Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Nordung
Nov uporabnik

PRIMERJAVA KARAVANOV

Napisal/-a Nordung Če mar 03, 2005 6:10 pm

Tukaj je pet karavanov, med katerimi se odločam. So l. 99/00, imajo 100.000 km. Katerega bi vi izbrali in zakaj? Ali pa imate svojega aduta?
1. Ford Focus
2. Škoda Octavia
3. Fiat Marea
4. Volvo
5. Hyundai Lantra
Vztrajaj in ratalo ti bo :)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če mar 03, 2005 6:13 pm

jaz bi škodo vzel. soliden in dober avto, vreden svojega denarja.
dobiš dosti za manj denarja in dober avto no.
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če mar 03, 2005 6:14 pm

Lantra Wagon!

Zanesljiv, dobro narejen. 1.8 16V motor je močen hkrati pa za svojo moč ni pretirano požrešen. Brez problema ga držiš na 8l mešanega cikla če le nisi len in nehaš šaltat v 3. Motor je tudi precej vzdržljiv. Naš jih ima že čez 200.000 pa dela bp! razervni deli so poceni če ne najcenejši. Je pa treba vedet če je bil redno vdrževan. Če je bil še pomožnosti s oroginalnimi deli pol ni straha!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če mar 03, 2005 6:24 pm

V tem primeru Škoda. Placa je ogromno, oblika se bo držala še neki časa, ni požrešna.
Samo je pa P406 velik lepši pa nobel kot vsi zgoraj našteti. Premisli malo.

lp

YOC 8)

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Če mar 03, 2005 6:37 pm

JA jest bi Octavio, sploh pa kkšno TDI, sam more met servis za sabo ta pri 100 000 je kr drag.

Bi pa z manjšim doplačilom že pasata isti letnik dobil.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če mar 03, 2005 7:38 pm

volvo, ki pa je toliko dražji od ostalih, da za 1M dobiš bolj zmahanega - zato škoda octavia
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če mar 03, 2005 7:52 pm

pilgrim je napisal/-a:volvo, ki pa je toliko dražji od ostalih, da za 1M dobiš bolj zmahanega - zato škoda octavia

Tudi približno ni res!

Avto, ki je sedaj pri hiši je ocenjen na 1,3 mio SIT, letnik 98 in ima prevoženih 170k km. Mašina je 1.8 bencinar. Avto dela kot urica. Ko je foter reku serviserju da razmišlja o zamenjavi je serviser reku da nej neha noret, ker servisirajo kar nekaj takih avtomobilov s preko 400k km.

Tko da za nekaj več kot 1 mio dobiš lepo ohranjenega in nič zmahanega!
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Če mar 03, 2005 8:37 pm

Škoda definitivno! Še najlepši med njimi pa tud med boljšimi. ;)

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT Če mar 03, 2005 8:50 pm

če bi še enkrat kupoval karavana se bi ponovno odločil za FIAT MAREO WEKEEND 1.9 JTD!odličen karavan veliko prostora uduben in varčen.pa še rezervni deli so dost cnejš kot pri ostalih opisanih avtih.
v primerjavi z lantro ima zadej precej več prostora npr.višina nakladalnega prostora(višina ki jo spraviš skozi vrata) lantra ima višino 71 cm marea pa 83 cm PREVERJENO ko kolega ni spravil v lantro sebežne v mareo je pa šla z lahkoto pa še vrata sem zapru.
to je moje mnenje odločitev je tvoja. :tomidelej:

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a TheCjen Če mar 03, 2005 8:51 pm

Zdravo!

Jesti po svojih izkusnjah defenitivno svetujem Octavio. Smo jo mel od leta 99 in jo sele pred kratkim dal od hise :D Mela je 275k prevozenih kilometrov, od tega sm jih priblizno 50k naredu jest v zadnjem letu. Mel smo pa TDI- ja (110KM). Lahko ti povem, da je avto res veliko prezivel, pa ni blo velikih problemov. Ok, razn centraln zaklepanje nm je crknu, pa zadnja sipa nm je padla v vrata, ko smo se pelal domov z morja :shock: Ampak to z sipo nej bi bla serijska napaka.Razn tega nobenih problemov, tud motor je delov b.p. Mors se pa zavedat da sama kvaliteta izdelave ni lih na vrhuncu, je pa zelo zadovoljiva, sploh ce pogledas kaj dobis za ta denar. Mogoce edina stvar, ki me je motila je to, da je na zadnji klopi premalo prostora. Prednost pa je, da je zarad tega prtljaznik res ogromen, sploh za avto tega razreda. Majhna graja leti tudi na podvozje, ki se mi je zdelo malenkost premehko, mogoce zato, ker sem bil od prej navajen nemskih avtomobilov. Vendar ce ne mislis dirkat po izvozih iz avtoceste, je cist kul. Razn tega morm rect da je avto res odsluzil maksimalno dobro in nm definitivno ni zal, da smo jo kupil. Mogoce edin mtki ni bla najbl vsec, ker je bla SKODA.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če mar 03, 2005 9:44 pm

Moj glas gre Octaviji...ampak polo karavan mi je pa še vedno naj naj :D :oops:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Če mar 03, 2005 10:08 pm

Definitivno Škoda Octavia TDI

Uporabniški avatar
Nordung
Nov uporabnik

Napisal/-a Nordung Če mar 03, 2005 11:59 pm

Saj ne morem verjet taki složnosti. 80% ste za Škodo. Škoda, da se imenuje Škoda, bi se lepše slišalo, da voziš Scudo...

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe mar 04, 2005 1:04 pm

Nordung je napisal/-a:Saj ne morem verjet taki složnosti. 80% ste za Škodo. Škoda, da se imenuje Škoda, bi se lepše slišalo, da voziš Scudo...

Kaj bi blo pa narobe s P406? Pomoje jih v tej konkurenci vse sesuje.

8)

Uporabniški avatar
Nordung
Nov uporabnik

Napisal/-a Nordung Ne mar 06, 2005 7:51 pm

YOC je napisal/-a:
Nordung je napisal/-a:Saj ne morem verjet taki složnosti. 80% ste za Škodo. Škoda, da se imenuje Škoda, bi se lepše slišalo, da voziš Scudo...

Kaj bi blo pa narobe s P406? Pomoje jih v tej konkurenci vse sesuje.

8)

Kaj pa cena za ta piđo?

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne mar 06, 2005 8:31 pm

Fotr je meu včasih lantro wagon 2.0, pa je bil z njo ni mel nobenih problemov. Edin, kr je meu use odbijače poglodane, k ni nikol okrog sebe gledou. Pol, k je menou avto, je ni prodau, k so jo v avtohiši premal ocenl, ampak jo je dal kot službeni avto. Z njo se vozjo delavci, k z njo delajo grš, k pa svinja z mehom (natovorjo jo, da se kr po tleh vleče), ampak avto še skos čist normaln dela. Edin zanč je meu fotr ful problemov, k nikjer niso mel na zalogi tapravga akomulatorja, ker ma enga nestandardnga, pa izredno mejhno luknjo in je biu avto ene dva tedna v garaži, dokler ni najdu enga podobnga, k so ga pol mal bl po domače not dal. (sej mogoče je pr drugih motorjih drugačn)
Stric ma octavijo (sicer ne karavan) in sicer prvi faceliftan model (un, k ma novo armaturko, ampak še skos une grde zadnje luči, mislm, da more bit letnik 2000), pa ma z njo ful problemov. Večinoma jo vozi žena, ki se ji avto smili in zato jo zlo pazi, ampak vseen kr razpada. Stikala za šipe na zadnjih vratih sta že na začetku padla v vrata, tudi tista spredaj sploh ne delajo vedno, avtomatksi klimi se zmeša in avtomatsko spreminja temperaturo v extreme, stikalo za prižiganje luči je teti enkrat ostalo v roki, pol je blo pa še neki tehničnih težav, k pa ne vem kva je blo, vem sam, da je mela teta vsake tok cajta avto od naše mtke, k je bla njihova škoda spet na servisu.
Če bi js izbirou, bi po moje kr volvota uzeu. Nekak se mi zdi najlepši od omenjenih (konc koncev ti bo tistih par let usak delou, zato js zmer gledam najprej vizualno), pa glede na to, da jih v veliki meri kr hvaljo in poznam soseda od prijateljičinega bratranca, k ma Volvota V40 in da ga ne more prehvalt, mu kr zaupam. Pa fokus tut ni tko zlo napačn, sam po moje mi je volvo bl ušeč.
Zadnjič spremenil darwin, dne Ne mar 06, 2005 8:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Ne mar 06, 2005 8:33 pm

hehe jst ti daewoo nubiro prodam;) karavan;) l 2000

drgač sm pa za volvota. Sam kerga maš ogledanga ?? :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po mar 07, 2005 9:20 am

Jst sem itak za Škodo :D .

Uporabniški avatar
Nordung
Nov uporabnik

Napisal/-a Nordung Po mar 07, 2005 9:43 am

Mika me Volvo (kljub vsem glasovom za Škodo). Cena je ugodna, ne vem pa kaj to pomeni kasneje. Verjetno je servis Volvo dražji, kot Škoda. Ima kdo Volvo izkušnje?
Tegale sem vzel na piko: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=271618
Zadnjič spremenil Nordung, dne Po mar 07, 2005 9:47 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po mar 07, 2005 10:01 am

Mi ga imamo doma istega samo letnik 98. Poglej moj post zgoraj.

Pri tem oglasume neki stvari moti:
1. Električne šipe spredaj ima serijsko. Če ima še zadaj šele pol ima električni paket.
2. Naš je eno leto mlajši in ima 4 air-bage. Poglej če sta res samo 2 al je napaka.

Če ga boš šel gledat odpri vratca za dolivanje goriva in poglej notri če kaj rjavi. Namreč tam ima naš ahilovo peto. Prav tako na prednjih vratih na loku od šipe odmakni gumo in poglej če je kaj sledi o rji.

Drugače pa avto dela ko urica.

Servisi pa so res med dražjimi, ni pa tukaj razlike kot dan in noč. Pa tko al tko ti ostanejo še neuradni servisi, kar se pomojem splača, zdej ko je avto že star.

Aja cena je pa sicer normalna ampak bi jo moral še kar malo spustit. Vsaj kakih 150 jurjev.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov