Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Mitsubishi Lancer EVO

Napisal/-a simko1 Pe jan 26, 2007 5:16 pm

Lep pozdrav vsem skupaj.
Precej redno prebiram oglase rabljenih in novih vozil znamke Mitsubishi Evo.
Ne razumem zakaj se prodajajo ti avtomobili ko pa imajo nekateri le 10,20 ali26t kilometrov.
Moje sanje so ,da bi nekoc imel tak avto.za normalno voznjo(ne za dirke).
V enem oglasu sem celo zasledil pod opombami,da je bila zamenjana turbina(20t km).
A se turbina pri tako mocnih avtih obrabi tudi pri normalni voznji.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Pe jan 26, 2007 5:27 pm

Odvisno kako delaš z avtom ;) , če ga ne priganjaš mrzlega in ne ugasneš zelo vročega, preden bi se malce ohladil, zdržijo te turbine kar nekaj kilometrov. Pri 20kkm je že malo verjetno da bi ribnila turbina, kvečjemu, če jo je tip zamenjal z močnejšo.
BMW E46

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Pe jan 26, 2007 5:29 pm

Pa še to, tak avto skoraj ni za vsak dan, ker ma porabo ubitačno, drugače pa zelo dober športnik, 4X4 pogon je eden najbolših, motori pa imajo zelo veliko tuning potenciala.
BMW E46

DaciaLogan
Nov uporabnik

Napisal/-a DaciaLogan Pe jan 26, 2007 6:37 pm

Mitsubishi EVO ma itak 3 letno garancijo. Kupis eno leto starega. Naredis v teh dveh letih cimvec kilometrov in zamenjas na garancijo stvari ki grejo najraje. (nebivedu recept iz teme o kupovanju rab. vozil z garancijo)

Mislim da turbina nebi smela bit problem ker niti ne fila tok objestno. So bl druge stvari na tem motorju "na ostro" zamisljene. Al se motim?

drugace pa LeoCar: a se bojis da bi folk mislu da se hoces kregat al si res skromen z izjavo: "eden najbolsih 4x4 pogonov". Za to kar je narjen bi si jst kr upal trdit da je najbolsi. :D

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Pe jan 26, 2007 6:41 pm

Ja nikoli neveš, kakšne volje so uporabniki ;) Ni mi do kregarije :lol:
BMW E46

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe jan 26, 2007 6:44 pm

Ta avto so sanje marsikaterega ja. Meni poleg STI,sanjska avta,mi ni za razne Ferrarije, Lambote...... Turbina pri tem avtu verjetno menjana zaradi povečanja moči :?: :?: ,ampak že te so namenjene večjim obremenitvam.
CARPE IMPREZAM

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Pe jan 26, 2007 6:48 pm

Takšen avto je težko najti, ki nebi bil gnan ali pa celo karamboliran. Se jih več prodaja, ki so ruknjeni, so pa iz uvoza, baje iz ZDA.
BMW E46

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Pe jan 26, 2007 7:52 pm

leoCar je napisal/-a:Takšen avto je težko najti, ki nebi bil gnan ali pa celo karamboliran. Se jih več prodaja, ki so ruknjeni, so pa iz uvoza, baje iz ZDA.

Do velikokrat zasledim v oglasih(ameriska specifikacija).Nebi rekel da se prodajajo ker so ruknjeni.Navedeno je da so garazirani.nekaramborirani,vcasih se najde celo drugi lastnik,ceprav ma avto 15t km.
Nekaj mesecev nazaj sem bil priserviserju kjer prodajajo tudi Mitzuje,tam je bi lancer karavan s sportno opremo za 3.7m tolarjev,vsaj meni zelo vsecen avto.
Ne palim na audi rs,mercedes amg,bmw m3.Dolgo mi je bla Skoda rs,vendar je Evo nekaj cist drugega.Saj vsi ta vecji avti imajo porabo 10 al pa vec litrov.
Torej pravte da se pri Evoju pri normalni voznji ne more nic obrabit prej kot pri drugih avtih

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Pe jan 26, 2007 8:24 pm

Ti avti so zelo vzdržljivi, je pa res vse odvisno kako ga voziš in Servisiraš.
Lancer caravan se tudi meni dopade, kaj ko ga dobiš samo z 1,6 mašino, 2,0 se mi zdi da več ne prodajajo, če se motim me naj nekdo popravi.
BMW E46

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Pe jan 26, 2007 10:06 pm

leoCar je napisal/-a:Ti avti so zelo vzdržljivi, je pa res vse odvisno kako ga voziš in Servisiraš.
Lancer caravan se tudi meni dopade, kaj ko ga dobiš samo z 1,6 mašino, 2,0 se mi zdi da več ne prodajajo, če se motim me naj nekdo popravi.

Se mi zdi da imas prav,ceprav je v prospektih 2.0

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Pe jan 26, 2007 10:15 pm

Enega časa se je en 2,0 karavan rabljen prodajal. Pa Vinkovič iz Sebeborec, če poznaš, je mel enega testnega, tudi 2,0.
BMW E46

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy So jan 27, 2007 6:17 pm

evo ni niti malo za vsakdanjo voznjo. jaz sem imel povprecno porabo na kratkem odseku 25l/100km pa avta nisem gonil na polno. ce bi bil navajen na avto bi zgal se vec. jebeno.

pri afnariji in gonjenju v nizjih prestavah pa lahko doseze ali preseze porabo 40l/100km. (bil na sovoznikovem sedezu)

rezervni deli vkljucno z potrosnim materialom so dragi, avto ima ze nabavno ceno visoko, tako da privosciti vsak si ga ne more.

jaz sem se zanimal za leasing in pride 500€ mesecno na 60 mesecev (5 let) ter seveda se polog pri samem prevzetju. 500€ je pa za marsikoga celomesecni zasluzek in malo ljudi si ga lahko privosci. jaz bi si ga z veseljem, ko bi imel se kakih 300€ visjo placo. :D

je pa fajn za vozit in guncat afne.
Always looking for another

Uporabniški avatar
xplod
Novinec

Kraj: Ajdovščina - Idrija

Napisal/-a xplod So jan 27, 2007 10:10 pm

glede porabe giblje se med 8-40 l/100km
drgač pa je povprečje okol 15-20 l/100km

je pa odvisno od voznika in teže njegove noge na stopalki za plin :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 29, 2007 11:15 am

xplod je napisal/-a:glede porabe giblje se med 8-40 l/100km
drgač pa je povprečje okol 15-20 l/100km

je pa odvisno od voznika in teže njegove noge na stopalki za plin :twisted:

Imam njegov test v reviji, pa je res veliko bencina pil. Vec kot 3000gt, vec kot 350Z, M3...
Rx8 pa je pila vec :) z njenim "engine of the year award" :roll:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po jan 29, 2007 11:40 am

hmm...sm gledal malo na avto.net te evo-te in ni jih dosti...ampak je en prodajalec ali odpad ne vem kaj je jih prodaja kr neki....in tudi dva (kr precej) razbita.....
STONAURO
Dunajska 421
1000 Ljubljana Črnuče

ma kaj tip se praw z njimi ukvarja al kaj?
ej ce ne kupis razbitega in ga popravis ce si klepar oz ce imas veze pa imas hud avto :)
LP
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po jan 29, 2007 3:33 pm

Mislim da jih ta tip uvaža razbite iz ZDA.
BMW E46

Uporabniški avatar
xplod
Novinec

Kraj: Ajdovščina - Idrija

Napisal/-a xplod Po jan 29, 2007 8:24 pm

Stonauro uvaža razbite micke iz USA, pa tud dele za razbita vozila ti lohko zrihta iz US
Slika

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Po jan 29, 2007 9:08 pm

xplod je napisal/-a:Stonauro uvaža razbite micke iz USA, pa tud dele za razbita vozila ti lohko zrihta iz US
Sam razbit avto vec ni avto kot je bil.
Razbite avte popravljajo in jih pol prodajajo.
Jaz sem sam enkrat nasankal in nikoli vec ne bom.En avto,sprednji del je bil rdec,kabina srebrna,vrata zelena.
CElega al pa nic.
JAz sem na netu videl kra ene tri al stir,j*** ga hud avto huda cena,ce ga pa vozis pa si tud sam hud.
Ne vem ne zaupam vec v rabljene avte,ce ravno je 4 mio cenejsi od novega,ker mi ni jasno zakaj jih pol prodajajo ce toliko izgubijo.Nekaj je da ga hoce prodat

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Po jan 29, 2007 9:22 pm

To firmo imata 2 rally dirkača imen ne bom izdajal. Uvažata rabljene dele oz.razbite avte iz Amerike. Če rihtaš podoben avto se splača od njih vzet ker imajo kar ugodne cene.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To jan 30, 2007 3:11 pm

simko1 je napisal/-a:
xplod je napisal/-a:Stonauro uvaža razbite micke iz USA, pa tud dele za razbita vozila ti lohko zrihta iz US
Sam razbit avto vec ni avto kot je bil.
Razbite avte popravljajo in jih pol prodajajo.
Jaz sem sam enkrat nasankal in nikoli vec ne bom.En avto,sprednji del je bil rdec,kabina srebrna,vrata zelena.
CElega al pa nic.
JAz sem na netu videl kra ene tri al stir,j*** ga hud avto huda cena,ce ga pa vozis pa si tud sam hud.
Ne vem ne zaupam vec v rabljene avte,ce ravno je 4 mio cenejsi od novega,ker mi ni jasno zakaj jih pol prodajajo ce toliko izgubijo.Nekaj je da ga hoce prodat

odvisno koliko je bil razbit. če ni nič kritičnega in če bi bilo popravljeno tako kot je treba jaz ne vidim razloga da bi bil tak avto slabši...
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov