Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

mnenje o uvoženih avtomobilih - D, I, ...

Napisal/-a audi-fan To jan 17, 2006 6:02 pm

Kaj menite je velika razlika med uvoženim avtomobilom npr. iz Nemčije, Italije ali Belgije v primeru da gre za enak model avtomobila in približno enako št. kilometrov?
Recimo da je prejšnji lastnik bila velika firma, lizing ali kakšno drugo podjetje. servisne knjige v vseh primerih priložene.
Vemo da Italjani parkirajo "bolj" po občutku, Nemci so znani kot pikolovci itd...
Zanimajo me izkušnje tistih ki imate uvožene avtomobile, kako ste zadovoljni-morebiti razočarani nad kakšnim prodajalcem.
V LJ in okolici je večina avtomobilov uvoženih z Italije, na Štajerskem pa večina prihaja s Nemčije ali Belgije.
LP

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman To jan 17, 2006 6:08 pm

Jst mam avto uvožen iz Nemčije in sicer Opel Omega B..Avto je l.96 in glede na to da avto ni zaščiten proti rji je neverjetno ohranjen..pa tud nemci majo lepše ceste...tako da pomoje z avtom iz Nemčije ne moreš veliko zgrešit..seveda obstajajo izjeme.
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To jan 17, 2006 7:34 pm

jaz mam Mercedesa A iz D in sem zelo zadovoljen, kupil sem ga v Mercedes avtohiši in je avto 1A...

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter To jan 17, 2006 8:10 pm

En kolega ma Opel Vectro iz Nizozemske. Pa kolko on govori je ful zadovoljen z avtom. Je pa tudi zelo lepo ohranjen (ni rjast) je pa letnik 98. In pravi, da naslednji avto, ko ga bo kupil rabljenega bo isto tak iz Nizozemske.

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery To jan 17, 2006 9:14 pm

kokr sm js slišu baje najmanj ohranjeni avti prihajajo z italije, pravjo da so tam vozniki čist diwji,in da jih prou boli k.... za avto :P
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 To jan 17, 2006 9:20 pm

Moja alfica je pripeljana iz nemčije, sicer privat in ne preko posrednikov in je super za razmeroma super ceno. Dobri avtomobili tudi gor niso nevem kako poceni.

L.p.

aaxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a aaxxx To jan 17, 2006 9:57 pm

Moja Alfa je uvožena iz Belgije, baje so tam najboljši avtomobili ( Italjanski obunkani, nemški pa z veliko kilometri)
Zaenkrat zelo zadovoljen z atom

LP

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej To jan 17, 2006 10:05 pm

fotr ma Vectro iz Nemčije letnik 1999 pa je tud dobr ohranjena. Je pa mela že kr dost prevoženih ko jo je pripeljal iz D za njeno starost pa še vedno lepo laufa, samo bosch pumpa je crknala pred kratkim.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jan 17, 2006 10:06 pm

Moj volvo s40 je iz Italije, še mlad in zato je kr dišal po novem ko sem ga prevzel. Ampak pitajboga kaj je oni lastnik delal, da malo drobnih praskic po zunanjosti (grmovje??) pa zadnji spojler je bil počen zaradi njegovega nerodnega vzvratnega parkiranja (zdaj popravljeno), ampak gre pa kot švicarska ura :D Sem zelo zadovoljen z njim :!:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To jan 17, 2006 10:10 pm

Bosko001 je napisal/-a:Moja alfica je pripeljana iz nemčije, sicer privat in ne preko posrednikov in je super za razmeroma super ceno. Dobri avtomobili tudi gor niso nevem kako poceni.

L.p.

zivjo...mene neki zanima glede uvazanja avtov npr iz nemcije....kko to poteka, ce gres sam po avto...?
js bi namrec sel v nemcijo in tam sel recimo v kako avtohiso in si izbral kiri avto bi rad....in kaj pol da ga js domow odpeljem, placam in grem al morem cakat, da mi naredijo dokumente al kako gre to??

LP pa sorry ha offtopic ;)

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To jan 17, 2006 10:11 pm

Če si greš avto sam iskat v tujino je najbolje,če je avto res dober in z malo prevoženimi kilometri je cena skoraj enaka kot pri nas,drugače pa je če kupiš avto preko posrednika,odsvetujem nakup raje daj 100 ali 200k več in imaš avto kupljen v slo,z relativno manj opreme in z dosti manj kilometrov in seveda s servisno knjigo.

atko
Nov uporabnik

Napisal/-a atko To jan 17, 2006 10:13 pm

Ja izbereš,plačaš,nardiš pogodbo(z manjšo ceno kot si ga kupil-zaradi davka prinas),vzameš farzeug brief,kupiš zolltable in se odpelješ.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To jan 17, 2006 10:16 pm

atko je napisal/-a:Ja izbereš,plačaš,nardiš pogodbo(z manjšo ceno kot si ga kupil-zaradi davka prinas),vzameš farzeug brief,kupiš zolltable in se odpelješ.

farzueg....=?
brief.....=?
zolltable...=?
LP ;)

atko
Nov uporabnik

Napisal/-a atko To jan 17, 2006 10:19 pm

prometno dovoljenje-farzeug brief,zolltable-začasne reg.table,in štempiljko na pogodbo,drugač če je so lahko komplikacije. :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To jan 17, 2006 10:21 pm

atko je napisal/-a:prometno dovoljenje-farzeug brief,zolltable-začasne reg.table,in štempiljko na pogodbo,drugač če je so lahko komplikacije. :D

drugace pa niso kake komplikacije z notarji, upravno enoto....bla bla bla..???
se resi vse te stvari nam kjer kupis avto (avtohisa) al mores se kam laufat po tablice pa te fore?

atko
Nov uporabnik

Napisal/-a atko To jan 17, 2006 10:26 pm

Odvisno od avtohiše,drugač pa laufaš skupij z prodajalcem kot prinas:),sej ni panike se vse uredi še prej kot prinas.

atko
Nov uporabnik

Napisal/-a atko To jan 17, 2006 10:27 pm

Odvisno od avtohiše,drugač pa laufaš skupij z prodajalcem kot prinas:),sej ni panike se vse uredi še prej kot prinas.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo To jan 17, 2006 10:36 pm

Jaz mam Hondo iz Nemčije pa moram rečt da je notranjost ohranjena u nulo vse kot novo zunaj pa je blo že neki štrihan sm je tud dobr zrihtan tko da avto je špica sem zelo zadovoljen :D
....

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To jan 17, 2006 11:29 pm

Ljudje, v tujini vi nikoli ne boste dobili niti približno take cene kot jih dobijo tisti, ki uvažajo te avtomobile(ker imajo pogodbe s handlerji).
Iz ITA so res popraskani,štrihani itd. , ampak motorje imajo pa ohranjene.
Zunanjost je pa obup.

Doma je več avtomobilov iz ITA, trenutno 3je v uporabi.
Vsi delajo brez problema, en je mel chrom letivce za menjat pa spredaj spodaj spojler malo odrgnjen, ampak se ni vidlo, če se nisi sklonil, en ima spredaj levo odbijač malo opraskan - 1 rajsico, pa bil je malo štrihan, 3. avto je pa OK

Caesares
Nov uporabnik

Napisal/-a Caesares Pe jan 20, 2006 11:50 am

Živjo!

Sem nov na forumu, zanima pa me, če bi npr. sam odšel v Nemčijo po avto (kar pa definitivno ne bom, bi me takoj "nategnil" :( ), koliko bi moral še dodati ceni, ki je napisana npr. na mobile.de, oz. če je avto vreden 10.000 eur, koliko bi me prišel (približno), če bi ga kupil preko nekoga, ki te avtomobile vozi iz Nemčije ?

Hvala za odgovore.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov