Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Avto do 1.7mio sit

Napisal/-a Rain Ne avg 28, 2005 7:05 pm

Okej, stvar je taka. V slabem mesecu (ali dveh, odvisno, ce naredim vse v prvo :twisted: ) bom postal tudi sam udelezenec v cestnem prometu, vendar tokrat na stirih kolesih. Vendar pa se ne morem odlociti, kaksen avto naj si kupim; imel naj bi ABS, 2 zračni vreči ter klimo, ne preveč kilometrov (manj kot 70-75k), ne preveliko porabo in naj nebi bil premajhen (ala clio, punto etc.)

na voljo imam 1.7mio sit (samo za avto, sredstva za registracijo in gume so pripravljena)

Gledal sem Hyundai Lantre okrog letnika 2000, vendar imajo vse ze preko 100k km. Vrgel sem uč tudi na Elantro, vendar je trenutno nekoliko predraga, ali pa ima ze prevec kilometrov oz nima opreme, katero si zelim. Ceprav bi nekako najraje imel ravno to. Accenta pa nebi mel, ker mi je grd.

Slednji, a ne poslednji potencialni kandidat je Megane Coupe. Mi je lep, ampak nekako se ful govori, da so z njimi same tezave... pa ne vem, ce se splaca reskirat :roll:

Nekaj sem gledal tudi po navadnih meganih, ampak zopet tiste govorice o tezaveh...

Gledal sem tudi Focusa... okej avtič, samo mal drag glede na to, kolko kilometrov ze ima narejenih oz koliko opreme ima (nima).

Za Xsare velja nekako isto kot za lantre... vse uredu, sam majo ze prevec km za letnik, katerega si lahko privoscim.

Dost uredu mi zgledajo tut stiloti, sam zopet oni predsodki o fiatu, kot pri renaultu...

Cliota nebi, ker mam probleme z njim ze sedaj v avtosoli, ko ne dosezem lepo volana, al pa imam noge preblizu pedal...

peugeota nebi, vsaj 206ke ne, ostali (307, 407) pa izpadejo iz dometa moje denarnice.

Ne mislim tunat, niti obesat gor kakih litih felg, spojlerjev in resic, ker mi bo avto bolj prevozno sredstvo od tocke a do tocke b.

okej, upam da je jasno, zakaj sem zmeden. :lol:

Imate kaksne predloge, izkusnje, itd ?
LP

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Ne avg 28, 2005 7:21 pm

Predvidevam da si mlad,dinamičen,po možnosti ljubitelj avtomobilov??

Človek kupi si alfo :D (za ta denar vohljaj kak mesec ali dva naokoli za 156ko od kakega ateka...jo dobiš-če iščeš,tam letnik 2000, 1.6 ali 1.8 - odvisn kok si za registracijo prpravlen dat...oprema je itaq vsa,vprašanje je le a ma klimo..al ma avtomatsko klimo :D )

Uglavnem dober nakup kkarkol boš že nabavil...
LP Miholl

Uporabniški avatar
junior50
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a junior50 Ne avg 28, 2005 7:25 pm

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Ne avg 28, 2005 7:27 pm

junior50 je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=455796

Ne dobiš bolšga za to ceno.

kako mu lohk ponujaš avto s tok konji če je reku da mu je že sto dosti :roll:

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Napisal/-a Rain Ne avg 28, 2005 7:29 pm

lol, jaz iscem nekaj kar nebi prevec kurlo, vi pa mi ponujate 200 konjske avtočke, ki majo narjene preko 100k km :lol: (pa se presegajo moj limit 1700000.

80kw je MAX (sem (oz. bom) voznik zacetnik, pa nebi bil rad vsako leto se bal dneva, ko pride registracija... ze benz je drag :lol:

70.000 - 75.000 prevozenih km je MAX

1700.000sit = MAX kar si se loh prvoscim
Slika

Uporabniški avatar
junior50
Nov uporabnik

Napisal/-a junior50 Ne avg 28, 2005 7:29 pm

Kje to piše?? Srry
:?

Uporabniški avatar
junior50
Nov uporabnik

Napisal/-a junior50 Ne avg 28, 2005 7:32 pm

Kup dizla golfa 1 pol če se bojiš.Caw :8

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Ne avg 28, 2005 7:34 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=457042

naprimer...za ta denar je itak čuda možnosti nabavt....

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne avg 28, 2005 7:38 pm

Jest bi v aktualni ponudbi sel pogledat tele:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=453883
(relativno poceni in nezahteven avto, ABS, 4xAB, klima..., nevpadljiv in kolikor toliko zanesljiv, nima pa duše)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=431565#
(morda manj hvalezno vzdrzevanje, ceprav - kar ti dajes avtu, avto tebi vraca, oprema zadovoljiva, za dušo posrkbi malo angleškega šarma...)

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Ne avg 28, 2005 7:44 pm

jaz ti prodam Mercedes A 170 CDI, dizel , 90 konjev, malo pije- lepo gre... hehe :P

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne avg 28, 2005 8:15 pm

No, končno eden, ki lepo opredeli svoje želje in ki ve, kaj hoče. Pozdravljam.

Moje mnenje:

-razumna izbira (zelo zanesljiv, ravno prav močan, zanimivo oblikovan, nov letnik, ceno še malček spustiš):

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=447582#

-zanimiva izbira (več ali manj podobne lastnosti kot zgoraj, bolj poceni :!: , veliko opreme, bi skoraj rekel best choice)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=455113#

-Miholl ti je dal odličen predlog, le da se Alfe ne kupi z razumom, ampak s srcem ;)

-Isto kot Leon, cenejši kot Leon, več kot Leon. Za neverjetne cene. Moja izbira.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=445004#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=446658# - mamo takega doma, vem o čem govorim ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne avg 28, 2005 8:17 pm

junior50 je napisal/-a:Kup dizla golfa 1 pol če se bojiš.Caw :8

Dejmo nehat s poceni sarkazmom. Te je lepo vprašal za nasvet in ti je jasno povedal kaj želi.

Easy please ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne avg 28, 2005 8:49 pm

Svetujem ti, da tvoje zahteve daš v iskalnik kaškne oglasne strani, pa si malo pogledaš ponudbo in si seveda izbereš svojega po svojih željah, okusu in pričakovanjih.
Moji predlogi sicer nekoliko presegajo tvoj limit - vendar se da za vsak avto pogajat in zapisana cena v večini primerov ni končna cena.
Če bi izbiral bencinski motor potem nekaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=420135
Če je z avtom OK, bo kljub nekaj čez 100.000 km naredila še vsaj 2 x toliko ob seveda rednem vzdrževanju. Poraba pa je za velikost avtomobila majhna, poleg tega so ti avtomobili dobro opremljeni. Imajo pa kljub letom še vedno udobno vožnjo, lega na cesti in vodljivost sta odlična.
Če izbiraš dizelski motor potem bi vzel GOLF-a IV - težko bo dobit takega z malo km, ampak najdejo se. TDI motorji so varčni, obenem pa dinamični. Visoka cena na tržišču je posledica povpraševanja in glede na prodajo tudi priljubljenost - ampak velja tudi drago kupiš, drago prodaš, ko se avtomobila naveličaš. Imeli so sicer nekaj serijskih napak - ki pa so v teh letih verjetno že odpravljene s strani prejšnjih lastnikov. Tudi večino ostalih lastnosti (lega, vodljivost, udobje, materiali, izdelava ...) je OK.
Obvezno vzemi s seboj mojstra, ki bo znal oceniti avto oz njegovo realno stanje.
Pa dobro izbiro in srečno vožnjo.

LP

prijam
Nov uporabnik

Napisal/-a prijam Ne avg 28, 2005 8:53 pm

pozdravlejn Rain!

lepo lepo pomojem greva po podobnih stopinjah,skuter smo prodal na vrsto je prsu avto :twisted:

jst bom tud v jeseni nabavlov avto....sicer bo $ limit malo manjsi ampak vseeno.

kaj pa kaksen
-vw golf IV
- audi a3
-clio 1,5 dci 80 KM

lp
PRJATU

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Napisal/-a Rain Ne avg 28, 2005 8:55 pm

Rjuhar je napisal/-a:Jest bi v aktualni ponudbi sel pogledat tele:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=453883
(relativno poceni in nezahteven avto, ABS, 4xAB, klima..., nevpadljiv in kolikor toliko zanesljiv, nima pa duše)

Xsaro sm tut ze sam mal gledal, je ena izmed opcij...

Rjuhar je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=431565#
(morda manj hvalezno vzdrzevanje, ceprav - kar ti dajes avtu, avto tebi vraca, oprema zadovoljiva, za dušo posrkbi malo angleškega šarma...)

Rover... hm, deli zanga znajo ratat v parih letih dragi (zarad propada)

-razumna izbira (zelo zanesljiv, ravno prav močan, zanimivo oblikovan, nov letnik, ceno še malček spustiš):

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=447582#

Fokusi so mi vsec, ja tut v tej smeri sm ze nekaj razmislov, problem bi bil le, ce ga sesujem, ker ford ma dost drage dele menda.. (pač znamka)

-zanimiva izbira (več ali manj podobne lastnosti kot zgoraj, bolj poceni Exclamation , veliko opreme, bi skoraj rekel best choice)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=455113#

Opli.... tut v tej smeri bom se razmislu, ker smo mel ze enga opla pred casom, pa so bli problemi (vec olja je popil kot bencina :lol: ), isto se je dogajal z enim od druzinskega prijatelja....

Aha, na tega pa vbistvu nism tut pomislil.... Niti ne zgleda tko zastarela oblika, pa dost velik avto je kar mi je ql. tadrugi pa ma zal 2kw prevec, ker je ze visja registracija :P.

Mi je pa cudno, da mi se nihce ni svetoval nobenega izmed avtov, katere sem navedel v uvodnem postu.... :?
Slika

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Napisal/-a Rain Ne avg 28, 2005 8:59 pm

prijam je napisal/-a:pozdravlejn Rain!

lepo lepo pomojem greva po podobnih stopinjah,skuter smo prodal na vrsto je prsu avto :twisted:

jst bom tud v jeseni nabavlov avto....sicer bo $ limit malo manjsi ampak vseeno.

kaj pa kaksen
-vw golf IV
- audi a3
-clio 1,5 dci 80 KM

lp
PRJATU

O lejga, PRJATU :D

golf - ne bom krompirja prevazu (joke :P)

audija a3 bi mel, sam majo prevec km/prestari/predrago vzdrzevanje za moj dohodek....

clio mi pa ergonomsko ne ustreza :) (glej prvi post)
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne avg 28, 2005 9:07 pm

Sicer malo OT ampak jaz ne vem zakaj so pri nas tile kilometri tolk pomembni. Itak ima 3/4 avtomobilov prevrtene števce, tko da...
Precej je odvisno tudi od tega, kako je bil avto vožen - same kratke razdalje po par kilometrov ali relacije.
Aja pa če hočeš imet manj kot 70kkm, lahko pozabiš na letnik 2000. Al se je ata vozu enkrat na teden v trgovino al pa je števec prevrten, kaj je bolj verjetno? Ne rečem pa, da takih avtomobilov ni.

danny
Novinec

Napisal/-a danny Ne avg 28, 2005 9:14 pm

Ti prodam opel vectro za 1350000, letnik 1998 136kkm, servisna knjizica, nekaramboliran, garažiran... "vsa" oprema brez usnja (4x airbag, ročna klima, dalj centralno zaklepanje, 1.6 16v - ni dirkaška, je pa za zavarovati) pa še 350k sit ti ostane za en dober dopust...

več na PM

mal reklame ne škodi...

lp

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Napisal/-a Rain Ne avg 28, 2005 9:29 pm

Zzooommm je napisal/-a:Aja pa če hočeš imet manj kot 70kkm, lahko pozabiš na letnik 2000. Al se je ata vozu enkrat na teden v trgovino al pa je števec prevrten, kaj je bolj verjetno? Ne rečem pa, da takih avtomobilov ni.

no ja, ce bi vzel kakega s 150k km, bi pomojm kr kmal mogu zacet menjat razne reci (jermena, bremze, kasni logarji...), kar za zopet stane...

avto pa nameravam met vsj ene 5 let (do konc faxa, ce ga ne razbijem prej kje :twisted: ), tko da bi blo fajn da nep zacel kr vse po vrsti crkavat...
Slika

Uporabniški avatar
albin
Novinec

Kraj: stajerska

Napisal/-a albin Ne avg 28, 2005 9:41 pm

Rain je napisal/-a:no ja, ce bi vzel kakega s 150k km, bi pomojm kr kmal mogu zacet menjat razne reci (jermena, bremze, kasni logarji...), kar za zopet stane...

avto pa nameravam met vsj ene 5 let (do konc faxa, ce ga ne razbijem prej kje :twisted: ), tko da bi blo fajn da nep zacel kr vse po vrsti crkavat...

tud pr takem s 80k km boš mogu kr kmal menjat marsikaj (jermen, pa bremze mogoč, pa olje mejat, pa filtre... ) že sam zarad svoje varnosti.

Tak da ne se bat avtov z mal več kilometri, so saj realni. :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov