Nisem vedel, da so američani tako zelo slabo skupaj sestavljeni. Če pogledamo malo čez lužo, se kar nekaj ljudi vozi v zelo starih vozilih in ta očitno delajo. Visoka kubatura in malo konjev, motor ne preterajo. Kaj se vam zdi?
Kar se plina tiče, imate marsikaj za prebrati na spodnjem linku (upam, da sem ga pravilno prilepil).
http://forum.vw-audi-club.si/viewtopic.php?t=4526
Tony, če pogledava diesle ali bencinarje, ima diesel še vedno nakupno ceno saj za 500k dražjo od bencinarja. Res, da manj žre, samo če ti kaj pri dizlu gre rakom žvižgat, potem greš lahko po izredni kredit v banko.
Tako pa vzameš bencinarja, predelaš na plin (seveda ne sam doma), to dela podjetje Lovato d.o.o. in tankaš plin. Nimaš pozimi problemov z vžigom, ne kadi, ko ima nekaj let in kilometrov, tako kot diesel ipd.
V glavnem, marsikaj si lahko preberete na zgornjem linku.
Ja Dadek, res sta lepa. Samo če sta tok svinsko draga za vzdrževati, potem si ju raje odmislim in ostanem na nižjih kolesih.
Kar se pa tiče evropskih vozil, pa mislim sledeče.
Moj audi mi trenutno dela dobro. Prodajam ga zato, ker mi je zmanjkalo denarja pri bajti. Problem pa je pri novejših vozili od 2000l. dalje. Zakaj? Evo odgovor.
Ko sem kupoval audija, mi je kolega na verovškovi rekel, naj pazim na letnike, da baje 6 cilindrcem crkujejo bosch pumpe, to so od letnika 97 dalje. Potem sem zasledil, da je nekdo kupil novega A6 3.0 TDI in do 58.000 km se mu je doagajalo sledeče: 8x na izrednem servisu prišlepal, na koncu so mu menjali menjalnik in vozilo še vedno ni tako, kot bi moralo biti (v razmislek). Sicer sem zaprisežen znamki audi, mislim pa da tudi ne več tako močno.
BMW: kolega ima 525 bencinarja, res lep in vse, l.96. Pa je mislil kupiti najnovešo 5-ko in mu je nekdo na pooblaščenem servisu, kjer tega servisera prišepnil, če misli kupiti ta novega, naj se raje preseli v bližino servisa, da ne bo preveč za vleko da. (v razmislek). Aja, pa še to mi ne gre čisto v račun. Avto ima že tako ali tako visoko porabo, da pa pozimi kam prideš, sem pa že od mnogih slišal, da vržejo vrečo ali dve žakla cementa, da je poraba zaradi tega še večja, samo za to, da se sploh odpeljejo.
VW toureg: slišal sem, da vse kar je elektronike, kar po spisku crkuje. Seveda sem slišal tudi pozitivne lastnosti, samo te so samo, kako se dobro pelje, potegne, to pa žal ni nič o zanesljivosti (v razmislek).
Mercedes: ta je pa itak drag ko žafran in tudi tukaj ko kaj crkne, greš lahko malo v cerkev po duševni mir.
Peugeot tudi ni nevem koliko dober, pa še tega če bi vzel, bi bil zadovoljen kvečjemu z 806, ker drugih pametnih itak nimajo. Pustimo tiste male za ženske in ostle. Jaz govorim o pravih avtomobilih, ki so nekoč nekaj pomenili in bili.
Skratka, kaj torej potem sploh kupiti? Res sem sedaj vse prešinfal, samo ne iz lastne želje ali črnogledosti, pač pa iz informacij ogromno ljudi.
Poznam tudi Tojoto, Kio, Lexusa ipd. ki so trg vzhajajočega sonca. Samo en problem je. Niso tako zelo komot in notranjost se mi zdi zelo pusta. Edino zadnje čase sem si malo ogledoval Lexusa, npr. GS300. Velik, notranjost bogata in tudi poskočen glede na moč motorja in kW. Baje so japonci zelo vzdržjivi. Ne vem koliko, samo vsi jih hvalijo. Koliko je resnice na tem?
Aja, pozabil pa sem pripomniti za Volva. Za tega pa ne poznam nobene kritike, le nekajkrat sem slišal, da zna biti kakšen rezervni del drag, seveda na pooblaščenem servisu. Drugače pa zanj nisem slišal žal besed.
Mislim, da bom moral še veliko testnih voženj narediti in informacij dobiti, da se bom "prav" odločil.
Hvala vsem za odgovore.
LP