Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

H3llAng3l
Nov uporabnik

Kraj: Poljčane

worst car i ever drove

Napisal/-a H3llAng3l Če avg 25, 2005 9:46 am

pozdrav vsem!

pisem, da malo pojamram in malo popljuvam.
NE KUPOVAT AVTOV pri avtohisi MLA-CAR v stopcah pri grobelnem..
se preden se posvetim pljuvanju po kupljenem avtu naj pojamram glede osebja... ocitno ne znajo niti kredita odobrit... v bistvu sploh ne vejo kaj prodajajo, vse rabljene avte ki jih majo na zalogi hvalijo, v bistvu pa se niti eden od njih ni nikoli peljal z njimi.

krasno.

torej vceraj sem kupil Volvo 460 letnik 93, masina 1.7 75kW.
cena:290k sit
ker nisem nevemkak znanstvenik ali mehanik, sem si pustil dopovedat da avto nerad vzge ker je nekaj casa stal.. ko sem pa speljal je pa sel.. in zato sem ga vzel ker je bla masina suha, rje nikjer, opreme puna kapa..
vceraj grem jaz po njega... najprej me priganjajo naj cimprej pridem ker drugace mi bo zavarovalni agent pobegnu ko da je to moja skrb... pol rabijo 4 ure da zrihtajo papirje za kredit na trajnik, ker tega se niso nikoli delali in ne znajo izpolnit obrazcev. res krasno.
dobim kljuc, niti roke, se vsedem v avto, in spet ne vzge
po mnogih kasljajih se avto premakne in odkaslja z dvorisca, potem pa po pol minute zacne normalno vlect... no vlect pac..
peljem se v maribor (ca 55km od tam) in na avtocesti ko ga prvic pohodim opazim da je masina obupno zaspana.. po moji logiki nekaj narobe z filtri/vzigom/sveckami kaj pa vem... v glavnem avto vlece samo v razponu od 2-3000 obratov, potem pa kot da bi spustil gas.. se ustavim, klicem avtohiso, recem da je avto zanic. se zmenimo da bomo danes pogledali... se peljem dalje.. avto dela.. samo ne vlece prav.. parkiram.. vzgem.. kaslja.. ne vzge 10min, potem odkasljam dalje... spet parkiram, spet isto, pa potem se enkrat.. zvecer grem domov, tankam.. avto odkaslja iz petrola.. do prvega semaforja.. ugasne.. ne vzge.. zakurbla in ugasne... ga porinem na plocnik.. se 15min mucim in se mi posreci da uzge, in ga peljem domov...
danes ga hocem peljat nazaj... zjutrja ne vzge.. 10min.. norisnica.. pripeljem tja.. se kmet vsede v avto.. avto seveda vzge na prvo in gre kot strela.. kot da ni ist avto... mater mi je zal da sem ga pohodil do konca na avtocesti, pustil bi jim ga tak zaspanega.
stopima ven, mi zacne gnjavit da mu nihce ne bo dopovedal da je z avtom kaj narobe... se zacnem dret nanj ce me ma za laznivca da me je avto 3x na cesti v enem dnevu pustil.. in mu zacnem nastevat kaj vse ne dela:
desno stikalo za sipe
klima (sploh ne)
leva vrata se zapirajo samo tak da oglusis tak mocno mores zaloputnit
ne dela nobena lucka v notranjosti
ne dela kazalec za bencin (skoz na nuli)
ne dela kazalec za temperaturo hladilne tekocine (skoz na maksimumu, torej bi naj kuhal, pa ne, se pa termostat vklopi zarad tega kr ma vrjetno kak cudno to nareto takoj ko ga mas na mestu pod standgasom)
ne dela niti radio (ok dela, samo 6ih zvocnikov samo eden)
poleg tega avto na vsaki neravnini zaplese, in vlece skoz v levo

res prekrasno
in to naj jaz na testni voznji do glavne ceste in nazaj (300m) opazim
clovek mi pa rece "ja ne vem jaz se nisem z njim peljal"

povejte vi meni kako lahko tip ne ve kaj prodaja?
fuj pfej.
(ja, pljunil sem)

v glavnem mu vs epovem, pa mu recem da mam poln kufer avta in da ga hocem vrnit pa polog nazaj pa zavarovanje nazaj.
pa mi zacne ja da to ne ve kak bi se nardilo pa kaj nebi rajsi cesa drugega se vzel ceprav po njegovem je ta volvo cisto ok
mu recem da ne, da nocem met nobenga avta, in mi poklice sefa avtohise
ta se zacne dret "dajte mu 40000 pa naj si ga gre na servis popravit" (kao da za 40k bom pa lih kaj popravil.. klimo mogoce, pa kako stikalo) pa sem rekel da ni sans da ga nocem met.. pa se zadere "POL PA GA NAJ DA NAZAJ!" pa poslje vse skupaj nekam pa gre stran

mislim.. je to nacin?
svinjarijo bi mi mogli z prstov na nogi lizat ne pa da ko da smo na kmetiji.

v glavnem dobim ves denar nakazan nazaj, tudi zavarovalno polico so mi stornirali

hecno je da ma kolega istega volvota 2 leti starejsega pa mu dela kot urica pa ma isto kilometrov (190k) in mu je do zdaj samo izpusni sistem sel po gobe...

uflala sem se razpisal...
..makes me wanna have a beer...

za tiste ki ste pa prebrali do konca pa vam prijazno svetujem da se izogibate tiste avtohise!
Ni nam lahko.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Če avg 25, 2005 9:55 am

vsaj naslednjo ne boš šel kupovat avta brez mehanika ob sebi ali pa vsaj brez temeljitega pregleda pri kakšnem serviserju ;)

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če avg 25, 2005 9:58 am

jah maš kr srečo da si dnar nazaj dobo...jebiga drugič pa kšnga soseda zravn vzam ko se vsaj mal spozna na avte...pa testne vožnje je treba malo izsilit....morš narest vsaj 20-30km da vidiš obnašanje avta....vse pa je tak al tak loterija....

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke Če avg 25, 2005 9:58 am

joj :roll: , zdaj boš dobil pooolno "pametnih" nasvetov pa kritik...jaz bi ti pa rekel samo to: drugič avto temeljiteje sprobaj, ne samo 300 metrov, pa je velika verjetnost, da se takšnim zapletom izogneš.

lp, pa več sreče prihodnjič ;)

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Če avg 25, 2005 10:02 am

ja, svet je usak dan slabši, bi moj oče primerjal z nakupom 128ke v kragujevcu :lol: , kjer je na usaki strehi avta spalo 5 kokoši, dve polne vreči denarja zaradi inflacije :shock: , odnos bolj na psu, je pa res da je bil z nakupom zadovoljen 8)
še u španijo smo šli z njo :P

sem pa vesel zate, da si se avta takoj drugi dan rešil, saj bi lahko bilo še veliko več težav, kot si jih imel :roll:
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če avg 25, 2005 10:09 am

Dobr si skoz pršu ;)

Sam tud brez probne vožnje bi lohk vidu da lučke v avtu ne delajo,... tko da zdej k boš šu druzga kupovat ga prešlati do konca. Vse lučke, klimo če bo, žmigovce, olje, brisalce, hupo, legen zice :twisted: ,...

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Če avg 25, 2005 10:15 am

Dobr da se jim nisi pustu :!:

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Če avg 25, 2005 10:37 am

OK stvar je taka.

Meu sm volvota 480 Torbo 3.lastnik letnik1991
Za pruga sicer ne vem kako je vozu avto sam ta pred mano je pa sam priznal da ga
je tišu da se je dostikrat kar izpod havbe kadil, jst nism bil nič boljši glede vožnje.
V 2.letih k sm ga vozu sm zamenjo svečke 2xfiltre 2xolje avto je mel 440k kilometrov
pa ni niti enkrat zatajil.
Taka mašina k si pa ti reku bi pa mogla tod elat vsaj 400k kilometrov brez
generalke...

Maš srečo da so ti ga vzel nazaj k se sklicujejo na pogodbo videno kupljeno,
In jim nemorš čist nič.
V primiru da ga pa nebi mogu spravit čez tehnični pregled pa mora avtohiša krit
stroške.
Vozi hitro in reskiraj

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če avg 25, 2005 10:37 am

čaki, sj še ni konec...
B O dobil......

v bistvu si pa lahk srečo, da si se kripe znebil!

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

ritopiki smrdljivi nategovalski!

Napisal/-a Zmaj78 Če avg 25, 2005 10:38 am

Ja res je treba avto peljat kej več kot kurčevih 300m pa tut treba je videt na avtocesti kako se obnaša in kok kej vleče, pa da ni kej narobe na motorju. Nikol pa ne boš vedel kok ti bo kaj olja sisal, ker to je pa dost nepredvidljivo.
No velik je pametnih ljudi na svetu, ki vejo vse živo in po vojni je lahko vsak general.
Glede tega Šveda pa loh rečem da so mel tut pri bivši punci isti ta 460 model, letnik 1991 in je crknila neka elektronika in so se fajn jebal da so ga spravl k živlenju in še so mel srečo da so iz kopra, ker je bil primeren serviser nekje blizu Trsta!

Pa še tale volvo je precej žejna roba tko da svaka čast d si jim dav kajlo tem lažnivcem, sam problem je ko bodo pol nafukal nekoga druzga, ki bo verjetno mel še manj pojma o vsem skupi kakor ti! Sam dobro: "ovce so za striženje, kokoši so zato da dajejo j***a, krave pa so za molzti" Včasih je vsak od nas v vlogi kakšne izmed naštetih živali in pa noben se ne rodi pameten! :cry:

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če avg 25, 2005 10:43 am

dobr si tole z živalmi povedu :-P :-P

H3llAng3l
Nov uporabnik

Kraj: Poljčane

Napisal/-a H3llAng3l Če avg 25, 2005 10:49 am

hehe
u ja me veseli da se v taksnem stevilu odzivate

ja, priznam da je glede testne voznje zadeva boljkone na psu...
mislim... kar se tega tice je mel opel fenomenalno akcijo od aprila do junija.. so mi dali za 3 dni (sob-pon) opel vectro novo na poskusno voznjo.. samo osebni dokument, pa tankal sam.. pa srecno! pol te pa avto res preprica (ali ne, kakor koga, mene je)

..ko ti pa v avtohisi rece na tu mas kljuce pelji se do ceste pa nazaj.. pa lahko jeza jebes...

glede tega da lucke ne delajo in da bi naj to videl na testni voznji.. pa.. nisem mislil da kontrolke ne delajo... kontrolka sem opazil da ni delala tista ki ti kaze da nimas vzganih luci, pa tista ki utripa in piska ce zazna zasedenost sovoznikovega sedeza pa ni pripasan...
krš, bi se reklo.

vem, da taki avti drugace zdrzijo vsaj 1x vec km, zato sklepam da je ali avto bil zelo grdo vozen (pa ne mislim da je blo noreno z njim, ker ga je neki gospod mel prej-se molitvenik pozabil na zadnji polici-in ga verjetno nikoli ni pohodil al pa ga je na hladno do konca..), sigurno zaleten in lepo sklepan in polican, optika pa nic, pa zelo mozno je da so kilometri bli zbiti... saj pravim... na kolegovem identicnem (no ja, 440, drugace enak) ni blo nic od tega hin... to bi naj bli avti za vecnost, ne pa to drozje..

v glavnem drzite pesti da se bo vse uredilo.. ce ne pa nisem edini ki v avtu vozi bejzbolko ;)

hja... po mojem bodo tut cez kaksen mesec kero drugo kravo pomolzli za ta avto, mu natvezli kako je vredu in kako leti in koliko opreme ima, pa bo cel pobozn vzel, pol pa ne bo upal nazaj dat...sem preprican da ga bojo dali celo na avto.net ce se ne bo prodal...
odprl sem pa to temo itak zato, da ce poznate koga ki se zanima za tak avto in ce gre tega gledat, al pa bilokaj v tisto avtohiso, naj NE GRE.
avto po mojem se 100 jurjev ni vreden.

edino od zunaj je lep.. crn metalik, 15" felne iz volvo 850 pa rdece zavorne celjusti...
picke bi palile, ce nebi kasljal mimo njih.

hja..
LP
Ni nam lahko.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če avg 25, 2005 12:06 pm

Nekaj si zapomni; enkrat si imel tako sreco, dvakrat je ne bo...

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če avg 25, 2005 12:12 pm

Dobro je, ne jamrat, športni dan pa si imel :P
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Če avg 25, 2005 12:57 pm

Mislim da si ga sam posral tukaj.Ok v motor noter nemoreš videt kaj je in kaj ni narobe, sam stvari kot so tikala in okna itd.. to pa moraš brate probat al dela al ne dela. Čist vse sprobat od zadnjega dela do sprednjega, nato pa mašino, če ti jo seveda dovolijo gonit po cesti.Pri teh rabljenih avtomobilih je pač tako, da nerad dajejo vozit okrog ker se jim nabira kilometrina pa še svoj bencin kurijo.Ja točno to pravjo, sam js auta neuzamem če ga prej nemorem sprobat.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če avg 25, 2005 8:04 pm

daj, prosim, to avto hišo mla-car v rubriko KATALOG, kjer se zbirajo ravno takšne izkušnje.

V bistvu pa imaš srečo, to je bila dobra šola, ki te ni kaj dosti stala, mislim denarja, živcev že.
Pri kupovanju tako starih gar pač moraš pregledati vse! do zadnje lučke, cenke, zvočnika, šipe, ročke, se peljati ... no to si pa tako že slišal.
Zadnjič spremenil pilgrim, dne Če avg 25, 2005 8:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Če avg 25, 2005 8:21 pm

Točno pri tej avto hiši sm jaz kupoval avto (alfa 33 ).
Še na hitro moja zgodba. P o telefonu mi je bilo razloženo da ima 100k km in vso opremo ( cent, el., servo... pač za svoj cajt) .
Pridem tja in avto ne vžge, pač j*** ga prazen acc in nato z mojim avtom na kable užgemo. Prodajalec je sedel v tej alfi, ki se jo je prodajalo in takoj ko je avto vžeal ( torej je deloval največ 3 sec. ) ga je prodajalec stisnil pred mojimi očmoi do blokade ene 3x, češ da se acc napolne.Ves čas mi je trdil da je avto od starejše gospe ( v zadnji polici pa 2 ovalca in woofer ) nakar pride drugi prodajalec in mi trdi da je avto od mlajše družine. No v glavnem pšotem me je prepričeval da avto ima servo ( čeprev ga ni imel niti centralnega , prevoženih je imel po števcu skoraj 200k km. Ko sm šel na testno vožnjo se je sovoznikov zic podrl, ker sploh ni bil prišravfan itd. .
Na koncu pa sta me napizdila kak avto hočem za 300k sit in .... v glavnem baraba in nategovalec si ti.

LP Joseph

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če avg 25, 2005 8:35 pm

omg :) sreča da si dobil nazaj!

lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Re: worst car i ever drove

Napisal/-a Templar Če avg 25, 2005 9:12 pm

H3llAng3l je napisal/-a:pozdrav vsem!

mu recem da ne, da nocem met nobenga avta, in mi poklice sefa avtohise
ta se zacne dret "dajte mu 40000 pa naj si ga gre na servis popravit" (kao da za 40k bom pa lih kaj popravil.. klimo mogoce, pa kako stikalo) pa sem rekel da ni sans da ga nocem met.. pa se zadere "POL PA GA NAJ DA NAZAJ!" pa poslje vse skupaj nekam pa gre stran

Ja Mirko je bolj jezave sorte. Je pa sicer res kar pravite. Pri Mlakarju samo ena 2do max 3 vedo kaj prodajajo ostali so poklicni bleferji. Sicer smo od njih kupili nov avto in smo zadovoljni. Je pa res da kot že rečeno samo 2 vesta kaj prodajajo.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Če avg 25, 2005 10:30 pm

Josephe je napisal/-a:Točno pri tej avto hiši sm jaz kupoval avto (alfa 33 ).
Še na hitro moja zgodba. P o telefonu mi je bilo razloženo da ima 100k km in vso opremo ( cent, el., servo... pač za svoj cajt) .
Pridem tja in avto ne vžge, pač j*** ga prazen acc in nato z mojim avtom na kable užgemo. Prodajalec je sedel v tej alfi, ki se jo je prodajalo in takoj ko je avto vžeal ( torej je deloval največ 3 sec. ) ga je prodajalec stisnil pred mojimi očmoi do blokade ene 3x, češ da se acc napolne.Ves čas mi je trdil da je avto od starejše gospe ( v zadnji polici pa 2 ovalca in woofer ) nakar pride drugi prodajalec in mi trdi da je avto od mlajše družine. No v glavnem pšotem me je prepričeval da avto ima servo ( čeprev ga ni imel niti centralnega , prevoženih je imel po števcu skoraj 200k km. Ko sm šel na testno vožnjo se je sovoznikov zic podrl, ker sploh ni bil prišravfan itd. .
Na koncu pa sta me napizdila kak avto hočem za 300k sit in .... v glavnem baraba in nategovalec si ti.

LP Joseph

Pa ne mi rečt da si potem kupu ta avto? :roll:
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov