Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

HONDA Civic

Napisal/-a immortal To nov 22, 2005 3:03 pm

Pozdravljeni

V bližnji prihodnosti planiram zamenjati svojo devetnajsko za hondo civic letnik okoli 1996. Zanima me kaj mi lahko poveste o tem avtu. Vzdržlivost, stoški in nasplošno vaše mnenje o avtu.

Hvala

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 To nov 22, 2005 3:41 pm

http://www.hondaclub-si.com/forum/viewt ... 80&start=0

kle ti čist vse lepo piše kar rabiš ;)
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To nov 22, 2005 3:54 pm

Povej kaj te točno zanima. Maš v planu HB, Sedan, ker motor??? Mam 1.5 vtec tako da lahk pomagam 8)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Re: HONDA Civic

Napisal/-a SAVINJCAN To nov 22, 2005 4:06 pm

immortal je napisal/-a:Pozdravljeni

V bližnji prihodnosti planiram zamenjati svojo devetnajsko za hondo civic letnik okoli 1996. Zanima me kaj mi lahko poveste o tem avtu. Vzdržlivost, stoški in nasplošno vaše mnenje o avtu.

Hvala

a se ti je reno zameru?

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Re: HONDA Civic

Napisal/-a krt206 To nov 22, 2005 4:08 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
immortal je napisal/-a:Pozdravljeni

Hvala

a se ti je reno zameru?

Ja zakaj, pač hoče na boljš in s Hondo mu to sigurn uspe ;)
Slika

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Napisal/-a immortal Sr nov 23, 2005 7:53 am

še zdaleč se mi ni renault zameru. V bistvu se še odločam ali bi kupill 19 ko limited ali pa bi dal mal več za hondo. Kupil bi hb ali sedanko mi je skoraj vseeno, kar je cenejš. Motor pa bi 1.4 ali 1.5. Pr mojmu me moti to ker nima servota in z litkami ni tak užitek obračat na parkirišču. Za honde sem slišal da so zlo vzdržljive pa me zanima vaše mnenje.

Hvala

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Sr nov 23, 2005 8:20 am

jst mam avto z hondinim motorjem .drgac he rover.avto ma 200.000 kupu sm ga od 1 lastnika.naredu sm 60.000km.motor nobenih problemov pije 7-9l olja niti kapljice.men je honda najjaci avto in nasledn k bo bo sigurn honda.samo jaz bi raje vzel 1.4.z ana 1.5 baje majo problemov.sam ne se prevec ozirat nato verjem honda je zakon(vsi japonci)

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Sr nov 23, 2005 8:24 am

honde so vzdrzljivi avtombili!
pri 150.000 km avto sele zacne dobor delovati...tako da kilometri pri hondah niso tak problem...pa tudi tezko bos dobil hondo taksen letnik z manj kot 150k km....
motorji so super ESI so baje pili nekaj olja, ampak ce je lastnik redno kontroliral olje to sploh ni bil problem...ce bi bilo po mojem bi kupil motor 1.4 ali 1.5 z cca 90KM. Saj ce gledas stroske registracije ti kmalu postane slabo :) :D
Pri Hondi bodi pozoren na zadnje obrobe, saj pri kolegu ki je imel 97letnik civica HB so ze rjavele obrobe, pri starejsih pa je to se bolj pogosto...ker imajo na robu obrob gumico in pod to gumico se je ponavadi zacela zgodba...sploh ce je bil avto karamboliran in da niso bili dobro zasciteni votli deli itd...
torej ce najdes lepo ohranjeno po moznosti nikoli prevec razbito in da nima prevec rje potem le v nakup....
Je pa tudi res da bos tezko dobil nikoli razbito hondo, sploh ce bos gledal 1.6 motorje, veliko ceneje bos dobil Sedan izvedbo, saj za HB vsi hocejo malo prevec $
pa se en problem je z deli za hondo...saj so malo drazji kot pa za renault-ja, tako da glede vzdrzevanja malo premisli ce ti gre kaj za $
V koncni fazi mislim da imas vec moznosti da dobis ohranjenega Renault-ja kot pa hondo... ;)
lp
Lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 10:13 am

BlackWind je napisal/-a:honde so vzdrzljivi avtombili!
pri 150.000 km avto sele zacne dobor delovati...tako da kilometri pri hondah niso tak problem...pa tudi tezko bos dobil hondo taksen letnik z manj kot 150k km....
motorji so super ESI so baje pili nekaj olja, ampak ce je lastnik redno kontroliral olje to sploh ni bil problem...ce bi bilo po mojem bi kupil motor 1.4 ali 1.5 z cca 90KM. Saj ce gledas stroske registracije ti kmalu postane slabo :) :D
Pri Hondi bodi pozoren na zadnje obrobe, saj pri kolegu ki je imel 97letnik civica HB so ze rjavele obrobe, pri starejsih pa je to se bolj pogosto...ker imajo na robu obrob gumico in pod to gumico se je ponavadi zacela zgodba...sploh ce je bil avto karamboliran in da niso bili dobro zasciteni votli deli itd...
torej ce najdes lepo ohranjeno po moznosti nikoli prevec razbito in da nima prevec rje potem le v nakup....
Je pa tudi res da bos tezko dobil nikoli razbito hondo, sploh ce bos gledal 1.6 motorje, veliko ceneje bos dobil Sedan izvedbo, saj za HB vsi hocejo malo prevec $
pa se en problem je z deli za hondo...saj so malo drazji kot pa za renault-ja, tako da glede vzdrzevanja malo premisli ce ti gre kaj za $
V koncni fazi mislim da imas vec moznosti da dobis ohranjenega Renault-ja kot pa hondo... ;)
lp
Lp

Prosm ne mu dajat narobnih informacij :roll: :roll: :roll:
Kot prvo 96 letnik je že 6-ta generacija Civica :D Se pravi motorji: 1.4 z 75 in 90ps, 1.5 114ps, 1.6 160ps :P

Zdej sam si reku 1.4 oz 1.5:prvo povej do kolk denarja kupuješ, je to 1mio, 1,5 mio???
Pol povej koliko ti je oprema važna: abs, klima, vreče, rabš to???

Recimo bingo 75ps je fajn nakup, vendar te letniki so brez opreme, je pa avto pocen, sploh zavarovanje, vsak pa že ve da z zamenjavo dihtunge (una os 90ps) pr sesalnem kolektroju pridobiš na moči in maš 86PS (merjeno na dynotu), za ostale 4 konje bi moral pa še elektronko poštimat.
kasnješi letniki, majo tut nekaj opreme, s tem da so mel 1.4 kasneje (98+) močnejše prednje zavore in močnejši stabilizator..

1.5: tle ti takoj povem da se bo zataknilo pri ceni. Normalno ohranjena 1.5 te pride tolk kot VTI, mogoč 100.000 manj, več ne.. In računaj na to da so redke u pm, jih najtežje dobiš...

Ja glede zadnje desne obrobe, res fajn poglej, majo vse Honde tm probleme, tako da če bo kej rjav, ne takoj računat da je blo sesut :D :D Ni pa noben problem tisto poprvat, pr tej generaciji je največkrat itak samo površinsko, malenkost se pošmergla in mal poprav. Vsak vesten lastnik bo to sam popravil.

Glede vzdrževnja: deli so poceni!! saj se jih lagano dobi kjer hočš :D ker se dost fantov pozna z vezami,samo uprašat treba.. Servisi se daljo na 10.000, in večina je menjava olja+filtra :P :P Civic če je kokr tok uredu je avto, kjer morš pazit da ga samo natankša in se voziš bp :twisted: :twisted:

In + če bi kaj koli rad delal na motorju in na izgledu avta, dobiš tolk robe za Civica :P :P kokr ti zapaše, res...
Zadnjič spremenil CupraR, dne Sr nov 23, 2005 10:19 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 10:16 am

rover416 je napisal/-a:jst mam avto z hondinim motorjem .drgac he rover.avto ma 200.000 kupu sm ga od 1 lastnika.naredu sm 60.000km.motor nobenih problemov pije 7-9l olja niti kapljice.men je honda najjaci avto in nasledn k bo bo sigurn honda.samo jaz bi raje vzel 1.4.z ana 1.5 baje majo problemov.sam ne se prevec ozirat nato verjem honda je zakon(vsi japonci)

Tist tvoj baje rajši zase zadrži, brez zamere :roll: :roll: :roll: In Rover nima 100% hondine mašine, glava je že druga....

Glede 1.5 Vtec če te zanima kr vprašaj, v 3 letih sm bil primoran menjat samo levo žarnico :lol: :lol: , ostalo samo redni servisi. Je sam motor zaradi 3 stage Vteca najbolj tehnično dovršen v tej 6 generaciji.

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Napisal/-a immortal Sr nov 23, 2005 10:20 am

Finančno mi bo zneslo kašen bingo letnik 96 letnik 97 tam do 700000 sit. Servo bom itak za ta dnar dobil in nekaj elektrike. Druzga osebno ne rabim in si tudi ne morem privoščiti.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 10:24 am

Ja pol pride samo bingo v poštev ;) ;) pa še to bo kr težka lepga najdt za ta denar. :evil: kaj pa 5-a generacija?? tm 93,94 letnik 1.5 90PS??
Honde so kr drage......tako da bi blo fajn met vsaj enih 800.000 pripravljenih..

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Napisal/-a immortal Sr nov 23, 2005 10:41 am

sej na avto.netu jih je kar neki cenejših tud od 700000 sit pa še take nč zrihtane so, kar mi da boljši občutek glede ohranjenosti. 5 generacija hond pa jih je bolj mal. Trenutno itak še zbiram denar in ideja o hondi se mi zdi super. Kaj pa kilometri, koliko km zdržijo mašine?

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Napisal/-a rover416 Sr nov 23, 2005 11:13 am

cupra r!!!! sam tako drgac majo mal glvao drgacno kar se tice kvalitet je pa ista.vodni kanali so mal drgacno spelani.drgac mam pa jst glavo od original honde 130km.pa mi dela brez problemov.mam pa kolega k ma civic 95 15.lsi.pa ma sam probleme z njoma pa avto 170.000

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 11:25 am

Še 100-tič 96 letnik: je lahko 1.5 samo iLS in ne LSi :lol: :lol: :lol: Ni isto!! en je čist obični sohc motor (90ps) un ta drug je pa čist druga pesem..

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 11:31 am

immortal je napisal/-a:sej na avto.netu jih je kar neki cenejših tud od 700000 sit pa še take nč zrihtane so, kar mi da boljši občutek glede ohranjenosti. 5 generacija hond pa jih je bolj mal. Trenutno itak še zbiram denar in ideja o hondi se mi zdi super. Kaj pa kilometri, koliko km zdržijo mašine?

Jah kokr sm reku, računaj da za tak denar bo treba kr dost avtov pogledat, lep bo edino tak z cca 150.000km.. z manj km, bo treba kr dodat še denar, razn če maš res srečo in od kakšnega starejšega dobiš avto :D :D
Mašine so neuničljive, res 200.000km je mala malca za motor. Računaj da pr 6G Civicu sta ravno motor in menjalnik največji +. Ostalo je čist povprečno (sploh zavore) :D najbrš si opazu da se vlik VTI-jev z +160.000km prodaja, no in računaj da če lih od kkšnega mulčka ne kupš 1.4 nima kej bit, če VTI-ji delajo z temi kilometri pa so večinoma vsi ornk tišani :twisted: :twisted:

Drgač pa itak: zmen se z kkšnim pejt pogledat :D :D se zapel en krog pa boš hitr ugotovil če ti avto ustreza. Oz prosi kkšnga lastnika z Honda foruma ki je iz tvojga konca in ima 1.4 da ti mal v živo razkaže in razloži zadevo :D

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr nov 23, 2005 11:39 am

Točno tako zamenjavo sem jaz naredil (iz devetnajstke na bingota). O obeh sem že veliko napisal tukaj in drugje, pri hondi so sedeži neprimerno manj udobni, pa prostora je manj kot v devetnajstki, ostalo je boljše. Motor je kljub na videz enakim karakteristikam (1,4 75PS) popolnoma drugačen (že 16v:8v). Devetnajstka je bolj prožna, lepše se vozi,manj je šaltanja, je pa zato hondin motor živahnejši, štartnejši, lepše se vrti in avto dosti bolj gre kot devetnajstka, zato pa moraš več šaltati. poraba je pri meni kar nekako ista, mogoče civic požre kak deci več, ali pa sploh ne. Vzdrževanje je pa oreng dražje za japonca, devetnajstka je bila zastonj proti civicu, je pa res da je na civicu manj vzdrževanja. Recimo svečke so dva jurja dražje, diski enkrat dražji, da o auspuhu sploh ne govorimo. Delov za renaulte je ogromno, za civica pa ravno ne, je pa zato ogromno aftermarket styling/tuning delov, kar šepa pri renaultu.

Če te še kaj konkretno zanima pa vprašaj...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 12:39 pm

Diski so 18.000 par recimo od EBC-ja :roll: :roll: svečke so cca 5-6 kosov vse štiri:? :? Avspuh noben butl ne kupuje orginal na AC-ju.... tako da ti vsak nardi "orginal" zadnji lonc za 10.000...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr nov 23, 2005 12:44 pm

BlackWind je napisal/-a:honde so vzdrzljivi avtombili!
pri 150.000 km avto sele zacne dobor delovati...tako da kilometri pri hondah niso tak problem...

lp
Lp

Ja na 150 taužnt se motor uteče samo pleh moraš zamenjat... Mislim kake izjave imajo eni, da te srat...

:shock:

Grem po cajtne pa srat glih... me je prt....

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Napisal/-a rover416 Sr nov 23, 2005 12:50 pm

ja pa se muzicko pleh zdrzi vec kukr pa recimo oplu k zadn konc cel zgnije.mislm da mas ti neke baby fore
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov