Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Peugeot 307

Napisal/-a xopy To dec 28, 2004 4:49 pm

A mi lahko kdo pove, kaj zgrešim če kupim novega Peugeot 307 z XS opremo (5vratni model) in 1.6 benzinskim motorjem? Kot dodatno opremo bi pa še dodal avtomatsko klimatsko napravo in prostorski paket. Vse skupaj pride okrog 3.999.999,00SIT

A so tiste začetniške napake, ki so jih imele 307ke odpravljene (2001 začetek prodaje?), če so sploh kake ble?
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To dec 28, 2004 4:52 pm

To ti bi znal Pugi povedat. :P

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To dec 28, 2004 4:55 pm

So bile. Zaenkrat so odpravljene, samo kaka zadeva lahko še vedno odpove, samo ne mislit da je kje drugje kaj bolje.

Js osebno bi počakal do marca 2005, ko bo predstavljen nov model oz. update. Trenutno sm bol na glavo, tko da ne morm pisat, sam sej se kej vidmo. Ne mi na vrat na nos tole kupvat. Sj maš mojo cifro an? Čene ti jo bo pa že ker peugeotovec dal (cc206, EC, presidente....)

LP;)
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To dec 28, 2004 4:58 pm

To ti bi znal Pugi povedat. :P

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To dec 28, 2004 4:59 pm

pugi405 je napisal/-a:To ti bi znal Pugi povedat. :P

No shit :D
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To dec 28, 2004 8:55 pm

Pugi je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:To ti bi znal Pugi povedat. :P

No shit :D

Da ne boš slučajno mislil, da sem 2X stisnil isti post. :roll: :roll:
Forum zajebava. :evil:

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy To dec 28, 2004 9:00 pm

Glede čakanja je tako, da mi februarja poteče registracija sedajšnjega avtomobila, pa bi kako akcijo staro za novo izdelal. Če pa potrebno čakat do marca pride pol ven še novi Ford Focus, ki pa tudi ni tako grd za videt. Cene so pa tam tam. Je pa res, da bo focus novi in bog vedi kake otroške napake bo imel, ampak če pride facelift 307ke bo pa mogoče spet tudi tukej enaka zgodba z otroškimi napakami!

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Sr dec 29, 2004 1:58 pm

Kako je pa kaj z 2.0 motorjem?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 29, 2004 4:17 pm

Lena mašina, žre 2 litra več. Kvari se manj.
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr dec 29, 2004 4:24 pm

Sej bi reku naj vzame Mazdo 3 s enakim motorjem pa je klima in itd. že noter.

Ampak kaj ko me boste nazjali da je hotel pugija :evil:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr dec 29, 2004 4:37 pm

baje da ga bo pugi kmal prodaju :D k pride kmal nov model vn

am ok dovolj šale...kaj naj rečem...prov točn ti ne morm svetovat,rečem lahko samo to da sem pri enemu pri 24k menjal prednji kolesni ležaj (začel tulit) nenormalno kmalu...pa še originalen bi bil precej $ ampak kopija je veliko cenejša bla

pa vem za eno serijo,k je bla napaka da je robot nekje pozabil namazat menjalnik tko da je že pri novih vn scalo (povedal kolega k dela pri pooblaščenmu serviserju) sam saj pravim to je bla serijska napaka...

drugač pa pomoje kar ok mobilček
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 29, 2004 4:48 pm

Hehehehe, najbol smešno mi je, ko vsak ko se z mojim avtom pelje ful mnenje spremeni... :D

Ja, kupi mazdo :D Manj jih bo, večja bom exclusiva :D
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr dec 29, 2004 6:00 pm

Pugi je napisal/-a:Hehehehe, najbol smešno mi je, ko vsak ko se z mojim avtom pelje ful mnenje spremeni... :D

Kao... Vsak dan vidm vsaj 50 starih fotrov za volanom take drvarnce k jo maš ti :lol:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 29, 2004 6:05 pm

dejan84 je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:Hehehehe, najbol smešno mi je, ko vsak ko se z mojim avtom pelje ful mnenje spremeni... :D

Kao... Vsak dan vidm vsaj 50 starih fotrov za volanom take drvarnce k jo maš ti :lol:

Točno tako - tud js vidm, 307ko kupujejo sami stari fotri ma mame.. Edin te se pustijo nategnt an ;)
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Sr dec 29, 2004 6:19 pm

Zakaj ne vzameš potem XT opreme, ma vse noter. RAZEN ZADNJE ŠIPE SO NA KURBL... :bonk :bonk :bonk
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Sr dec 29, 2004 7:28 pm

a nisi ti že spraševal a nakupu avtomobila ?

zakaj zdej p307 z 1.6 motorjem :D
Slika

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Sr dec 29, 2004 8:25 pm

klemen je napisal/-a:a nisi ti že spraševal a nakupu avtomobila ?
zakaj zdej p307 z 1.6 motorjem :D

Vmes je prišla zidava in to, kar prnese svoje stroške. Je pa tudi res, da nisem načrtoval nakupa avtomobila, ker sem verjel, da me bo sedajšnji še kar nekaj časa po sloveniji prevažal. No problem je, ker se ne počutim več tolk prepričan, da bi tolk kilometrov gor pa dol delal in že vsi me preganjajo naj prodam ta 13 let stari avtomobil.
Nižjo srednjo klaso bi pa vzel za to, ker se nočem zapufat do amena za par let, ker bi še naprej rad kaj zidal :) Bo pa po mojem avto spodnjega srednjega razreda prav prišel tudi v primeru družine.
Glede opreme zakaj ne XT in zakaj XS.. kar jaz vem je XS malo bolj športno orientirano. Tistih okraskoh hrasta pa res nočem po avtomobilu (raje imam sive/črne) elemente. Neke druge bistvene razlike ni (popravite me če se motim). Sicer sem opazil, da ima XT športne sedeže (a so se zmotli, al je pr 307 drgač kot pr 206).
No načeloma jaz tudi bolj vidim kako stari ateki in mamice vozijo 307ko, ampak me to pretirano ne moti. Bolj bi me motilo, da se nategnem z nakupom (ni majhen denar in nebom avta menjeval čez 2 leti - čez 10 let bo pa itak vseeno ali je model brez facelifta al z faceliftom - se vidi sedaj, ko prodajam novi model 405ke in v primerjavi z starim modelom vsi prodajalci rečejo : " kaj me briga oprema, avto je star in kdo ga bo kupu?). Raje da je bolj sigurno in da avto dela!.
Mazda 3.. no za ceno 4miljone dobiš 1.6 z TE opremo.. nekako primerljiva z XS/XT mi je pa oblikovno 307 lepši.
Bolj me mika Ford Focus 1.6GHIA (ta novi) kot bilo katera druga opcija (so pa vsi več ali manj okrog 4miljone).
Za astro pravte, da nima dobr lege na cesti, golf je itak mimo vsečen z ceno,... kaj ostane pol :?:
Corolla, Civic,..(še kateri?) se mi ne ravno dopadejo, pa ponavad so tudi kak tolar dražji.
Kaj si mislu da je 2.0 lena mašina? a hočeš rečt, da je 1.6 enako prožen, tako da je tistih 200.000SIT neupravičljivih? je pa treba vzet v zakup tudi 40.000SIT vsako leto več za zavarovanje (2.0:1.6)!
Z tistim ležajem, a to ne zamenjajo, če je zadeva v garanciji (20k pa narediš v prvem letu)?
No samo čim več informacij prosim.

Sem pa danes vseeno šel eno oko na Hondo Accord vržt (sanjski avto), pa še akcijo majo.. samo kaj ko je še miljon pa pol zravno :(

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 29, 2004 8:48 pm

Peugeot ma 2 leti splošne garancije. Ne skrbet.

Kupi XS sz nekaj dodatne opreme. Športnih sedežev nima nobena izvedenka razen XSi (moja). XS ma v 206.

Tisti les v avtu je najbol nagravžna stvar v takem avtu. To je za luxus limuzine, ne pa za takle avto. Alu je bolš.

Male servise lah tud pr men delaš, sam ti bom iber računal :D Lih včer sm enmu naredu za 15 jurjev dela, računal sem mu pa 4 :? Sj še dons mi ni jasn, zakva nism reku 5...

LP;)
Slika

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Sr dec 29, 2004 9:28 pm

Pugi je napisal/-a:Peugeot ma 2 leti splošne garancije. Ne skrbet.
Kupi XS sz nekaj dodatne opreme. Športnih sedežev nima nobena izvedenka razen XSi (moja). XS ma v 206.
Tisti les v avtu je najbol nagravžna stvar v takem avtu. To je za luxus limuzine, ne pa za takle avto. Alu je bolš.
Male servise lah tud pr men delaš, sam ti bom iber računal :D Lih včer sm enmu naredu za 15 jurjev dela, računal sem mu pa 4 :? Sj še dons mi ni jasn, zakva nism reku 5...
LP;)

XSi ga z 1.6 motorjem ni več .. v cenikih je samo še 2.0, ki pa je 4.7miljona.. mam raj 407 pol z nekaj dodatkov!

Daj razlož mal bolj kako kaj 1.6 mašina z 307ko dela (zdej sem mel 2.0 z 89kw na 405ki), pa nekaj si pisal, da naj počakam z nakupom - zakaj? Malo se razpiši, daj saj danes je že bolje a ne? :)
Glede mehanika pa baje ko je novi moreš uradne servise met :( drgač pa mam jaz tudi enga meganika, ki vredu naredi (v vseh pogledih).

Pa pravijo da ze avto z tremi vrati bolj kompakten, sam je pa z petimi bolj praktičen. Kaki komentarji na to?

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Sr dec 29, 2004 9:37 pm

Kar se tiče P 307 2,0 ti povem, da boš v dveh letih igubil polovico denarja.
Drugače pa ima vozilo velike težave z delovanjem airbagov.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov