Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

DAIHATSU CHARADE 1.0 td??

Napisal/-a imilet1 Ne sep 19, 2004 10:32 pm

POZDRAV VSEM!
Vem da je neki že blo rečenga o tem avtu ampak nč pametnga nism zvedu...
Zanima me če kdo ve kako je kej s temi dizlčki,kok kej zdržijo,kako je s turbino?
Za dele raj nebom spraševal ker vem da so dragi!!!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne sep 19, 2004 11:46 pm

To pa spada pod kopuvanje starih vozil.

Kar pa sem slisal o teh motorckih pa je baje to da zerejo skor manj ko feracajg :lol:.
Dost manj od golfov, petk in podobnih zadev.

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Re: DAIHATSU CHARADE 1.0 td??

Napisal/-a gajo_g Ne sep 19, 2004 11:54 pm

imilet1 je napisal/-a:POZDRAV VSEM!
Vem da je neki že blo rečenga o tem avtu ampak nč pametnga nism zvedu...
Zanima me če kdo ve kako je kej s temi dizlčki,kok kej zdržijo,kako je s turbino?
Za dele raj nebom spraševal ker vem da so dragi!!!

s tem avtom je obilica tezav radi kuhajo ter pri pregrevanjo skoraj obvezno poci glava !!!!!!! glave so problematicne drgac pa deli so dragi !! res je da malo pije js sm ga enkrat meu za naprej prodat pa mi je glava pocila sm komaj izvlekel pozitivno niclo !!
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

asd

Napisal/-a imilet1 Po sep 20, 2004 9:46 am

ja kako to a nimajo kilerja???

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Re: asd

Napisal/-a gajo_g Po sep 20, 2004 10:37 am

imilet1 je napisal/-a:ja kako to a nimajo kilerja???

ja imajo kiler ja samo glava poci pol pa ti pritisk izrine vso vodo iz kilerja pa ti zakuha pol pa ze spet jovo na novo !!!!!
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

vw_fun
Nov uporabnik

Kraj: kk

Napisal/-a vw_fun Po sep 20, 2004 10:47 am

Pri teh avtomobilih je tako:

Avto ima slab hladilni sistem, zato se motor pregreva, rezultat = počena glava

Nova glava je zelo draga, zato jo večinoma varijo in popravljajo, rezultat = ponovno poči

Rešitev = če dobiš avto s originalno (celo) glavo je najprej potrebno zvezati motor ventilatorja hladilnika tako, da ti nonstop vrti. Poznam tudi varianto, da odstraniš zapiralni ventil pretoka vode, vendar ti bo pozimi mrzlo.

Drugače pa, to je avto, ki troši manj kot "faracajg" vendar ima tudi zelo malo moči.

mona
Nov uporabnik

Napisal/-a mona Po sep 20, 2004 8:36 pm

Enkrat sem Jefro pobaral kako je s temi avti, in je rekel prste stran. Motor se neenakomerno segreva in zato nikakor ne zdrzijo dolgo.

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic To sep 21, 2004 10:48 am

Takega je imela moja sestrična in sem ga tudi sam precej vozil. Problem je v tem, ker je to avto, ki ne gre nikamor, če ne tiščiš do konca. Ko tiščiš do konca, se pa pregreje. Če se sprijazniš, da je maksimalna dovoljena hitrost za dobro zdravje motorja 110 km/h in ne pospešuješ s polnim plinom, ampak bolj po upokojensko, se ti avto oddolži z smešno majhno porabo (manj kot 4 l na 100 km), pa tudi crknil ne bo.
Če ga pa ženeš pa boš šraufal in preklinjal.

Še to: rabljena in še dobra turbina stane 20.000 sit, če slučajno crkne.

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Kraj: lublana

Napisal/-a VECTRA 2.0 Sr sep 22, 2004 9:43 am

moja izkušnja s tem avtom je bila sila neprijetna. Kot mlad naiven butl sem avto kupu od enga švercerja v Kamniku, še isti dan ( beri, ko sem peljal avto domov v lj. ), sem ga mal pohodu, in se mi je zdel da dobr potegne, zadovoljen sem se pripeljal domov, in parkiral avto pred blokom. Zjutraj ko sem šel na šiht je bla pod avtom luža olja, ki je pritekel iz auspuha, v ekspanzijski je bla smetana....
prodal sem ga po delih in mislm da ga zdej tud zastonj ne bi hotu več.
Po moje se ti bolj splača vzet kkšnga ax dizla al pa petko dizl, res da niso poskočni avti ampak so pa glih tko šparovci.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

s

Napisal/-a imilet1 Sr sep 22, 2004 9:46 am

Ma sj zdj mam dvojko dizla pa mi je ql sam tko me mal zanima k vidm te stroje po naših cestah kako se kadi za njimi....

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr sep 29, 2004 8:30 pm

VECTRA 2.0 je napisal/-a:moja izkušnja s tem avtom je bila sila neprijetna. Kot mlad naiven butl sem avto kupu od enga švercerja v Kamniku, še isti dan ( beri, ko sem peljal avto domov v lj. ), sem ga mal pohodu, in se mi je zdel da dobr potegne, zadovoljen sem se pripeljal domov, in parkiral avto pred blokom. Zjutraj ko sem šel na šiht je bla pod avtom luža olja, ki je pritekel iz auspuha, v ekspanzijski je bla smetana....
Po moje se ti bolj splača vzet kkšnga ax dizla al pa petko dizl, res da niso poskočni avti ampak so pa glih tko šparovci.

Petka dizl je bolj poskočna in prožna od 1.1 campus petke(pa še keri avtek se najde)..... tko da tko hudo zaspana pa spet ni..... končna okol 150...... en let jo že vozim pa tišim do konca..... pa žere okol 5 skoz pa niti taknu še nisem motorja..... pa nit mal olja ne žere.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Kraj: lublana

Napisal/-a VECTRA 2.0 Če sep 30, 2004 3:28 pm

lisko je napisal/-a:
VECTRA 2.0 je napisal/-a:moja izkušnja s tem avtom je bila sila neprijetna. Kot mlad naiven butl sem avto kupu od enga švercerja v Kamniku, še isti dan ( beri, ko sem peljal avto domov v lj. ), sem ga mal pohodu, in se mi je zdel da dobr potegne, zadovoljen sem se pripeljal domov, in parkiral avto pred blokom. Zjutraj ko sem šel na šiht je bla pod avtom luža olja, ki je pritekel iz auspuha, v ekspanzijski je bla smetana....

Petka dizl je bolj poskočna in prožna od 1.1 campus petke(pa še keri avtek se najde)..... tko da tko hudo zaspana pa spet ni..... končna okol 150...... en let jo že vozim pa tišim do konca..... pa žere okol 5 skoz pa niti taknu še nisem motorja..... pa nit mal olja ne žere.

vzamem nazaj "niso najbolj poskočni avti" :lol: :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če sep 30, 2004 10:15 pm

VECTRA 2.0 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

vzamem nazaj "niso najbolj poskočni avti" :lol: :lol:

Sej ni panike..... sam na falus mi gre ko folk kao eh dizl pa smrdi pa nikam ne gre pa bla bla...... tud navadni dizli znajo za vsakodnevne potrebe še tko dober zadovoljit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če sep 30, 2004 10:35 pm

Ce nebi blo mene, ti nebi mel tote petke, remember :roll: :wink:
Tak da ko ti bo sla drugic dobr se spomni name in mi reci ce me lahko z pirom pocastis 8)

Uporabniški avatar
Deeyan
Novinec

Kraj: Parižlje

Napisal/-a Deeyan Pe feb 27, 2009 12:07 pm

Mene pa zanima, če bi bla kaka možnost, da bi se turbina od diesla dala namontirat na bencinca?

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe feb 27, 2009 12:24 pm

Če hočeš pocen starga dizla kupš golfa. Pika.

Al pa audija z istim motorjem, če hočeš orenk avto :D:D

(seveda so, kot vsi podobni avti, lenobe lene, ampak so zastonj za vzdrževat)

Uporabniški avatar
Deeyan
Novinec

Kraj: Parižlje

Napisal/-a Deeyan Pe feb 27, 2009 12:52 pm

ma js pravm, če ni Japonc ni avto :P :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe feb 27, 2009 9:51 pm

Deeyan je napisal/-a:ma js pravm, če ni Japonc ni avto :P :D

In kaj je daihatsu, če ni japonc?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe feb 27, 2009 11:35 pm

nebivedu je napisal/-a:
Deeyan je napisal/-a:ma js pravm, če ni Japonc ni avto :P :D

In kaj je daihatsu, če ni japonc?

anglez?
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe feb 27, 2009 11:55 pm

Daihatsu je japonska znamka in od leta 1998 tudi v 100% lasti toyote. Kvaliteta teh avtomobilov (mislim na dizle) je bila na začetku zelo slaba, ker je to firma, ki dela večinoma male avtomobilčke in uglavnem bencinarje in so za evropo naredil teh par dizlov.
daihatsujevi avtomobili so danes kompletno narejeni iz recikliranih materialov, z zelo majhno porabo in enim izmed najčistejših izpuhov. Njihovi katalizatorji držijo 4x dalj od standardnih evropskih (v podobnih majhnih evropskih avtomobilih).

Pa še ena zanimivost - vsak voznik teh malčkov (današnjih) naj bi preživel bočni trk večjega avtomobila z do 50km/h zaradi bočnih ojačitev in zgradbe šasije v teh avtomobilih.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov