simon79 je napisal/-a:Sam če Twingo najblj drži ceno, potem bom tud jaz moral dat več zanjga. Sem jih mal gledu, ja, sam mi je vseeno kar malo premajhen. Čeprav ko se pelješ v njemu, je notri veliko placa, sam ne vem če bi se prov varno počutu. Pa dajmo not v izbor še Golfa IV. Vem da je večji in dražji. Kaj pa ostalo? O zanesljivosti ni potrebno zgubljati besed, kaj pa varčnost in cena vzdrževanja?
milankregar je napisal/-a:Kdor trdi, da mu dizel v povprečju pije manj kot 5L in bencinar pije manj kot 6L se laže.
Pa čisto vseeno kateri avto je ...
Mojster Miha je napisal/-a:Ja, ta poraba je res na meji verjetnega - ne vem ali punca stalno vozi prva v koloni ali vozi kot avto šolaVožnja mora bit v glavnem zelo, zelo "na izi", ker je takšna poraba pri dinamični vožnji možna s sodobnim dizlom, z bencincem zelo težko.
Drugače glede izbire - POLO je po mojem prepričanju med naštetimi naj po večini lastosti - od boljšega počutja v notranjosti (kvalitetnejši materiali), posebno proti TWINGU - kjer najdeš celo golo pločevino, do večje postornosti tako na prednjih kot na zadnjih sedežih v PUNTU oz CLIU. Če pogledaš nadalje motorje z 60 "konji", ki so pogosti v vseh naštetih konkurentih - pri FIAT-u in RENAULT-u so motorji 1,2 l delovne prostornine, VW ima 1,4 l - slednje pomeni, da ima VW boljši navor na voljo pa je že pri nizkih vrtjajih - to pomeni manj prestavljanja, če bo avto obremenjen pa bosta tako FIAT kot RENAULT prej "omagala". Na žalost si ta "naj" plačal pri ceni - med naštetimi je bil ob nabavi najdražji (s primerljivo opremo + motorji).
Osebno bi najraje izbral POLO - glede motorja, kot rečeno 1,4 l bencin je dobra izbira za osnovne potrebe, odlična izbira pa je TDI 90 agregat - so redki in dražji oz dobiš starejši letnik, ima pa odlične zmogljivosti, po potrebi pa je tudi varčen. Poraba med 4 in 5/l 100 km je čisto realna pri dinamični vožnji.
Sicer pa ti svetujem da se z vsemi naštetimi odpelješ na testno vožnjo pa sam ugotoviš kaj je zate najboljše.
LP
simon79 je napisal/-a:Sam če Twingo najblj drži ceno, potem bom tud jaz moral dat več zanjga. Sem jih mal gledu, ja, sam mi je vseeno kar malo premajhen. Čeprav ko se pelješ v njemu, je notri veliko placa, sam ne vem če bi se prov varno počutu. Pa dajmo not v izbor še Golfa IV. Vem da je večji in dražji. Kaj pa ostalo? O zanesljivosti ni potrebno zgubljati besed, kaj pa varčnost in cena vzdrževanja?
W|zz je napisal/-a:milankregar je napisal/-a:Kdor trdi, da mu dizel v povprečju pije manj kot 5L in bencinar pije manj kot 6L se laže.
Pa čisto vseeno kateri avto je ...
Pa dej fa* no.. clouk kupuje avto in po treh postih bi se ze radi kregal o porabi SPET.. Take izjave da se nekdo laže privedejo spet do dokazovanja in kreganja in vsekakor niso primerne niti za na forum kaj šele za v tako temosory
in ja, je možno, kar je za moje pojme še en dokaz več da si hotu da se najde nekdo ki bo nasprotno dokazoval..
tony1 je napisal/-a:Polo bo po moje pravi, kljub nekaj višji nakupni ceni (VW kompleksi Slovencev), ki pa odtehtajo kvaliteto vožnje in (relativno) tišino tudi pri višjih hitrostih. Vsekakor po mojih izkušnjah še najbolj avtu podoben jajček med jajčki.
Deli so tipično jajčkasto poceni, okvari sta dve ali tri tipični, sicer zanesljiva zadeva, stroški vzdrževanja v primerjavi s kakšnim večjim avtom bolj ali manj konvergirajo kničli (razen benicna, seveda). 1.0 mašina s 50 KM se kar lepo zvrti, celoletna poraba cca. dobrih 6 litrov (bolj ga goniš, manj žre
).
Kar je mene prepričalo pri polotu je varnost - avto je prišel ven l. 94 in je (z dvema airbagoma spredaj, kar je serijsko od l. 97) že takrat dobil 3 zvezdice na testu NCAP. Predvsem me je impresionirala npr. teža vrat, ki so (jasno, avto ima 3 vrata) v primerjavi s konkurenco precej težje (v kakšnem hyundaiju te je potem kar strah sedetiops:), še kakšni BMWjevi 3 vratni kupeji nimajo nič težjih vrat.
Ima pa eno slabost - zaradi švabske škrtosti z opremo je imajo zelo malo. Je pa vprašanje, kako pomemben faktor je to pri jajčku - če ne pričakuješ klime, štrom šip... Servo volana pa na 13'' gumah pa ne rabiš - tudi brez njega je to tipični avto za ženske...
In nenazadnje, 5 let starega dobiš točno za slab mio sit. Bodi pa pripravljen na čimprejšnjo menjavo jermena, pri popoldancu strošek cca. 40-50k sit...
tony1 je napisal/-a:Res je, saj je novejši avto.Je pa vprašanje (ne da se mi it pogledat
), če ni imel testni primerek ne samo oba sprednja, pač pa še 2 bočna airbaga - kaj je bila serijska oprema pri nas pa žal vemo...
Kakorkoli že, v polotu se pelješ bolje kot v cliu, kar se (delno...) odraža tudi v ceni. Da ne pozabim - francozev ne maram :P
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov