Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
muharem
Novinec

Kaj naj izberem???

Napisal/-a muharem Sr nov 30, 2005 9:30 pm

Torej sitaucija je taka sem študent s skormnim mesečnim prihodkom in kupujem avto do 1mio sit vendar se je prawkar pojavila opcija da mi dedek podari svojega vw golfa 1, ki je kot nov. Ima 30000km realnih letnik 81 od leta 2001 stoji v garaži. Danes ga je prišel pogledati mahanik in rekel da moram menjati olja,filtre,jermen,mogoce kaj na bremzah,zadnji lonec--->se pravi da bi biu servis tm od 30-50 jurju + registracija.
Torej vprašanje naj uzamem golfa in ga zrihtam da bo delu ali nej kupm ornk avto??
Nardim pa okol 150 km na tedn. :?:

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Sr nov 30, 2005 9:35 pm

vrjemi meni.rajsi pusti dnar.zrihtaj golfa ker vselej ti ga je dedek podaril in to spostuj .ga vzdrzuj kmalu bo pa tudi njegova cena narasla.tk da ti bo zal ce ga nebos mel,golf je ja avto.na mojem mest bi ga mel in lepo vzdrzeval.je pa tudi takih golfou malo.sploh pa z 30k km

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr nov 30, 2005 9:36 pm

če ti je všeč, ga mej, drgač pa se za mio dobi marsikej uporabnega

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr nov 30, 2005 9:37 pm

Dobrega golfa I ali II je težko najti. Na vprašanje ali kupiti boljši avto, pa lahko veš odgovor le sam. Še vedno lahko vzameš golfa in ga pozneje zamenjaš za kaj boljšega, če se izkaže, da ti ne ustreza.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr nov 30, 2005 9:54 pm

predvidevam, da ti golf ravno ni nevem kak všeč, če ga boš imel, ga boš zaradi dedkovega veselja,saj veš...
raje kupi kaj spodobnega, za 1 MIO SIT dobiš že kaj lepega, ne pa starega golfa (saj je očuvan pa vse, samo vseeno...'81 letnik...oblika in to...punce adijo...).
golfa pa naj dedek kar "špara" v garaži, morda ga bo čez nekaj let kupil kak restavrator! ;)

to je moje mnenje, v končni fazi mi je vseeno... ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
muharem
Novinec

Napisal/-a muharem Sr nov 30, 2005 9:57 pm

no golf mi je ušeč sam mal me mot zamorjena mašina pa baje da žre 10+ litrov glede tega če pa pičke odpadejo zarad avta mi je pa usen k pol saj nimam opravka iz unim keš pi...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr nov 30, 2005 10:25 pm

muharem je napisal/-a:no golf mi je ušeč sam mal me mot zamorjena mašina pa baje da žre 10+ litrov glede tega če pa pičke odpadejo zarad avta mi je pa usen k pol saj nimam opravka iz unim keš pi...

Če mislš kupvat avto za pleh p..ke pa tut 10 mio ne bo dost. Avto mej zase, ne za druge. Ko si boš lahko prvošču, si boš pa kak pi..ohvatni avto kupil. Simple. Če je punca taprava te ma rada z avtom al pa čist brez. :P

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Sr nov 30, 2005 10:30 pm

pugi405 je napisal/-a:
muharem je napisal/-a:no golf mi je ušeč sam mal me mot zamorjena mašina pa baje da žre 10+ litrov glede tega če pa pičke odpadejo zarad avta mi je pa usen k pol saj nimam opravka iz unim keš pi...

Če mislš kupvat avto za pleh p..ke pa tut 10 mio ne bo dost. Avto mej zase, ne za druge. Ko si boš lahko prvošču, si boš pa kak pi..ohvatni avto kupil. Simple. Če je punca taprava te ma rada z avtom al pa čist brez. :P
podpis pod tole. pa jst bi golfa uzel pa ga res v piko porihtal ker jih je vedno manj dobro ohranjenih.
lp Boris 8)

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Sr nov 30, 2005 10:30 pm

Hmm zanimiva izbira; če je dedkov golf v takem stanju kot praviš je zelo dobra izbira, ampak je pa tu velika razlika če se zabiješ z 24 let starim golfom ali pa z avtom za 1 mio, da ne omenjam voznih lastnosti ipd..
I'll be back.

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Sr nov 30, 2005 10:34 pm

Poglej, če z golfom vse štima, se nimaš kej bat. Tisti jermeni, olje pa lonc res ni tak strošek. To je majka avto (pa čeprov ni Fiat :D) in jest bi ga na tvojm mestu prec mel.
Je mogoče res mal vprašanje, kaj bi se pokazalo za zamenjat, glede na to da avto lep čas ni bil v uporabi oz. je bil zelo zelo malo vožen, ampak neki svašta pa tud ne more bit.
Poraba bo večja samo na začetku, ker se moora mašina spet nazaj "ulaufat", kar pa pri 150km/leto sploh ni taka panika. Ampak pri takem avtu servis ni noben strošek.
Avto se pa pelje celo bolje kot marsikateri dandanašnji izdelelk avtomobilske industrije, tko da, lepo prosim.
Varnost je mogoče mal vprašljiva, čeprav, dokler si pripet in gledaš okoli sebe ter voziš z glavo, načeloma nima kaj bit. Če pa pride do kakega ekstrema te pa tudi nov avto ne reši.
Jaz ti priporočam, da ga obržiš, se voziš dokler ne čutiš potrebe po čem drugem in to je to. Denar pa daj na stran al ga pa kam vloži, naj se malo obrača ;)!

P.S.: Če si negotov, registriraj za pol leta in naj čas pokaže svoje, vsaj tako bi jaz naredil!
Zadnjič spremenil ahiM, dne Sr nov 30, 2005 10:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
muharem
Novinec

Napisal/-a muharem Sr nov 30, 2005 10:36 pm

ja na varnost pa kle skor ne mormo gledat -ce izberem gofa jo mormo kr zanemart se praw pamt u roke aja pa a kdo ve a je še uno da ko je avto star 25 let je oldtimer??

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr nov 30, 2005 10:46 pm

[quote="Zzooommm"]Dobrega golfa I ali II je težko najti.

Se kr da dobre golfe II dobt ker pr men na vas jih je 10 in so lepi kot novi.
Ja eni so pa strost primerni.

lp

Uporabniški avatar
Drey #24
Uporabnik

Kraj: Mars, The City Of Vipers

Napisal/-a Drey #24 Sr nov 30, 2005 10:57 pm

2_fast je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:

podpis pod tole. pa jst bi golfa uzel pa ga res v piko porihtal ker jih je vedno manj dobro ohranjenih.
lp Boris 8)

ja kwa a boš z autobusom jih pol pecu al na biciklu :P
8)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr nov 30, 2005 11:10 pm

oboje. ;) :D
Slika

Uporabniški avatar
muharem
Novinec

Napisal/-a muharem Sr nov 30, 2005 11:10 pm

hm kako jih bom pecu? newem na old school way če mi pa nou šlo bom pa kle odpru novo temo pa mi boste pomagal :lol:

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Če dec 01, 2005 12:35 am

Za pecanje si kupiš enega yugota za 10 jurjev. Kešp****test.press :lol:
Pa na našem forumu se tudi kaj oglasi (klik na podpis) :D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če dec 01, 2005 1:19 am

A proda dedk golfa? Ga kupim, če bo zmerna cena. pošlji mi osebno sporočilo z opisom avta - natančnim. a je bencinar?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
muharem
Novinec

Napisal/-a muharem Če dec 01, 2005 8:34 am

Ja zdej sm se odloču da ga bom meu tko da dobite slike ko ga dam iz garaže je pa bencinar 1.3 ene 40 kW

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Če dec 01, 2005 8:39 am

Po moje si se pravilno odločil. Golfa pa se da tako in tako ful dobro zrihtat. Čim več varnih in srečnih kilometrov ti želim.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če dec 01, 2005 8:50 am

Tako je. Avto je legenda, kmalu bo oldtimer, če bo le origionalen ostal, kar pomeni 15kSIT registracije in boš lahko preživel višjo porabo.

Edino daj ga na začetku res dobro porihtat (beri SERVISI, ne feltne n stuff) OBVEZNO menjaj vse kar je rekel mehanik in NOVE BREMZE, ne jih dat samo rihtat. Pa počaaaassii ga ulaufaj, ne takoj do blokade ker bo garant mašina šla.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: iron in 6 gostov