Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kateri avto bi vi izbrali

Glasovanje se je zaključilo dne So nov 05, 2005 1:11 pm

Seat Leon 1.6 16 V
61
69%
Peugeot 307 (3 vrata) 1.6 16V
10
11%
Megane II (3 vrata) 1.6 16V
17
19%

Skupaj glasov : 88

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

zdaj gre pa zares ;) (VAŠE IZKUŠNJE)

Napisal/-a Jurchi So okt 22, 2005 1:11 pm

No ker se zdej realizacija nakupa drugega (RABLJENEGA)avta zelo hitro približuje, sem po tehtnem razmisleku izbor zožal na tri avtomobile:
Seat leon 1.6 16V (STARI MODEL)
Peugeot 307 (3 vrata) 1.6 16V (STARI MODEL)
Renault megane II (3 vrata) 1.6 16V

Najprej vas prosim, da podate svoje mnenje v anketi, potem pa prosim čimveč argumentov, zakaj ja in zakaj ne!

Npr. ali je res, da majo vsi megani II 1.6 to hibo, da zlo radi cukajo pri speljevanju itd.?

P.S. Upoštevajte dejstvo, da sem visok skor 2 metra :P
Zadnjič spremenil Jurchi, dne So okt 22, 2005 1:37 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So okt 22, 2005 1:24 pm

Peugoeot zelo problematičen avto kar se okvar tiče,Meganov je zelo zelo veliko prodanih,ima zelo futuristično obliko,je precej varen...Leon- a ta novi al stari?? Stari je notri pust,je pa lepši in bolj vpadljiv kot IV golf,mehanika pa več al manj ista razn krajših menjalnikov....če pa maš v mislih novega pa definitivno ta zmaga!! Lep vzunaj&znotraj,najnovejši od vseh...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So okt 22, 2005 1:26 pm

Ti kupuješ nov ali rabljen avtomobil?

Če kupuješ novega: osebno bi vzel Megana, ker mi je še najbolj všeč in dobiš veliko opreme. Restyling 307 mi osebni ni lep in hiba 307 naj bi bil menjalnik. Kar se pa Leona tiče - preveč podoben Altei in Toledotu, mehanika VAGovska, kar pomeni - dobra.

Pa veliko sreče pri izbiri. ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN So okt 22, 2005 1:27 pm

Miholl je napisal/-a:Peugoeot zelo problematičen avto kar se okvar tiče,Meganov je zelo zelo veliko prodanih,ima zelo futuristično obliko,je precej varen...Leon- a ta novi al stari?? Stari je notri pust,je pa lepši in bolj vpadljiv kot IV golf,mehanika pa več al manj ista razn krajših menjalnikov....če pa maš v mislih novega pa definitivno ta zmaga!! Lep vzunaj&znotraj,najnovejši od vseh...

enako mišlenje ... ;)
>>ZIDEK<<
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi So okt 22, 2005 1:34 pm

KUPUJEM RABLJEN AVTO.....ZATO STAR MODEL LEONA in ENAKOVELJA ZA 307-ko!

Sori bi mogu prej napisat :oops: !

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 22, 2005 1:40 pm

saj si dobro napisal prvi post, pa še povdaril si pomembno, samo nekateri očitno samo anketo izpolnijo pa potem nekaj brezveze tipkajo!

jaz ti priporočam leona, ker sem o njem slišal samo dobre stvari, o ostalih dveh pa same slabe! tako nekako, vsaj jaz bi raje kupil leona!
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 22, 2005 1:54 pm

Tle nimaš kej mislt, Leona uzem, čeprav je manj izbire oz ga je z tem motorjem dost težko dobit :D
sam dizajn mi je ful lepši od Golfa in A3, tehnika je pa itak vs od Audija :D :D

Glede napak , ti lahk svetujem da ne boš šokiran če bodo slučajno notranji ročaji od vrat oguljeni (pač prvi modeli so mel z tem probelem) pač gre ena folija dol :D Mi pa nekako deluje bolj kompakten avto (bolj trd) fajn zavore in gre kr solidno. +velik dodatne serijske opreme se da dobit :twisted: :twisted: (odbijači itd...)

Če te kej specifičnega pr Leonu zanima, kr upraš, sicer ni z tem motorjem pr bajt, mogoč pa lahk kej pomagam. Osebno men stari model dost bolši kot novi (tut sama izdelava-plastika itd...)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So okt 22, 2005 2:43 pm

Tkole je: poznam lastnike Leona in lastnike Megana. Slednji so z avtom zadovoljni, sicer ima pomankljivosti, a nic vecjega. Avto je zanesljiv, oblika pac stvar okusa. Kar se pa Leona tice, pa ima ta lastnik ze drugega (prej oprema Sigma, sedaj Sport, drugace ta star model) in po pravici povedano, imajo ti avtomobili kot novi veliko porodnih krcev. Tega imajo od poletja, pa je bil ze trikrat na servisu (pokvarjeni vpihovalci zraka, lezaji, nedifiniran nezazelen zvok, ki ga je se potrebno definirati, puscanje pri sovoznikovem oknu itd). Avto je zelo trd in glasen (preglasen, ce mene kdo vprasa, prav tako menjalnik). Prejsnji je imel tudi probleme, predvsem nenatancna izdelava notranjosti, da, guljenje rock, pri 5 let starem avtu je crknil mehanizem zapiranja voznikovega okna (in to ni prijetno po zimi pri minus 10 stopinjah...ko okna pac ne mores zapreti) etc. Ce te to ne moti in ti je izgled najpomembnejsi, potem je verjetno Leon zate, vendar v opozorilo, ravno zaradi videza, je avto veckrat prevec "sportno" vozen, zato nan ne bo odvec previdnosti, pri kom ga bos kupil.

Vozimo se z Leonom, glas damo Meganu. Ceprav nam je prvi bolj vsec. Zal...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So okt 22, 2005 4:09 pm

Pomoje nimaš kaj izbirat - Leon. Nobenega od francozov ne priporočam...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN So okt 22, 2005 4:24 pm

Seat leon. Motorji so največja prednost po moji presoji saj so od VW. O "modernih" francoskih motorjih slišm zadnje čase same slabosti.

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Napisal/-a kochar So okt 22, 2005 7:57 pm

Od teh bi najraje imel leona, Francozom ne zaupam, spljoh; je pa res da je megane najvarnejši :P
I'll be back.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne okt 23, 2005 12:49 pm

Mi imamo doma Toledota, ki je do konca zadnjih vrat praktično identičen. Po mojem gre za najboljšo izbiro tudi zaradi prostora v notranjosti (moj oče ima 191 cm - se počuti super) in do sedaj nismo imeli nobene težave (3 leta). Je pa res, da imamo 1.9 TDI 110 KM. Z 1.6 motorjem nimam nobenih izkušenj. Meni je zelo všeč dobro balansirano podvozje ( ni športno, ampak nadvse zanesljivo in predvidljivo - moj kolega je dal samo Eibach na Leona in rezultat je naravnost krasen) in dobre zavore. Res da plastike noter niso top, je pa design popolnoma enak kot v starem A3.

Mogoče samo v razmislek.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=516520

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=426331

Ista starost, oprema, ohranjenost + TDI, večji prtljažnik, nižja cena.

Jaz bi danes definitivno kupil Toledota, ne Leona.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Ne okt 23, 2005 1:44 pm

Renojeva mašina 1.6 16V je dobra in zaneslijiva. Megane se dobro drži ceste, je udoben in prostoren. Sam imam velike probleme, vendar z 1.5 dci mašino. Problem se mi pa zdi rja, ki napade peste in druge dele podvozja in pa cena servisov.

Kar se tiče servisiranja tudi pri Leonu ne bo kaj bolj poceni, je pa manj verjetnosti, da boš imel probleme kot s Francozi. Leon je lep in tudi prostoren avto solidnih performans (novi je sicer veliko bolj športen), se mi pa zdi, da te bo 1.6 mašina pustila žejnega in lačnega po dodatni moči.

Pugi... ne vem, motor ni ne vem kaj, notranjost ni ne vem kaj, kvaliteta materiala ni ne vem kaj, edino zelo všečen zunanji izgled... Jaz bi bolj izbiral med prvima dvema.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Ne okt 23, 2005 1:53 pm

sam tole je pa ziher kaka netaga.....ker kukr jest vem, ma samo leon top sport 150konjev (dizel) in tut top sport ma drugačne (beri športne) odbijače, ki jih ta avto v oglasu nima, pa tut ful je nizka cena, če gre dejansko za ta model.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=426331

Drugač, pa se tud sam nekako nagibam k leonu, ampak vseeno želim preverit alternative.....pri leonu mi je všeč dejstvo, da nisem slišal za nekake standardne serijske napake, medtem, ko tega ne bi mogel rečt za megana in 307-ko, kjer naj bi prvi zelo rad cukal in naj bi se mu rade kvaril dvig šip, pri 307-ki, pa naj bi rad šel kolektor, pa elektronka naj bi bla zanič.....sam to je za zdaj vsa NAJ BI BILO....ravno zato, pa še mal sprašujem za vaša mnenja, da bo odločitev potem lažja.

Pa neki mi tuki zdej ni jasno......ste mi dali dvojne informacije :P ....a pol je mašina v leonu identična tisti iz golfa al iz audija :?:

Hvala in LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne okt 23, 2005 8:28 pm

V primeru, da ti karoserijska oblika LEON:TOLEDO ne igra velike vloge vzemi tega TOLEDO-ta. Seveda pa obvezno pred tem s seboj mojstra, ki bo ocenil če je z avtom na kratko OK.
Zmogljivosti tega motorja so odlične, v veliki meri se jih da tudi izkoristiti na račun odličnega-športnega povozja. Po potrebi pa je ta motor skromen in varčen, seveda z drugačnim načinom vožnje. Vsekakor (občutno) boljše lastnosti (motor, podvozje, lega, vodljivost, zmogljivosti ....) proti kandidatom iz ankete.
Moj glas gre sicer za LEON-a, čeprav je 1,6 bencinski motor, proti zgoraj omenjenmu agregatu v TOLEDU prava nepremičnina, ki za povrh v povprečju več "žre".

LP

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Ne okt 23, 2005 11:46 pm

Ja sej sem tut sam že razmišljal o dizlu, pa vendar sem na koncu pristal pri bencinarju in sicer zato, ker so dizli relativno dražji in imajo v povprečju več narejenih kilometrov, pa še zdi se mi , da je TURBO dizla ravno zaradi moje pretežno mestne vožnje (beri kratke razdalje z stalnim prižiganjem in ugašanjem avta) kar malo škoda, ker kaor sem jest seznanjem turbina ni ravno najhvaležnejša stvar kar zadeva tako vožnjo.....al se motim :huh: :?: .....kar pa zadeva to, da je 1.6 nepremičnina, pa ne vem, če je to res, ker naj bi po podatkih 110 konjski TDI in 105 konjski bencinar mela skor enak pospešek in končno hitrost.

Lahko da se motim....zato pa sprašujem, ker nisem seznanjen z praktičnimi izkušnjami.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 24, 2005 6:15 am

Če se res večinoma sam po mestu furaš pol ne boš naredu nobene napake če kupš tega bencinarja. Ma fotr golfa V z tako mašino in moram rečt da avto kr dobr vleče, tistih 102 KM se pač pozna. Pa tud poraba ni tako velika, mislm da je okol dobrih 8 litrov, sam to je večinoma samo mestna vožnja. Moj glas gre torej leonu.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po okt 24, 2005 5:07 pm

Jurchi - govora je bilo o TDI-ju 150 "konjev" - pospešek do 100 km/h pri GOLF-u s tem motorjem je 8,5 s, da ne govorimo o navrou in prožnosti ter drugih zmogljivostih - sedaj pa primerjaj podatke za 1,6 bencinski motor. Prepričan sem, da se boš z mano strinjal o oznaki "nepremičnina".
Poglavitna razlika zmogljivosti med bencinskim in dizelskim motorjem ni v pospešku do 100 km/h in končni brznini ampak v prožnosti (pospešek od recimo 50 - 90 km/h v določeni prestavi)- 105 "konjski" TDI je v tej kategoriji zmogljivosti primerljiv s 2,0 FSI motorjem s 150 "konji".
Dizel in kratke razdalje - v bistvu kratke razdalje niso posebno dobre za nobeno vrsto motorja - gre za problem ogrevanja na delovno temperaturo, pri čemer je dizel počasnejši. Sicer pa poznam nekaj primerov, kjer je kljub kratkim razdaljam dizel mašina vzdržala nekaj 100.000 km
Turbina in njena vzdržljivost je v glavnem pogojena z ustreznim vzdrževanjem ter voznikovim ravnanjem z mašino - lahko ti brez težav zdrži celo večnost, lahko pa jo uničiš zelo, zelo hitro. Je pa vsekakor dobro preverit njeno stanje pred nakupom, ker strošek zamenjave ni majhen

LP

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Po okt 24, 2005 5:34 pm

Diesel :bonk je že tko preveč traktorjev na cesti. Tako kot si rekel vzemi bencinarja :vrum

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Po okt 24, 2005 5:40 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Jurchi - govora je bilo o TDI-ju 150 "konjev" - pospešek do 100 km/h pri GOLF-u s tem motorjem je 8,5 s, da ne govorimo o navrou in prožnosti ter drugih zmogljivostih - sedaj pa primerjaj podatke za 1,6 bencinski motor. Prepričan sem, da se boš z mano strinjal o oznaki "nepremičnina".
Poglavitna razlika zmogljivosti med bencinskim in dizelskim motorjem ni v pospešku do 100 km/h in končni brznini ampak v prožnosti (pospešek od recimo 50 - 90 km/h v določeni prestavi)- 105 "konjski" TDI je v tej kategoriji zmogljivosti primerljiv s 2,0 FSI motorjem s 150 "konji".
Dizel in kratke razdalje - v bistvu kratke razdalje niso posebno dobre za nobeno vrsto motorja - gre za problem ogrevanja na delovno temperaturo, pri čemer je dizel počasnejši. Sicer pa poznam nekaj primerov, kjer je kljub kratkim razdaljam dizel mašina vzdržala nekaj 100.000 km
Turbina in njena vzdržljivost je v glavnem pogojena z ustreznim vzdrževanjem ter voznikovim ravnanjem z mašino - lahko ti brez težav zdrži celo večnost, lahko pa jo uničiš zelo, zelo hitro. Je pa vsekakor dobro preverit njeno stanje pred nakupom, ker strošek zamenjave ni majhen

LP

Ne, ne....se ne razumeva....jest ti nisem nič nasprotoval glede tega, da sploh ni primerjave med 150 konjskim dizlom in 105 konjskim bencinarjem (BTW tolk močen dizel zame sploh ne pride v poštev)......hotel sem le povedat, da na tipičen delovni dan naredim tam cca. 60 kilometrov, pri čemer najdaljša enkratna razdalja traja cca 15 minut npr. do službe, potem enako domov, potem še npr. v mesto ali po opravkih.....v glavnem, kar hočem povedat je to, da naredim dnevno veliko kratkih fur in da se večina turbo dizlov v tem času niti spodobno ne ogreje.....sej vem, da tut za bencinarja to ni dobro, ampak je problem take vožje bolj izrazit pri turbo dizlih.....ali pač?

Predvsem zato se nagibam v smer bencinarja, ker od dizla ne morem imeti max. koristi, ki jih ta sicer ponuja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov