Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kruhomir
Nov uporabnik

S.O.S

Napisal/-a kruhomir Če feb 03, 2005 1:15 pm

Sem nov na forumu, zato najprej lep pozdrav vsem.

Znašel sem se pred problemom da bi lahko dobil zastonj avto, audi A4 1.6, 1998, cca 80.000 km, a nevem če ga bom z mojimi študentskimi prihodki lahko vzdrževal. Ker sem se dosedaj vozil z družinkim avtomobilom mi niti malo niso znani VSI z avtom povezani stroški.

Zato bi vas lepo prosil da mi kar po spisku napišete vse katko in dolgoročne stroške.
( raje napišite več kakor manj )

HVALA
p.s. : O samem modelu avtomobila (porabi,..) sem si že veliko prebral na forumu, bolj me zanimajo cena registracije, gum, zavarovanja, servisov..... Na tem področju sem čisto mrzel.

Prosim, da ne mislite da sem en razvajenec, a z avtomobili na žalost nimam nič iskušen.
Zadnjič spremenil kruhomir, dne Če feb 03, 2005 1:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če feb 03, 2005 1:27 pm

Glej, za registracijo pojdi na AMZS.si. Gume si poglej cene pri kake zastopniku. Preračunaj si, koliko km boš prevozil letno, zmnoži s povprečno porabo in ceno goriva, pa dobiš stroške bencina na leto... Prištej še ceno za servise. vse skupaj smiselno seštej, zdeli z 12, pa te bo na rit fuknilo (al pa ne :D ), koliko boš dal za avto na mesec. sam boš pa menda najbolje vedel, ali imaš toliko denarja ali ne... Če imaš štipendijo, če ti stari dajo akj zraven ali pa če kaj delaš pač go for it... Če pa imaš majhne dohodke pa pozabi...

Na uč ti povem, da te bo tak avto koštal vsaj 50k, najbrž pa kar par 10k več na MESEC. Sam pa veš, ali ti je to dosti ali ne...

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Če feb 03, 2005 1:32 pm

Jz sm ravno dans računu za moj avto mesečni strošek - ob predpostavki 30000 km/letno me pride mesečno 200000 sit - me je res na rit ruknalo.

Avto je strošek - sam kruzanje pa odtehta vse...

kruhomir
Nov uporabnik

Napisal/-a kruhomir Če feb 03, 2005 1:35 pm

Hvala za odgovor, avto bi imela s punco tako da bi stroške delila, vendar tistih več kot 50.000 na mesec je kr mal preveč za moj proračun.

Ravno sevisi me zanimajo, na koliko kilometrov so in koliko stanejo?

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Če feb 03, 2005 1:43 pm

sasiti je napisal/-a:Jz sm ravno dans računu za moj avto mesečni strošek - ob predpostavki 30000 km/letno me pride mesečno 200000 sit - me je res na rit ruknalo.

a si eno nulo preveč napisu?? :lol:
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Če feb 03, 2005 1:43 pm

Redni servisi so nekje na 15000 km - menjava olja, filtrov... - to ni tak drago cca 30 jurjev, če pa kej crkne se zn pa zakomplicirat...

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Če feb 03, 2005 1:44 pm

krofl je napisal/-a:
sasiti je napisal/-a:Jz sm ravno dans računu za moj avto mesečni strošek - ob predpostavki 30000 km/letno me pride mesečno 200000 sit - me je res na rit ruknalo.

a si eno nulo preveč napisu?? :lol:

I wish....

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Če feb 03, 2005 1:51 pm

Kakšen avto imaš pa ti????
Jaz tudi naredim z avtom cca 30-35kkm pa me ob polnem kasko pa z 4 novimi gumami na leto stane cca 50k na mesec (+/- par jurjev).

Kako si pa ti prišel na 200.000 sit mi pa res ni jasno.

Razen če nimaš kakšnega strupenega konjička v garaži seveda :)

LP

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Če feb 03, 2005 1:51 pm

Zanimiv....kaj pa pol voziš?
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

ushnuu
Nov uporabnik

Re: S.O.S

Napisal/-a ushnuu Če feb 03, 2005 1:52 pm

Jest tudi mislim, da je za tak avto 50 kSIT neka realna stevilka (ce je avto seveda dobro ohranjen).

Drugace pa povprasaj se na vw-audi klubu (glej moj podpis), tam so majstri, ki imajo A4-ke, pa ti lahko iz prve roke povejo

Lp, Ushnuu
MIND OVER MATTER

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če feb 03, 2005 1:56 pm

spet odvisno kolk kilometrov nardiš na mesec...ampak 50000 na mesec je pa precej pretirana številka...

izračunaj si iz povprečne porabe in števila kilometrov, ki jih bi približno na mesec naredil koliko te pride benz...
2 krat na let približno še redni servis, na 3 leta(ob povprečni uporabi) menjaš letne oz.zimske gume...to bi blo to, če ne šteješ malenkosti kot so vitreksi, pa dišave, pa ....

lp
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Če feb 03, 2005 1:56 pm

kruhomir je napisal/-a:Hvala za odgovor, avto bi imela s punco tako da bi stroške delila, vendar tistih več kot 50.000 na mesec je kr mal preveč za moj proračun.

Ravno sevisi me zanimajo, na koliko kilometrov so in koliko stanejo?

:D :D Preračunaj si :D :D

Resno, ne poznam avta. Poglej v knjižico vzdrževanja, kaj moraš menjati na koliko km. seštej skupaj, ne vem, recimo toliko l olja po toliko SIT (ceno preveri kje na netu)+oljni+zračni filter+delo, ker predpostavljam da ga ne boš servisiral sam in maš. Velika razlika je, če boš avto srevisiral na pooblaščenem servisu ali kje drugje...

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če feb 03, 2005 1:58 pm

Odvisno koliko kilometrov boše delal z njim...

Servis vsaj 1x na leto, kar znese recimo 40.000sit, računamo malo več.
Eno leto kupiš zimske, drugo letne gume. Če ne boš pretiraval z velikostjo in širino boš imel cca. 70ksit na leto pomojem dovolj.
Spet odvisno kakšen voznik si, samo kakšnih 30.000sit lahko kar odšteješ za kazni, če ne drugega te bo čakalo kakšno obvestilo redarstva.
Z avtocesto se da tudi kar precej potrošit, da ne računamo razno raznih poškodb vozila...
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Če feb 03, 2005 1:59 pm

Fullback je napisal/-a:spet odvisno kolk kilometrov nardiš na mesec...ampak 50000 na mesec je pa precej pretirana številka...

izračunaj si iz povprečne porabe in števila kilometrov, ki jih bi približno na mesec naredil koliko te pride benz...
2 krat na let približno še redni servis, na 3 leta(ob povprečni uporabi) menjaš letne oz.zimske gume...to bi blo to, če ne šteješ malenkosti kot so vitreksi, pa dišave, pa ....

lp

z mojo hondo civic imam nekje stroškov 40k na mesec.... Pa je 1,4i (75KM), popusta imam že nekaj (20%), vse to pa pod predpostavko, da se ne kvari... Torej je za AUDI ziher več, pa še on je najbrž začetnik (+20% na registracijo), pa hondo servisiram doma, on pa audija najbrž ne bo (ker potem ne bi tega spraševal)...

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Če feb 03, 2005 2:00 pm

se pa povsem strinjam da v celoti gledano košta avto-tvoj sploh vsaj 50k stroškov na mesec (registracija, benz, gume, servisi, da o stylingu tuningu in muziki sploh ne govorim) :D
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Če feb 03, 2005 2:03 pm

drgač vam pa naslednji mesec predstavim svoje stroške zadnjega leta (marec 04-marec 05) , ker lepo vodim evidenco in me od $$$ že pošteno glava boli-sej veste študentska je bolj ali manj težka!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

ushnuu
Nov uporabnik

Napisal/-a ushnuu Če feb 03, 2005 2:08 pm

HORSE je napisal/-a:Spet odvisno kakšen voznik si, samo kakšnih 30.000sit lahko kar odšteješ za kazni, če ne drugega te bo čakalo kakšno obvestilo redarstva.

:cry

Ja Horse, ti ga pa pihnes... Ampak imas pa prav... :roll:
Sam vseen je racunat na kazni (30 000 SIT) mal utopicno. Razen, ce mislis 30 000 na mesec - mislim, glede na nove tarife...
Itak pa tega stroska noben ne uposteva, ker, ce bi, bi se po slovenskih cestah pelalo samo se par avtekov...

Lp, Ushnuu
MIND OVER MATTER

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v Če feb 03, 2005 2:55 pm

Za 20 kkm/leto (poraba 9l) + cca 1 servis + reg. + 1 komplet gum na 3 leta = 47.000 SIT/mesec v najboljšem primeru!!!!

Računaj od 50 kSIT naprej, oz. odvisno od letno prevoženih km in izrednih okvar, kazni . . . .!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: ban, danci1973, Google Adsense [Bot], luks104 in 13 gostov