Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Golf 2 D za 400.000 sit

Napisal/-a sonček To dec 12, 2006 5:28 pm

Živjo
Brat ima v lasti golfa 2 d in je letnik 90 TAS sicer ga ke pa sm načenja rja in tud malce motor je slab toda pozim še vžiga normalno (na zečtku k so jutra hladna kadi malce plav in črno ampak se stanje čez čas stabilizira pa neki bosch pumpa pušča min.).

Odločil se je da bi tega golfa prodal ampak štos je v tem, da istočasno prodaja sosed golfa 2 avto je drugač uvožen in je letnik 92 po dokumentih pa 86 je črne barve,ima servo volan,ter daljinca ter zatemnjene zadnje luči ceno ima vrjeli ali ne 400.000 sit toda golfa 2 je res brez rje brez pikice rje sedaj pa se odločal al ga naj vzame la ne.

Jest sem mu reku, da nej obdrži tega golfa 2 do konca in si čez kake par let kup magar trojko TDI.

No sicer sem tud sam mel golfa 2 d toda sem ga prodal in si kupil novejši avto z več opreme in je odličen avto za moje potrebe.

Kaj mu svetujte ?
Osu gre samo enkrat na led.lp

simonc
Nov uporabnik

Napisal/-a simonc To dec 12, 2006 5:57 pm

tud jest mam golfa II D in tud vem, da se mu bliža zadnja ura. Imam možnost kupiti drugega golfa II od kolega, vendar se mi zdi neumno, da dajem denar za avto s katerim se ne bom nič "bistveno" bolje peljal kot z mojim. Odločil sem se, da raje še malo potrpim s svojim golfačam in med tem varčujem za kakega TDI-ja.
Če ima tvoj brat kaj našparanega ali se mu ne mudi, naj raje počaka, pa potem kupi raje golfa IV kot pa III. Trojke TDI so po mojem mnenju predrage!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To dec 12, 2006 5:58 pm

Predrag za 400ksit, jst ne bi vzel :ne

simonc
Nov uporabnik

Napisal/-a simonc To dec 12, 2006 6:02 pm

ja tud to je res, kar je napisal Cash!! Za 400.000sit dobiš že kej novejšga in boljšga, pa če zraven daš npr. 150.000sit od svojga, je pa še mal več... :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To dec 12, 2006 6:04 pm

Prosim za čim več odgovrov DA ali NE pa prosim, da pojasnite zakaj da in zakaj ne.

lp

Uporabniški avatar
phixion
Nov uporabnik

Napisal/-a phixion To dec 12, 2006 6:16 pm

za 400k dobiš že skor dvojko gti-ja :D

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Re: Golf 2 D za 400.000 sit

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To dec 12, 2006 6:20 pm

sonček je napisal/-a:istočasno prodaja sosed golfa 2 avto je drugač uvožen in je letnik 92 po dokumentih pa 86 je črne barve,ima servo volan,ter daljinca ter zatemnjene zadnje luči ceno ima vrjeli ali ne 400.000 sit toda golfa 2 je res brez rje brez pikice rje sedaj pa se odločal al ga naj vzame la ne.

Kaj mu svetujte ?

pa kaj si ti nor? :shock: 400k za to :?: :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To dec 12, 2006 6:20 pm

sm dau 1 teden nazaj 425ksit za Seat Ibizo L96, servo,daljinsko centralno,airbag,el.šipe, tko da za Golfa 2 je preveč!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To dec 12, 2006 6:31 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1166482
Za ta denar dobiš soliden avto pa še za prvi servis ostane.

ammm... golf 2 dizl ni za več kot 200 jurijev če je super ohranjen!
Samo nekateri hondaši se še tako visoko cenijo :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To dec 12, 2006 7:14 pm

Preprosto povedano - za to kar Golf 2 ponuja, je 200k največja cena ki si jo še zasluži. Ker se mi zdi že malo noro da ga cenijo tako visoko. Mogoče 270k za kakšnega ki ima mogoče kakšno original tovarniško redkost vgrajeno (digifiz, klima, elektro šipe, servo...). 400k pa samo v primeru, če bi bil dobesedno v takem stanju kot da bi novega iz tovarne pripeljal.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To dec 12, 2006 9:30 pm

TASovec v sanjah ni vreden 400k. Še redkokateri nemški je...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To dec 12, 2006 10:54 pm

Sonček ko bos ti enkrat napisal en stavek tako, da se ga bo dalo prebrati v prvem poskusu, pridem tja v vase žirovske konce in ti placam pivo..

Ta dvojka, ki jo tvoj sosed prodaja, kaj je bil to tvoj bivsi avto, al kako? Ali nima iste opreme kot tvoj bivsi?
Pa drugače za 15let staro dizel gajbo z neurejenimi papirji, se ne da 400jurjev, kaj ima od opreme- :shock: UUUU :shock: servo volan-vidi svjetska čuda majko, stari nea me j..., zato ker ma avto servo, zatemnjene zadnje luči, in daljinca-wtf(kaj za radio, tv, za šipe, vibrator od sosedove micke?) ,pa kaj? VSe to dobis na bolšjaku za 30čukov.
Reci ti temu sosedu, da ce je on dal za ta avto 600jurjev 5let nazaj, ga vozil redno na servis in ga spoliral 2x letno, še ni vreden tolko denarja!!!!!
Kolega je dal za "lepo" jetto z vso opremo(klima, syncro, gtd), razen usnja in potovalnega racunalnika 300jurjev, sicer bo treba kaksen tolar vanj vlozit, ampak tako je pri starih avtomobilih.
To je navadna dvojka dizel s servo volanom, in ni edina v sloveniji, teh avtov je pri nas malo morje, tud omejena serija ni, kot npr: country, rally ali kaj šele limited edition(tudi ta je v sloveniji).
Pa še nasvet, naj kupi dvojko ce hoce, je veliko bolj hvalezen avto kot trojka. Sicer pa mislim da sam dobro ves, da je bil vrhunec kvalitete volkswagnovih vozil tam nekje okoli 90' leta, in da obstaja tudi kakšna druga firma, kot pa samo Vw.

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Sr dec 13, 2006 1:36 am

II-jke :D , to se še sploh prodaja? Bi bil že čas, da se začnejo šenkavat, da ne bo treba za odpad dat.

Izjema so super ohranjene, samo takšnih ni, ker jih večinoma vozijo ljudje, ki se jim zdi še nafta višek pri avtu, tako da jih največ laufa kar na kurilno olje.

Stari traktori, pa za 400k? :D :D :D Eni niste resni. Že za dvesto jurjov se avto dobi, vi pa 400k za.... eh.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr dec 13, 2006 5:55 pm

sonček je napisal/-a:Živjo
Brat ima v lasti golfa 2 d in je letnik 90 TAS sicer ga ke pa sm načenja rja in tud malce motor je slab toda pozim še vžiga normalno (na zečtku k so jutra hladna kadi malce plav in črno ampak se stanje čez čas stabilizira pa neki bosch pumpa pušča min.).

Odločil se je da bi tega golfa prodal ampak štos je v tem, da istočasno prodaja sosed golfa 2 avto je drugač uvožen in je letnik 92 po dokumentih pa 86 je črne barve,ima servo volan,ter daljinca ter zatemnjene zadnje luči ceno ima vrjeli ali ne 400.000 sit toda golfa 2 je res brez rje brez pikice rje sedaj pa se odločal al ga naj vzame la ne.

Jest sem mu reku, da nej obdrži tega golfa 2 do konca in si čez kake par let kup magar trojko TDI.

No sicer sem tud sam mel golfa 2 d toda sem ga prodal in si kupil novejši avto z več opreme in je odličen avto za moje potrebe.

Kaj mu svetujte ?

Pred kratkim je lastnik prodal "dvojko" dizel za pol milijona tolarjev - avto je odlično ohranjen z okrog 70.000 realnimi km. Lastnika je zamenjal kot rečemo v trenutku.

Dobit 400 "tisočakov" za dobro ohranjenega in vzdrževanega ni noben problem - in nobena skrivnost ni, da na tak avto kupci dobesedno "čakajo v vrsti" oz če se prvi premisli imaš še vedno nekaj kupcev "v vrsti"

In če se sprašuješ zakaj takšna cena ? V primeru, da je avto na kratko v odličnem stanju (recimo kot tisti z 70.000 km) bo brez težav in posebnih stroškov naredil še nekaj 100.000 km z majhnimi "obratovalnimi" stroški (poraba, zavarovanje, cestnina ... ). Avtombilov, ki bi kljub 15 in več letom starosti brez težav bili vsaj tako (ali celo bolj) zanesljivi kot nov avto, glede stroškov pa na kratko skromni (enako ali celo bolj kot novi) je malo - cena je seveda temu primerna

LP

jony
Novinec

Napisal/-a jony Sr dec 13, 2006 6:21 pm

moj stric je pred tremi leti prodal dvojko cl 1.6D, 130000km, pleh kot nov, ohranjen v nulo, letnik 92 za 450 000 SIT. Nikol ne bi ZDAJ dal 400 jurjev za tako udoben kot je golf 2. Dej mal poglej kaj dobiš za 400 jurjev, dobiš avto ki je daleč pred golfom dvojko :!:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr dec 13, 2006 6:26 pm

@Mojster Miha: me zanima ktir b**** bi dal za 15let star avto 500k sit. oldtimer ni in še 10 let ne bo. pa je lahko nov zarat mene ne dam tolk za dvojko. pa čeprou sm pristaš vw-ja.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr dec 13, 2006 6:50 pm

S|icKeR je napisal/-a:@Mojster Miha: me zanima ktir b**** bi dal za 15let star avto 500k sit. oldtimer ni in še 10 let ne bo. pa je lahko nov zarat mene ne dam tolk za dvojko. pa čeprou sm pristaš vw-ja.

Da se raumemo oz predvsem : je dal oz odštel pol milijona ;)

Zdej lahko ga kličeš b**** al karkoli - kupci, ki so pripravljeni odštet za "dvojko" 400 tisočakov in več se s tem ne obremenjujejo. Ko mu ponudiš karkoli drugega, ti bo običajno rekel, da avto, ki "žre" in se kvari ne potrebuje oz naj takšne kupujejo bedaki ;)

Sicer pa je podoben primer recimo AX 1,5 D - cene, napram bencinskim različicam AX-a, pa tudi ostalim avtomobilom so podobno kot pri GOLF-u visoke - zdej al je b**** tisti ki kupi občutno dražjega AX 1,5 D ali tisti, ki kupi bencinskega AX-a oz karkoli drugega pa je stvar vsakega kupca posebej.

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 13, 2006 7:18 pm

S|icKeR je napisal/-a:@Mojster Miha: me zanima ktir b**** bi dal za 15let star avto 500k sit. oldtimer ni in še 10 let ne bo. pa je lahko nov zarat mene ne dam tolk za dvojko. pa čeprou sm pristaš vw-ja.
jest bi ga kupil pod pogojem da je avto res u nulo

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr dec 13, 2006 8:22 pm

Nove informacije:
Avto ima realnih kilometrov skor tok kot je cena oz. jih ima,ko ga je kupila jih je imel če se ne motim 295000km po treh letih sta jih naredila cca 50.000 km tako da jih ima sigurno več kot 350 tkm.
Drugač motor je dokaj suh na njem naj bi bila narejena generalka pomoje da mala generalka. Problem je samo, da ko je mrzu avto rado ko prestaviš v drugo škrtne toda kljub po več kot 5 km vožnji se siptomi isti ne pa vsakič.
Še enkrat od opreme ima servo volan + daljinca ostale opreme ni.
Radija ne bo poleg,gume so slabe, pleh je pa res ohranjen nikjer ni pikce neki mi je reku, da je bil zadnji konc popravljen.
Sam brat ima že tasovca l.90 tega bi prodal in vzel potem tega črnega sam kaj ko je cena previskoa in letnik ga matra. Absolutno pa ne mara bencinarja. No in iz tega golfa bi pred prodajo premontiral nekatre dele,ker na tem tasovcu so deli novi.
To je vse za enkrat, čeprav pa ga je včeraj vprašal če bi spustil na 350 t sit sam je reku, da ne.

Halo folk jest sem mel pred pol leta nazaj golfa 2 istiga kot ga zdej brat kopuje in je imel 4x pomik stekel,CZ,šibedah,zadnji spojler......no tega golfa sem prodal za 200 k sam žal je naslednji dan prišla slaba novica, da je novemu lastniku crknil avto (folk , da novte mislil, da sem ga okol prenesu reku sem vsakemu tud na sejmu v lj. da je motor fuč in da ma slabo kompresijo ne bo vžigal pozim to pa že vsak ve, da če ni kom. ne bo vžigal........aja prebil je dihtngo jah jest nisem za dizle. Veste z drugo gre 80km/h ta zadnji avto k sm ga mel aja mel je od TD menjalnik zato je tok šel.
lp
Zadnjič spremenil sonček, dne Sr dec 13, 2006 8:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov