Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Kupujem avto 2.5-3mio

Napisal/-a flegmato Sr jun 08, 2005 4:29 pm

Lep pozdrav,
že nekaj časa kupujem avto in se mi zdi da bol ko študiram težje se je odločit.
Zej želje so približno take: Letnik 2001 dalje, "golf" razred(3vrati), turbo-dizl mašina(tu ne odstopam, naredim dosti km letno, zato me ne prepričevat da naj mam bencinarja :P ).
Avtek naj ne bi bil prešvoh, se pravi ene 115KM, sam neke hude moči pa tudi ne bi mel,
ker bi bla pol registracija prevelik strošek. Napisal bom kaj sm js naštudiral, vsi predlogi pa so seveda dobrodošli
Evo:
-Alfa 147 (trenuten favorit :-P , moti me edino to da par ljudi jamra glede pokvarljivosti elektrike-luči,šipe,centralna..., drug problem je ta da je na crash testu dobil tolko točk ko pecikl, se pravi slabše kot mnogo dosti starejših avtov) Ne me zej napadit da si kupujem avto za zaletavat, ampak glede na to da sem dosti na cesti tudi tega ne smem zanemarit
- Alfa 156 - edina iz višjega razreda ki mi je dokaj všečna, drugače pa podobna dilema kot pri 147-ki
- golf absolutno odpade. Pika. :D
- focus se mi od not ne dopade sploh
Pol so še pa ostali :) , trenutno sm zasidran na alfah, ker se mi dopade njihova športnost. Bi bil pa vesel morebitnih predlogov

Hvala za odgovore
LP
Slika

fajn se mamo :)!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jun 08, 2005 5:00 pm

Če pričakuješ športen karakter potem je poleg ALFE dobro omenit BMW serije 3. Imaš tri motorje, ki so sestavljali ponudbo - 85 Kw - ta bi bil še najbližje tvojim pričakovanjem - komercialna oznaka je 318 d, potem pa imaš še 100 in 110 Kw. Pri zadnjem je serijsko 6 - stopenjski menjalnik.Pri teh avtomiblih ti priporočam prenovljene različice - od 2001 dalje.
Sicer pa pri nakupu katerega koli avtomobila s seboj mojstra, ki bo znal ocenit realno stanje avtomobila. Tudi garancija ne bi škodila - znak profesionalnosti in dobrih poslovnih navad.
Pa srečno izbiro in vožnjo.

LP

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jun 08, 2005 5:21 pm

Vsekakor predlagam : Renault Megane II , 1.9 dci, 88kw (120KM), fina stvar.....
In koliko vem ga "ga-ma" prodaja za smešno nizko ceno, glede na to kaj ponuja......
Ampak seveda, to je moje mnenje.....

Lp

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Sr jun 08, 2005 5:28 pm

cuore sportivo
Slika

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Sr jun 08, 2005 8:35 pm

tudi sam mislim, da z BMW 3 compact ne moreš zgrešiti...
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Sr jun 08, 2005 8:37 pm

Mojster Miha: BMW je seveda ena izmed opcij. Tudi o tem sem že razmišljal. Malo je edino prevelik za moje potrebe in pa cena tudi ni tako zelo nizka, 2001+ cca 3,5mio+. Tisti cenejši uvoženi iz tujine pa imajo ponavadi vsaj 200k prevoženih. Vseeno hvala za predlog, vredno razmisleka

ManIAK: O meganu spoh nisem razmišljal, saj sem ga štel med novejše avtomobile(ki še niso na voljo rabljeni). Na avto.net se jih prodaja kar nekaj 1.9dci z dosti ali vso opremo za cca 3mio, kar je zanimivo. Od znotraj se mi sicer ne dopade preveč, je pa zanimiv predlog. Ali imajo ti megani mogoče kakšno napako? Saj je sumljivo veliko leto-dve starih meganov naprodaj za dokaj majhno ceno, ene dva l.2003 piše celo 2. lastnik :ue

Premlevam dalje... :)
Slika

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Sr jun 08, 2005 8:40 pm

accord model 2000
2.0 150 km-super avto
Slika

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis Sr jun 08, 2005 8:49 pm

mugen je napisal/-a:accord model 2000
2.0 150 km-super avto

Beri malo zelje, clovek si zeli DIESEL, ne pa benzinca...

Drugac pa moj predlog: Si pogledal kaj Alfo 166 2.4 JTD 125KM, ta je veliko lepsi in bolsi od BMW 320D, registracija bo malenkost cenejsa pri Afi, ker 320d majo vecinoma 136KM, kar znese tocno 100KW, in skoci v visji razred...Skratka predlog: Ostani pri Alfi, mogoce te kksn Megane lahko presenti...

Ti bomprilepiu kksno Alfico za vpogled, pocaki mal...
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis Sr jun 08, 2005 8:54 pm

Sory zafrknu sm, alfe so tud 100kw, tko da so isti smorn k BMw-ji. Evo ena za v pogled:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=332034#

Gledal se msamo izgled avta, in opremo...jo je kar veliko - VREDNO RAZMISLEKA

Kaj pa kksn AUDI ? Bi ti pasal, prevelik, samo namig: Avto ni nikoli prevelik, samo premajhen je lahko... :P
...ima se - može se, nema se - folira se...

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr jun 08, 2005 8:54 pm

poglej za kakšnim passatom, letnik 2001, TDI-130 hrčkov

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jun 08, 2005 9:10 pm

mevden je napisal/-a:poglej za kakšnim passatom, letnik 2001, TDI-130 hrčkov

Glede na to da golfa ne mara tud za passata pomoje ne bo bil pretirano navdušen.... :? Škoda, ker bi ga mu tud jaz predlagal čeprav to je že razred višje od tega kar on kupuje ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jun 08, 2005 9:15 pm

- renault laguna 1.9dci
- vectra 2.2 dti (al kak je ze :D )

jaz ce bi kupoval bi pomoje eno izmed teh dveh. Laguna je moj sanjski avto + vatnost je dobra mislim da bi bil kr dober nakup (edino servis je malo drag menda), vectra pa mi je všečna kaj ponuja za ceno pa nevem.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jun 08, 2005 9:18 pm

Hmmmmm..... ne da bi jaz vedov, da bi kako napako meli. Pač renault nena sodi med dražje razrede, je pa super za takšno ceno ki jo drži. Avto se že z serijskim vzemetnjem in z gumami (205/50-17) drži ceste kot gokard, ko pa to še malo spustiš je pomojem super. 8) Tudi z njim se lahko zelo športno voziš saj 120KM ni od muh :oops:
Kar se tiče notranjosti ni pretirano nakičena, je pa malu pusta....
Newem odločitev je tvoja, ampak jaz nimam slabega mnenja o tem avtu. Kontaktiraj se z "ga-ma" , ker mislim, da on pa ta avto res dobro pozna inše prodaja ga.

lp

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Sr jun 08, 2005 9:31 pm

Smo kr en razred višje prišli :)
Verjamem da avto ni nikoli prevelik, kar se praktičnosti tiče, ampak jaz gledam tako na stvar. Nimam otrok, tudi drugače velikega avta ne potrebujem. Večji avto - več konjev(dražje zavarovanje) + več goriva za iste zmogljivosti.
Pa passat mi ne sede, ne :D

Kar se tiče pa alfe, bi mel rajši 147 ali 156 kot 166, sam sej sm napisal ka me pri njih malo moti
Ta megane mi je pa tudi sumljiv, ker so kr po dveh letih že 2.lastniki.... Pa kolko sem gledal po forumu,se eni pritožujejo nad pokvarljivostjo...ne vem no
Slika

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Sr jun 08, 2005 9:33 pm

Cau! jaz ti prodam mojega megana, ker dobim nov sluzben avto in ne rabim dveh.
Mam pa en kup dodatne opreme gor.

Avto dela pa brezhibno.Mas tukaj vec informacij, lahko pa tud na pm pises:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=375616

premisli, pa mi sporoci ;)
Praevenire melius est quam praeveniri
----------------------------------------------------
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=5169

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Sr jun 08, 2005 9:57 pm

BMW ni slaba možnost, ampak se mi od vseh naštetih še najbolj dopadejo alfe...
Sam bom mogo skoz slidat čez ovinke zaradi laste varnosti(pri bočnem trku se je v nasprotju s čelnim alfa odrezala odlično) :P

hvala za predloge, razmišljam dalje... :)
Slika

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Sr jun 08, 2005 10:06 pm

Kaj pa en takle A3:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=360612

Dovolj majhen/velik, dovolj močen pa še v redu avto je. TDI motorji so pa itak ful vzdržljivi.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr jun 08, 2005 10:22 pm

Takoj, ko sem videl naslov teme, sem hotel napisati Alfa, sedaj sem pa še toliko bolj prepričan v to, ker tudi sam razmišljaš o njej... ;)

Kot prvo, tako 147 in 156 sta čudovita avtomobila, tako po zunanji obliki kot po notranjosti. Kot drugo, Alfini dizli so widely regarded kot zelo dobri motorji, tu ni kaj. Kot tretje, Alfam nerazumljivo pada cena ( :?: ) in dobiš za svoj denar, upoštevajoč vse kar ti nudi, pomojem največ od avtomobila.

Vzemi Alfo in uživaj v avtu z dušo. ;)

PS: V ožjem sorodstvu (foter in svakov oče) imam čast stikati po Alfi 156 2.4 JTD ter 147 1.6 TS, tako da ne tvezim kar tjavendan... Miti o Alfini nezanesljivosti so stvar preteklosti... in moj naslednji avto bo vsekakor cuore sportivo.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jun 08, 2005 10:42 pm

@dunker: upam da ne boš jezen če opomnim na to da če cena avtomobilu pada ne pomeni izključno v vsakem primeru dobra stvar ;) Res da avto dobiš za male pare ampak zelo male pare boš za tak avto dobu tud pri prodaji ;) Govorim pa nasplošno za vse avtomobile, ne samo za Alfe.
Če je ravno, ni zabavno.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr jun 08, 2005 10:45 pm

Vem vem, ampak poglej - če avtu cena hitro pada, se to ob nakupu 3 leta starega lahko pozna miljon SIT v tvojo korist glede na konkurenco, pri prodaji 10 let starega pa mogoče le še kakšnih 150 tisočakov v tvojo škodo... Kajneda? In tukajle govorimo ravno o tem primeru. ;)

[pa še malo sem subjektiven, ker sem zaljubljen v Alfe ;) ]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov