Zzooommm je napisal/-a:Glede 1.4 ti bo pa lahko Fullback kaj več povedal, jo ima v polotu karavan in je navdušen nad njeno majhno porabo
don CONSIGLIO je napisal/-a:Osebno imam Cordobo Vario 1.4 60 KM. Povprečna poraba je okrog 8 l. Ta se zna dvigniti predvsem ob polni obremenitvi. Drugače pa hvaležen avto in predvsem zelo uporaben (veliko prostora tako za potnike kot za prtljago).
LP,
don CONSIGLIO
babuska je napisal/-a:Zanima me, kolikišna je približna poraba bencina (umirjena vožnja po mestu)?
Hvala
LP
Fullback je napisal/-a:don CONSIGLIO je napisal/-a:Sem izračunal točno 8,11 L/100 km pri mešani vožnji (LJ-GO, delno mesto, delno izvenmestno, delno avtocesta)
Ni malo!
LP,
don CONSIGLIO
to je absolutno preveč...kolk imaš kilometrov? Lambda sonda ok?
Take razlike med nama res ne bi smelo biti...
icely_slo je napisal/-a:mel sem cordobo 1.6, letnik 95. Pila je 10-11 litrov po mestu. Najnizja mozna poraba v mestu, je bila 9.8 litra (komaj spravil na tolk - pa sem izredno pazil na voznjo). Mozno da je bilo kaj z vbrizgom ali pa kaj drugega. Menjal sem lambdo sondo, peljal sem ga na tester, pa ni pokazalo nic narobe! Skratka pogledal in stestiral sem vse zivo, pa nic ni bilo bolje. Ko sem spraseval naokoli, mi je vsak odgovoril da je to stara masina, ki pac malo vec pije in da je kar ene par ljudi ki imajo iste "probleme".
Ce ti kaj pomaga, sem imel motor z oznako 1F. Kasneje sem imel polota, letnik 1996, ki pa je imel novejso masino od cordobe (le ta je imela od golfa 2), z oznako AEA (ce se ne motim), pa je bila poraba obcutno nizja. Po mestu je imel od 7, pa do maximalno 9 litrov.
Ce bi kupoval ponovno, bi orenk pazil da ne bi vzel avta s to oznako.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov