Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MarkySlo
Nov uporabnik

Kraj: Izola

yaris vs jazz

Napisal/-a MarkySlo Če jun 02, 2005 2:23 pm

hola,bi mi znal kdo priporocit kateri model avta med: Toyota Yaris 1.3 VVT-i in Honda Jazz 1.4 LS je boljši...glede mestne vožnje in po avtocesti,morebitni hrup (podvozje),poraba goriva,udobje,prostor v avtu...?
sicer osnovna cena in oprema sta skor isti...ima kdo izkušnje z obema modela?

bye ;)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če jun 02, 2005 2:26 pm

premikam v kupovanje vozil.

moj glas gre yarisu.
pa anketo lahko narediš.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 02, 2005 2:59 pm

JAZZ ima večjo medosno razdaljo, zato lepše "leži" na AC, posledično je YARIS okretnejši v mestu, glede hrupa je HONDA malenkostno boljša, zmogljivosti so boljše pri TOYOTI, poraba pa zopet boljša pri HONDI.
Prostornost in prilagodljivost je nedvomno boljša pri JAZZ-u.
Če bi se sam odločal bi izbral takole; prostor in prilagodljivost - JAZZ, če slednjega ne bi potreboval YARIS.

LP

Uporabniški avatar
and
Nov uporabnik

Napisal/-a and Če jun 02, 2005 3:04 pm

pravijo da je yaris trši in lepši za hitro vožnjo
pa tud poraba je nizka tko da...
je pa jazz mal bl prostoren
ceprav je honda ni tko sporten :evil:

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če jun 02, 2005 3:16 pm

Amm, nekak se mi zdi, da je jazz precej večji? Poleg tega je razlike v ceni za 500k+ (in ni isto, kje si ti sploh gledal?). Kle sploh ne vidim primerjave. Če hočeš družinski avto - jazz, če pa hočeš mestnega oz. drugi avto - yaris.

Moj test yarisa si lahko prebereš kle: http://www.avtomobilizem.com/modules/re ... .php?id=21
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 02, 2005 3:49 pm

Razlika v ceni je 3,19: 2,94 - torej 250 tisočakov. Podatki so vzeti iz primerjalnega testa AM 11/2005, avtomobila sta izenačena v opremi in imata naslednjo opremo
- 2/2 varnostni blazini
- ABS
- radio s CD-jem
- daljinsko centralno zaklepanje
- el pomik stekel
- klima
LP

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Če jun 02, 2005 6:37 pm

Hmnja, če vzameš SOL opremo, drugače je okol 2.5mio, ima pa vse kar si ti sedaj naštel. SOL ma par dodatkov v notranjosti, alu felge pa še kaka neumnost...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 02, 2005 7:00 pm

Pri "japoncih" so paketi opreme tako naravnani, da se v primeru, da si želiš malce boljšo opremo splača vzeti tisto z max. opremo - pri TOYOTI oprema SOL. Če si pri recimo manj opremljenem paketu dodatno zaželiš kako malenkost, se cena zelo približa ali pa preseže veliko bolje opremljen paket (v tem primeru) SOL.

LP

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Če jun 02, 2005 11:53 pm

Kaj pa še rabiš v takem avtu poleg klime, servo, centralno+daljinsko, štrom špegli&šipe? Za moje pojme je dovolj že srednja oprema, sploh ker je doplačilo za najboljšo precej debelo, predvsem na račun originalnih felten, ki jih vse firme nenormalno cenijo :?

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe jun 03, 2005 6:44 am

Če ti kaj pomaga, so v AvtoMagazinu (26.maj 2005) naredili test 11 avtomobilov ki spadajo v klas Yariske in Jazza in slednje dva sta prav tako testirana in opisana.

Rezultati:

1. Opel Corsa 1.2 Twinport Cosmo
2. Mitsubishi Colt CZ3 1.3 Invite
3. Honda Jazz 1.4 LS
4. Škoda Fabia 1.4 16V Elegance
5. Toyota Yaris R'n'B 1.3 VVT-i
6. Smart Forfour 1.3 Passion
7. Ford Fiesta 1.4 16V Trend
8. Peugeot 206 1.4 16V Quicksilver
9. Chevrolet Kalos 1.4 Elite
10. Seat Ibiza 1.4 16V Fresh

izven konkurence: Mini Cooper :)

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe jun 03, 2005 8:04 am

No, če smo že pri testranjih.
V zimskem času sem gledal TG2 Motori in so testirali večino avtov Yarisovega razreda. Primerjali so jih v lososovem testu po spolzki oz. zaledeneli cesti, zavorno pot po suhem, mokrem in zaledenelem. En full zanimiv test, kjer sta desni gumi vozili po mokrem brušenem marmorju, levi pa po suhem asfaltu. Rezultati:
1. MINI (sicer spada v ta razred samo po merah)
2. FORD FIESTA
...
...
...
...
...
predzadnja TOYOTA YARIS
zadnje mesto OPEL CORSA (Za primerjavo; zavorna pot po mokrem je bila skoraj 10m!!!daljša kot pri FIESTI) To ni samo slab avto, ampak celo nevaren!!!
Vsi avtomobili so imeli ABS

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Pe jun 03, 2005 9:47 am

Tale zadnja izjava je precj drzna, se ti ne zdi? ;)

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe jun 03, 2005 10:33 am

darky je napisal/-a:No, če smo že pri testranjih.
V zimskem času sem gledal TG2 Motori in so testirali večino avtov Yarisovega razreda. Primerjali so jih v lososovem testu po spolzki oz. zaledeneli cesti, zavorno pot po suhem, mokrem in zaledenelem. En full zanimiv test, kjer sta desni gumi vozili po mokrem brušenem marmorju, levi pa po suhem asfaltu. Rezultati:
1. MINI (sicer spada v ta razred samo po merah)
2. FORD FIESTA
...
...
...
...
...
predzadnja TOYOTA YARIS
zadnje mesto OPEL CORSA (Za primerjavo; zavorna pot po mokrem je bila skoraj 10m!!!daljša kot pri FIESTI) To ni samo slab avto, ampak celo nevaren!!!
Vsi avtomobili so imeli ABS

Če že tok pišeš bi blo lepo tole podkrepit s kakšnim virom, v nasprotnem primeru so to le bučke ki se kotalijo po threadu.

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe jun 03, 2005 11:11 am

Yurchek...dej nauči se brati. Sem napisal, da je bilo to na TG2 MOTORI (Italijanski RAI). V bistvu so to posnetki, ko revija Quatroruote dela razne teste.
Žal mi je, da ti rezultati niso všeč, ampak tako pač je.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe jun 03, 2005 11:27 am

darky je napisal/-a:Yurchek...dej nauči se brati. Sem napisal, da je bilo to na TG2 MOTORI (Italijanski RAI). V bistvu so to posnetki, ko revija Quatroruote dela razne teste.
Žal mi je, da ti rezultati niso všeč, ampak tako pač je.

ah men je vseen kakšni so rezultati, itak nilol ne morjo bit realni....100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa. Gre se mi le za kredibilnost podatkov. Minija bi pa tud jst dal na 1. mesto, le cenovni razred je drug :D Tko da kar se tiče rezultatov nimam pripomb, je pa tko da se prow vidi kako smo različni navajeni na različne avte....šlo se mi je edin za vir, še vedno se mi zdi smoterno da se pripopa vir pri nekih trditvah...Nisem hotu bit nesramn če se je mogoče tko slišal

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe jun 03, 2005 12:01 pm

Sej je cool yurchek.
Rezultati in razvrščanje pa sploh niso bili subjektivni. Vrstni red avtomobilov se je oblikoval zelo preprosto z meritvami.
Izmerili so zavorne poti, hitrosti skozi ovinke in pri lososovem testu in na podlagi dobljenih rezultatov napisali vrstni red.
Še največji zagovornik (v tem primeru Corse) mora žal priznati, da je avto katastrofa kar se tega tiče. Meritve ne lažejo in 10m daljša zavorna pot kakor Fiesta se meni zdi porazen podatek. Že 1m lahko pomeni razliko med življenjem in smrtjo, kaj šele 10!

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe jun 03, 2005 12:51 pm

nene jst sploh nism zagovornik corse, ravno nasprotno. Se pravi so to bolj testi varnosti in pa lege na cesti?

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe jun 03, 2005 12:53 pm

V tem primeru je bilo točno to

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 03, 2005 1:17 pm

tko btw ni lososov test :roll: ampak LOSOV 8) , drugače pa se yariska pa honda po velikosti ne moreta primerjat, tu je dejansko največja razlika med njima, oba sta pa zelo uredu avtomobila. za jazz z 1.4 motorjem lahk povem da ma porabo pod 6 litrov, da ma ogromno prostora in zelo ucinkovito klimo , za yarisko pa nimam teh podatkov. Lp

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Pe jun 03, 2005 1:50 pm

Lososov test :D :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov