Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover Sr okt 26, 2005 4:18 pm

Fiat Bravo 1.4 ali 1.6...Po mojih izkušnjah dost kul avto, vzdrževanje poceni, hud potencial za kak soft-styling, poraba pa tut ni glih nora - pr norenju do 9,5 litra... Drgač pa spodobnih 7,5...
PS: tut jst sm študent ;)
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Sr okt 26, 2005 4:55 pm

S tem denarjem moraš 100% kupit avto s klimo!

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Sr okt 26, 2005 4:56 pm

Visok sem 194cm pa nimam tezav v twingotu.. Ce ni avto velik se ne pomeni da ni prostoren.

Drugace pa twingota definitivno odsvetujem. Lega na cesti - porazna, avto kot da ne bi bil nic izoliran - vse se notr slisi, plastika v notranjosti kmalu odstopi - ceprav lepo vozen in malo km, puma za benz po 80k km shodi itd.. (ali pa samo jaz nimam srece s tem avtom)

Tako da mene ni preprical.. po studiju bo moj prvi strosek nakup novega avtomobila ;)
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Sr okt 26, 2005 5:01 pm

s5 ena tema ko bo vsak za svoje naviju :D:D:D

glede vzdrzvanja je tak, da ti lahka vsaka znamka nenehno crkuje al pa dela ko urca. odvisn pac na kak avto naletis.

recimo jz recem da je petka 1,6D vzdrljiv avto (260kkm brez generalke pa problemov(razn rednih stroskov)), edn bo pa reku da krnaprej crkuje.

za tako ceno ze dobis solidno ohranjenga starejsga BMW-ja al pa audija (ceprav nism privrzenc nemskih znamk) al pa kakega peugeota 306...

od kirga letika bi pa mel dalje?
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Napisal/-a SuperFly Sr okt 26, 2005 5:17 pm

star BMW, audi... am, halo?! varčnost? :? Bencin, stroški, registracija, zavravovanje... Bodte realni no ;)

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr okt 26, 2005 5:32 pm

Kak ford mondeo... je klima pa vse... ampak tud mal večji avto...

Če maš avto z 13 col je pocen vzdrzevanje, ce pa 15 pa je mal dražje... že zaradi višjega razreda... Drgač pa se mi zdi kaka opel astra dobra odločitev.... ali vectra....

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Napisal/-a kochar Sr okt 26, 2005 7:32 pm

Najprej pojdi malo na avto.net, prečekirej ponudbo in napiši kaj ti je padlo v oči, da lahko kaj bolj konkretnega povemo ane ;)
I'll be back.

Uporabniški avatar
bord`
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana - šiška

Napisal/-a bord` Sr okt 26, 2005 7:51 pm

a o kšni škodi si razmišlov?
za slab miljon dobiš že kšno lepo fabijo :D (se splača ti zdei dt kšne 100 jurjov več kokr pa da kupš starejši avto pa maš pol problemov velik)
al pa za manj zadnji letnik felicije :)

bravota ti sigurno ne priporočam k za tak denar ne dobiš kot drgje
sploh pa ne 1.6 16V k ti so pa večinoma vsi stišani že čist :?

sam sm velik razmišlu o ibizi, tam od 95 letnika pa do 2000, tut mislm da nebi biu razočaran,

sam sm pol namest ibize izbrov fabijo in sm zlo zadovoln ;) :twisted:

aia pa ti mislš za 800-950 skupi z registracijo? k morš pol še to prištet ene 150jurjov :P
Slika

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Sr okt 26, 2005 7:52 pm

Za tak dnar kukr misliš porabit je že kar precej avtov na izbiro.........

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel Sr okt 26, 2005 8:33 pm

Mislim da je zate Ford Fiesta diesel.
Varčen motor in hkrati velik za tako majhen avto (poraba 6 litrov,1,8litrski)
Poceni vzdrževanje.
Prostoren kljub mojim 189 cm sedim kot grof.
Lahko ga prideš k meni preizkusit brez problema.
Moj je letnik 1989 in še zmeraj lepo deluje.
PS Uporabljamo ga za razvoz časopisa in dela vsak dan prib. 3,5 ure.
Think. Feel. Drive.
LP Karel

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Sr okt 26, 2005 9:45 pm

VW Lupo 1.2 TDi 3L -moje mnenje
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če okt 27, 2005 8:25 am

SuperFly je napisal/-a:star BMW, audi... am, halo?! varčnost? :? Bencin, stroški, registracija, zavravovanje... Bodte realni no ;)

Smo čist. In res bi za ta denar dobil že kar lepega BMWja (najbrž tud Audija, se ne spoznam nanje), ampak naj te prepričajo ne-lastniki BMWjev in AUDIjev o tem.

Drugače je pa FORD tud dobra izbira. Mondeo. 8)
Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če okt 27, 2005 12:52 pm

AudiQUATTRO je napisal/-a:VW Lupo 1.2 TDi 3L -moje mnenje

ne vem, če bi se dalo dobiti tazga lupota za tak denar.
teb je všeč alfa 145, men audi a4, nekomu drugemu bravo, na koncu pa bo odločitev tvoja. za 1 mio se da dobit že kr kaj solidnega, pa mogoče res kak a4 al pa kaka trojkica. tako je pač moje mnenje, da bi vzel ali driftmaschine :twisted:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=519615 ali pa kaj takega 8) http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=504623
;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če okt 27, 2005 1:45 pm

danny je napisal/-a:Kak ford mondeo... je klima pa vse... ampak tud mal večji avto...

Če maš avto z 13 col je pocen vzdrzevanje, ce pa 15 pa je mal dražje... že zaradi višjega razreda... Drgač pa se mi zdi kaka opel astra dobra odločitev.... ali vectra....

:cry :cry :cry :cry :cry
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če okt 27, 2005 2:23 pm

STENTOR je napisal/-a:
AudiQUATTRO je napisal/-a:VW Lupo 1.2 TDi 3L -moje mnenje

ne vem, če bi se dalo dobiti tazga lupota za tak denar.
teb je všeč alfa 145, men audi a4, nekomu drugemu bravo, na koncu pa bo odločitev tvoja. za 1 mio se da dobit že kr kaj solidnega, pa mogoče res kak a4 al pa kaka trojkica. tako je pač moje mnenje, da bi vzel ali driftmaschine :twisted:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=519615 ali pa kaj takega 8) http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=504623
;)

"Driftmaschine" my ass, 1.6 + compact(beri grd) pa še klime nima. :lol: :roll:
Audi je pa tut poceni za vzdrževat. :roll:

Kul da ti je všeč 145, sam ne vem pa če je za dijaški žep. Če je tvoj prvi avto, si kupi nekaj majhnega, varčnega; sploh če se misliš z njim v šolo vozit.
Mogoče kak saxo, 323 mazda, fiesta, accenta dobiš dokaj mladega z klimo, itak pa odločitev je tvoja.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če okt 27, 2005 7:23 pm

Rossoner je napisal/-a:Ja...800k brez registracije.....

Z avtom se bom vozu u šolo ja 8)

Z izkušnjami ti povem da je najbolje it v nedeljo na ljubljanski ali celjski avtosejem in boš tam res videl velik avto,kakšna je oprema,udobje,motor...
Tam v glavnem se ne kupuje ker enostavno ni avto izpraven ko ga kupiš(sem ga kupil tam in ga ne bom več,drugač pa je vseno delal samo kilometri), Zaenkrat sem mi zdi prporočljivo kupit avto,ki ima pocen servis-deli kot pa kakšen japonc ko moraš če le moraš kaj popravt te vseka po dnarnici. Jest mam cordobo in sem zadovolen zelo-zelo,gre dobr,oprema ma kr neki tako da je dost udobna,deli so najcenejši......

lp odločitev tvoja kup dobr,ne kupt karamboliran avto ampak vse orginal,obvezno od 1 lastnika,neki opreme da nov se trdo not,.........

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če okt 27, 2005 10:00 pm

Sicer se bojim, da me bodo vsi spluval samo zakaj mora biti dijaški/študentski avto nujno majhen? Če ti je še slučajno všeč "american look" ti jaz priporočam Clarusa.

Recimo tegale http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=477570. Sam sem ga imel in definitivno je tole eden od manj kvarljivih avtomobilov, ki ima vso potrebno opremo (klima, ABS, nastavljivi sedeži po višini, elektrika v vratih, airbagi 2x, itd). Sam sem visok 190 cm in sedež gre lahko tako daleč nazaj, da skoraj padalov nisem dosegel pa še vedno je kraljestvo prostora na zadnjih sedežih - idealno za kolege in kolegice na žurko peljat.
:D

drugi plusi
14" kolesa - ne boš bankrotiral na gumah (seveda po želji tudi 15" in 16")
nezanimiv avto za krajo
dovolj zmogljiv motor 116KM, da ne bo zadreg pri prehitevanju
top speed 195km/h
pospešek 10,5 s do 100km/h
poraba pri normalni vožnji od 8 do 9 litrov (ugodno za tako velik avtomobil)
cool barva
prodajalec je tudi generalni uvoznik za KIO
odlično razmerje vrednost/cena

minusi
mogoče je malo velik 474 cm
originalni diski se znajo zvijati - se jih splača zamenjati za diske kakšnega bolj zananega proivajalca (recimo Brodi)
avto je ameriško udobno mehak zato rabi tršanje amortizerjev, če si bolj dirkaške sorte

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Pe okt 28, 2005 2:23 pm

ne s*** ga tukaj s Kio 1.8, ker revež pol ne bo imel za benicn :?

Jaz predlagam VW Polo 1.0, 1.4, ali pa 1.2 (model po faceliftu). Za 900k ni hudič, da ne bi dobil kakšnega s klimo.

Registracija je poceni, poraba 1.0 mašine pride pod 6L benza,... Samo redni servisi...

Vedeti pa moraš, da se večina teh avtov prodaja, ker mora folk pri 90k km menjati jermene, kar pride pri popoldanskem mehaniku pod 40-50k sit. Poiskusi se izogniti temu strošku... ;)

Mogoče še bolj generalen nasvet... Kupi največ avto z 1.4 motorjem (če boš imel večino mestne vožnje), nekaj manjšega (pod 4imi metri dolžine - spet, če boš imel pretežno mestno vožnjo), in predvsem nekaj takega, da poznaš mehanika, ki to bo servisiral avto. Važno je, da je model sposoben in pošten. To je to.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov