Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

stardo
Novinec

Kraj: SG

Alfa 147 vs. Megane II

Napisal/-a stardo Po apr 10, 2006 1:00 am

Pozdravljeni

Še sam ne vem več. Kupujem nov avto in se ne morem odločit med Alfo 147 (1.9 JTD, letnik 2002-03) in Meganom (1.9 dci, letnik 2003). kako se kaj obnesejo bencinske varjante teh avtov (skrbi me predvsem poraba, ker delam od 4-6k km msečno)?

Več kot hvaležen bi bil kakeršnihkoli nasvetov, izkušenj (dobrih in slabih), pač karkoli veste o teh dveh avtih... Hvala že v naprej pa te LP.

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Po apr 10, 2006 5:12 am

Jest vem da pridejo avtodeli za alfo zelo drago in da se ne da dobiti ponaredkov. Torej če se ti bo začelo kaj kvarit te bo drago prišlo.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 10, 2006 5:37 am

Glede na dejstvo, da ni bistvenih odstopanj v nabavni vrednosti vozila, bo tu odločal predvsem osebni okus in tvoje želje oz pričakovanja. Tudi v nadalje bistvenih odstopanj pri stroških ne gre pričakovati (govorimo o primerljivih vozilih - stanje, letnik, km ...) Zato ti svetujem na kratko : ogled, testna vožnja pa se odloči
Osebno bi se odločil za:
ALFO - če uživaš v športno naravnanem podvozju, dobri legi in vodljivosti
MEGANE - je "mehkejši", vožnja je udobnejša.
Pri agregatih je slika drugačna - odvisna od izbora. Osebno bi najraje imel RENAULT-ovega 1,9 dCi 120 "konjev" + 6 stopenjski menjalnik. Odvisno od financ - sodeč po ponudbi sklepam, da imaš limit do nekje 3 mio SIT - se spremeni izbira. Za dobre 3 mio SIT se najde tudi v ALFI močnejši in sodobnejši M-Jet agregat.
Kot rečeno - poglej, testiraj, izberi - pa srečno vožnjo !

Sicer pa ima tudi konkurenca zanimive modele - vsaj poglej si jih.

LP

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Dejan1 Po apr 10, 2006 9:23 am

JTD motorji so eni izmed boljših dizelskih motorjev, tako da bi jaz na tvojem mestu vzel 147 jtd, še boljše bi bilo m-jet (140hp) ki gre zelo dobro, poraba je nizka, in avto ima res odlično lego. Za megana ti ne morm kej dost povedat ker sm samo enkrat peljal in sicer 1.5dci s 60hp, kar pa je veliko premalo za tak avto.
Pa še to ko je nekdo napisal da so deli za alfo dragi, to ni res, in tudi neoriginal se jih dubi, polek tega pa še v italiji dubiš za te avte veliko delov.
Glede megana pa tako, moja mat dela na renoju, in kar sm vidu naloge o popravilin so kar precej dragi deli in servisi....
Odločitev je tvoja, moj glas pa gre k Alfi 147 jtd

LP, Dejan

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 10, 2006 10:56 am

Bejš od DCI :roll: :roll: skos neki crkuje, medtem ko JTD je res v samem vrhu dizel motorjev...

Collector
Nov uporabnik

Kraj: Med Ljubljano in Kamnikom

Napisal/-a Collector Po apr 10, 2006 11:21 am

Dejan1 je napisal/-a:Za megana ti ne morm kej dost povedat ker sm samo enkrat peljal in sicer 1.5dci s 60hp.

LP, Dejan

Kje si pa najdu megana s 60 konji?

Glej izbira je samo tvoja. Glede samih mašin je pa tko, ne posluši teh rekla-kazala, da Dci-ji crkujejo ali pa da Jtd-ji pijejo olje. To je čist odvisn od sreče. Alfi pa res cena hitrej pada.
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po apr 10, 2006 11:27 am

Da nis ti mal zamesal tole. JTD nikoli niso pili olja, boxerji so, to je pa ze tok dolg nazaj, da je neverjetno ze to, da ce se omeni Alfa more celo JTD ga pit. :)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po apr 10, 2006 11:41 am

Od teh dveh ALFA ALL THE WAY!!!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Napisal/-a Dejan1 Po apr 10, 2006 11:43 am

Collector je napisal/-a:
Dejan1 je napisal/-a:Za megana ti ne morm kej dost povedat ker sm samo enkrat peljal in sicer 1.5dci s 60hp.

LP, Dejan

Kje si pa najdu megana s 60 konji?

Glej izbira je samo tvoja. Glede samih mašin je pa tko, ne posluši teh rekla-kazala, da Dci-ji crkujejo ali pa da Jtd-ji pijejo olje. To je čist odvisn od sreče. Alfi pa res cena hitrej pada.

Ne vem a jih je blo 60 al 65hp, šlo ni nikamor :) Mel sm ga pa kot nadomestno vozilo.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 10, 2006 11:59 am

Tak motor je mel Clio :lol: :lol: 1.5 DCI Megan je mel 82 oz 100ps, zdej po prenovi pa nimam pojma :lol:

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Po apr 10, 2006 12:12 pm

andrazzupan je napisal/-a:Jest vem da pridejo avtodeli za alfo zelo drago in da se ne da dobiti ponaredkov. Torej če se ti bo začelo kaj kvarit te bo drago prišlo.

Ja res so dragi kosi:

Pred 14 dnevi mi je mehanik, ki drugače dela na servisu, v popoldansme času napravil glavni servis. 45K je bil material, 10K delo, res drago. :roll:
Pa ni uporabil dele kupljene na servisu, ampk v trgovini z avtodeli.

Če ne verjameš lahko še pripopam račun. Tako, da tale tvoja trditev ne drži. Zmotil si se glede ponaredkov in dragih kosov.

Sem pa nasprotno slišal, da so za Renaulta deli precej dragi in tudi turbine uporabljajo neke svoje, ne pa garetovih (v primeru jtd), ki so precej razširjene.
Renaultove pa naj bi bile bolj občutljive... Se spomniš afere z petrolovo nafto na dolenjskem? Katerih avtov je največ crknilo? Res pa je tudi, da so okoli NM renaulti bolj razširjeni.

aja, vozim 156 1.9 jtd SW (85kW)
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Po apr 10, 2006 12:39 pm

jst bi zbral alfo, čeprav je tud megane kr soliden

vozil sem 120 konjsko varjanto, pa je kr skoču (megan), 6 prestav, 200 brez problema, lega dobra, je pa prepoln elektronike in tehnologije, kar napoveduje probleme (lagune na veliko povzročajo preglavice, pa sej megani tud)

pri alfah pa so me vedno zanimali le bencinski motorji, tako da iz prve roke ne vem kaj dosti o njihovih dizlih, razen tega, da jih vsi hvalijo!

alfa je bolj športna/megane bolj družinski

mislim pa, da ko boš šel na testno vožnjo se boš strinjal z nami (tistimi, ki navijamo za alfo :P )

lp

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po apr 10, 2006 1:26 pm

Tud moj glas gre Alfi. Utemeljitev:

Renaulti v sorodstvu in znanstvu so več na servisih kot na cesti, ampak je pa tole moje mnenje nekoliko krivično do Renaulta, ker gre v tem primeru za 4-7 let stare avtomobile. Ti kupuješ novejšega, s katerimi pa nimam izkušenj.

Fotr ima Alfo 2.4 JTD (176 BHP) letnik 2005, s katero je v dveh letih prevozil 90 tisoč km. Motor je neverjeten, vleče res suvereno, poraba je zelo sprejemljiva, lega na cesti kot bi vozil gokart. Do sedaj na avtu ni bilo še niti najmanjše okvarice.

Jaz sem za Alfo, sploh JTD motorji so res zanesljivi. Alfini bencinarji so pa pač res nekoliko manj, ampak ponujajo toliko več užitka. :D

Mislim, da s 147 JTD 1.9 ne moreš falit.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po apr 10, 2006 2:55 pm

Moje mnenje: Renault brezveze da deva te 1.5dci v megana ker je preveč podhranjen. Zdaj ta novi motor je mnde kr vredi 2.0dci 150ps.

Moj glas gre za alfo 1.9 M-jet 150ps. Motor je res "nor"! Pravi biser. Če je mrzlo takoj vžge, pa poraba tudi ni tako visoka. Poskočen je zlo. Pa alfa je ziher kvalitetnejša od renaulta, ker pri renoju trenutno malo pešajo s kvaliteto.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Po apr 10, 2006 2:56 pm

ja jaz sem bol za renoje, tak da Megane :D:D

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po apr 10, 2006 3:31 pm

jaz ne bi vzel nobenega od teh dveh modelov, ker sta mi oba popolnoma nesimpatična, o obeh sem slišal da se rada kvarita.
poglej kakšnega audija a3 ali kakšno corollo... :twisted:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po apr 10, 2006 4:15 pm

Stric je na Cliotu pred par meseci naredu velik servis (jermeni & stuff), in je dal 10k več kot jaz za Alfo 146. Oba sva ga delala pri pooblaščenem servisu. Sosed je na Meganu Coupe (stari model) tud neki rihtal (nič posebnega baje), pa je blo tud precej drago. Alfa ni najcenejša za vzdrževat, ampak Renault ni prav nič boljši. Edino mehanikov za slednjega imaš več na izbiro.

Moj glas gre definitivno za Alfo, razen če se ti gre predvsem za porabo, pa še to le pri bencinarjih. Alfini bencinarji pijejo kak liter več od Renaultovih, a so zato tud bolj uživaški za vozit. Dizla nisem še vozil ne enega ne drugega, slišim pa veliko več pohval za Alfin JTD kot za dCi. Je pa res da dizel v alfi nekako "ne zgleda" :P

Pelji oba, pa se boš po mojem lahko odločil, saj sta precej različna avta. Najbolj važno je, katerega ti bo lepše peljat.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po apr 10, 2006 7:15 pm

Samo vozim Alfo 147, tako da že v naprej poznaš moj odgovor.

Lahko samo še to zapišem, za 3.0 ne bo nikjer drugje dobil tako dobre lege na cesti, tako dobrega motorja (115 JTD - 9.9sdo 100km/h, 6l na 100km) in toliko užitka v vožnji. Sicer pa že cena novih avtopmobilov pove svoje. Nova alfa 147 JTD 115 stane preko 5 mio in ji Megane tako po ceni kot po ostalem ni konkurenca. Rabljenega boš megana verjetno dobil kakšnega leto mlajšega, a naj te to vseeno ne odvrne od nakupa. Sam sem vozil 120Ps Megana in lahko ti rečem, da pospešuje Alfa bolje, kljub 5 konjem manj, glede lege, zavor, volanskega mehanizma, sedežev pa ni zgubljati besed.

Glede servisiranja, na uradnem servisu me stane normalen servis 22000Sit, glavni servis z vsemi jermeni, natezalci, pumpo pa me je prav tako na uradnem servisu stal 65000Sit.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov