Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hr-v
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska(MB)

renault laguna II Grandtour 2,2dCi INITIAL

Napisal/-a hr-v Ne dec 18, 2005 6:26 pm

Hja tko je.
Foter hoče kupiti Laguno letnik 2002 2,2dci GrandTour INITIAL ful oprema navigacija v glavnem noter ima vse živo.
zaj nanetu sem malo čita kako je z to laguno in jo vsi ful kurcajo, baje da je mašina v pizdi nonstop se nekaj pokvari, nadzor tlaka v pnematikah zataji pozimi baje kr ABs odpoveduje.
A je to res?
Povejte mal težavo s to laguno?
V tem rangu je tudi Audi A4 -AVant ali A6_Avant in pa BMW 525d
Kaj pravite?
Zadnjič spremenil hr-v, dne Ne dec 18, 2005 7:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Honda je zakon!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne dec 18, 2005 6:43 pm

To spada pod Kupovanje avtomobilov.

Kolikor se spomnem so največ kritizirali 1,9 dCi mašino. Kako je z 2,2 pa ne vem. Drugače pa neposredna konkurenca Laguni je AR 156, Audi A4, BMW 3...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

hr-v
Nov uporabnik

Napisal/-a hr-v Ne dec 18, 2005 6:47 pm

Aha to pomeni , da ta serija 2,2 dCi mašina nima problema.kaj pa kaj druge težave.Baje grejo turbine kot za med crkne baje na 40.000km
Honda je zakon!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne dec 18, 2005 6:55 pm

Kar se tiče samega avtomobila imam premalo izkušenj s tem tko da ne bom filozofiral, bodo raje drugi povedal kej več. Je pa res, da sem tud jaz bral kar nekaj kritik čez 1.9 dCi (za 2.2. mislim da ni bilo omembe), je pa to z moje strani še vedno nič več kot samo govorica.

Laguni grandtour pa ni konkurenca A6 ampak A4 Avant.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne dec 18, 2005 7:11 pm

Vem samo za elektronko, da mal j**e, samo če pa crkne pa ni drago za popravit (15.000). In ko enkrat popravis poj dela. Se kr splaca laguno vzet, res super avto za ceno ki jo ima.
Slika Slika

hr-v
Nov uporabnik

Napisal/-a hr-v Ne dec 18, 2005 7:19 pm

Aha to pomeni da ta 2,2dCi ne dela problemov in da elektronika mal zajebava.
To je pa super.Pa 2002 letnik praviloma več ne bi smel imeti takšnih težav. :roll:
Kaj kritik še mogoče?
Honda je zakon!

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Ne dec 18, 2005 8:14 pm

Ponavadi je dobro, da kupiš malenkost novejši letnik od tistega, ko je avto ravno prišel na tržišče. Ponavadi so prve serije najbolj problematične pa vendar večina proizvajacev v roku 1 leta popravi marsikatero pomanjkljivost, ki se na tovarniških testiranjih pač ni pokazala. Načeloma ni slab avto, opreme ima veliko, motor bi moral biti soliden in tudi cena je precej ugodna. Kar se tiče pa konkurence, so pa tudi sami dobri avtomobili in lahk rečem da je VAG-ov TDI motor boljši od Renault-ovih DCi-jev.
Pri rabljenih avtomobilih je dostikrat veliko odvisno od sreče, na kakšen primerek si naletel, tko da je treba bit pozoren in avto podrobno pregledat, ne glede na to, kaj pravi prodajalec, razen če njega in njegov avtomobil tudi osebno dobro poznaš in veš, da ti ne bo prodal "mačka v žaklu".
Ob nakupu dizlov je potrebno biti pozoren na stanje turbine itd. Obstajajo preprosti prijemi, ki kaj hitro dajo vedet, koliko je ura, kar se tiče motorja.
Se je pa na koncu treba tudi zavedat, da je servisiranje avtomobila z dizelskim motorjem dražje kot pri "bencincih" in da so dizelski motorji veliko bolj občutljivi, če pomotoma zaidejo v napačne roke neveščih in malomarnih voznikov in da se ti mora višja cena v primerjavi z "bencinci" nekako povrnit skozi prevožene kilometre.
SlikaSlika

hr-v
Nov uporabnik

Napisal/-a hr-v Ne dec 18, 2005 8:34 pm

hvala za izčrpen odgovor
A lahko poveš malo teh turbinskih prijemov8Da veš kdaj je turbina v riti :roll:
Honda je zakon!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 18, 2005 9:04 pm

a je avto mogoče kupljen v tujini ter uvožen v slo...če ja,potem je potrebno biti še toliko bolj pozoren,ker je mala verjetnost da ima realne kilometre. Druga zgodba je ta,da ga gre oče sam v tujino izbrat oz. kupit.

Ja senzorji so problem...prvi modeli so to imeli serijsko,ampak potem je blo veliko težav s tem,tako da je to zdaj samo še kot dodatna oprema. Kot drugo...senzorji za oklepanje vrat crkujejo po tekočem traku,poznam kolega ki so mu še v garanciji zamenjali vse štiri.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

hr-v
Nov uporabnik

Napisal/-a hr-v Ne dec 18, 2005 9:16 pm

Zanimam se za tale avtek http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=565872#
zelo ugoden za takšno opremo.Kilometrov ima tudi nekam sumljivo malo.
Kaj pravite?
Se bolj splača kupit 1.8 16v sam je automatic in je spet problem menjat jermene :roll:
Honda je zakon!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne dec 18, 2005 11:27 pm

2.2 dci je zakon mašina...potegne pošteno,navora maš dost,nekih problemou s temi mašinami ni blo,bol so bli problematični 1.9 dci letnik 02 k so mel pač porodne napake,sicr jih usak avto ma,pa spet odvisno na kak avto naletiš...sm vozu že 2.2 dci z glih tako opremo pa je to res supr avto,tko da go for it ;)

Lp
Slika

hr-v
Nov uporabnik

Napisal/-a hr-v Po dec 19, 2005 7:26 am

Super.
Kaj pa pravite na ta oglas zgoraj.A je ta avto vredu?
Kr je nekam sumljivo nizka cena pa še prevoženih ima malo :)
Honda je zakon!

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Po dec 19, 2005 7:36 am

Glej, jaz ti bom tole reku. Moj brat, je prej vozil Laguno mislim da 94, pa 99, pa zdaj 02, in ne bo menjaval za noben drug avto. Da mu omeniš kakega Passata, se bo samo nasmehnil. Mislim da laguna je super avto. Logično pa je, da če avto ne čuvaš in ne vzdržuješ, da je večja možnost, da kaj crkne. To velja čist za vsak avto. Kar se pa tiče udobja, se pa lahk skrije vsak passat. Renault je še vedno car glede udobja.
Pusti ti tisto, kar drugi pišejo. Pišejo vse mogoče, verjetno pa še izpita za avto nimajo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po dec 19, 2005 7:55 am

rok46 je napisal/-a:2.2 dci je zakon mašina...potegne pošteno,navora maš dost,nekih problemou s temi mašinami ni blo,bol so bli problematični 1.9 dci letnik 02 k so mel pač porodne napake,sicr jih usak avto ma,pa spet odvisno na kak avto naletiš...sm vozu že 2.2 dci z glih tako opremo pa je to res supr avto,tko da go for it ;)

Lp

Jaz sem vozil to isto mašino v nissan primeri. Zelo lepo potegne, vendar me je motil mrtev motor v zelo nizkih obratih - ene parkrat se mi je kar ugasnil, kosem hotel speljati kot pri bencinarju :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Po dec 19, 2005 8:57 am

INFINITI je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:2.2 dci je zakon mašina...potegne pošteno,navora maš dost,nekih problemou s temi mašinami ni blo,bol so bli problematični 1.9 dci letnik 02 k so mel pač porodne napake,sicr jih usak avto ma,pa spet odvisno na kak avto naletiš...sm vozu že 2.2 dci z glih tako opremo pa je to res supr avto,tko da go for it ;)

Lp

Jaz sem vozil to isto mašino v nissan primeri. Zelo lepo potegne, vendar me je motil mrtev motor v zelo nizkih obratih - ene parkrat se mi je kar ugasnil, kosem hotel speljati kot pri bencinarju :lol:

sam tist 2.2dCi v primeri ma 136KM ta v laguni pa 150km. Drgač pa tudi sam nimam veliko pribomb glede Lagun saj smo imeli doma le-to sam z motorjem 1.9 kateri pa tudi ni delal težav(redni servisi, vzdrževanje...) Vozil pa sem jo tudi z 2.2 motorjem in je res supr motor, veliko moči v vseh vrtljajih, dobri pospeški..! No comment! 8) Od fotra fre3nd jo ma identično kot jo nameravaš kupt sam jo je chipou na 170Km in je prava pošast! Sam pamet u roke pa ni problemou z dizli. :P

LP

Uporabniški avatar
bakki
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a bakki Po dec 19, 2005 10:44 am

Imam točno tako (2.2, privilege, nav,...), že 6 mesecev. Pripeljana iz Nemčije, s servisno knjigo in 167000km. So pa realni. Na servisu so mi preverili avto po servisni knjigi in je bilo v garanciji menjano vse mogoče - torej bo mene manj zaje.bavalo. Udobje je na višku, za motor same pohvale. Resda kakšen liter več kot pri 1,9, vendar je vredno. Menjal sem en nosilec motorja, občasno pa mi ne dela stikalo za odprta vrata na voznikovih vratih - poznan problem. Bom ga menjal, za1x še pomaga WD40.

Če te še kaj zanima - vprašaj!

Lp, B!

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po dec 19, 2005 11:26 am

Moram rečt da sem vozil tako laguno, motor se mi je zdel zelo živahen, dovol moči in navora, poraba tudi ni bila pretirana glede na KW, udobje je res na vrhuncu za ta razred avtomobila, veliko bol mehka za peljati od kakšnega passata ali A4 avant, cena se mi ne zdi pretirana za opremo ki jo ponuja. Pomoje nimaš kaj falit. ;)

hr-v
Nov uporabnik

Napisal/-a hr-v Po dec 19, 2005 2:03 pm

To pomeni da ta avtek več nima takšnih težav kot so jih imeli porodni modeli
Kaj pravite na ta avto? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=565872#
a so kilometri realni in če je uvožen iz nemčije

btw a mi da kdo kakšen url do tujih straneh(na ta niačin da je kot avto .net za avstijo al pa nemčijo) :roll:
Honda je zakon!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po dec 19, 2005 3:20 pm

sm ti glih hotu rečt da obstaja možnost da jo je mel kak iz revoza kod služben avto,zto taki mali kilometri,k ponavad se taki avti potem prodajajo naprej,potem sm pa vidu finecars,to je pa en zasebnik in on uvaža avte iz tujine in v to sm skoraj 100% ,tko da kilometri zihr niso realni...idin če pristane da se skp zapelete do TPV-ja k je 1km stran pa da oni preverjo če ma res tokl km,če ma pol pa res kr hitr kupt :)

Lp
Slika

hr-v
Nov uporabnik

Napisal/-a hr-v Po dec 19, 2005 5:29 pm

Aha kaj pa pomeni TPV
Sj če so relani te bi kr šla s forotm po avtek
Kaj pa za kakšne tuje strani???
Mi date mal http linkov.Če bi šla z enim kolegom ko ima Nisan murana z Navigacijo :D
Honda je zakon!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov