mišek je napisal/-a:Pozdravljeni!
Prosim za nasvet in kakšne nove informacije. In sicer stvar je naslednja, letos bom absulvent in kmalu bo treba na 6 mesečno obvezno prakso, po diplomi pa upam, da v službo, tako da bo treba v bližnji prihodnosti kupit svoj avto.
Sedaj pa kar se tiče financ bi šel nekje do max. 500 tisoč in pa postavil sem si omejitve:
- avto mora biti bolj mali (velikega ne rabim pa še predrago je),
- moč max.75 KM (bencinar)
- prostornina do 1.4
- letnik 96 in več
In ko sem glede na to malo gledal na avto. net sem prišel do ožjega izbora: Fiesta, Saxo, P106. Ampak za ta denar se mi zdi, da bi še največ dobil pri Fiesti, če gledam do 500 tisoč se dobi tudi letnik 98.
Sedaj pa nevem kakšen je kaj ta avto: vzdržljivost, cene rezervnih delov, pogoste napake, poraba? Kateri motor se bolj splača 1.3 (60 KM) ali 1.25 (75) - je kakšna razlika pri porabi, kateri je bolj vzdržljiv, na splošno kakšni so kaj ti motorji?
Kako pa je z Saxojem in Peugeotom? Saj motorje imata oba enake ne? Kateri izmed teh bi manj porabil - mislim pa na čisto normalno vožnjo.
Ali pa bi mi predlagali še katerega drugega?
LP.
lenivec je napisal/-a:sux ker je 1.4 mašina.
to je sranje
tha_man je napisal/-a:Te stare mahjne in švohotne avte se splača kupovat samo v primeru, da hočeš absolutnega šparovčka. Sicer priporočam za razred večjega, ki je le bolj praktičen, bolj udoben, bolje opremljen in nasploh boljši, pa niti ne dosti dražji za vzdrževanje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov