Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

punca kupuje...

Napisal/-a greddy Ne apr 30, 2006 5:35 pm

avto za cca 800.000k SIT +, - ..

zahteve,

majhen, servo, po moznosti klima..max 80 kW..

nekako se nagiba k opel tigri, tudi clio, twingo nista slaba, skratka za kakšen dober predlog se vam zahvaljujem.. :lol:

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Ne apr 30, 2006 5:59 pm

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne apr 30, 2006 6:03 pm

dej klikn na moj podpis... sicer nima klime pa servota sam se pa splača....
realni kilometri pa dobiš od radja, do zimskih in letnih gum oboji na svojih platiščih...
pa ful ful lepo ohranjen

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne apr 30, 2006 6:21 pm

dj_em ne vem če je res isto al imaš avto s klimo s servo volanom in klimo ali imaš "golega" puntota :roll:
sj ne rečem da ni ohranjen ampak oprema je zelo važna ;)
Moj predlog je pa clio, kaj takega recimo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=698183#
ali pa twingo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=757055#

Želim ti srečen nakup

lp

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Ne apr 30, 2006 6:41 pm

dj_em je napisal/-a:dej klikn na moj podpis... sicer nima klime pa servota sam se pa splača....
realni kilometri pa dobiš od radja, do zimskih in letnih gum oboji na svojih platiščih...
pa ful ful lepo ohranjen

najbolj važen je servo, takoj za tem pa klima..verjamem, da je dober avto tale tvoj punto, ampak zal ne odtehta tega... ;)

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Ne apr 30, 2006 6:56 pm

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne apr 30, 2006 6:59 pm

greddy je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:dej klikn na moj podpis... sicer nima klime pa servota sam se pa splača....
pa ful ful lepo ohranjen

najbolj važen je servo, takoj za tem pa klima..verjamem, da je dober avto tale tvoj punto, ampak zal ne odtehta tega... ;)

mas prv servo je res full pomembn!!!
pol pa klima :roll:

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne apr 30, 2006 7:00 pm

Clio in Twingo sta nekako logična izbira :lol: Tigra je najbolj luštkana, sm prtljažnika skoraj nič, prostora na zadnjih sedežih prav tako ne. Coupe varianta pač.
Mogoče še kak Ford Ka, če ji ni preveč čuden (če gleda twingota, ji najbrž ni :lol: ). Najde se tud kaka starejša Ibiza, Polo...

Jaz bi na njenem mestu verjetno kar Puntota, mogoče kaj v tem stilu:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=745664

Par jurjev še spusti ceno, pa je :)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne apr 30, 2006 8:38 pm

AudiRSboy je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:
pa ful ful lepo ohranjen

mas prv servo je res full pomembn!!!
pol pa klima :roll:

sej tko al tko ne kaže dobr na poletje... :lol:
uglavnem ponudu sem.. zdej pa kaokr kdo kej hoče a ne ;)

twingo je pa lih tko kt katra... sam da se tok ne gunca :lol: jest bi raj cliota uzel... če že

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne apr 30, 2006 8:44 pm

Sam imam Twingota od fotra že nekaj mesecev in je kul avtek. Ima seveda nekaj pomanjkljivosti, a nič predrastičnega. Avto ima za bencinarja(sam imam 60 KM različico) presenetljivo nizko porabo, enkrat sem imel celo 4.2 litra, ko sem precej cruisal po primorskem, sicer pa je poleti 5-6 litrov, pozimi pa 5.5-6.5 povprečna poraba. Ravno nizka poraba je pri twingotu največja prednost. In pa seveda veliko prostora spredaj, pomična zadnja klop dela čudeže. Tko pač Twingo je nekaj posebnega, Clio je pa klasičen in dokaj veliko ponuja za svoj denar. Je pa zakon avto tudi Punto.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne apr 30, 2006 11:23 pm

nevem glih kar se tice porabe....jst kokr vem zre tvingo tud 13 litrov nikol ni prsu pod 8l....mela ga je moja mtka.

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT Po maj 01, 2006 8:53 am

ne kupuj twinga če ga misliš še kdaj prodat
grejo zlo težko v prodajo

moja punca ga je imela in ga je prodala pa kupla puntota mk2 in je zelo zadovoljna ima pa 1.2 16v in povprečno porabo 5.1 l/100km

naj vzame pumtota mk2(od l 00 dalje) ker imajo vsi dualdrive servo volan (city)na mestu ga ženska nežna roka obrne z mezincem :-P -res ful dobra zadeva pa vsi imajo potovalni računalnik,el šipe,cent.zaklepanje,..največ serijske opreme od vseh majhnih avtov

pa avto ima malo stroškov z vzdrževanjem
servisi so zlo poceni

lp sašo
pa veliko sreče
www.fiat-klub.si
Slika
SAMO DA JE VONJ PO NAFTI!!!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po maj 01, 2006 9:17 am

Sam Puntoti se tud z lahkoto prodajo :EE jih je ko dreka na netu ;)
Slika

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po maj 01, 2006 10:07 am

Kaj pa kej tadzga KLIK
Vsa oprema. dober letnik in minimalna poraba, avto ki jih ni na cesti 10000, zelo prožen in poskočen s 75 konji ;) Jest sm svoji tud neki tadzga zrihtu ampak brez opreme kot jo ima ta in je zelo zadovoljna, porabo ima max 7litrov z motorjem 1.3 :!:

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po maj 01, 2006 10:27 am

AudiRSboy je napisal/-a:nevem glih kar se tice porabe....jst kokr vem zre tvingo tud 13 litrov nikol ni prsu pod 8l....mela ga je moja mtka.

Twingo ji je žrl do 13 litrov?!! To pomeni, da je mela u nulo zjebano mašino ali je pa avto višje prestave od druge ni doživel. :lol: Dej ne me jebat, nisem še slišal, da bi Twingo komurkoli žrl več kot 8 litrov pa še to če ga tiščiš konstantno, da skor mašino čez havbo odnese. Twingo je bil zjeban ali pa bi mati morala še enkrat v avtošolo! Pa kolikor sem jaz slišal se Twingoti, kakor tudi Clioti in Puntoti rabljeni zelo dobro prodajajo, vsekakor bistveno bolje kot kakršnakoli velika krava. To pa zaradi poceni delov in nezahtevnega vzdrževanja! Sicer pa bi se najbrž tudi jaz odločil za Puntota, če bi kupoval nov ali rabljen avto. Pri Puntotu dejansko dobiš največ opreme za najmanj denarja, novega dobiš za dobra 2 milijona s skor vso opremo in z odličnim 1.2 16v 80 KM motorjem, rabljene pa tudi dobiš par let stare za dober milijon s skor vso opremo, še posebej zakon je potovalni računalnik + dual drive, ki ga imajo praktično vsi solidno opremljeni Puntoti od ca. letnika 2000 naprej. Tudi poraba je pri Puntotu odlična, fotru zdaj, ko je toplo, žre 5 litrov po potovalnem računalniku, ima pa 1.2 16v mašino, modelno leto je pa 2005. Skratka, tudi mene je Punto navdušil, veliko dobiš za ne preveč denarja, res pa je, da včasih malce šepa izdelava. ;)
Don`t worry, be happy:)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: punca kupuje...

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 01, 2006 11:51 am

greddy je napisal/-a:avto za cca 800.000k SIT +, - ..

zahteve,

majhen, servo, po moznosti klima..max 80 kW..

nekako se nagiba k opel tigri, tudi clio, twingo nista slaba, skratka za kakšen dober predlog se vam zahvaljujem.. :lol:

Izmed teh bi osebno izbral OPEL TIGRO - najraje 1,6 l agregat, klima pa obvezno zraven. V ponudbi imaš še 1,4 l agregat, ki je glede stroškov registracije (cestnina + zavarovanja) enakovreden močenejši različici.

Sicer pa imaš, kot je razvidno iz predlogov, še pestro ponudbno drugih avtomobilov - tako, da poglej + testiraj, pa se na podlagi vtisov odloči.
Vsekakor svetujem klimo. Pri tem v prid vozni dinamiki izbiraj motorje z vsaj 1,4 l delovne prostornine. Kot "izhod v sili" bo dober tudi kakšen 1,2 l z okrog "80 konjev" moči. Govorim za razred CLIO, pri avtomobilih razreda višje pa vsaj 1,6 l motor.

LP

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Po maj 01, 2006 12:15 pm

Mjhno, okretno pa dobr leti. Dokaj mjhni stroški vzdrževanja
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=758817

tud mjhno, okretno, leti malo manj in zelooo nizki stroški vzdrževanja. Pravi tank vzdržljivosti (ima verigo).
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=764755

Mamo doma 1.3 letnik 2000 klima in servo. Dost udobno kolkr je mjhno in dost okretno za 1.3 motor. Poraba pa tam 6 do 8. Odvisn kako se vozš.

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov