Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Kraj: Kranj - Obala

FIAT Punto Grande

Napisal/-a Motorist46 Če jul 13, 2006 10:42 pm

Lep pozdrav ;) !

V naslednjem tednu si mislim kupiti FIAT Punto Grande (1.4), pa me zanima če ima kdo kakšne informacije o avtomobilu, predvsem mislim o delovanju, vzdrževanju in nenazadnje kako bi avto izgledal, če bi v prihodnosti zamenjal sprednji&zadnji odbijač ter dodal pragove.
Že vnaprej hvala za odgovor 8) !

LP

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Če jul 13, 2006 10:47 pm

če bi menjal pragove bi verjetno lepo izpadlo glede samega avto pa morem pohvalit ga ma od kolega mama (sicer dizla) pa je ful zadovoljna

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Če jul 13, 2006 11:37 pm

Sem imel kar 2 na "probi" in se je 1.4 mašinca kar obnesla. Če si zmeren voznik, ti bo 1.4 8V s 78 konji dovolj, tudi če ga včasih rad pritisneš. Če pa imaš rad še bolj dinamično vožnjo, vzemi 16V različico, ki jih premore 95 in ima tudi 6. prestavo ter malo več navora. Poraba je skorajda ista, tko da kar se motorja tiče, se bolj splača vzet 16V-ja. Je pa treba tu vzeti v zakup dražjo reg. in malo višjo ceno v primerjavi z osnovnim 1.4 8V (Active), s tem da ima osnovni 16V več opreme (Dynamic).

Motorji so zanesljivi in uprabljeni tudi v drugih Fiat-ovih modelih, tako da so dali skoz svoje poporodne težave. Tudi od serviserjev še nisem slišal nič posebno negativnega glede 1.4 motorjev.

Sicer se avto vozi dobro, tudi na AC ne kaže znakov prevelike podhranjenosti in se rad zavrti. Notranjost je tudi zelo všečna in udobna, sploh v primerjavi s prejšnjo generacijo puntotov je doživela pravo revolucijo. Sem in tja v kakšnem avtu se najde v notranjosti kakšna napakica v izdelavi, ampak jo moraš kar iskat, da jo najdeš.
Tudi ptljažnik je med največnjimi med konkurenco, tako da so se potrudili, da upravičijo naziv "Grande" tudi tu. Pri osnovni opremi Active zadnja klop ni deljiva, kar mogoče malo oteži praktičnost pri prevažanju večjih stvari.
Skratka, to ni Punto, kakršnega smo navajeni. To je čisto nov avtomobil.
Mislm, da sm naredu dovolj reklame :D. Najbolje da se oglasiš v kakem salonu in se še sam prepričaš. Seveda je pametno preučiti tudi konkurenco (kar ne pomeni, da Grande ni dobra izbira-nasprotno :D)...

Glede spojlerjev pa uporabi prosim funkcijo iskanje ali povprašaj strička Googla ;)! Ajd, nej ti bo, eno slikco bom vseen dal:
Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 Pe jul 14, 2006 4:55 am

Nisem pričakoval, da boste tako hitro odgovorili na zgoraj zastavljeno vprašanje, tko da res še enkrat hvala :) !

Ko sem resno začel razmišljati o nakupu avtomobila, sem si ogledal kar nekaj različnih proizvajalcev (Seat Ibiza, Peugeot 206, Renault Clio in FIAT Punto grande), pa me je od vseh najbolj prepričal ravno Punto. Lahko rečem, da ima veliko malenkosti, ki ga v pozitivni luči ločijo od konkurence. Že na začetku sem si postavil zgornjo mejo denarja, ki je ne želim prestopiti, ker mi bodo pri sofinanciranju pomagali starši tako da bom sigurno ostal pri različici Active.

Mogoče pri tem modelu malo preveč bodejo v oči ogledala in kljuke na vratih, ki niso v barvi karoserije. Ravno ko sem pisal omenjeni post, sem se spomnil še ene malenksoti glede prodajalca. V avtomobilu je že 6 zvočnikov, vendar zadnji niso zvezani, prodajalec pa noče popustiti, da bi pred prevzemom (ki bo verjetno v sredo, če bomo položili polog za avto v ponedeljek) zvezali še zadnje zvočnike. Ker sem popoln laik, me zanima, če je s tem veliko dela in koliko zaračunajo mojstri, ki se s tem ukvarjajo.

Lep dan še naprej 8) !

P.S: @ahiM avto, ki si ga dodal pa zgleda zelo noro :D

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe jul 14, 2006 6:28 am

Če ima zadnje zvočnike, potem morajo biti zvezani preden avto prevzameš!!! To je ravno tako kot bi prodajalec reku da ima avto meglenke ali kaj drugega, ki niso zvezane... Sicer pa za mojstre ni problem zvezat enih zvočnikov, sam če ni napeljanih kablov, jih je potrebno potegnit čez cel avto (od radia do zvočnikov) in če hočeš to narediti lepo, da se ne bojo vidl kabli, je kar dosti razdiranja...in s tem časa in previdnosti da kaj ne poškoduješ...Sicer pa če ti nekdo to naredi te bo stalo približno 10ksit...

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Pe jul 14, 2006 6:37 am

Da so noter, pa niso priklopljeni, skoraj ne vrjamem! Prej bi reku, da je kabl potegnjen, zvočnika pa ni noter. Strošek 10k do 20k sit.

L.p.
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe jul 14, 2006 7:00 am

ta prodajalec nekaj skriva, se mi zdi. zakaj bi zvočniki bili zmontirani, zvezani pa ne :roll:
daj se točno dogovori o vseh podrobnostih o prevzemu avta in o dodatni opremi, da ti kasneje ne bo žal...
Slika

timberwolf
Nov uporabnik

Napisal/-a timberwolf Pe jul 14, 2006 7:06 am

Ja povprašaj še pri katerem drugem prodajalcu kako je pri točno takem modelu z zvočniki pa boš vedel pri čem si, ali ti ta prodajalec kaj prikriva ali ne.

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Pe jul 14, 2006 9:20 am

To je mal butasta fora. Po moje je tud kabel not, zvočnikov pa ne. Če bi bili zvočniki, pol bi ziher bli zvezani.

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` Pe jul 14, 2006 10:42 am

vzami punto grande 1.4 16v sport paket,pa si mirn;)

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` Pe jul 14, 2006 11:18 am

vzami punto grande 1.4 16v sport paket,pa si mirn;)

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe jul 14, 2006 11:37 am

jaz sem imel na probi tri dni model 1.4 8v active. morem rečt da je sama vožnja športno trda, v ovinkih se fajn drži in se ne nagiba, je pa kar neudoben na slabih cestah. motor je čisto dovolj zmogljiv, vsaj za mene. bremze fantastične volan fantastičen, menjalnik tudi. edino moti me par stvari: zadnji sedež je malo nedodelan in ni deljiv, varnostni pasovi spredaj niso po višini nastavljivi, volan je iz malo čudne plastike, lahko bi bil serijsko v usnju. najbolj pa me je motila zelo slaba izdelava. pri mojem modelu ki je imel prevoženih kakih 1600km je bilo narobe:
-oni trak na strehi ko je za prtljažnik gor dat, je na eni strani bil odlepljen
-na dveh vratih je štrlela vstran guma ob šipi
-plastika v ogledalskem trikotniku je štrlela vstran
-v motornem prostoru je bila sneta guma tam ko je ventilacija
-na b stebričku pri pantih od zadnjih vrat je bilo zelo šlampasto pobarvano(se je videla ven bela barva, avto pa rdeč)
-vrata voznikova si moral prav tresnit da so se zaprla (prodajalec pri Fiatu je rekel da zaradi tega ker ima bočne ojačitve :lol: )
-zadnja desna vrata sem komaj odprl
-v notranjosti je plastika kar odpadala (pol ure sem rabil da sem vse pritrdil na svoje mesto)
-predal za rokavice je bil na eni strani dovolj zaprt na drugi pa je bilo centimeter lufta
-druga se zdaj ne spomnim :D

aja prodajalca sem vprašal če je bil avto mogoče v totalki :lol: pa me je samo čudno gledal :P ko sem mu rekel za tesnila je rekel "saj noter pa ne teče" :roll:

tako da jaz sem si premislil in šel vplačat drugi avto. imel sem tudi recimo novo Kio Rio na testu, pa je kvaliteta izdelave takšna, da si jo lahko marsikateri evropski proizvajalec vzame za vzor.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jul 14, 2006 12:00 pm

Peugeot 207 si kaj gledal, al je že čez tvojo cenovno mejo? Men se zdi nekako bolj narejen ko Punto, noter maš občutek ko da si za razred (ali celo dva) večjem avtu. Jaz sem bil impresioniran,

Se mi pa zdi da se Punto lepše vozi in je tud lepši na pogled. Res sicer da Punta nisem kaj dosti peljal (s P207 pa sem bil na malo daljši testni vožnji).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jul 14, 2006 5:18 pm

Ali ima Punto v opremi Active merilec zunanje temp?

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe jul 14, 2006 7:47 pm

simply je napisal/-a:Ali ima Punto v opremi Active merilec zunanje temp?

milsim da ne.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Pe jul 14, 2006 8:50 pm

robertos_664 je napisal/-a:jaz sem imel na probi tri dni model 1.4 8v active. morem rečt da je sama vožnja športno trda, v ovinkih se fajn drži in se ne nagiba, je pa kar neudoben na slabih cestah. motor je čisto dovolj zmogljiv, vsaj za mene. bremze fantastične volan fantastičen, menjalnik tudi. edino moti me par stvari: zadnji sedež je malo nedodelan in ni deljiv, varnostni pasovi spredaj niso po višini nastavljivi, volan je iz malo čudne plastike, lahko bi bil serijsko v usnju. najbolj pa me je motila zelo slaba izdelava. pri mojem modelu ki je imel prevoženih kakih 1600km je bilo narobe:
-oni trak na strehi ko je za prtljažnik gor dat, je na eni strani bil odlepljen
-na dveh vratih je štrlela vstran guma ob šipi
-plastika v ogledalskem trikotniku je štrlela vstran
-v motornem prostoru je bila sneta guma tam ko je ventilacija
-na b stebričku pri pantih od zadnjih vrat je bilo zelo šlampasto pobarvano(se je videla ven bela barva, avto pa rdeč)
-vrata voznikova si moral prav tresnit da so se zaprla (prodajalec pri Fiatu je rekel da zaradi tega ker ima bočne ojačitve :lol: )
-zadnja desna vrata sem komaj odprl
-v notranjosti je plastika kar odpadala (pol ure sem rabil da sem vse pritrdil na svoje mesto)
-predal za rokavice je bil na eni strani dovolj zaprt na drugi pa je bilo centimeter lufta
-druga se zdaj ne spomnim :D

aja prodajalca sem vprašal če je bil avto mogoče v totalki :lol: pa me je samo čudno gledal :P ko sem mu rekel za tesnila je rekel "saj noter pa ne teče" :roll:

tako da jaz sem si premislil in šel vplačat drugi avto. imel sem tudi recimo novo Kio Rio na testu, pa je kvaliteta izdelave takšna, da si jo lahko marsikateri evropski proizvajalec vzame za vzor.

Ta avto je pa mogu bit zjahan do amena. :bonk
Skor ne morem verjeti, samo 1600 km :?:
Kia Rio :tomidelej:
Seat Ibica :tomidelej:
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe jul 14, 2006 9:04 pm

ibiza mi ravno ni najbolj. nekak staro deluje, sploh z bolj osnovnimi opremami.pa notranjost je malo utesnjena, armaturka pa pusta. pa še izdelava šepa proti kakšni kii.
pri kii pa lahko izbiraš med par zanimivimi barvnimi kombinacijami notranjosti, za 2.4mil pa dobiš serijsko res vse kar potrebuješ.

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 Pe jul 14, 2006 10:52 pm

Lep pozdrav še enkrat iz moje strani :) !

Po prebranih nasvetih sem se danes odpravil k drugemu prodajalcu. Vsaj prvi občutek je bil veliko boljši, saj je bil prodajalec zelo konkreten in brez dvoumnih odgovorov (kot npr. tisto o zvočnikih). Vozil sem testni avto z motorjem 1.2 in 65 konjskimi močmi (če se ne motim). Moram reči, da me je kar malo presenetil, saj so bile v avtu še 3 osebe + prižgana klimatska naprava, pa je bil avto kljub temu kar živahen. Na koncu smo se menili, da bi kupil kar testni avto in je znižal ceno za 200.000SIT (prevoženih ima 5000km), notri pa je tudi avto radio in vsa oprema, saj gre za model Dynamic. Jutri se gremo še dokončno zmenit za ceno, ki je znašala 2.600.000SIT, poskušal pa se bom dogovoriti, da bi mi od cene odštel metalno barvo in tako prihranil še nekaj tisočakov.

A vas lahko sedaj še enkrat prosim, da mal pokomentirate omenjeno ponudbo, da vidim, če sem na pravi poti. Res je, da se z motorjem ravno ne morem pohvaliti, vendar gre vendarle za prvi avtomobil, letos pa odhajam na študij, tako da nebi rad vsega denarja vložil v avto in kasnejše vzdrževanje.

LP 8)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jul 15, 2006 5:18 am

Motorist1987 je napisal/-a:Lep pozdrav še enkrat iz moje strani :) !

Po prebranih nasvetih sem se danes odpravil k drugemu prodajalcu. Vsaj prvi občutek je bil veliko boljši, saj je bil prodajalec zelo konkreten in brez dvoumnih odgovorov (kot npr. tisto o zvočnikih). Vozil sem testni avto z motorjem 1.2 in 65 konjskimi močmi (če se ne motim). Moram reči, da me je kar malo presenetil, saj so bile v avtu še 3 osebe + prižgana klimatska naprava, pa je bil avto kljub temu kar živahen. Na koncu smo se menili, da bi kupil kar testni avto in je znižal ceno za 200.000SIT (prevoženih ima 5000km), notri pa je tudi avto radio in vsa oprema, saj gre za model Dynamic. Jutri se gremo še dokončno zmenit za ceno, ki je znašala 2.600.000SIT, poskušal pa se bom dogovoriti, da bi mi od cene odštel metalno barvo in tako prihranil še nekaj tisočakov.

A vas lahko sedaj še enkrat prosim, da mal pokomentirate omenjeno ponudbo, da vidim, če sem na pravi poti. Res je, da se z motorjem ravno ne morem pohvaliti, vendar gre vendarle za prvi avtomobil, letos pa odhajam na študij, tako da nebi rad vsega denarja vložil v avto in kasnejše vzdrževanje.

LP 8)

Glede motorja - če je zate dovolj zmogljiv potem je s te strani "zaključena" debata
Glede popusta - 2,6 mio SIT (če sem prav razumel) za omenjeno različico - se mi zdi ponudba premalo ugodna, z drugimi besedami cena je "zasoljena". Za 200 "tisočakov" popusta se namreč pogodiš pri povsem novem avtomobilu, pri testnem bi moral znašat več. In tudi če pogledaš ponudbo primerljivih, lahko sam primerjaš oz ugotoviš koliko je "ugoden" popust - naj te nova in bleščeča "pločevina" ne zavede in pri tem raje razmišljaj o svojem kupčku cekinov ;)

Testni 1,4 8V DYNAMIC - 2,59 mio SIT
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=648990
Testni 1,3 M-jet (70) DYNAMIC - 2,75 mio SIT
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=874548
Nov 1,4 16 V DYNAMIC - 2,79 mioSIT
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=922064

In kot rečeno to je zgolj ponudba - še vedno se da pogajat

Za tistih 200 tisočakov razlike bi osebno raje vzel 1,4 16 V, ki je čisto nov ali pa testnega dizla, ki je v v vozni dinamiki boljši kot tako 1,2 kot 1,4 8 V bencinska različica, o manjši porabi dizla pa itak že vsi vrabci čivkajo ;)

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov