Pri nas doma smo se odločili za nakup novega avtomobila in to je Opel Zafira.Izbiramo med dvema motorjema in to sta 1.9 cdti 100 KM (74 kW), in pa 1.9 cdti 120 KM (88 kW) .
Zdej pa mene še zanima če ma kdo ta avto doma in če mi lahk poveste dobre in slabe lastnosti tega avtomobila in na katere reči je treba paziti pri nakupu .
Fajn avto, mal nerodne so komande za žmigavce pri volanu - se je treba navadit na sistem, ful prostoren in uporaben avto. Ročica menjalnika je značilna za ople - glih fenomenlano hitro se ne šalta, za umirjeno vožnjo pa bo.
Peljal sem 1.9 CDTI z 120ks in gre v redu - testnga smo stisnl tm do 190 po števcu (čr to sploh je nek merodjaen podatek) edin mrzel je mal glasen (tko k mnogo dizlov).
Kruzat pr 100 po magistralki je pa prov fino, ker si mal višji in dizelček lepo piska - mene je na začetku pisk turbince mal motu, sam sm se pol navadil.
Če vam finance dopuščajo, priporočam različico z 120 KM. Že Astra z 100 KM nima ravno super preformans, še posebej polno naložena s potniki in prtljago (preverjeno). Zafira pa je še težja.
Sam pa vozim Astro 1.9 CDTI (120 KM) in lahko motor in zmogljivosti samo pohvalim. Moči je vedno dovolj, ne glede na način vožnje pa porabo ne spravim nad 6 litrov.
1.9 @ 120ks je pri meni na testu imela povprečje 7. l/100 kar v praksi pomeni da bi spravil na realnih 7l na 100 km prevoženih. Govorim seveda za moj stil vožnje - le tega prireja na preformance avta in ne obratno
Evo me že kr en lep cas ni blo kle na forumu, in sm opazu da se je kr neki objavn znašl na moji temi. Amm kr se tiče nakupa Oplove Zafire mislm da ne bo nč ker smo začel bolj gledat o nakupu Vw Tourana.Šli smo tudi na testno vožnjo in men osebno se bolj dopade Touran.Tako da če ma še kdo kakšno mnenje o novem Touranu nej prosm napiše ampak brez takih pripomb kot npr.Dunejc.
Lp
Kolesar:kaj pa ford s-max
kr se tiče Forda je ta S-max kr lep za pogledat sam je že osnovni model dosti drag in za to ceno dobiš že kar dobro opremlenega Tourana.Se mi Touran bolj dopade.