Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rs1975
Novinec

pomagajte pri nakupu!

Napisal/-a rs1975 Sr mar 15, 2006 8:38 pm

kupujem avto, tja do vrednosti okoli 2.700.000 sit. v mislih imam naslednje avtomobile:
-renault laguna grandtour 1.9d
-ford mondeo karavan 2.0td
-peugeot 307 sw ali break 2.0hd
-volvo v-40

vsi so letnik 2003 in priblizno iste cene.
zanima me predvsem kako je z vzdrzevanjem posameznih avtomobilov, kateri je najbolj trpezen...
se nekaj: avto bom imel kar nekaj casa in na dan bom naredil okoli 100 km.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr mar 15, 2006 9:44 pm

Osebno ti priporočam Volvota S/V40, morda tudi S60. Za ta denar boš dobil avtomobil z veliko dodatne opreme in kar je najbolj pomembno varnost in prestiž.
Če te zanimajo še kakšneinfo samo vprašaj, ali pa poglej SEM ti bomo z veseljem pomagali oziroma svetovali.

""Ljudje so vozili bmwje in mercedese in podobne "znamke", ko so se enkrat peljali v Volvu so ga vzljubili in vozili, ko so se odločali za nakup novega avtomobila je bilo malo možnosti, da bi bil naslednji avtomobil druge znamke.""
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr mar 15, 2006 10:13 pm

Kakšna luksuz Omega se tut najde za podoben denar.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko Sr mar 15, 2006 10:43 pm

Ja med temi avti ki si jih naštel je res najboljša (po mojem mišljenju) volvo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr mar 15, 2006 10:53 pm

Ford ali volvo (oba sta pod istim managementom).
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Perč
Nov uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Perč Sr mar 15, 2006 11:31 pm

Ford Mondeo za svojo vrednost ponuja največ.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če mar 16, 2006 9:04 am

bass je napisal/-a:Ford ali volvo (oba sta pod istim managementom).

manegment je enak, avti pa popolno nasprotje. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Če mar 16, 2006 9:08 am

MOj kolega ma v-40. Mislim da glih letnik 2003, mogoče 2002..nism ziher.Zdaj ma okrog 70 000 prevoženih. Mel je probleme z auspuhom, menjat ga je že mogo kr hitro, klima je crknila, žarnice vsak mesec, zadi so se mu gume obrable ko nore, pa še zdaj ne vejo kak to.... Drugač pa sem se dost z njim vozo, pa moram rečt ful dobra lega, avto je ful nizek,možno daa njegov ne vem za druge, kr ma ful opreme.. Ma pa 1.8 motor, poraba je nekje 10,5.. Smo pa se tud dost vozli na morje z njim, pa je prostorn pa motor tdu čist dovolj..
Drugač pa tak glede deisgna se mi bolj dopade modeo.. Maš pa za ta dnar dobit že volvota s-80, audi a6...
Slika

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Če mar 16, 2006 9:16 am

ford - prestiž, udobje, kvaliteta,..... :lol:

Uporabniški avatar
nadie
Nov uporabnik

Napisal/-a nadie Če mar 16, 2006 9:29 am

Poznam samo v40, avto je zelo udoben, lustkan, kot karavan izredno neprakticen (dejstvo, da se da kramo lazje natovoriti v Leona mu ne more biti v ponos), ce kupujes karava z namenom, potem v40 ni zate. Posebno pozornost nameni motorju...nisi napisal ali razmisljas o bencinarju ali dizelasu...no, kakorkoli, ce se pod pokrovom nahaja mitsubishijev motor, bodi previden, le-ti so namrec izredno obcutljivi na slab bencin, kar lahko rezultira z okvaro bencinske pumpe, ki pa pomeni zajeten strosek, in tudi dejstvo, da imajo v Sloveniji probleme s servisiranje teh motorjev mu ne govori v prid. Drugace pa je avto tip top, voznja z njim je v uzitek, lega zelo dobra.

Glede na veliko st. prevozenih km se mogoce lahko ozres se po kaksnih drugih znamkah, ki so pregovorno znane po vzdrzljivosti motorja, slovijo po veliki kilometrini. Mogoce kak Subaru Legacy karavan. Kaki dve do tri leta stari znajo biti dovolj cenovno ugodno glede na ceno novih modelov. O kvaliteti in udobju pa tu verjetno ni potrebno izgubljati besed.

lp

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če mar 16, 2006 9:42 am

Kaj pa audi A4, ali pa pasat? Všečen videz, vzdržljivi motorji, udobnost, prestiž... Sicer pa vsi ki si jih naštel so dobri avtomobili, osebno bi vzel P307.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če mar 16, 2006 9:44 am

Da pri Volvotih S/V40 dizel je morda motor vprašjiv, ampak ti lahko posredujem nekaj lastnikov in ti bodo povedali izkušnje iz prve roke, glede pokvarljivosti Volva je tako...moj še ni videl mehanika, enkrat je crknila svečka, to je vse, pa pred kratkim semering, nič čudnega, avtomobil je letnik '96, razen menjave olja in na vsake štiri leta polnjenje klime nisem imel večjih stroškov, motor imam 1.8 16V 116KM, povprečna poraba 8.5, mestna je cca. 9, zunaj mesta pa 7, prišel sem tudi že na 6 (5 prestava 70km/h). Ali pa raje poglej za S60 z D5 motorji, tole je Volvov dizel, ki je po mojem eden boljših dizelskih agregatov, le cena je nekoliko višja.
[OO-(||||)(||||)-OO]

rs1975
Novinec

Napisal/-a rs1975 Če mar 16, 2006 5:02 pm

hvala za vase odgovore. opazam, da ste vsi izkljucili iz mojega seznama laguno grandtour
kar se tice volva, sem imel namen kupiti 1.9 dizla. edino kar me moti pri temu avtu je pusta notranjost. je pa najbrz res, da je med vsemi nastetimi se najbolj vzdrzljiv.
sem se v zadnjem casu najbolj zagrel za peugeota 307 sw. letnik 2003 z okoli 50000 km dobis za okoli 11.000 eurov. kaj mislite

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če mar 16, 2006 8:31 pm

Pred nakupom dobro premisli in preštudiraj za vsak avto, kje so njegovi plusi in kje minusi, kaj od avtomobila pričakuješ in predvsem kakšno opremo dobiš za ta denar. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

McTom
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a McTom To mar 21, 2006 2:46 pm

Najbolj pomembno je kako avto človeku služi. Sam bi se odločil za Volva ali kakšno Toyoto Avensis, defenitivno bi pa izključil francoske avtomobile P307, R Laguna ipd., ker če si pogledaš kakšne ankete zadovoljstvo-kvaliteta ali pa Adacova poročila vidiš, da sta slednja dva v zadnji tretini, P307 celo med zadnjimi.
Bolje konjički pod pokrovom, kot osli za volanom :)

popči
Nov uporabnik

Napisal/-a popči Če mar 23, 2006 3:03 pm

Jaz pa kupujem avto pa razmišljam glede nakupa TOYOTE COROLLE 2.0 D4D 100KM pa me zanima če ta avto ima turbino (turbo pomnilnik) pa če ima kdo že ta avto, kako je zadovoljen, če je vreden tega denarja (od 1500 000 - 2200 000 SIT). Kupujem od letnika 2002 naprej oz. najnovejša oblika tega avtomobila. Pa še zanima me kakšna ima porabo goriva. zanima me pa tudi če se lahko primerja z
GOLFOM IV 1.9TDI 100KM glede pospeška.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore in nasvete.

rs1975
Novinec

Napisal/-a rs1975 So mar 25, 2006 2:00 pm

po tehtnem premisleku sem med zgornjo izbiro zreduciral na dva avtomobila:
- volvo v40 1.9d
- ford mondeo 2.0 tcdi
oba letnik 2003.
pri mondeu se nekako raje nagibam k limuzini.

prosim za komentarje, kateri za in kateri proti. in po možnosti tudi razloge.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So mar 25, 2006 2:43 pm

Če "odšteješ" pripadnost znamki, všečnost dizajna (zunaj + znotraj) in ostale stvari, ki so pač stvar mnenja, prepričanja, okusa ... posameznika je MONDEO v splošnem boljši avto. Posebno če govorimo o agregatu TDCI 130 "konjev" - poleg tega ima eno najboljših podvozji v razredu, lega + vodljivost odlična, z omenjenim motorjem tudi zelo dinamičen + po potrebi zgledno varčen, čemur dodatno pripomore 6-a prestava. Če dobiši opremo GHIA imaš še kanček razkošja zraven.
Na kratko - na tvojem mestu bi izbral MONDEO z omenjenim motorjem in opremo.

LP

rs1975
Novinec

Napisal/-a rs1975 So mar 25, 2006 3:36 pm

se pravi je GHIA samo razlika v opremi?

kaj pa šobe? baje, da so pri volvotu, ki naj bi imel izboljšan renaultov motor, kar velike težave zaradi nekakovostnega dizla. je mondeov motor ravno tako občutljiv?

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 26, 2006 2:52 am

nadie je napisal/-a:Poznam samo v40, avto je zelo udoben, lustkan, kot karavan izredno neprakticen (dejstvo, da se da kramo lazje natovoriti v Leona mu ne more biti v ponos), ce kupujes karava z namenom, potem v40 ni zate. Posebno pozornost nameni motorju...nisi napisal ali razmisljas o bencinarju ali dizelasu...no, kakorkoli, ce se pod pokrovom nahaja mitsubishijev motor, bodi previden, le-ti so namrec izredno obcutljivi na slab bencin, kar lahko rezultira z okvaro bencinske pumpe, ki pa pomeni zajeten strosek, in tudi dejstvo, da imajo v Sloveniji probleme s servisiranje teh motorjev mu ne govori v prid. Drugace pa je avto tip top, voznja z njim je v uzitek, lega zelo dobra.

Glede na veliko st. prevozenih km se mogoce lahko ozres se po kaksnih drugih znamkah, ki so pregovorno znane po vzdrzljivosti motorja, slovijo po veliki kilometrini. Mogoce kak Subaru Legacy karavan. Kaki dve do tri leta stari znajo biti dovolj cenovno ugodno glede na ceno novih modelov. O kvaliteti in udobju pa tu verjetno ni potrebno izgubljati besed.

lp

Mitsubishi pa ni znan po po vzdzrljivosti motorja??!! Prosim vzdrzi se komentarjev ce nimas pojma o stvari.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov