Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Hyundai Getz 2007

Napisal/-a Kritik Pe jan 26, 2007 8:08 am

Najprej lep pozdrav vsem skupaj. Torej zadeva je sledeča: kupil bi novega Getza z 1.4, 16V mašino z kupom dodatne opreme. Zanima me, to leti predvsem na lastnike Getzov, koliko je avto trpežen, kakšne muhe ima, v glavnem vse dobre in slabe lastnosti te znamke in avtomobila. :?:

Zakaj ravno tega korejca? Ker ponuja največ za svojo ceno, preprosto zato.

BTW: Prodajam pa tudi svojega citroenčka AX, letnik 93, oglas sem objavil, slike pa padejo gor še ta vikend.

Hvala za vse informacije.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Pe jan 26, 2007 10:43 am

Hyundaii veljajo za precej kvalitetne oz. trpežna vozila(za vsakodnevno oz. normalno uporabo). Getz definitivno ni slab avto, pred slabimi 2 leti sem ga tudi sam mislil kupiti vendar sem se potem odločil za chevya, mi je bil na videz lepši. Mislim da ne boš z nakupom getza nič sfalil. Nekateri pravijo da se jim začne barva na pragovih luščit ali nekaj podobnega. Samo če se mene vpraša je to zgolj stvar o ravnanju z samim avtomobilom.
LP
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Pe jan 26, 2007 10:47 am

Kaj naj bi bilo to kup dodatne opreme? Povej mi bolj natančno, kakšen te zanima, kok vrat, opremljenost..

LP Jaka

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Pe jan 26, 2007 11:01 am

Vaillante: Si kupil Kalosa? Ker imam tudi ta avtomobil v igri. Kako je z bivšimi Daewoji? Kako si ti zadovoljen z njim?

Jaka156: Torej gre za Getza 1.4, 16V, 71kW, 5 vrat, oprema GL / Klima + Hud Car paket....
Torej pod GL / Klima paket se skriva kar nekaj opreme: 2 airbaga, klima, servo volan nastavljiv po višini, električna sprednja okna, tonirana stekla, meglenke, centralno zaklepanje (na daljavo je za doplačat, ampak bom stisnil trgovca za popust na gotovino oz. bo za isto ceno tudi to notri)..... Sicer pa res da manjka ABS in ESP oz. nekaj podobnega, ampak brez tega bom tud preživel, se pa da to dobit pri oprami GL / TOP-K

HUD CAR paket pa ponuja še imitacijo aluminija na vratih, sredinski konzoli, usnjen volan, usnjeno prestavno ročko, dvobarvne sedeže,avtoradio z CD........

Precej ugodno..... pri konkurenci so take stvari kar precej za doplačat..... :roll:

Hvala za odgovore.
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Pe jan 26, 2007 11:14 am

Pomoje si mislu ARS in ESP ? Ker ABS kokr js vem ma ta paket opreme not ;)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Pe jan 26, 2007 11:18 am

cakani: Verjel ali ne, sem šel še enkrat preverit, nima ABS-a. Ima pa to paket GL / TOP-K, je pa tud posledično dražji..... :cry: in to ne za malo....
Hyundai - drive your way

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Pe jan 26, 2007 1:07 pm

A pri top-k opremi se vedno ne ponujajo možnosti hudcar, ker vem, da včasih so ponujali to opcijo le pri paketu gl-klima.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Pe jan 26, 2007 1:14 pm

fifi: Sem preveril in je res, tudi sedaj ne ponujajo paketa HUD CAR pri top-k opremi. Ne vem zakaj je sicer tako, meni osebno se zdi butasto. Sicer pa se na internetu najde PDF kjer je vse to opisano.
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Pe jan 26, 2007 2:10 pm

Neumnost je za moje pojme nakup avta brez ABS ;) Getz je sicer zelo dobra izbira, ampak dobro premisli, če res hočeš leta 2k7 kupiti avto brez ABS...
I'll be back.

SIPI
Nov uporabnik

Napisal/-a SIPI Pe jan 26, 2007 2:16 pm

Lep pozdrav!No moja punca ga ima in ker se tudi jaz kar pogosto vozim z njim ti lahko povem,da je avto res super.Ona ima hud car opremo in edino kar me moti je to,da nima sovoznikovega airbega,ker ga ta paket ni ponujal,razen z doplačilom.No seveda je zadevica malo bolj požrešna kot kaka njegova konkurenca,ampak to je že tako znano,da so korejci malo bolj "žejni"!Če ga vzameš,mislim da nimaš kaj dost falit.Z moje strani me je avto pozitivno presenetil. :D

Uporabniški avatar
CLIO3
Novinec

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a CLIO3 Pe jan 26, 2007 2:17 pm

Cel kup opreme pa tudi osnovne nima! :cry:
Clio III Dynamic Sport 1.6 16V

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Pe jan 26, 2007 2:58 pm

SIPI: Hvala za informacije. Zanima me samo to koliko je žejen, v povprečju.

CLIO3: Res je, nekateri paketi ne ponujajo obeh airbagov, ampak moj paket to ima, to je bila tudi prva predpostavka, na kateri sem štartal. Gledal sem tudi kaj se da dobit drugje za kakšen podoben denar, pa je bila skoraj povsod ponujena samo osnova.

kochar: Glede ABS-a je pa zadeva taka: do sedaj še nisem imel avta, ki bi ga imel, pa se vozim okoli že več kot 7 let. Prednost ABS-a vidim samo v temu, da se predhodno šolaš za njegovo uporabo. Verjemi mi, da ko ti nekaj prileti pred avto večina od nas avtomatično samo pohodi bremzo in čaka kaj bo, ker smo tako naučeni iz avtošole, da bi pa kdo takrat uspel še kaj razmišljati in odvtreti volan in se izogniti oviri..... jih je bore malo. Nimam nič proti ABS-u ampak tako zelo nujen se mi pa res ne zdi.
Hyundai - drive your way

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 26, 2007 3:06 pm

Kar se tiče porabe, zelo odvisna kako voziš, računaj okoli 7 litrov, kaj hitro pa lahk kak liter več...kar se tiče abs-a. Ne vem kako vi vozite ali vas učijo vozit vendar jaz tudi pri avtu brez abs probam odvit stran ne pa sam da bi bremzal pa mizal :P

No da se vrnemo nazaj k getzu, si pogledal tudi corso c? Ponekod se še dobi kakšna in je boljsi avto od getza, pa več opreme dobiš za isti ali celo manši denar ( pa da me hyundajevci ne požrejo, sem imel sam 3 hyundaie, in je corsa bolj dodelan avtomobil, vsaj v notranjosti in v nekaterih elementih), pri corsi dobis tudi abs, alu platisca mp3 radio ipd kar pri getzu ne dobis spljoh...

primer ( pa še dizel je in ma porabo okoli 5 litrov)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=516861

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1172236

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1205438 ( malo rabljena)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Pe jan 26, 2007 7:16 pm

Speadfreak: Hvala za nasvet, bo tudi Corsa prišla v upoštev. Sploh zadnja se mi dopade. Sicer poznam punco, ki jo vozi. Sicer pravi da ni zadovoljna z njo, mislim pa da njeno osebno mnenje ne bo igralo vloge pri odločitvi.

Hvala, Lp
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Pe mar 30, 2007 12:22 am

Priznam, da sem tudi jaz začel razmišljati o hyundai getz, čeprav imam v mislih tudi accenta. Getza sem si ogledal prvič v živo nekaj let nazaj, ko ga je en tip pripeljal na piknik. In moram reči, da se mi je takoj prikupil. Skušam pa ga primerjati s kia picanto, to je naš službeni avto, ki sem ga že večkrat vozil in moram reči, da sem z njim zelo zadovoljen. Celo na Dunaj smo šli z njim. Slaba lastnost takih majhnih avtomobilov je majhen tank, saj ga je bilo treba kar naprej tankati, prostora sicer nima ne vem kaj v prtljažniku, se mi zdi, da ima getz večji prtljažnik. Prebral sem si tale test in moram reči, da ni slabo. Pravijo, da se getz znajde v mestu odlično, na relacijah pa tudi OK. Verjetno ne bo večji od mojega sedanjega, bom pa z njim vsaj lahko parkiral praktično povsod.:)
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Pe mar 30, 2007 12:44 am

No, malo se moram popraviti. Tisti tip, ki je pripeljal getza, je bil Regy s tega foruma.;) Od Maribora do Poljanske doline. Vem, da sem si tistega rdečega getza na veliko ogledoval.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Pe mar 30, 2007 12:48 pm

Kritik je napisal/-a:kochar: Glede ABS-a je pa zadeva taka: do sedaj še nisem imel avta, ki bi ga imel, pa se vozim okoli že več kot 7 let. Prednost ABS-a vidim samo v temu, da se predhodno šolaš za njegovo uporabo. Verjemi mi, da ko ti nekaj prileti pred avto večina od nas avtomatično samo pohodi bremzo in čaka kaj bo, ker smo tako naučeni iz avtošole, da bi pa kdo takrat uspel še kaj razmišljati in odvtreti volan in se izogniti oviri..... jih je bore malo. Nimam nič proti ABS-u ampak tako zelo nujen se mi pa res ne zdi.

sem bral temo tudi za nazaj in kritik, brez zamere, ampak ne verjamem, da ko bremzaš, preprosto čakaš kaj se bo zgodilo. če vidiš, da se ne bo izšlo, se že podzavestno poskušaš izognit oviri, torej odvit. z abs-jem lahko odviješ, medtem ko ti zablokirana kolesa pri avtu brez abs tega ne omogočajo. in potem res čakaš, kaj se bo zgodilo. kar se tiče predhodnega šolanja - izpit sem naredil pred 3 leti in mi ni nihče omenil, kako naj ravnam v avtu z abs, kaj šele da bi me šolali. glavno je tu podzavestno ravnanje. (nekaj drugega je, če napačno predvidevaš, da se bo izšlo, in zato čakaš.)
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Pe mar 30, 2007 1:21 pm

takega getza 1.4 gl/top-K hud car, skratka vse možno, razen ABS, so prodajali lansko leto v času fuzbalskega prvenstva. Če ga še nevem. Punca ga je kupila, in je zadovoljna zelo. Tud men se avto zdi super za tako ceno. Pri konkurenci ponavadi ne dobiš niti osnovnega modela za tako ceno kot je tukaj vse. Skratka, jest bi ti priporočal da mogoč pogledaš za kakšnega rabljenga 1 let starga, ker jim verjetno kr dost cena pade... :)

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Pe mar 30, 2007 7:23 pm

Čudno se mi zdi, da getz 1.6 v Sloveniji ni na prodaj, pa močnejši dizel tudi ne.

Me pa zanima, kako se getz obnaša na avtocesti pri hitrosti 130 km na uro. V enem testu so ga skritizirali, da se ves trese. Je to res?
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Pe mar 30, 2007 7:55 pm

ča maš dobro centrirane gume pol ne... :), tud volan je trd, tko da tud če cukneš ni nič :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov