wow, to mi delite!
Več kot napišete bolje je.
RR: ni fora v tem da je audi, ravno zato sprašujem da bom izbral najbolje kar lahko
V bistvu je moj glavni favorit civic 1.5i LS samo sem že skoraj obupal da ga bom dobil, medtem ko je a4 kot dreka in trave. Gledam pač kaj lahko dobim za ta denar in ker francozov zaradi mehkobe ne maram, doma pa imamo a3 in passata in smo z njima zelo zadovoljni sem pač pogledal še A4.
Meni je najbolj važno da se jaz osebno v njem dobro počutim in tu audi vseeno vodi pred hondo. Sem danes sedel v prejšnjem accordu (je bila tudi ugodna cena - 1.8mio) pa sem bil zelo razočaran - sedi se bolj utesnjeno kot v civicu, poleg tega pa je pri vozniku ona konzola pri vratih za pomik stekel&kljuko&co tako široka, da sem s kolenom stalno butal ob njo.
Komar: kaj je to lonec od 'lauša'?
twingo16v: če je poraba res 8-9 je čisto v redu, ker potem razlika v porabi nanese približno toliko kot je razlika v registraciji (civic ima 114 konj, meja pa je 110). Vsekakor pa bom pred nakupom oba avta vozil pa se bom potem odločil, zdaj vozim mamičnega passata 1.8t tako da upam da ne bom razočaran
O hondi pa vem že vse kar je treba vedeti, zato pa sprašujem za a4
Slide: saj glede podvozja vem kakšno je, ga dobro poznam
Z motorjem je itak močnejši kot je, bolje je, samo jaz moram gledati stvari bolj racionalno. 1.8 mašino tudi poznam in kar dobro vleče (čeprav 1.8T bolje), edino tale 1.6 mi je neznanka.
Drugače pa ja, točno vem kaj bi rad in tudi točno vem v čem sta si a4 in civic podobna. Podobna sta si po merah (enaka medosna, enaka dolžina), prostornosti, štirih vratih, prtljažniku, podobna sta si po držanju cene, podobna sta si po kvaliteti izdelave, podobna sta si po varnosti (poglej euroncap rezultate), civic ima boljše podvozje in motorje (oz. motorje z boljšim razmerjem med močjo in porabo), a4 pa boljšo notranjost in možnost avtomatske klimo. Civic je cenejši za vzdrževanje, a4 ima pa boljši pleh. V kateri avto razred spada pa me ne briga - tudi octavia spada v isti razred kot passat pa je le preoblečen golf.
Je pa ravno to, da je civic en razred niže razlog, da sploh sprašujem za a4 - civicov 1.5i LS je tako malo in so tako iskani, da se mi zdijo skoraj precenjeni, in da za ta denar lahko dobim tudi kaj drugega, mogoče boljšega.
v glavnem, hvala vsem za informacije. Pred nakupom pa bom itak oba sprobal in se nato odločil.
audifan: hvala za link, moja nemščina je sicer tako-tako, a bo.
Če boš tisto revijo kje našel bi bil pa zelo hvaležen.