Sh3bO je napisal/-a:Če ima ta passat xenon sem jaz zlata ribica...
Sicer je pa žal tako, da prodajalci preveč cenijo avtomobile (sicer je res da bi vsak rad dobil čim več za njega). Tako, da lahko vidiš razliko v ceni med dvema istima avtombiloma istih letnikov in s podobnimi prevoženimi tudi 200 - 400 k sit. Tu pa jaz ne vidim logike...
alesy je napisal/-a:Mislim da spada pod nakup avtomobilov, če ne se opravičujem.
Zadeva je sledeča.
Jaz nekaj ne razumem in prosim da mi kdo razloži, ko se tako povdarja, kako cena nekaterim znamkam hitreje pada kot drugim itd...
Primer:
Novi VW Passat pride od 5mil. pa naprej tudi do 7mil. Znano za VW je, da drži ceno.
Novi Nissan Primera pride od 4.5mil. pa tud do 6mil. Znano za nissan je da mu cena hitro pade.
Vem da pred leti je bilo razmerje cen približno enako kot je sedaj. Za približno enaka oz. primerljiva modela daš 1mil. več za passata.
Po 6 letih, če primerjamo letnika 99. Je vrednost nissana primere padla na ceno tu nekje 1.3 mil povprečno za letnik 99.
VW Passat pa na 1.9 mil. povprečno za 99 letnik .
Zdaj se pa vprašamo. Ko sta bila avtomobila nova smo dali za passata povprečno 1mil. več kot za primero, pa na koncu se govori, kako drugi avtomobili izgubijo na ceni. Še posebno so kao znani japonski in korejski avtomobili. Treba se je mogoče vprašat, koliko smo pa dali zanj, ko je bil nov.
Tega jaz ne razumem in naj mi kdo razloži zakaj in dokaže zakaj kao VW tako drži ceno, če pa je na koncu razmerje čist enako. Oz. je če realno gledamo izguba večja na strani Passata, še vedno se pa govori, kak drži ceno.
Ne razumem.
kljukec je napisal/-a:Sh3bO je napisal/-a:Če ima ta passat xenon sem jaz zlata ribica...
Sicer je pa žal tako, da prodajalci preveč cenijo avtomobile (sicer je res da bi vsak rad dobil čim več za njega). Tako, da lahko vidiš razliko v ceni med dvema istima avtombiloma istih letnikov in s podobnimi prevoženimi tudi 200 - 400 k sit. Tu pa jaz ne vidim logike...
ta pasat ma xsenon- se na sliki vid
z velikostjo avtomobila, ter nakupno ceno, se stopnjuje tudi izguba
dejstvo pa je tudi, da je pasat dodatno izgubil ceno tudi zaradi uvoza teh avtomobilov- ponudba je večja- večja konkurenčnost med prodajalci rabljenih vozil- nižja cena, če hočeš prodat
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov