Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Večno vprašanje?

Napisal/-a Biskvitek Pe jan 13, 2006 10:21 pm

no prišel je čas ko moramo zamenjati še tretji avtomobil pri hiši......
V ožji izbor so prišli
- Hyundai Tucson (nov)
-Kia Sportage (nov)
-Toyota RAV4 (star leto ali dve)
potem pa še malo večji
-Hyundai Santa Fe
-Kia Sorento

Sedaj pa povejte kter avto ponuja največ za svoj denar, kako je z rezervnimi deli, servisi skratka vsaka informacija je dobrodošla pa kateri se vam najbolj dopade.....
jaz osebno najbolj navijam za toyoto ali pa kio sorento samo sorento je toook velik že skoraj pravi terenec......

LP
Slika

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Pe jan 13, 2006 10:29 pm

Po izgledu definitivno sorento, po tehniki pa tucson oz. nova sportage, pa tud s toyoto nimaš kej falit.
P.S. Kaj bi dal da bi jaz bil v tvojem položaju - joke :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe jan 13, 2006 10:55 pm

a to bo tretji avto pri hiše? al je to tretja menjava po vrsti?
če bo to le avto za vikende potem toyota- sam ne vem kdaj je pršu nov model
če pa bo pšrvi pol pa sorento
lp

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 16, 2006 3:38 pm

Nič nimam proti Toyoti ampak, če si se že tolk stegnu (finančno) potem vzemi nov avto.

OK, ostanejo korejci.

Tucson in Sportage sta na avtomobilski sceni najmlajša in sta tudi tehnično dvojčka tako, da na koncu igra samo všečnost in cena.

Santa Fe je rahlo star in bo zamenjan v kratkem tako, da ti ga malce odsvetujem.

Jaz osebno bi vzel Sorentota, ker je eden boljših mehkih terencev, sploh pa za ta denar, čeprav je vseeno precej dražji od dvojčkov Tucson/Sportage.

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel Po jan 16, 2006 3:49 pm

Brez dvoma Toyota ne moreš zgrešit.
Think. Feel. Drive.
LP Karel

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po jan 16, 2006 4:00 pm

ja avto bo zamenjal fotr...... imel do zdaj A4 zdaj je pa reku da bi uzel tudi malo bolj visok avtomobil.... sorento se mi zdi prevelik za v mesto..... toyota pa je najbolj kvalitetna, samo pride zamenjava za rav4 mislim da konec leta........ bom šel dons na toyoto pogledat pa na hyundai na kakšno testno vožnjo pa bom videl kako se kateri avto pelje.......
Slika

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a gore Po jan 16, 2006 4:10 pm

Ali Subaru Forester ni prišel v ožji izbor?

@Karel:
Sem pričakoval, da boš ti tole napisal :lol:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 16, 2006 4:43 pm

Osebno bi rekel proti RAV4 zaradi stalnega 4x4. Pri Tucsoni in Sportagu je izklopljiv (3 funkcije: 2WD, 4WDavtomatsko po potrebi (40:60), 4WD (50:50)) in imaš 4X4 dejansko takrat ko ga potrebuješ in ti ne nabija porabe po nepotrebnem na avtocesti. Ne me narobe razumet ampak RAV4 je na trgu že ohoho časa. Je varen in dober avto. A kot že rečeno. če se že odloča med novimi in rabljenimi avtomobili bi vzel novega.

Santa FE bo ganc nov aprila z zverinskimi dizli za ta razred in več prostora. Če ni nujno hitro bi skoraj čakal nanj. Bo pa imel podoben 4WD sistem kot dvojčka.

Edino kar zamerin dvojčkoma je da vstopni modeli nimajo serijskega tovarniškega avtoradia KIA ga pa sploh nima(mogoče se motim) in moreš met aftermarket avtoradio kar pa ni nujno slabo.

Sorento je odličen avtomobil ampak vprašanje če ne bo avtomobil krepko presegel potrebe tvojega očeta.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 16, 2006 4:51 pm

Osebno bi izbral TOYOTO - in sicer RAV-a, če pa razmišljaš o terencu velikosti SORENTA, potem pa rajel TOYOTO LAND CRUISER - predevsem, ker je preprosto veliko več terenca kot SORENTO od zasnove, mehanike, do občutljivosti - nenazadnje pa ima tudi občutno več imidža. Priporočam ti testno vožnjo z njim - občutki so fantastični - posebno če imaš na testu daljšo karoserijsko različico (120).

LP

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 16, 2006 7:29 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Osebno bi izbral TOYOTO - in sicer RAV-a, če pa razmišljaš o terencu velikosti SORENTA, potem pa rajel TOYOTO LAND CRUISER - predevsem, ker je preprosto veliko več terenca kot SORENTO od zasnove, mehanike, do občutljivosti - nenazadnje pa ima tudi občutno več imidža. Priporočam ti testno vožnjo z njim - občutki so fantastični - posebno če imaš na testu daljšo karoserijsko različico (120).

LP

joj no, človek ti lepo napiše med katerimi avtomobili izbira ker je verjetno omejen s financami potem mu pa ponudiš Land Cruiserco, ki stane toliko kot dva Sportaga al pa 3-4 milione več kot Sorento.

Off topic - hecno, da omenjaš kateri je boljši, ker na tvoj način pisanja predvidevam, da se Sorenta še s palico ne bi dotaknil, kaj šele peljal. Lahko ti samo omenim, da je v zadnjih letih Sorento pobral kar nekaj nagrad (avstrija, velika britanija, ZDA,...), kjer je premagoval med drugimi tudi Land cruiserco, tako da je to eden najboljših športnih terencev trenutno prisotnih na SLO trgu.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po jan 16, 2006 8:44 pm

Rav 4 sem vozil in mi je odznotraj grd. Izbral bi tucsona in to tisto pimpin varianto s feltnami in črno metalik barvo in usnjem in ne več čim še vse, ker je ravno prave velikosti, da ni problem najt parking v Ljubljani :P - uglavnem lep je in ni prevelik v stilu sorenta in nagravžno grdega santa fe-ja, ponuja pa sigurno največ za ta denar :)
Kaj pa kakšen nissan?

Drugače se mi pa tudi rexton zeloooooo dopade. Think outside the box :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 16, 2006 9:22 pm

Če bi kupoval terenca, bi verjetno izbral Hondo CRV 2.0. Ko sem jo vozil sem bil enostavno presenečen nad poskočnostjo, prostornostjo in preglednostjo avta. Jest bi na tvojem mestu pogledal tudi ta avto.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Po jan 16, 2006 9:33 pm

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po jan 16, 2006 10:19 pm

RAV4
There is no time...

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Po jan 16, 2006 10:27 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Če bi kupoval terenca, bi verjetno izbral Hondo CRV 2.0. Ko sem jo vozil sem bil enostavno presenečen nad poskočnostjo, prostornostjo in preglednostjo avta. Jest bi na tvojem mestu pogledal tudi ta avto.
honda je zakon med vsemi temi, tudi sam sem sprobal vse od zgoraj naštetih in potem sem šel peljat še hondo-sicer z dizelsko mašino ampak saj je vseeno... najbolša izbira je sigurno honda-edino nova bi bila verjetno predraga...
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 17, 2006 6:37 am

BBoss - ne vem al ne znaš brat al maš kakšne druge probleme ?

Najprej - zapisal sem, da bi izbral RAV-a (med omenjenimi kandidati), ki so vsi po vrsti SUV-ji - tudi SORENTO

Nadalje - sem napisal, da če bi "izbiral TERENCA v velikosti SORENTA " - povdarek na TERENCU, bi izbral LAND CRUISER - predvsem ker to je TERENEC in ne SUV kot SORENTO.

Od tu dalje - ti mora bot jasno tudi, to kar sm čisto na koncu zapisal - "da je LAND CRUISER veliko več terenca" - zdej če ti al pa še kdo drug ne ločite kaj je to SUV in kaj terenec vaša stvar

Torej ni nikjer zapisano, da je KIA oz SORENTO slab al karkoli podobnega - zapisano je, da je, da spet ponovim, "da je LAND CRUISER veliko več terenca" - v primerjavi z SORENTOM - poglej si malo tehniko enega in drugega pa ti bo jasno, zraven pa dodaj še pol stoletja dolge izušnje TOYOTE pri izdelavi in konstrukciji tega terenca, pa še kakšnega navdušenca "off-road" povprašaj o imenu LAND CRUISER

In čisto nazadnje - če imaš v proračunu za nov SPORTAGE oz koga drugega od omenjene druščine imaš tudi za LAND CRUISER-ja letnik nekje 2002-2003

Je zdej jasno ?

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 17, 2006 7:29 am

BBoss je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Osebno bi izbral TOYOTO - in sicer RAV-a, če pa razmišljaš o terencu velikosti SORENTA, potem pa rajel TOYOTO LAND CRUISER - predevsem, ker je preprosto veliko več terenca kot SORENTO od zasnove, mehanike, do občutljivosti - nenazadnje pa ima tudi občutno več imidža. Priporočam ti testno vožnjo z njim - občutki so fantastični - posebno če imaš na testu daljšo karoserijsko različico (120).

LP

joj no, človek ti lepo napiše med katerimi avtomobili izbira ker je verjetno omejen s financami potem mu pa ponudiš Land Cruiserco, ki stane toliko kot dva Sportaga al pa 3-4 milione več kot Sorento.

Off topic - hecno, da omenjaš kateri je boljši, ker na tvoj način pisanja predvidevam, da se Sorenta še s palico ne bi dotaknil, kaj šele peljal. Lahko ti samo omenim, da je v zadnjih letih Sorento pobral kar nekaj nagrad (avstrija, velika britanija, ZDA,...), kjer je premagoval med drugimi tudi Land cruiserco, tako da je to eden najboljših športnih terencev trenutno prisotnih na SLO trgu.

Offtopic on;
Da si ne boš kej spahnu. Sorento ni nikjer premagal toyote landcruiser, ker ji niti do karterja ne seže. Lahko da so pomehkuženi evropejci dajal nagrade za boljše avtomobile sorentotu, vendar samo zato, da bi jih več prodali, pri toyoti tega ne delajo, ker jim ni treba, imajo svojo kvaliteto in ta kvaliteta je vredna svojega denarja. Ne rečem, da je sorento slab avto, ampak je še vedno daleč od toyote. Je pa pred ML-om, to pa ni dvoma.
offtopic off;

Če bi moral izbirat med temi bi definitivno vzel sorentota ali pa toyoto rav - sicer od teh najbolje drži ceno rav, ni pa tok robustna.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 17, 2006 7:31 am

2_fast je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:Če bi kupoval terenca, bi verjetno izbral Hondo CRV 2.0. Ko sem jo vozil sem bil enostavno presenečen nad poskočnostjo, prostornostjo in preglednostjo avta. Jest bi na tvojem mestu pogledal tudi ta avto.
honda je zakon med vsemi temi, tudi sam sem sprobal vse od zgoraj naštetih in potem sem šel peljat še hondo-sicer z dizelsko mašino ampak saj je vseeno... najbolša izbira je sigurno honda-edino nova bi bila verjetno predraga...
lp

A ti sploh veš kaj je honda med terenci???? Isto kot da bi primerjal enga tomosa ctx-a z KTM-om od stanovnika, s katerim je na dakarju vozil.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 17, 2006 7:36 am

Mojster Miha je napisal/-a:BBoss - ne vem al ne znaš brat al maš kakšne druge probleme ?

Najprej - zapisal sem, da bi izbral RAV-a (med omenjenimi kandidati), ki so vsi po vrsti SUV-ji - tudi SORENTO

Nadalje - sem napisal, da če bi "izbiral TERENCA v velikosti SORENTA " - povdarek na TERENCU, bi izbral LAND CRUISER - predvsem ker to je TERENEC in ne SUV kot SORENTO.

Od tu dalje - ti mora bot jasno tudi, to kar sm čisto na koncu zapisal - "da je LAND CRUISER veliko več terenca" - zdej če ti al pa še kdo drug ne ločite kaj je to SUV in kaj terenec vaša stvar

Torej ni nikjer zapisano, da je KIA oz SORENTO slab al karkoli podobnega - zapisano je, da je, da spet ponovim, "da je LAND CRUISER veliko več terenca" - v primerjavi z SORENTOM - poglej si malo tehniko enega in drugega pa ti bo jasno, zraven pa dodaj še pol stoletja dolge izušnje TOYOTE pri izdelavi in konstrukciji tega terenca, pa še kakšnega navdušenca "off-road" povprašaj o imenu LAND CRUISER

In čisto nazadnje - če imaš v proračunu za nov SPORTAGE oz koga drugega od omenjene druščine imaš tudi za LAND CRUISER-ja letnik nekje 2002-2003

Je zdej jasno ?

LP

S tem da če se z LC pripelješ na poslovni sestanek te mal drgač gledajo kot če prideš s korejcem. Oprostite izrazu, ampak tko je. Sej počasi bodo korejci vedno boljši, ampak bodo rabili še nekaj časa da bodo prišli do tiste kvalitete, ki jo zahteva toyota za svoje LAND CRUISERJE.

V afriki se je kolega vozil z najeto toyoto ki je imela na števcu 750.000 kilometrov, pa ko je vprašal prodajalca, zakaj števc ne dela, je ta reku, da je števc crknu zarad peska pred kakimi štirimi petimi leti - na leto pa naredijo dol okol 80 do 100k kilometrov ti najeti avtomobili. Crkuje pa ta zadeva nič, ampak se samo vozi. Ko bo tako kvaliteto mel kak korejc, potem bodo imeli tudi drugačno ceno.

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z To jan 17, 2006 8:05 am

Sportage in Tuscon sta v primerjavi s Sorentom majhna in tut vozne lastnosti ter celoten paket je razred nad njima...
po izkušnjah s Sorentom je eden "najtrših" mehkih terencev in v svojem razredu skoraj nima konkurence - sploh če gledamo kaj dobiš za svoj denar...
...:::Cavallino Rampante:::...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov