Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Opel Astra GTC 1.8 ali nekaj do 4 mio sit

Napisal/-a Polo78 To jun 07, 2005 7:40 pm

Nekje v roku enega leta ali še prej nameravam menjat avto, ciljam pa na nižji srednji razred (t.i. "golfov" razred). Malo sem se že zanimal naokoli po salonih, pri kolegih, sedaj sem se odločil pa še tu vprašat, ker se vas sigurno veliko spozna kaj se splača kupit. :)

Najbolj se mi dopade Opel Astra GTC z opremo Cosmo in 1.8 litrskim bencinskim motorjem. Zanima me koliko je kaj tale motor vzdržljiv, ima kdo kake izkušnje ali pozna koga, ki bi imel ta motor? Ker če se ne motim so ta motor vgrajevali že v prejšnjo Astro, z malenkost drugačnimi tehničnimi podatki se pa nahaja tud v Corsi GSI in Vectri. Ker drugače sem pa v zadnjem času prebral in slišal veliko pozitivnih stvari o Oplih v smislu, da so se popravili glede vzdržljivosti in kvalitete. Spet na drugi strani pa poznam par folka, ki pravijo, da Opla ne bi nikol kupil... Ampak men je tale nova Astra GTC full všeč (bil tudi že na testni vožnji, sicer z motorjem 1.6), poleg tega pa še za svoj denar največ ponuja.

Poleg Astre GTC sem malo gledal tud za novim Focusom, ki je pravtako cenovno ugoden, Mazdo 3 (lepa oblika, lepa in kvalitetna notranjost, zanesljivost) ter Hondo Civic (Honda je pa le Honda! :wink: ), ostalo pa odpade. Golf 5 npr. s podobno opremo in motorjem je v primerjavi z Astro za cca. milijon dražji, hvala lepa torej! :P
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jun 07, 2005 8:27 pm

Seat Leon?? Vsaj vizualno bi jst kr GTC uzel, je pa najbolj da greš na kkšno testno vožnjo itd da dobiš mal več občutka o avtu.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To jun 07, 2005 8:58 pm

Glede na to da sem o Opel Astri GTC slišal že velik dobrga, poleg tega jo zelo pohvalijo tud v AvtoMagazinu, mislm da bi bila to kar dobra izbira. Res da neposrednih stikov s tem avtom nimam ampak sam povem raven kritike v AvtoMagazinu in kaj sem o tem avtu slišal.....zdej če ti ti kaj pomen ql če ne pa upam da ti bo znal kdo kaj več o tem avtu povedat.....po možnosti nekdo ki je tak avto že vozil ;)
Če je ravno, ni zabavno.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To jun 07, 2005 9:06 pm

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean To jun 07, 2005 9:13 pm

Tko vizualno bi ti tut jaz predlagu da vzames opla. kar se pa kakovosti tice pa mislm da se je tut opel ful popravu pa kot so ze omenl je avto dobu ful dobre kritike. tko da je ta avto prava izbira kar se mene tice. sicer pa so honde tut ratred zase sam tale link k je zgori je honda letnik 2004 tko da bi se vrjetn dal se ceno zbit k je enaka kt pr letniku 2005. upam da se bos dobr odlocu

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis To jun 07, 2005 9:14 pm

Neki sm gledu Seat Leon, pa se tud dopade kr lep avto, drugac pa kj rablenga nebi kupu, k recimo za 4.000.000 dobis tak rabljen stroj da dol pades, je pa tud res da ce kupi novo, ves kaj si kupil, in nakup novega avtomobila je spet neko posebno dozivetje...ampak ti predlagam da kupis avto rabljeno 1 al 2 leti, k je cenej a vendar skoraj novo, kokr hoces...to je tvoja stvar? Jst samo predlagam...(ne me zdej ubit zarad tega, samo predlog je biu :pray: )
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Napisal/-a sinke To jun 07, 2005 9:36 pm

Mazda 3 ;)

Za ta denar najboljša izbira

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To jun 07, 2005 9:41 pm

Eddis je napisal/-a: ti predlagam da kupis avto rabljeno 1 al 2 leti, k je cenej a vendar skoraj novo, kokr hoces...to je tvoja stvar? Jst samo predlagam...(ne me zdej ubit zarad tega, samo predlog je biu :pray: )

Tole se strinjam-večina avtomobilov v dobrem letu ali dveh izgubi vsaj milijon,če ne več-avto je pa v končni fazi še vedno kot nov, pa tud vsaj še eno leto ima garancije, tko da je za razmislt...:)

Drugače ti pa oblikovno svetujem Hondo al pa Astro-mogoče mi je Astra še nekolk lepša... :D

(offtopic: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=219965 a so mogl glih 81kW naštet-da morš pol zarad 1kW plačvat občutno višjo registracijo! :twisted: )

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jun 07, 2005 9:43 pm

Jaz ti tudi svetujem novo astro - je enostavno izvrstno narejen in lep avto. Seat Leon je nekdo omenil - tudi super izbor; skozi leta so odpravili vse napake na njemu, avto je vedno bil dobro narejen in za ta denar boš kaj kmalu lahko zdilal kakega turbača, saj je novi Leon že tukaj. Malo poglej naokoli - jaz sem videl ful opremljene Cupre R s 225 turbo KM za 4,5 - 5 mio po nemčiji ; neverjetno pravzaprav, pa je špica od avta
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis To jun 07, 2005 9:49 pm

Predlogi:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=380811#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=269105#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=371332#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=365712#

To so samo predlogi avtov, sevedapa masino in opremo zberes sam, cepravtudi tile niso slabi, sicer pa: Odlocitev je tvoja...mi samo predlagamo. (in potem ko bos kupil avto - sline cedimo :P )
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma To jun 07, 2005 9:50 pm

Jaz ti mojega megana prodam :D Sam je dizel ;)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=375616

Uporabniški avatar
Narodnjak
Nov uporabnik

Napisal/-a Narodnjak To jun 07, 2005 10:03 pm

A misliš na motor 1.8 16V 92kw/125KM? Tak motor imam v vectri :) Zaenkrat se bliža 100.000km, brez problemov! Poraba 7-8 avtocesta, 9-10l po mestu, z klimo seveda.

Sm pa vozu astro gtc 2.0turbo (200KM) sport :P

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak To jun 07, 2005 10:04 pm

Drzi, astra je ql avto. Mene pri njej moti samo ena stvar, avto pri 4 mio nima, namrec kazalca temperature motorja. :shock: :shock: :shock:
Kako potem ves, da se je avto ogrel? :(
Res avto je ok, pri Oplu so se bistveno popravili.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
Narodnjak
Nov uporabnik

Napisal/-a Narodnjak To jun 07, 2005 10:08 pm

car_freak je napisal/-a:Drzi, astra je ql avto. Mene pri njej moti samo ena stvar, avto pri 4 mio nima, namrec kazalca temperature motorja. :shock: :shock: :shock:
Kako potem ves, da se je avto ogrel? :(
Res avto je ok, pri Oplu so se bistveno popravili.

Prov maš ;)

Je pa na BC!
Priponke
IMG_0041.jpg

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Napisal/-a car_freak To jun 07, 2005 10:17 pm

Prov maš ;)

Je pa na BC![/quote]

BC, to mislis board computer, ali kaj? Tega nisem opazil.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
Narodnjak
Nov uporabnik

Napisal/-a Narodnjak To jun 07, 2005 10:20 pm

car_freak je napisal/-a:Prov maš ;)

Je pa na BC!

BC, to mislis board computer, ali kaj? Tega nisem opazil.[/quote]

Da. :)

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Napisal/-a car_freak To jun 07, 2005 10:24 pm

Narodnjak je napisal/-a:
car_freak je napisal/-a:Prov maš ;)

Je pa na BC!

BC, to mislis board computer, ali kaj? Tega nisem opazil.

Da. :)[/quote]

Vozil sem astro pa tega nisem opazil, kje pa ima to? Med ostalimi podatki ali kaj? Nc, bom sel v salon pogledat. A imajo vse astre to, tudi tiste, ki nimajo BC-ja?
Vse astre namrec nimajo BC-ja. Imajo sicer tipko BC, ampak je tam samo stoparico in nekaj neuporabnih stvari. Baje se da to urediti, da ti priklopijo na comp in imas potem kompleten BC.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To jun 07, 2005 10:34 pm

ka pa kej tazga?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=280554

in seveda maš kle pol še 1.6 16V motor k ma 115KM pa 2.0 16V k ma 136KM....odločitev je tvoja

Lp
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To jun 07, 2005 10:40 pm

novo astro sem vozil na 3 dnevnem testu, sicer dizel in 5 vratno. in me je kar prepričala,
res avto mi je prav všeč, lega na cesti fenomenalna.prav žal mi jo je bilo vrnit :P
potem je kolega dobil GTC verzijo, in lahko samo potrdim kar sem prej napisal,
avto mi je fenomenalen, lega na cesti super, oblika toliko lepša! če bi zdaj izbiral
nov avto v tem razredu bi definitivno izbral astro GTC, brez premislekov.

tako da če ti je avto cool, in ti odgovarja tvojim potrebam JUST GO FOR IT!
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jun 08, 2005 1:04 am

Najprej hvala za odgovore, dobrodošli so vsi predlogi! :)

Saj meni se tud dopade nova Astra GTC, ker sem že bil na testni vožnji in bil zelo, zelo navdušen nad avtomobilom. Samo bila je z motorjem 1.6 (105 KM), trije smo bli noter, prižgana je bla klima in motor se mi je zdel mal prešvoh za ta avto. Zato ciljam na 1.8 (125 KM). Spet pa ne bi rad nevem koliko močnejši motor, ker potem je pa registracija tolk dražja vsako leto, jaz pač tud na take stvari gledam. Čeprav me po eni strani mika Focus 2.0 (145 KM).

Eni mi predlagate dizla. Hec je v tem, da nardim cca. 10k do 12k km letno in zato se mi dizl ne bi splačal. Ali pač? Ker pri dizlu mi je všeč ta navor in dobri vmesni pospeški - to mislim npr. od 50 do 100 km/h v recimo četrti prestavi. Sej neki časa sem razmišljal o prenovljenem Polu TDI Sportline (130 KM), samo z isto opremo me pride več kot Astra GTC 1.8, ki je večji, novejši, varnejši, sodobnejši (Polo vemo da je dobil samo facelift),... Nekak mislim, da je zame bolj bencinar primeren.

Drugače pa tud jaz spremljam ponudbo rabljenih avtov. Ravno Hondo Civic če bi jo že vzel, bi vzel rabljeno. Ker pride kmalu ven nov model in mi je brezveze dajat tolk denarja za nov avto, ki bo ravnokar star. Sam problem je, da je teh 3-vratnih Civicov z motorjem 1.6 tolk mal (kakršno bi hotel), al pa jst ne najdem... :?

Kakorkol že, treba bo it še na testno vožnjo s Focusom in Mazdo 3, potem bo pa že bolj jasna slika (btw, Honde se pa tud za testno vožnjo ni dal dobit na Autocommerce-u :roll: ).
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: format, Google Adsense [Bot] in 10 gostov