamesal...
Ampak, a ni lastnik Mazde neko drugo podjetje? (Ford?)

Torej Mazda3 ima Mazdin motor. OK.
A kdo ve kdaj pridejo dizli k nam? wildcat?

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat Sr jul 07, 2004 2:08 pm

prvi najverjetneje še ta mesec! 8)
- Blue Sky -

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jul 07, 2004 2:14 pm

wildcat je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Mazda pa to ti je hulala visek danasnje tehnologije :D . Pa da nebi kupoval novo. Ker so se tako vsi zagrebli zanjo da je rok dobave pol leta. Vzemi MX-3 to ti je nevnicljivo. Vzdrzi tone in tone pritiska :mrgreen:

:shock: :shock: :shock:

Slika

:mrgreen: Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat Sr jul 07, 2004 2:19 pm

X-Hair je napisal/-a:
wildcat je napisal/-a:

Slika

wanna fight? :EE Slika
- Blue Sky -

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jul 07, 2004 6:58 pm

Enako podvozje kot MAZDA 3 ima VOLVO S40, bo pa isto podvozje imel novi FOCUS. Vsekakor eno boljših podvozji v tem razredu – dobra lega na cesti.
O dizel motorju (CD 110) – 1,6 litrski »stroj«, se že vrti v PEUGEOT-jih. Glede zmogljivosti (v P 307) je primerljiv z GOLF-om 1,9 TDI (105) oz AUDI-jem A3.
Če so ti te zmogljivosti dovolj (pospešek dobrih 12 sekund, končna hitrost 188 km/h), potem izbiraj »tvojo« konkurenco. Pojdi v salone vseh treh in si poglej, preizkusi, pa najdi svoj avto. Med seboj so si dovolj različni, da po mojem ne bo težav.
Če ti te zmogljivosti niso dovolj in hočeš dizla, potem imaš nekaj TDI-jev, ki so močnejši. Pri rabljenih je 130 »konjski«, pri novih 140 »konjski«.
Je pa še eden, katerih je na trgu malo, je pa po zmogljivostih glede na svoj čas nastanka, kar hud dizel. Gre za TDI 150 »konjev«.

LP

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jul 07, 2004 7:21 pm

wildcat je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:
wildcat je napisal/-a:

Slika

wanna fight? :EE Slika

DAj ga preko P.M. 8) :P

Uporabniški avatar
Mazda323
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Mazda323 Sr jul 07, 2004 7:33 pm

Ne govorte na pamet o Mazdi 3 če nimate pojma o njej, in nasplošno o Mazdah!! :twisted:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jul 07, 2004 7:34 pm

Mazda323 je napisal/-a:Ne govorte na pamet o Mazdi 3 če nimate pojma o njej, in nasplošno o Mazdah!! :twisted:

Ko bi ti vedel kolk vemo o mazdah. Jih imam ze poln organ :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Če jul 08, 2004 3:53 am

Mazda323 je napisal/-a:Ne govorte na pamet o Mazdi 3 če nimate pojma o njej, in nasplošno o Mazdah!! :twisted:

No, kot zunanji opazovalec se mi zdi, da je tvoja pripomba nadvse naduta in tudi žaljiva za vse, ki so do sedaj svetovali našemu kolegu.

Dej rajši še ti napiši kej, ko si očitno velik poznavalec. Tako boš končno dokazal svojo superiornost in objektivnost. Sej boš, a ne?

Moje mnenje o Mazdi 3 pa je zadržano. Sodelovanje s Fordom me sicer ne navdušuje (zaradi pozitivne preteklosti, ki bi se morda lahko izgubila), vendar je podvozje baje res kar uredu. Oblika mene osebno ne prepriča, predvsem zadnji del.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če jul 08, 2004 7:27 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:

No, kot zunanji opazovalec se mi zdi, da je tvoja pripomba nadvse naduta in tudi žaljiva za vse, ki so do sedaj svetovali našemu kolegu.

Dej rajši še ti napiši kej, ko si očitno velik poznavalec. Tako boš končno dokazal svojo superiornost in objektivnost. Sej boš, a ne?

Moje mnenje o Mazdi 3 pa je zadržano. Sodelovanje s Fordom me sicer ne navdušuje (zaradi pozitivne preteklosti, ki bi se morda lahko izgubila), vendar je podvozje baje res kar uredu. Oblika mene osebno ne prepriča, predvsem zadnji del.

LP,
don CONSIGLIO

:bow dobr si tole napisal ;)

Kar pa se tice forda in mazde .. pomojem bodo full hudo vse skupi fural .. sicer pa kolk je danes zdruzenih firm .. 2 mac
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 09, 2013 1:24 pm

Stara tema, ampak vseeno me zanimajo izkušnje iskrenih, samokritičnih lastnikov te znamke na sploh?

Ste v stanju lastniki te znamke, iskreno napisat kako ste na sploh ne/zadovoljni s to znamko?

Zanesljivost?
Cena servisov?
Poraba?
Financiranje?
Učinkovitost serviserjev, reklamacije ...?

Kako je potem tole z Fordom? A so še zmeraj v žlahti, ali se je Mazda že odcepila?

Hvala za vaše odgovore! ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 09, 2013 1:50 pm

For je napisal/-a:Stara tema, ampak vseeno me zanimajo izkušnje iskrenih, samokritičnih lastnikov te znamke na sploh?

Ste v stanju lastniki te znamke, iskreno napisat kako ste na sploh ne/zadovoljni s to znamko?

Zanesljivost?
Cena servisov?
Poraba?
Financiranje?

Kako je potem tole z Fordom? A so še zmeraj v žlahti, ali se je Mazda že odcepila?

O zanesljivosti sem ti napisal pm.

Poraba je bila okoli 5.2 ( motor 1.6d ), preko 6 je nisem spravil ( govorim na tank povprečno), pa sem dokaj dinamičen voznik.

Serviserji so tako kot pri vsak znamki, odvisno kakor kdo, baje so najboljši v BTC V LJ, sam sem jo rihtal oziroma kar sem imel sem rihtal pri Selmarju v Celju pa sem solidno zadovoljen, niso pa presežek. Servis pa kot sem napisal, prvi na 20kkm cena cca 150e
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po sep 09, 2013 2:15 pm

For je napisal/-a:Stara tema, ampak vseeno me zanimajo izkušnje iskrenih, samokritičnih lastnikov te znamke na sploh?

Zanesljivost?
Cena servisov?
Poraba?
Financiranje?

Moja je 2005 letnik, 2.0 GTA bencin, "malo" predelana :) ...že druga trojka, lastnik 5 let.

Zanesljivost? - ni težav, nikoli ostal na cesti, imel sem neko težavo na podvozju in na koncu je bila rešena, sem vmes spustil avto,optika in roke menjal (ni pa bila neka standardna težava ker trojke s tem niso imele problemov s tem-tudi sam nobenega ne poznam da jih je imel), menjal akumulator in nosilec motorja.

Cena servisov? Odvisno kje servisiraš, če sam pri lokalcu pač klasika material in delo, bencinarji nimajo velikega servisa saj imajo ketno

Poraba? 7,7 - 11,0 odvisno od načina vožnje.

Financiranje? keš

Učinkovitost serviserjev, reklamacije ...? gama center btc - top servis

S Fordom niso več "skupaj". Deli niso preveč dragi (seveda odvisno kaj imaš, pri klasika trojki ne bo problema), dobiš pri dealerjih zadeve po normalnih cenah.
Zdej ne vem kaj kupuješ, smo v temi od Mazdi 3.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 09, 2013 3:07 pm

Ma razmišljam o trojki.....a izkušnje so lahko na sploh o Mazdi, ker prvič pač razmišljam o tej znamki in nič ne vem o njej.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov