za taksno ceno, kot si ti napisal, imas ze lepo izbiro. Najbolje je, da kupis avto nekje srednjega nizjega razreda, cim novejsi letnik. (kar je samoumevno) Jaz osebno vozim citroenovo xsaro z 1.4 motorjem, in ti, ce se slucajno ozres po njej, lahko povem izkusnje iz prve roke. Motorji so enako kot v peugeotu. Notranjost je po mojem okusu bolj sveža za razliko od peugeote 306. seveda je to stvar posameznika. Kar se tiče pa porabe pa sega od 5.5 do 8-9 litrov. Motor z 8 ventilsko tehniko je precej zanesljiv, vendar se tile francozi ne vrtijo preveč radi, zato je včasih treba prekomerno tiščat plin, kar pa nekoliko poveča porabo. Navora ima pa dost. Že 1.4. Ne priporočam pa ti 1.8 motorja (brez 16v tehnike) ker zna bit dokaj požrešen. Lega citroena je približno enaka kot pri peugeotu, ima pa citroen boljši cx količnik upora, kar pomeni mičkeno večjo končno hitrost od peugeota (306) z enako kubikturo motorja. Tudi notranjost citroenove xsare je lepo razkošna (za ta razred). Moja ima sedaj 81000 pa nisem še imel nobenega problema (tolčem ob les)

Servisi so poceni. Redni servis te pride na pooblaščenem servisu okrog 20.000. sit. tko, na kratko.
Veliko sreče pri izbiri.