Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

damko
Nov uporabnik

Audi A6 2003 ali nova Astra model 2007

Napisal/-a damko Sr sep 06, 2006 3:23 pm

Prosim za vaše mnjenje ali predloge, ker sem pred dilemo in sicer:

Zamenjal bi avto in me zanima kaj bi vi izbrali:
- rabljen A6 Avant 1.9 TDI, l.2002-2003, cca 110.000 km, bolj osnovna oprema
- nova Astra karavan 1.7 diesel (100 KM), modelno leto 2007, avt. klima, tempomat

Ceni sta podobni, ker imam neke veze pri prodajalcu za Opel. Sem umirjen voznik, dnevno prevozim 120 km oz. letno okrog 40.000.

Kaj mi torej svetujete, nov avto, praktično brez vzdr. stroškov, z manjšo porabo in zavarovanjem ali mnogo udobnejši rabljen A6, ki je tudi moja priljubljena znamka, z vsemi nepredvidenimi stroški?

Vnaprej hvala vsem za odgovor.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 06, 2006 3:25 pm

opla vsekakor..čez 3 leta bo mela astra nekako 120kkm audi pa 230kkm..mislim da tu ni dileme..vsaj zame ne.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Sr sep 06, 2006 3:29 pm

odvisno kakšen tipa človeka si.... to sta dokaj različna avta! Glede na to da delaš dosti km; je najbrž logična izbira (nova) Astra ...

kaj pa A4 Avant - najbrž se da dobit kaj boljšega....
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr sep 06, 2006 3:52 pm

hja, saj če premislim, je to kr dilema. audi je le audi, pa tut če ni nov. po drugi strani pa NOVA astra tut ni za prezreti....
ne vem, če imaš kakega poznanega mehanika ker audi bo prej kot slej bo začel nagajat oz. bojo kilometri začeli kazati zobe, astra ima pa dve leti garancije....
pa ne me zdaj popljuvat, da audi ne more nagajat pri teh kilometrih. tut nova astra lahko...

ja, jst bi se kr za astro odloču, pa imaš dve leti mir!
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr sep 06, 2006 3:54 pm

itq d opla...maš saj nov avto,ne pa neko ladjo k ne gre nikamor ( s to mašino seveda ),pa opremo bol švoh kukr si reku,pa predvsem s tolko km prevoženih...opel torej ;)
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Audi A6 2003 ali nova Astra model 2007

Napisal/-a Mojster Miha Sr sep 06, 2006 4:00 pm

damko je napisal/-a:Prosim za vaše mnjenje ali predloge, ker sem pred dilemo in sicer:

Zamenjal bi avto in me zanima kaj bi vi izbrali:
- rabljen A6 Avant 1.9 TDI, l.2002-2003, cca 110.000 km, bolj osnovna oprema
- nova Astra karavan 1.7 diesel (100 KM), modelno leto 2007, avt. klima, tempomat

Ceni sta podobni, ker imam neke veze pri prodajalcu za Opel. Sem umirjen voznik, dnevno prevozim 120 km oz. letno okrog 40.000.

Kaj mi torej svetujete, nov avto, praktično brez vzdr. stroškov, z manjšo porabo in zavarovanjem ali mnogo udobnejši rabljen A6, ki je tudi moja priljubljena znamka, z vsemi nepredvidenimi stroški?

Vnaprej hvala vsem za odgovor.

V primeru, da poznam lastika oz mi prodajalec da prepričljivo garancijo in je avto na kratko OK (vzdrževan, nekarmboliran, ... ) brez veliko razmišljanja AUDI A6.
Na realnih dobrih 100 tisočakov "kilometrine" lahko brez težav, z rednim vzdrževanjem narediš še 3-4 x toliko km. Poleg tega ima ta motor (predvidevam, da gre za 1,9 TDI - 130) v primeru ročnega menjalnika 6 prestav, kar pomeni, da pri višjih hitrostih poraba ne bo bistveno večja kot pri ASTRI. Da o materialih v notranjosti. O občutni razliki v voznih lastnostih, udobju, uporabljenih materialih, počutju, kakovosti ... pa mislim, da nima pomena razpravljat.
Govorimo seveda o AUDI-ju, ki je kot rečeno na kratko OK - v nasprotnem primeru je ASTRA vsekakor boljša izbira.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr sep 06, 2006 4:05 pm

rok46 je napisal/-a:itq d opla...maš saj nov avto,ne pa neko ladjo k ne gre nikamor ( s to mašino seveda ),pa opremo bol švoh kukr si reku,pa predvsem s tolko km prevoženih...opel torej ;)

Raje ne "nakladaj" :/:o:/

Glede na zapisano niti ne veš za kateri motor gre, torej je "čista tema" glede zmogljivosti ;)

LP

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr sep 06, 2006 4:11 pm

Bolkokateri 1.9 tdi ima A6 ko ne gre nikamor... Pa bre zamere sploh pa če je oprema bolj švoh tudi 1.9 TDI ni... Če pa je pa tudi ni neki biser se ti ne zdi...

Kupi si avto zase ne za sosede, kupi opla NOVEGA pa je...

Veš kaj je Henry Ford odgovoril davnega leta na provokativno vprašanje? Kateri avto je najboljši? Pa je rekel NOVI! ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 06, 2006 4:27 pm

Še en glas za astro. To verjetn misliš CDTi?
Slika

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Sr sep 06, 2006 4:33 pm

Pr tvojem načinu vožnje boš čez dve tri leta u audija mogu kr neki dnarja vržt (200kkm plus), medtem ko bo astra še pod garancijo.
Je pa tko, če kupuješ avto za dve leti, uzem audija (mislm da znotraj 80kkm ne bo velik težav), če ga mislš pa met vsaj 4 leta ali več, pa vzemi astro. Poleg tega si rekel,da imaš poznanstva na oplu ---> torej???, kje je kle dilema :shock:
Kar se pa porabe tiče, ti bo pa astra mn pokurla (lažji avto, manjša kubatura, novejša tehnologija motorjev, ...), glede na to da si rekel da si umirjen voznik.

FAjn izber, ;)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr sep 06, 2006 4:33 pm

Jaz bi vzel v vsakem primeru nov avto, ker nov avto je le nov in tega občutka v rabljenem avtu, pa da je še tako luksuzen ne boš mogel dobit. Pa še nova Astra je lepa po obliki (še posebej trivratna), ima kot si rekel veliko več opreme pa s tem motorjem tudi ni tako švoh (sploh če si rekel da si bolj umirjen voznik). Z astro boš imel le 4 leta in 100.000 km prednosti.
Z Audijem je pa tako kot je Mojster Miha povedal, če bi bil od koga ki ga dobro poznaš in veš kaj je bilo z avtomobilom, bi bilo še za razmišljat, drugače pa ne.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr sep 06, 2006 8:05 pm

xandrej je napisal/-a:Bolkokateri 1.9 tdi ima A6 ko ne gre nikamor... Pa bre zamere sploh pa če je oprema bolj švoh tudi 1.9 TDI ni... Če pa je pa tudi ni neki biser se ti ne zdi...

Kupi si avto zase ne za sosede, kupi opla NOVEGA pa je...

Veš kaj je Henry Ford odgovoril davnega leta na provokativno vprašanje? Kateri avto je najboljši? Pa je rekel NOVI! ;)

:cry :jao:

A6 ima boljše zmogljivosti kot ASTRA (z agregati katera primerjamo) , na splošno pa ima zmogljivosti primerljive (ali celo boljše) z konkurenti ASTRE z dizelskimi agregati z močjo med 74 kW in 85 kW (oz po domače - 100 - 115 "konjev") - z drugimi besedami : avtombili, ki so najbolj zaželeni in prodani (v tem segmentu) - zdej če za tebe našteti avtomobili "ne grejo nikamor" ti lahko povem, da si velik neuk oz "amater" s področja avtomobilizma.
Govorit o "švoh" opremi v razredu kamor sodi A6 je spet neumnost - poglej si ponudbo AUDI-jev A6, preberi si seznam opreme, pozanimaj se o karakteristikah, pa boš videl, da je na seznamu marsikaj takega, kar ti danes OPEL v ASTRI ne more ponuditi niti "pod točko razno".

LP

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr sep 06, 2006 8:24 pm

jaz bi tudi rajši novega opla. novo je le novo.

mihec:audi a6 z 115KM more biti res raketa ja :roll:

damko
Nov uporabnik

Napisal/-a damko Sr sep 06, 2006 9:00 pm

Fantje, hvala vsem za pomoč pri odločitvi. Zdaj se še bolj nagibam za nakup Astre.
Drugi teden se dokončno odločim (čakam še nekaj podatkov) in o tem sporočim na forum.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr sep 06, 2006 9:06 pm

zupi13 je napisal/-a:hja, saj če premislim, je to kr dilema. audi je le audi, pa tut če ni nov. po drugi strani pa NOVA astra tut ni za prezreti....

podpis :D

Ampak ce mislis met ta avto kar nekaj let, bi se raje odlocil za audija, zdej govorim bolj ko ne na pamet, ampak mislim da bo imel audi cez 10let priblizno ceno(ce ne celo vecjo) kot nekaj let mlajsi opel.
Drugace pa "podhranjenost" 1.9tdi motorja je odvisna od posameznika, dobro vem da se da a6 pognati krepko cez 180km/h, poraba pa kljub malce "tezjem" avtu ni vecja kot pa npr v a4..
Ce se motim naj me kdo popravi, ki lahko govori iz prve roke, ne na pamet ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če sep 07, 2006 5:25 am

robertos_664 je napisal/-a:jaz bi tudi rajši novega opla. novo je le novo.

:jao:

Še en amater

Če ne poznaš stvari bodi raje tiho oz preden začneš kvasit neumnosti se prepričaj za kateri agregat gre ;)

LP

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a zyg Če sep 07, 2006 5:42 am

Mojster Miha je napisal/-a:

Še en amater

Če ne poznaš stvari bodi raje tiho oz preden začneš kvasit neumnosti se prepričaj za kateri agregat gre ;)

LP

Pa sej si sam napisu da ti primerjaš agregate med 100 in 115 konji!
Pa razlož mi še zakaj, če že vedno v vsaki temi obvelja, da avto, ki ima krepko čez tono in pol, ne mora met boljših zmogljivosti kot 1200kg težek ''malček'', zakaj to v primerjavi Audija A6 in Opel Astre kar naenkrat nebi veljalo?
Dying 2 Live

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Če sep 07, 2006 7:33 am

Mojster Miha je napisal/-a:

Še en amater

LP

saj eden ki ve kaj govori!

me prav zanima koliko od vas poseduje A6 z 1.9 motorjem...
ja ja vem vsi ste ga že vozili...

LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Če sep 07, 2006 8:20 am

Glede na to da narediš veliko km ti jst osebno svetujem novi avtomobil sepravi opla, najboljše pa je da pretehtaš dobrein slabe lastnosti obeh in seveda za kaj ga uporabljaš. Svetujem testno vožno in predvsem na podlagi nje nakup, srečno ;)
Tigra ... by Opelklinika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če sep 07, 2006 9:27 am

1.5 tone težki avto z 1.9 motorjem je pa res raketa... Kaj pa jaz vem o avtomobilizmu pa o tem pa nebi sedaj... Avto ima 13 sekund od 0-100 tak kot moj 1.4 AX leta 93 daj daj... Daj me razsvetli pa mi povej kaj ima A6 tolko opreme. (pravi, da ima osnovno). Nisem pristaš niti audija niti opla ampak bi se odločil za NOVI avto pa še 2 leti ima garancije...

Pa še eno napako imate: ali si avto kupujete zase? Za sosede? a to kak ga bote prodali? Ja pa res za audi dobiš več za rabljenega, normalno saj si zgubil že 4 milijone v 3 letih kolko je astra cela vredna...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov