Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

stilo 1.8 16v

Napisal/-a splash So feb 04, 2006 1:01 pm

živjo.

kolega me je vprašal kaj menim o tem avtomobilu

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=624130#

ker pa se jaz ne spoznam dobro na fiate, bom kar tukaj postavil par vprašanj.
pa ne priporočajte drugih avtomobilov, ker on pač ima fiata ampak mareo weekwnd 1.6 in mu mašina deluje zelo dobro, pa dela z njo tudi zelo grdo včasih. pravi da ga je sedaj fiat čisto navdušil. sedaj se je pa odločil da bi zamenjal, za nekaj manšega in močnejšega.

zanima me če tko iz prakse lahko poveste kako se obnaša ta motor v tem avtu.
če je dovolj močen za stilota (da ni neki lenuh) :lol:
poraba
in na splošno če želite povedati kakšeen + in kakšen - , za tiste ki se bolj spoznate

hvala, pa lep pozdrav!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So feb 04, 2006 1:06 pm

zelo lep stilo.moje mnenje je da je za take konje avto zelo poskočen.je tudi zelo lep.če bi izbiral fiata in če bi imel denar bi ga takoj vzel.veliko sreče pri nakupu
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So feb 04, 2006 1:27 pm

Ni sicer iz moje osebne izkušnje, je pa iz izkušnje tisočev ljudi po svetu.
Na BBCjevi (Top Gearovi) raziskavi splošnega zadovoljstva s svojim vozilom je Fiat Stilo dosegel 154. mesto od 159 vozil... :?

Pa ne se spravit name, jaz sem samo navedel en podatek, ki se mi je zdel vreden omembe. Je pa gotovo tako kot z vsakim drugim avtom - če lepo delaš z njim in ga redno vzdržuješ, itak vsi sodobni avti delajo več ali manj brez napak.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So feb 04, 2006 1:29 pm

sam zole je uvožen iz nemčije, vsaj po slikah
podpis

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So feb 04, 2006 2:10 pm

lublancan je napisal/-a:sam zole je uvožen iz nemčije, vsaj po slikah

Po čem na slikah pa sklepaš da je iz Nemčije?

Top Gear :roll:

Drugače pa na velikost in težo mora biti avto kar posločen. Pa lep nakup.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So feb 04, 2006 2:25 pm

Sh3bO je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:sam zole je uvožen iz nemčije, vsaj po slikah

Po čem na slikah pa sklepaš da je iz Nemčije?

Top Gear :roll:

Drugače pa na velikost in težo mora biti avto kar posločen. Pa lep nakup.

tm na eni od slik piše zadi autohaus huber
glede topgeara - niso lih fani italjanskih avtomobilov
podpis

kripa
Nov uporabnik

Napisal/-a kripa So feb 04, 2006 2:36 pm

dunker a misleš tole lestvico:
.
.
.
150: Citroën Xsara
151: Peugeot 206
152: Renault Mégane (Nov '02 on)
153: Rover 25
154: Fiat Stilo
155: Mercedes M-Class
156: Renault Laguna
157: Renault Espace
158: Peugeot 307
159: Peugeot 807
---
Avto izgleda zlo lep, čeprav je to zlo težko ocenit samo po sliki, sam namreč kupujem enakega Stila z enako opremo vendar JTD-ja.
Glede motorja: ziher ni lenuh - preverjeno, razen če ni kolega navajen kakšnih ekstremnih konjušnic.
Hm minus... Mogoče me je malo presenetilo mehko podvozje (sem pač navajen na trše), samo ni panike, po parih kilometrih ko se navadiš je ok.
Veliko sreče!

lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So feb 04, 2006 2:38 pm

Ma ja, Top Gear kurca italjanske in francoske avte da jih bolj nebi mogu (da sploh ne govorimo o korejcih- kaj ne naredu iz Accenta :roll: ), v nebo pa povzdiguje angleške.
Še najbolj hecen mi je bil test DB9 vs. BMW6 vs. 911. 911 gladko zmagal po performancah, DB9 sicer lepo držal cesto ampak imel za1 k*** mašino (= najslabši pospeški, ipd) in zaključek je bil, da je Porsche sicer najbolj zmogljiv, ampak DB9 pa najboljša izbira, ker ima "dušo", "zvok", ipd...

Za slab avto reče kar "french" :lol:

Sorry za offtopic, samo toliko o komentarju na Top Gear...

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So feb 04, 2006 2:46 pm

Točno tako, kaj se sedaj tu obregate ob Top Gear? Saj se ni Jeremy odločil, da bo Stilo pač na 154. mestu... Vse, kar so oni naredili, je to, da so šteli glasove, ki jih je posamezen avto prejel... Glasove so pa prispevali lastniki vozil, pol Evrope pač... Jeremy nima tukaj nič zraven. :roll:

Če bi se pri Top Gear odločili, da je Stilo slab avto, tega ne bi tu omenil. Če je pa tako izglasovalo tisoče in tisoče nevtralnih ljudi, se mi pa zdi vredno omembe. Meni je sicer Stilo (trivratni) oblikovno ful všeč, nimam pa nobenih osebnih izkušenj z njim.

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT So feb 04, 2006 3:55 pm

poglej pa vprašaj še na našem forumu
je kr nekaj lastnikov stilotov pa ti bojo povedal
www.fiat-klub.si
Slika
SAMO DA JE VONJ PO NAFTI!!!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So feb 04, 2006 4:04 pm

off: 153: Rover 25...tole pa ni ITA avto, ampak anglež? :?

glede stilota tako. proti ITA avtom imam veliko, morda celo preveč (subjektivni razlogi) oblikovno pa moram reči, da so mi kar všeč, predvsem stilo in alfa 147, ampak me nobenden ne bo prepričal, da vozim katero izmed teh dveh vozil. pazi pa pri tem stilu, ker možno da je avto res uvožen. reg. tablico so sicer slovenske. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES So feb 04, 2006 4:24 pm

Avto je po slikah kar hudi.... ;)

Samo glede kvalitete pa glih niso na najboljšem glasu :roll: ;) Po slikah je zelo težko povedati ali je ohranjen ali ni...moraš vedeti da ima vsak od nas drugačno mnenje glede avtomobilov in kaj še drugega..... :-P

Če je prijatelju všeč avto naj ga kupi ;) sam nej se tudi prej malo pozanima v kakšnem stanju je avto :) mislim da je motor glih primeren za hitro in počasno vožnjo....Sam zanimivo pa je to da je prijatelj navdušen nad FIAT-om....zanimivo ;) :D ja no vsak ima svoj okus....

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So feb 04, 2006 4:44 pm

hvala vsem ki ste podali komentar.

@cereus: zakaj mu pa ne bi bil všeč fiat. recimo jaz sem navdušenec nemcev, drugi recino francozov, drugi japoncev...

fiat mu je pa všeč zato, ker kot sem že rekel ima mereo weekend 1.6 16v pa dela z motorjem kot svinja z mehom, pa motor še dela kot ura.
zato, po njegovem fiat.

mene je vprašal za mnenje, ker nekateri pravijo da so od fiata 1.8 16v mašine zanič in da rade crkujejo. zato sem hotel da podate mnenje o motorju, da lahko utišam tiste slabe govorice. ;) :)

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 So feb 04, 2006 4:44 pm

V kolikor ima avto korenine v Nemčiji potem ima tudi nemške kilometre po vse jverjetnosti. Kot pa vemo so pa to okrog 60-80k na leto (vsaj kar se dizlov tiče).

O motorju boš verjetno največ izvedu na fiat forumu in še kakega kontaktiral ki tak avto verjetno že ima...
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 04, 2006 4:52 pm

marea 1.8 16v je bla mašina poden- zdej ne vem pa če ma isto
lp

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So feb 04, 2006 5:03 pm

Ta avto je kr poskočen, že 1.6 16v je ;) edino "napako" k majo tej stiloti je ta da se gume na sprednji osi neenakomerno porabljajo... pri dveh frendih (in še od drugih sm slišu) da jim na notranji strani gum porabi več profila in razad tega jo morjo prej zamenjat... popravilo tega pa nevem kolk stane :?

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak So feb 04, 2006 7:03 pm

Še moje mnenje o Fiatu Stilu 1,9Jtd, ki ga imam. Super avto za to ceno, nimam nobenih pripomb, glede na splošno mnenje, da so Fiati ena j***a. Motor mi porabi 6,4 l do 6,8 litrov, sedaj ko je zima. Moj je karavan in je zadaj veliko prostora.
Predenj me vsi napadete zakaj ga prodajam (podpis!), rečem, da kupujem drug še večji avto BMW, ker imam dva otroka. Poleg tega pa sem si vedno želel imeti BMW-ja.
Da skratim, Fiat se je poboljšal!!
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So feb 04, 2006 7:24 pm

car_freak je napisal/-a:Še moje mnenje o Fiatu Stilu 1,9Jtd, ki ga imam. Super avto za to ceno, nimam nobenih pripomb, glede na splošno mnenje, da so Fiati ena j***a. Motor mi porabi 6,4 l do 6,8 litrov, sedaj ko je zima. Moj je karavan in je zadaj veliko prostora.
Predenj me vsi napadete zakaj ga prodajam (podpis!), rečem, da kupujem drug še večji avto BMW, ker imam dva otroka. Poleg tega pa sem si vedno želel imeti BMW-ja.
Da skratim, Fiat se je poboljšal!!

word. no, končno nekaj lepih besed tudi za fiat. :)

bom kolegu kar reku da je to na splošno dobra mašina.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So feb 04, 2006 8:06 pm

Glede 1.8 Stilota, znanc k dela na Triglavu in da dost avtoč čez roke (pač se mal testira) je tale 1.8 motor lepopo hvalu, recimo en Abarth nej ne bišel dost bolj, da je razlika bolj ko ne na papirju.. Glede samga Fiata, pač ne morš pričakovat kvalitete v rangu audija, definitivno pa ni tolk slabši od enga A3 kokr je cenejši :D :D čist ureda zadeva, za ta denar težko kej konkurenčnega dobiš...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 05, 2006 4:01 pm

Mene osebno je na testnih vožnjah najboj presenetil 1,4 agregat + 6 stopenjski menjalnik. Predvsem z vidika, kaj dobiš za določeno vsoto denarja. Za osnovni motor spodobno zmogljiv + 6 stopenjski menjalnik, ki je redek pojav, predvsem za osnovni model. Dobiš pa ga za ceno razred nižjega avtomobila (CLIO, POLO ... )
Recimo ta dva primerka - res da ni 1,8 glede zmogjivosti, opreme je manj, imaš pri prvem še dobro leto tovarniške garancije, pri drugem pa 2 leti (če me se ne motim se šteje od dneva prve registracije)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=489240
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=542269#
Pri drugem glede zunanjosti dodaš samo pragove + zamenjaš platišča in imaš glede zunajosti enaK, vendar nov avto, za majhno razliko v ceni.
Če pa hoče zmogljivosti in opremljenost - naj vzame mojstra, ki bo ocenil avto.
Pa srečno !

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov