Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

damijana
Nov uporabnik

golf IV bencinc ali dizel?

Napisal/-a damijana Ne jan 22, 2006 3:54 pm

Pozdravljeni!
Zanima me poraba in vzdrževanje Golfa IV 1.4 bencinca in Golfa IV 1.9 SDI.Možne klasične napake itd.
Morda bi lahko našla kaj drugega v istem cenovnem rangu! Prosim za vaše mnenje!
Hvala!
P.S.: Bistveno za moj nakup je mala poraba goriva in nizki stroški vzdrževanja (delam 15.000 km na leto)!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne jan 22, 2006 4:03 pm

Leon, vsaj nekak zgleda :-P :-P

Glede na kilometre ki jih delaš, dizla ne rabš...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jan 22, 2006 4:24 pm

Osebno bi raje izbral TDI-ja - 90 "konjev" recimo bo čisto dovolj za dinamično vožnjo. Je veliko bolj dinamičen kot 1,4 bencin oz 1,9 SDI. Poraba je odvisna od načina vožnja pa tudi pogojev (mesto, daljše poti, AC, navadne ceste ...), se pa giblje okrog 5 litrov - kar pomeni, da boš z vožnjo nekje med 80-100 km/h brez težav "shajala" z nekaj več kot 4 litri, pri hitrih vožnjah po AC okrog 6 litrov - enaka porabo lahko pričakuješ na navadnih cestah, ampak takrat že pridno "nabiraš" adrealin pri vožnjah skozi ovinke.
Proti tvojim kandidatom (1,4 b oz 1,9 sdi) tudi nikoli ne boš čutila pomanjkanja moči - vožnja v klanec, "naložen" avto, prehitevanja .... skratka dober agregat.
Servisi - pri pooblaščenih nekje med 30 in 40 tisočaki za "male" servise (na 15.000 km), za "večje" (pri 90.000 km oz po 7 letih) - menjava zobatega jermena, vodne črpalke.... pa okrog 150 tisočakov. Pri nepooblaščenih (ki pa znajo bit enako ali celo bolj kvalitetni) pa vsaj polovico manj.

LP

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Ne jan 22, 2006 4:24 pm

Se strinjam s tabo CupraR,dizla ti tudi jaz odsvetujem ker delaš premalo kilometrov da bi se ti poznalo,obenem pa tudi ni dobro za dizla da se ga uporablja na kratke proge sploh če bi to bil turbo dizel(ni dobro za turbino). Na tvojem mestu bi rajši uzel bencinarja.LP
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne jan 22, 2006 4:26 pm

Glede porabe se ti v bistvu ne splača kupit dizla, pa še SDI je cca. 300kSIT dražji, ampak je pa za SDI reg.cenejša :roll: .
Kolega ma sicer golfa SDI in morm rečt da za tok švoh motor dobr vleče. Jst bi SDI-ja vzel.
Če hočeš da ti napišemo še kakšne druge opcije bi blo fajn če poveš ceno avta ki ga kupuješ(če ni skrivnost :) )

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne jan 22, 2006 4:39 pm

Leon, vsaj nekak zgleda

Se čist strinjam z tole izjavo pa še v istem cenovnem razredu je sam jst ti pol priporočam "stari" model Leona če pa vstrajaš v okviru tvojih želja torej
Golfa IV 1.4 bencinca in Golfa IV 1.9 SDI

ti pa priporočam nobenga od teh dveh 1.4 je po mojem malenkost podhranjen za težo Golfa oz. je pač samo za umirjeno vožnjo kakih extremnih pospeškov nea smeš pričakovat prijezan je pa do registracije to pa drži :D kar se pa SDI (Samo Da Ide) motorjev tiče se ga pa sam ogni v čimvečjem krogu ti povem kolega ma golfa IV SDI in to je res nepremičnina oz.ti potem raje svetujem bencinarja 1,4 ki je po moje bolj živahen od SDI-ja drgač pa če delaš sam 15k na leto ti svetujem bencinarja
LP
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Ne jan 22, 2006 5:12 pm

Pozdravljeni!

Se pridružujem 100% Mojstru Mihi,dizel je zagotova dobra izbira.Če boš kupila to opcijo maš na dolgi rok mir z avtom.SDI je bolj primeren za (Polota,Ibizo,Fabio)Golf pa potrebuje malo več moči glede na njegovo težo.Sam sem imel podoben problem pred petimi leti.Ker sem prodajal Golfa III.1.9TDI 90KM sem se odločal med Seatom ali VW z istim motorjem.(motorji so vsi serijsko iz VW skupine)
Če ti je ovira denar ali sloves imen VW-Seat potem dobiš za skoraj isti denar Seat Leona 1.9TDI 90KM ali pa VW IV.1.4 bencinarja.Izbral sem cenejšega Seata z 1.9TDI 90KM in lahko rečem da mi po skoraj prevoženih 150 000km še ni žal.(redni servisi)
Glede 15000km/leto pa lahko sama razsodiš na kak način jih prevoziš (razdrobljene vožnje ali daljše razdalje)Kakor se že boš odločila se boš dobro (bencinar ali dizel) napak,slabih mnenj imajo zelo malo,boš pa dizla lažje in dražje prodala v prihodnosti.
Dober nakup ti želim!

damijana
Nov uporabnik

Napisal/-a damijana Ne jan 22, 2006 5:23 pm

Leona ne bi imela, ker mi nima lepe oblike! Mogoče bi še prišla v upoštev kakšna Fabija al pa Astra! Kakšno mnenje imate o teh dveh avtomobilih?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 22, 2006 5:34 pm

No glede ELona in oblike bom tiho :-P :-P
Lej Opla ti žal ne morem priporočat ker se jih drži slab sloves glede škode pa lahko rečem sam VAG konceren ima solidne motorje ki so že tut preizkušeni tko da odločitev je čist tvoja
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Ne jan 22, 2006 5:38 pm

Ta dva avtomobila nista v istem rangu,imaš pa dve astre Classic ali pa nov model,ki je štart od 3,4M dalje.Glede cene in motorjev bi izbral Fabio.Poraba je manjša, boljša kakovost izdelave 1.9 SDI 64KM okol 2,6M ali 3,1M novi 1.9TDI 101KM ki je pa že malo športnika ob težki nogi ob povrečni porabi okol 5L/100KM.

damijana
Nov uporabnik

Napisal/-a damijana Ne jan 22, 2006 5:45 pm

Aja! pozabla sem napisat, da ne kupujem nov avto ampak rablen (od letnika 2000 naprej)!

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne jan 22, 2006 6:09 pm

Spet bo prišlo do kregarije bencinc vs dizel. Jaz ti svetujem, da se čisto sama odločiš kaj boš glede na to da ne delaš na leto toliko km bi ti jaz priporočal bencinca, ga imam tudi sam golf 4 1.4 in zelo zadovoljivo potegne pa še poraba je zelo solidna. Mislim, da če boš posegla po VAG koncernu neboš nikakor falila.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne jan 22, 2006 6:53 pm

RKay je napisal/-a:Glede porabe se ti v bistvu ne splača kupit dizla, pa še SDI je cca. 300kSIT dražji, ampak je pa za SDI reg.cenejša :roll: .

1.9 sdi 75km
1.9 sdi 68km
razlika je v mehanski in elektronski bosch pumpi..
Pa če se registracija zarad uneh 5jurjev res splača, pol pa kupi dizla saj je nedvoumno res najboljša kombinacija. Wir fahren trahtor, oh ja fritz das ist zuper.
lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 22, 2006 8:00 pm

AXioN je napisal/-a:
RKay je napisal/-a:Glede porabe se ti v bistvu ne splača kupit dizla, pa še SDI je cca. 300kSIT dražji, ampak je pa za SDI reg.cenejša :roll: .

1.9 sdi 75km
1.9 sdi 68km
Pa če se registracija zarad uneh 5jurjev res splača, pol pa kupi dizla saj je nedvoumno res najboljša kombinacija. Wir fahren trahtor, oh ja fritz das ist zuper.
lp

Kje pa si ti videl 75-konjskega sdi-ja?? Je bila ena 64 km varianta, samo za 75 km pa prvic slisim :?:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne jan 22, 2006 8:03 pm

Blinder je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:

1.9 sdi 75km
1.9 sdi 68km
lp

Kje pa si ti videl 75-konjskega sdi-ja?? Je bila ena 64 km varianta, samo za 75 km pa prvic slisim :?:

To se tud jaz sprašujem vrjetno si se zmoto, drugače je novi golf 5 SDI 75KM.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 22, 2006 8:11 pm

Torej kot sem že reku SDI-ja se skor ne splača kupit po moje prepočasen za svojo moč potem bi raje vzel 1.4 16V ki je boljši po moči kot SDI sam odločitev je pa tak na strani kupca bi tut reku da se lahk 1.4 16V precej bolj živahen golf kot pa SDI

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Ne jan 22, 2006 8:12 pm

To je mislil osnovnega 1896 oz 2.0 SDI 55kw-75ks v Golfu V. ali pa v Caddy-u 51kw-70ks Ta opcija tudi ni slaba pomoje,če delaš veliko in razdrobljenih kilometrov.Mislim da bodo s to opcijo motorja velike kilometraže v prihodnosti.
Zadnjič spremenil DIZELAŠ, dne Ne jan 22, 2006 8:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne jan 22, 2006 8:12 pm

seat je napisal/-a:Torej kot sem že reku SDI-ja se skor ne splača kupit po moje prepočasen za svojo moč potem bi raje vzel 1.4 16V ki je boljši po moči kot SDI sam odločitev je pa tak na strani kupca bi tut reku da se lahk 1.4 16V precej bolj živahen golf kot pa SDI

THANK YOU!! 8]

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 22, 2006 8:22 pm

Ne prevec verjet ogasom. Nekateri ljudje ne vejo niti kolko cilindrov ma njihov avto, tako da ni cudno da nekateri ne vejo kolko konjev majo.

Tisti sistem za izboljsanje oprijema ETC na avto.net mi je zanimiv; veliko ljudi obkljuka tisto rec, a malo kdo ga ma in ve kaj to je :lol:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov