Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
5pellfire
Nov uporabnik

Nakup Nissan Note-a

Napisal/-a 5pellfire Ne avg 06, 2006 11:20 am

Odločam se za nakup Nissan Note (1.6 Acenta Sporty) pa bi rabil kaj več podatkov
o sami zanesljivosti znamke Nissan in ali je nakup takega avtomobila za 3.4mio sit
dober nakup ali bolj tak.

Avto kupujem predvidoma za dalj časa (+ 10 let) zato je pomembna tudi zanesljivost
in cena rezervnih delov. A bi bil za tak denar mogoče boljše kak drug avto...predvsem razred minivan/enoprostorec.

Skratka čimveč podatkov o znamki Nissan in komentarji glede Nissan Nota :D

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne avg 06, 2006 11:30 am

nissan note je meni tudi zelo všeč. sem sicer vozil v tej klasi samo opel merivo in me je zelo impresionirala. malo je mislim da dražja od nissana ampak flexibilnost prostora pa impresionira. drugače pa mislim da je nissan bolj zanesljiv. oplom nekak ne verjamem preveč.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne avg 06, 2006 6:10 pm

glede na tole:
note crash test
"samo" štiri zvezdice je danes že skoraj slab rezultat - če ti takšna varnostna merjenja kaj pomenijo

nissan kot znamka je po moje zelo kakovostna,
recimo tako mislijo tudi tukaj - sedmo mesto po zanesljivosti na lestvici stotih (sicer je rezultat za almero, a vseeno gre za nissana)

doma smo se pred mesecem raje odločili za modusa, gledali pa tudi note, a je bil malo prevelik (je le daljši).

glede cene: sam bi morda malo pomislil ob ceni 3,4M tudi na picassa, sicer je starejši model, a trenutno so cene zelo ugodne - če ne drugače, vsaj malo za primerjavo.

na splošno pa je moje mnenje, da je nissan note oblikovno zanimiv avtomobil, kakovosten in vsekakor nakupa vreden avtomobil.
nekateri pomisleki so lahko glede nakupovanja čisto novega modela avtomobila (porodne napake prvih serij, dokaj visoke cene na začetku brez popustov (kako je konkretno pri nissanu ne vem)...
lp pilgrim

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Ne avg 06, 2006 7:00 pm

Kaj se tice zanesljivosti ,ti lahko povem da so nissani zelo vzdrzljivi avtomobili.
Pri hisi smo imeli ze primero L95, 98, sedaj pa mamo2000 letnik(oce), sestra je imela almero 97letnik jas pa primero 98letnik pa so vsi avti sli brez kakrsnega koli problema,
tako da ti nissana lahko le priporocam.
Odlocil si se za 1,6 masino, ki ma zelo poceni vzdrzevanje, ker ima verigo namesto zobatega jermena, ki se ne menjava.
Samo prepricaj se ce ni noter renaltov motor, ce ni si lahko brez skrbi.
BMW E46

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Ne avg 06, 2006 10:04 pm

V poslovni stavbi kjer delam, imajo v pritličju parkiran en model bele barve z 1,4 motorjem za 2,8 MIO SIT. Ti morem povedat, da sem se naravnost zagledal v tale avto. Sicer na slikah sploh ne zgleda tako lep, kot je v resnici. Za tak denar ti garantiram, da nikjer ne ponujajo več, sploh pa je Nissan v vrhu glede vzdržljivosti/nepokvarljivosti. Če bi sam kupoval ta avto, bi se odločil za dizla. Sam sem tudi imel Almero in ti povem, danikoli nisem imel najmanjšega problema. Jaz ti toplo priporočam nakup!

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po avg 07, 2006 8:54 am

V tem je glih finta ,da so dizli vsi renaltovi, noben ni nissanov.
Za renaltove dizle pa se je ze dosti govorilo in pisalo da glih niso nevem kak zanesljivi.
Nic proti renaltu, da me zdaj ne napadejo ponosni lastniki renaltov.
LP
LeoCar
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po avg 07, 2006 9:17 am

leoCar je napisal/-a:V tem je glih finta ,da so dizli vsi renaltovi, noben ni nissanov.
Za renaltove dizle pa se je ze dosti govorilo in pisalo da glih niso nevem kak zanesljivi.
Nic proti renaltu, da me zdaj ne napadejo ponosni lastniki renaltov.
LP
LeoCar

Se mogoče spomniš kakšni (glede tehnologije in vseh pripadajočih lastnosti ) dizli so bili v recimo ALMERA-h(2,2 l) ali PRIMERA-h (2 l) pred "dobo" RENAULT ?

LP

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po avg 07, 2006 9:34 am

Ja vem cisto navadni dizli, brez direktnega vbrizga in skupnega voda...
Vendar moras pa priznat da so bili kar zanesljivi, vcasih je tudi manj vec.
Poglej golfe dvojke dizle, ki ma cisto enostaven dizel, pa ga skoraj ne mores unicit.
Je pa res da zdruzitev Nissan-Renault lahko prinese ali pa ze je samo dobro, ker ko iskusnje dveh zdruzis je lahko samo bolse.
LP
LeoCar
BMW E46

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po avg 07, 2006 11:13 am

pa se note lahko primerja z merivo??? a ni v istem razredu kot modus? resa ga še nisme videl od znotraj, ampak se mi zdi da je precej manjši kot meriva...
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po avg 07, 2006 11:40 am

Noter pa je taksen.
BMW E46

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po avg 07, 2006 12:17 pm

leoCar je napisal/-a:Ja vem cisto navadni dizli, brez direktnega vbrizga in skupnega voda...
Vendar moras pa priznat da so bili kar zanesljivi, vcasih je tudi manj vec.
Poglej golfe dvojke dizle, ki ma cisto enostaven dizel, pa ga skoraj ne mores unicit.
Je pa res da zdruzitev Nissan-Renault lahko prinese ali pa ze je samo dobro, ker ko iskusnje dveh zdruzis je lahko samo bolse.
LP
LeoCar

Ne vem če bi se strinjal da je lahko boljše. Za renault mogoče, ki je s tem dobil 4 kolesni pogon, za Nissan pa sigurno ne. Vsi omenjate almere, ki so res zakon avti, ne poznam ene da bi blo kj narobe, ampak to je pred dobo renaulta. Tud mitsubishi ni več kar je bil. Jst nissanu ne zaupam več. Moje osebno mnenje....je pa renault moj bivši avto in bo to tud za vedno ostal.

Uporabniški avatar
5pellfire
Nov uporabnik

Napisal/-a 5pellfire Po avg 07, 2006 1:02 pm

Motor bom najverjetneje vzel 1.6-litrski bencinski (koda XH1) - dizel se mi ne splača
jemat ker se ne vozil toliko. Saj ta XH1 motor je Nissanov ne?

Glede Picassota pa je tako, dobil sem kar dosti pripomb na ta avto (čeprav sem sprva
razmišljal o nakupu rabljenega picassota sem si potem premislil). Opel Meriva je dosti
dražji od Nota, Modus pa je premajhen, tako da je Note zelo ugodna varianta glede
na to kaj vse ponuja za ceno.

Še to: glede na to da delam zelo malo kilometrov, decembra bo 4 leta kar imam Fiat Tipota
in sem v tem času naredil cca. 20.000km ali je sploh smiseln nakup novega avtomobila. Tipo
zaenkrat kar vredu dela, moti me le velika poraba (cca. 12l ali še več ker je večinoma mestna vožnja) in pa nima klime. :( .

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po avg 07, 2006 4:23 pm

Sosed ima novo Primero pa ima probleme z zavorami.

Ob vzvratni vožnji mu škripajo.

Drugače pa zaenkrat nima problemov, no mogoče malček prevelika poraba goriva za 1.8 motor.

Kar se tiče Nota, kar vzemi ga.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Po avg 07, 2006 6:03 pm

Če se ti splača kupit nov avto, si moraš odgovoriti sam. Če boš kupoval nov avto, se ti ga potem dolgo ne splača prodati, ker boš dosti izgubil. če bi ga prodal po treh letih. Glede na to, da delaš malo km, ti nov avto lahko služi tudi 15 let in več, če se ga seveda ne boš naveličal.

Odločitev je tvoja. Za model in motor, ki ga kupuješ, pa ti dam vso podporo. Če te denarnica teži...ne moreš zgrešiti, posebej pa ne z Nissanom.

Uporabniški avatar
5pellfire
Nov uporabnik

Napisal/-a 5pellfire Po avg 07, 2006 7:34 pm

pilgrim je napisal/-a:glede na tole:
note crash test
"samo" štiri zvezdice je danes že skoraj slab rezultat - če ti takšna varnostna merjenja kaj pomenijo

Hmm glede varnosti sem malo pogledal tele teste pa se mi zdi da Note niti ni tako slab,
vsaj v razredu minivanov/enoprostorcev ne. Modus je sicer boljši, ostali pa niti niso
...gledal sem še Merivo in Picassota...vsekakor pa je varnost dosti boljša kot je zdaj
v Tipotu ..tako za naju dva z ženo kot za tamalo :D

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To avg 08, 2006 5:15 am

5pellfire je napisal/-a:...Še to: glede na to da delam zelo malo kilometrov, ... ali je sploh smiseln nakup novega avtomobila...

sem ti mislil predlagati, da je v takšnih primerih res pametno malo poračunati:
na en kup VSE stroške z avtomobilom;
bencin + vzdrževanje + registracije + zavarovanja + zgubljanje na ceni +...
in deliti vsoto z letno prevoženimi kilometri.
v mnogih primerih se ugotovi, da je celo taksi cenejši.

torej, za nekoga ki se res malo vozi, je vsekakor boljše, da mu na hofu stoji in gnije avto za petsto jurjev, kot recimo nov za tri milijone.

ampak, glede na tole:
5pellfire je napisal/-a:...vsekakor pa je varnost dosti boljša kot je zdaj
v Tipotu ..tako za naju dva z ženo kot za tamalo

glede da v tipu ni klime (saj tudi klima ni luksuzni, ampak varnostni dodatek), glede na dinamiko sodobne vožnje po cestah in na prometno nekulturo pri nas (porazno število mrtvih na št. preb.)
pa se mi zdi (sploh če imaš družino in jo imaš vsaj malo rad) pametno kupiti varnejši avto.
neglede na število letnih km dobra naložba. ali kot je rekel moj prijatelj: avto ni luksuz, niti ni več potreba, ampak prisila!

še enkrat:
kar zamenjaj avto, resda boš nekaj denarja vrgel stran, po drugi strani pa boš imel sodoben, udoben in prvenstveno varen avtomobil zase in za svojo družino! (ker smo tako razmišljali smo pred mesecem tudi mi enako naredili!)

(glede tistih zvezdic euroncap pa: nissan note je najsodobnejši avtomobil; ker so v družini z renaultom, tudi na varnost najverjetneje dajo še več kot že sicer; tisti manjko zvezdic mnogokrat prinesejo malenkosti, kot premalo vidno opozorilo za nepripetost pasu, slabo dostopen gumb za izklop sovoznikove blazine in podobno.
sicer pa si o tem lahko prebereš v delu (sobota, 5 avg. na str. 13 priloge na kolesih), kjer za nota ugotavljajo, da so npr. pritrdišča isofix preslabo vidna, in neka oznaka ne zadovoljuje njihovih kriterijev. no, res je, da se jim je na testu odlomilo eno od pritrdil za isofix, ampak to je nissan takoj popravil, lastnike notov pa kličejo na servis, kjer jim seveda zastonj zamenjujejo okvirje zadnjih sedežev.

povzetek: go for it :)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To avg 08, 2006 6:40 am

pilgrim: jst sem tudi prebral tist članek o note-u in se mi zdi tist komentar o slabo vidnih pritrdiščih za isofix mal za lase privlečeno. kdor bo to uporabljal bo prebral navodila za uporabo in bo prvič pogledal in poiskal to zadevo, potem bo p vedel kje se nahaja. je pa brezveze, da izstopa ker lahko nekoga ki tega ne bo uporabljal zelo moti. isto velja za ključavnico za sovoznikov airbag...
ti dve opazki (sploh prva) ne bi smela vplivati na dosežek pri NCAP, oz. tudi pri oceni avtomobila.
sicer so pa ti testi zelo objektivni....(vsake oči imajo svojega malarja...)
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To avg 08, 2006 6:40 am

Za renault mogoče, ki je s tem dobil 4 kolesni pogon, za Nissan pa sigurno ne.

A safran pa kangla (pa še kaj) niso imeli 4x4 brez nissana? Pač povezovanje in zniževanje stroškov kot povsod v industriji...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To avg 08, 2006 7:04 am

5pellfire je napisal/-a:
Še to: glede na to da delam zelo malo kilometrov, decembra bo 4 leta kar imam Fiat Tipota
in sem v tem času naredil cca. 20.000km ali je sploh smiseln nakup novega avtomobila. Tipo
zaenkrat kar vredu dela, moti me le velika poraba (cca. 12l ali še več ker je večinoma mestna vožnja) in pa nima klime. :( .

Tu moraš premislit vse pluse in minuse nakupa tako starega kot novega. Razen seveda, če denar ni problem ;)
Za 5000 km letno bi osebno razmišljal o rabljenem karavanu - razliko dobrih 2 milijonov pa investiral drugam
Če ostaneš pri FIAT-u, recimo MAREA WEEKEND z 1,8 l bencinskim motorjem, da bo dovolj vozne dinamike - za okrog milijona dobiš že dobre primerke. Največji strošek v letu dni ti bo verjetno predstavljala registracija. Sicer pa si lahko pogledaš še pri konkurenci kakšno primerno vozilo zate.
Glede porabe - pri mestni vožnji je večina avtomobilov "požrešnih" - tako, da "nič panike". Ugodnejšo porabo v skupnem ciklusu voženj ti bodo nudili avtomobili z dizelskimi agregati - na žalost je njihova cena večja, tako, da tu spet padeš v "dilemo" o varčnosti. Res pa je tudi, da je takrat ko se avtomobila naveličaš dizel spet v prednosti - glede na trende na tržišču ga prej in bolje prodaš

Na kratko: osebno bi razmišljal o rabljenem vozilu

LP

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 To avg 08, 2006 7:40 am

Glede nissana nimam pripomb, nebom pa nič pametoval saj nisem v njem še nikol sedel in nič,...

Glede na to za kaki avto se odločaš pa bi ti priporočal, da si pogledaš še škodo roomster, ki se bo v slo začela prodajat enkrat mislim da septembra. V roomsterju sem sedel in je res zakon noter prostorn in vse.

Tak to je moje mnenje odločitev pa tvoja.
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov