Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

yecora
Nov uporabnik

Mazda 6 ali Volvo S60

Napisal/-a yecora Ne dec 17, 2006 7:47 pm

Navdušujem se nad dizli. Niham med Mazdo 6 in Volvom S60. Letnik 2003. Imate kaj izkušenj s servisi, problemi, ceno, udobjem in podobnim?

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Ne dec 17, 2006 7:52 pm

http://www.mobisux.com/avto/view.php?id=10003 nekaj o volvovem motorju

http://www.mobisux.com/avto/view.php?id=11941 nekaj besedic se o mazdi ;) uzivaj v branju
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 17, 2006 8:29 pm

vseekakor izberi volvota. Poznam osebo ki ga ima,in je zadovoljna z njim. Sam pozoren moraš biti,da ne spušča olje v spodnjem delu motorja... ker se je pri nekaterih to dogajalo

Izkušenj z nobenim nimam,ampak vprašaj na servisu,koliko bi prišel samo material za mazdo 6 pri velikem servisu (zobati jermen,itd.) pa ti bo takoj jasno....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne dec 17, 2006 9:23 pm

Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Ne dec 17, 2006 10:26 pm

-----
Zadnjič spremenil blazp, dne Ne mar 18, 2012 7:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po dec 18, 2006 9:08 am

Za izkušnje z Mazdo 6 lahko malo povprašaš na www.mazda-si.net :D

IDUA
Nov uporabnik

Napisal/-a IDUA Sr dec 20, 2006 7:16 pm

absolutno VOLVO
moj stari je mel S60 D5, stvar je delala brezhibno in brez kakšnih večjih stroškov, dokler ni na avtocesti u njega prletu model z audi-jem A4, 150/h brez bremzanja-lahko si predstavlaš kako bi se stvar zaklučla če bi vozu mazdo. Mogl so ga rezat ampak je bil čez 3 tedne že skor čist ok, brez večjih poškodb. Lahko ti še povem da ga je katapultiral čez cel levi pas na bankino.
Tko da moje izkušnje pravjo-kup volvota

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Sr dec 20, 2006 8:15 pm

IDUA je napisal/-a:absolutno VOLVO
lahko si predstavlaš kako bi se stvar zaklučla če bi vozu mazdo.

No kako?

Sodeč po crash testu je Mazda 6 precej varen avto, fotr pa najbrž ni imel identičnega crasha z obema avtomobiloma da bi ti lahko objektivno zapisal da je Volvo sploh&oh kar se varnosti tiče, Mazda pa šrot :?
I'll be back.

grega88
Novinec

Napisal/-a grega88 Sr dec 20, 2006 8:55 pm

DEFINITIVNO VOLVO!!!!!!! :D
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Sr dec 20, 2006 9:07 pm

IDUA je napisal/-a:absolutno VOLVO
moj stari je mel S60 D5, stvar je delala brezhibno in brez kakšnih večjih stroškov, dokler ni na avtocesti u njega prletu model z audi-jem A4, 150/h brez bremzanja-lahko si predstavlaš kako bi se stvar zaklučla če bi vozu mazdo. Mogl so ga rezat ampak je bil čez 3 tedne že skor čist ok, brez večjih poškodb. Lahko ti še povem da ga je katapultiral čez cel levi pas na bankino.
Tko da moje izkušnje pravjo-kup volvota

am rajs daj za kako mašo če si vern da ti je oče preživo, ne pa da mazdo tišiš nekam navzdol. ja volvo je med najvarnejšimi avti, mazda pa ni fejst vzadi, če sploh. pa argument za nakup avta je fenomenalen. tvoj fotr je preživo ker je mel ogromno srečo, ne pa ker je vozo volva.
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr dec 20, 2006 10:16 pm

Bil sem vožen v obeh, nažalost pa nisem mel priložnosti da bi ju vozu. Pri mazdi mi je zelo všeč notranjost, pri volvotu pa me je presenetilo kako je motor tih v notranjosti. Meni je sicer bolj všeč Volvo, vendar pa Mazda še zdaleč ni slab avto, pravzaprav se mi zdi kot ena najboljših v svojemu razredu (vsaj leta 2003 je bla).

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Sr dec 20, 2006 10:41 pm

the_man je napisal/-a:tvoj fotr je preživo ker je mel ogromno srečo, ne pa ker je vozo volva.

jst pravm da je znamka vozila kr pomembna - pa razred tut. ampak mislm da te razumem, ker si verjetno primerjal z mazdo 6.

drgač pa otvoritelja teme razumem v dilemi pri nakupu. tudi sam bi imel enak problem, definitivno bi ga pa rešu s kšno testno vožnjo.
recimo volvota lahko preizkusiš pri summit avto (neki tazga) na flajšmanovi, majo kr velik testnih vozil.za mazdo mislm pa da se da zment u BTC-ju pr big-bengu.
pa še na kupu sta te dve štacuni, tko da lohk obadva sprobaš u istem dnevu, boš mel vsaj konkretno primerjavo.

jst ne dvomim v kvaliteto ne enega ne drugega, ampak pomoje bi mi na koncu srce reklo: VOLVO.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 21, 2006 12:39 am

mi mamo na sihtu mazdo 6.pa lah recem da je avto krs.pokvarla se klima,pa poj se enkrat pa poj se sklopka od klima kompresorja.zadnc je su servo mehanizem.pa pozim klucavnce ne delajo najbol.pa se bi lah nastevau.
za volvota pa nc ne morem rect k nimam nbenh izkusenj.

GSIpower
Nov uporabnik

Napisal/-a GSIpower Če dec 21, 2006 8:29 am

nam pa sluzi vredu pa gre vredu :lol: nikol nobenga blema..letnik 2003 :!: gre pa za 2.0 D
OPEL je AVTO

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Če dec 21, 2006 7:07 pm

LudiLimun je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:tvoj fotr je preživo ker je mel ogromno srečo, ne pa ker je vozo volva.

jst pravm da je znamka vozila kr pomembna - pa razred tut. ampak mislm da te razumem, ker si verjetno primerjal z mazdo 6.

prav si razumel, se strinjam da je veliko tui prispevala varnost avta, sam vseen 150km/h mors tui met dost srece zram ;)

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Če dec 21, 2006 7:30 pm

poglej teste na top gearu. jst bi izbral mazdo.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Če dec 21, 2006 8:08 pm

itq da mazdico, tisti šihtni avti pa itq noben ne pazi na njih iste izkušne samo ne z mazdi ampak z terencu, boli njih piiiip šli so z avtu na offroad in so sesuli pol avta in take probleme, se je tisto popravlo, je šo eden spet offroad po naravnem ne po umetnem je pa akso zvil. Uglavnim o šihtnih avtih da ne govorimo. Izbral bi definitivno Mazdico. Prvo Deli so cenejši kot pri Volvotu. Res pa je Volvo malo bolj vzdržljiv, samo ko pa pride popravilo so pa problemi. V načrtu imam kupit mazdico 6 260 konjev. Cena nove okoli 8 miljončkov. Pa zgoraj da je tvoj fotr preživu, ja to pa ni pomembno od znamke mislim tuki pri visokih hitrostih še z ferariju se ubiješ pri 150, samo kako skalo najdeš al pa tovornjak, pa ni še to potrebno.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Če dec 21, 2006 8:23 pm

Jz bi raje uzeu Volvota.Eni znanci vozjo S60 pa nimajo nobenga problema...avto ja pa star 3 leta...

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Re: Mazda 6 ali Volvo S60

Napisal/-a Bric So dec 23, 2006 11:18 pm

yecora je napisal/-a:... Niham med Mazdo 6 in Volvom S60....

Si se že odločil? Tukaj nas večina pravi Volvo. Moj prvi avto je bil Volvo, in od takrat je, in bo zmeraj Volvo. Zakaj? Ker mi je oblikovno najbolj všeč, je varen, in udoben. Kvaliteta materijalov je tudi zelo dobra. Skratka, Volvo je zame nekaj več kot le avto.

Seveda, pa to ne pomeni, da je Mazda slaba!
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So dec 23, 2006 11:43 pm

abbe je napisal/-a:mi mamo na sihtu mazdo 6.pa lah recem da je avto krs.pokvarla se klima,pa poj se enkrat pa poj se sklopka od klima kompresorja.zadnc je su servo mehanizem.pa pozim klucavnce ne delajo najbol.pa se bi lah nastevau.
za volvota pa nc ne morem rect k nimam nbenh izkusenj.

jah, če najbrž delate z njo kot svinja z mehom ;) (predvidevam, ker si rekel, da voziš to kot služben avto, al ste pa na slabo naletel)

btw. da se kdaj ne bi odklenila ali da bi bil kak problem s ključavnico se v 4 letih ni zgodil še nikoli ;)

nam je šla sklopka po nekje 45k km, ne vem, a je bla slaba sklopka, al je bla kriva moja mama (vsako jutro v službo najprej 5 km cijazenjap a prestavljanja po dobesedno 5 m, zaradi gužve, ker se mami ne da vmes skos prestavljat se dostkrat speljuje kar v drugi ipd.), ali pa pač kombinacija obojega ;)

drugače pa razen tega nimam niti ene pritožbe čez avto, 2× jo že peljal na 1000đ km dolgo pot pa se je obakrat super odnesla, udobna, zanesljiva.

poraba po avtocesti na 1200 km pri tempomatu na 160 kmh (s stanjem na mejah in cestninah ter čakanjem, da se počasnejši umaknejo povprečna hitrost 130 kmh) je bila nekje 6,8 po BCju (120 konjski dizel), glede na litre porabljenega bencina in pa prevoženih kilometrov pa tudi tu nekje (se mi ni dalo računat..)

lp
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov