Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Kupujem avto iz tujine preko tretje osebe

Napisal/-a Emil Fouquet Sr jan 18, 2006 2:44 pm

Zdravo,

Kupujem avto iz tujine. Prodajalec mi je zagotovil, da bo za oba najbolj varna transakcija preko tretje osebe - to delo naj bi opravili na http://www.euromoverstrans.com/.

Zanima me, če pozna kdo to podjetje, ima kakšne izkušnje in če je sploh ta stran verodostojna. Na to se ne spoznam najbolje, zato pač sprašujem.

Kupnino za avto naj bi plačal temu podjetju PREDEN prevzamem avto, imam pa 5 dni časa po prevzemu, da ga stestiram (dogovor z lastnikom) in šele nato, ko (če) privolim v nakup, to podjetje izplača kupnino prodajalcu.

Kaj pravite, gre za varen nakup ali ne?

Slika
Zadnjič spremenil Emil Fouquet, dne Sr jan 18, 2006 2:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Sr jan 18, 2006 2:49 pm

men to mal smrdi! keš v naprej dajat... to ni to! zakaj pa se nebi sam zapeljal v tujino (če je kak nemčija, avstrija) in ga pol dol pripelješ sam al pa s špedicijo...

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Napisal/-a Emil Fouquet Sr jan 18, 2006 2:52 pm

Furious_G je napisal/-a:men to mal smrdi! keš v naprej dajat... to ni to! zakaj pa se nebi sam zapeljal v tujino (če je kak nemčija, avstrija) in ga pol dol pripelješ sam al pa s špedicijo...

Avto je v Angliji.

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Sr jan 18, 2006 2:56 pm

Emil Fouquet je napisal/-a:
Furious_G je napisal/-a:men to mal smrdi! keš v naprej dajat... to ni to! zakaj pa se nebi sam zapeljal v tujino (če je kak nemčija, avstrija) in ga pol dol pripelješ sam al pa s špedicijo...

Avto je v Angliji.

to je nateg ;)
naj uganem avto je ful pocen :D
napiš mu da prideš z letalom pogledat ga, če je vredu mu našteješ dnar pa se odpeleš, pa boš vidu da ne bo več odpisu :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jan 18, 2006 3:02 pm

Dejansko je dosti teh tipov, ki nategujejo preko interneta, zato se najprej temeljito pozanimaj o podjetju, če sploh obstajajo (ne preko interneta!!!) in ali je sploh mogoče dobiti denar v celoti nazaj, če se kje kaj zalomi. Od prodajalca bi jaz sigurno zahteval skenirana dva različna veljavna dokumenta, da več koga iskat, če je nateg, verjetno je tudi manjša možnost imeti dva ponarejena dokumenta kot enega. :P
Povprašaj tudi glede provizije posrednika. Tudi jaz sem že razmišljal o takem nakupu, zato prosim napiši kako ti bo stekla zadeva, ker me resnično zanima.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Napisal/-a Emil Fouquet Sr jan 18, 2006 3:06 pm

PeCi je napisal/-a:naj uganem avto je ful pocen :D - RES JE
napiš mu da prideš z letalom pogledat ga, če je vredu mu našteješ dnar pa se odpeleš, pa boš vidu da ne bo več odpisu :P
- Avto naj bi bil v Londonu - že v skladišču tega podjetja. Res bi blo najboljše, če bi gor skočil.

Ste čekirali ta web page? VeriSign imajo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr jan 18, 2006 3:06 pm

PeCi je napisal/-a:
Emil Fouquet je napisal/-a:

Avto je v Angliji.

to je nateg ;)
naj uganem avto je ful pocen :D

Ja pa verjetno ma volan vseeno na levi strani, ker je avto kupljen v Nemčiji in se je model preselil v Anglijo, ker je tam dobil službo, nov avto pa je tudi on kupil preko tretje osebe, ampak večjega... :P Stara fora.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Napisal/-a Emil Fouquet Sr jan 18, 2006 3:08 pm

bass je napisal/-a:Ja pa verjetno ma volan vseeno na levi strani, ker je avto kupljen v Nemčiji in se je model preselil v anglijo, ker je tam dobil službo :P Stara fora.

:D :D :D RES JE, porkamadona!

Prokleta gamad!

A maš kakšen link do identičnega napizdovanja? Rad bi prebrau kaj več o tem.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr jan 18, 2006 3:14 pm

Dolžen si :pivo hehe
pršparal smo ti par miljončkov :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr jan 18, 2006 3:17 pm

Ma ne nimam linka, sem pa že sam enkrat bil že skor pripravljen prodat svoj avto, da bi zaaral enga seata leona l.2004 z 20.000 prevoženih km, za slaba 2 miljona v tolarjih :P
Potem me je srečala pamet....in sem si rekel, da je prelepo, da bi blo res.
Ostal bi brez avta in brez are.

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Napisal/-a Emil Fouquet Sr jan 18, 2006 3:22 pm

Ob priliki častim! :D

Aro bi pa nakazal na podoben način? Prek prevoznega podjetja?

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Sr jan 18, 2006 3:35 pm

evo lej kk je mene hotu en nategnt. čist ista fora! sm mal maile copy/paste-ov! :)
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... art/1/vc/1

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Sr jan 18, 2006 4:23 pm

Emil Fouquet je napisal/-a:Ob priliki častim! :D

Aro bi pa nakazal na podoben način? Prek prevoznega podjetja?

Mal provociraj tega modela ce mas cajt :wink:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr jan 18, 2006 5:57 pm

težko razumljivo, da se dandanes - po vseh milijonih in miljonih nategov tipa verige sreče, piramide itd itd itd - in tega, kar opisujete tukaj, še sploh kje najde kdo, ki V NAPREJ nakaže denar kamorkoli za karkoli!
al pa bo vedno tako, pač davek na neumnost :cry:
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Napisal/-a Emil Fouquet Sr jan 18, 2006 10:20 pm

Zdaj grem pacijentu napisat pismo, da pridem osebno v London, da vidim kaj bo rekel.

Spodaj pa bom nalimal copy/paste naše konverzacije...

95% je identičen z napizditisi, ki ste jih linkali.

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Napisal/-a Emil Fouquet Sr jan 18, 2006 10:28 pm

potencialni napizdovalec iz Anglije je napisal/-a:Hallo,

Ich bin sehr traurig, aber ich spreche nicht Deutsches dieses, das ich mit Ihnen auf englisch in Verbindung trete.

First of all I'm very sorry about my delayed answer but I was out of town with my family in holidays. The car is still for sale for the the price of 6.000euro this will be my last price, you will not have to pay additional taxes for this plus the shipping costs will be covered by me. The reason which I want to sell my car is that I just moved in United Kingdom, I just got married and also I found a very good job here. It's very hard for me to drive this car here because they have other regulations and this week I found a family car here which I want to buy it, a UK model, but first I have to sell my car. I tried to sell it to a local dealer but they told me they can not accept it in UK because of the left side wheel drive.

My car it's a german model and also the papers. Has 42.000 km real and never been involved in accidents. The interior looks great and also the exterior. The vehicle is in good condition, has no technical damage at all, no scratches or dents, no hidden defects, no smoking. It's fun and robust to drive. Technical inspection and emissions testing is passed and stamped as well. It has title of ownership, cleared of any obligations or fees and comes with all the documents you need to register it.

The car is now located at the shipping company warehouse (European Movers Transport) in UK and they will act as a 3rd party for our transaction and they will deliver you the car directly to your door. We gonna have a safe deal for both of us. If you interested please get back to me to explain you more about the transaction. This is an extremely clean car inside and out. This is a one owner vehicle that was locally driven and never raced. If you are looking for an extremely fast and dependable car that is fun to drive you won't want to miss this unique opportunity.

Jaz je napisal/-a:Hello,

Thanx for your reply. Of course, I'm still interested for this car as. Looking at the pictures attached I can only say that the car looks really nice. I'm pleased to hear that the car was not damaged nor wildly driven.
Please tell me the additional data that I need to know about paying details.
If I understand correctly - third party (European Movers Transport) will ship the car and also they are the ones to receive the payment when car is delivered, seen and papers prepared for signature.
I'm just persuming, please do tell about the transaction.

With kind regards,

potencialni napizdovalec iz Anglije je napisal/-a:Hello again,
Well the car it's with me in UK and already crated for delivery. I received a great job here and most of my time I'm away and that's way I signed with the shipping company. The car will be delivered to your home address and you will not pay anymore money. FINAL PRICE 6,000EUR with shipping costs included. I understand your concern that's why I propose you a fair deal. We can make our business through a third party ( for more information about Third Party feel free to visit this link: http://euromoverstrans.com in this way both of us will have the assurance that we need. By dealing with a Third Party means dealing with a neutral party, a company that verifies if the merchandise is sent and corresponds to what seller agreed with the buyer and release the money only after the merchandise was accepted. You will have 5 days to to test the car. This company will deliver the package to you and will give me the money after you confirm that you want to keep it. All you have to do is to register on www.euromoverstrans.com.

The money will be sent to the European Movers Transport bank account and not to me. I repeat they will keep your money until you receive the car and the documents of the car. You will have an inspection period of 5 days (i think 5 days are enough). In this time you can check, test and inspect the car. An EMT agent will be there to help you to register the car. If by any reason (the car has any hidden damage or it isn't like i describe it) you can reject the deal. In this case EMT will refund you totally and you dship the car back on your cost. The car was verified by an European Movers Transport trade qualified automotive technician and the car have passed all the test with no problems.
Kinds Regards

AUDI21
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AUDI21 Če jan 19, 2006 4:05 pm

Js isto kupujem avto zdej prek mobila, pa autoscouta in sem prišel do istih tipov, z enakimi forami, sploh ne razumem, ce bi bil to nateg, kdo bi jim dejansko nakazal denar, ker dosedaj vsakemu ko sem rekel da ga pridem pogledat in ga kesirat je rekel, da ga mora nujno preko te cargo firme poslat, saj ima pogodbo z njimi. Ne vem zakaj bi jih bilo toliko takih ki prodajajo tako, saj bi bila zguba casa, enkrat sem dal preveriti enemu kolegu računalničarju (ko sem kupoval motor preko tretje osebe) in je ugotovil, da so vse transakcije speljane preko juzne amerike, tako da je to zelo sumljivo.
Samo pa nekaj je na temu, na žalost ne poznam nobenega, ki bi kupil avto ali motor na ta način, je pa res da se vsi nakupi preko e-baya odvijajo tako. tam gredo vsi preko pay-pal ampak je ta tretja oseba zelo zaupljiva, saj ima dolgoletno tradicijo.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Če jan 19, 2006 4:49 pm

a je zdej to nateg al ne?
aja pa usi so iz londona!! kok majo oni cajta! :roll: :roll: :lol:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jan 19, 2006 4:57 pm

h2 je napisal/-a:a je zdej to nateg al ne?

Jasno, da ne! Folk se pač masovno seli v London kjer dobijo super službe. Ker pa na žalost vozijo po levi strani morajo prejšnji avto prodati. Logično. In vedeti morate, da so Evropejci zelo pošteni in prijazni tako, da prodajajo avto za pol cene pa še zastonj ti ga pripeljejo.
:lol:
Kaj ko bi ga en res nategnil? Njega, ne on tebe.;) Recimo odpreš račun gor najprej nakažeš 1000 evrov potem pa jih vzdigneš 999. :P Šele potem mu pošlješ prvo potrdilo. :twisted: Ali pa gor daš 1 evro ter pripišeš 3 nule.
Potem ko mu pošlješ mail, da si vplačal in kdaj se dobita. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Napisal/-a Emil Fouquet Če jan 19, 2006 5:04 pm

Jaz je napisal/-a:Hello,

Your offer is excellent. Since I am an airport worker I have business meeting next week (January 24th-26th) in London, I guess it might be more convenient for both of us if I stop by at EMT, so I can check it in person. This way we can make a deal on the very place and spare the money you'd otherwise pay for the delivery or vice versa.
Since I'm not acquainted with operations of EMT and the amount is not small I prefer buying things when seen rather than paying in advance. I find it more appropriate and much quicker way for both of us, since I'd really like to buy this car.
Please, tell me if this is OK with you.

Kind Regards,

No, po tem mojem replyju se dotični več ni oglasil, čeprav je dosedanja komunikacija potekala razmeroma hitro. :D Sicer sn ga malo nasral o moji "poslovni poti v London", toliko da vidim kakšna bo reakcija.
Itak, da je nateg.

Aja, šlo pa se je za Audija A3 po ceni 6.000 EUR. Oglas so v tem času že umaknili z mobile.de

Tu je še en link,ki smrdi po goljufiji. Če pa ni, pa obilo sreče pri nakupu podcenjenega Audija. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: luks104 in 6 gostov