Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DimmniBurek
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Alfa 33 1.5E vs BMW 316/318

Napisal/-a DimmniBurek So jan 27, 2007 7:15 pm

Živ, imam možnost zelo poceni, če ne zastonj dobit enega izmed teh dveh avtov.
Za BMWja nevem kaka mašina je, ampak verjetno 1.6 ali 1.8

Zdej ta avto bi imel bolj za tko, se parkrat malo zapeljat, recimo registriranga bi mel mesc alpa dva poleti.
Neki sem gledal pa nikjer nezasledim kje ima pogon alfa. Vem da so ene imele 4×4. Zadaj piše samo 1.5 E
BMW me mogoče bolj mika ker ma RWD, kar bi mi ustrezalo za kak drift užgat...

Kako je kaj z pokvarljivostjo? Recimo da avta nista čist zmahana. Kolk so kej deli dragi?

Brat ima 156JTD pa je bolj j**c kot ne, tako da Alfam kej preveč ne zaupam, nevem pa kako je s starimi.
There Is No Engine Like Turbo Engine!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Alfa 33 1.5E vs BMW 316/318

Napisal/-a marko01 So jan 27, 2007 7:18 pm

Brat ima 156JTD pa je bolj j**c kot ne, tako da Alfam kej preveč ne zaupam, nevem pa kako je s starimi.[/quote]

Ta stavek ti je bil usodn naslednih nekaj postov bo hudih :P
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So jan 27, 2007 7:19 pm

si pa za hece... :lol:
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So jan 27, 2007 7:40 pm

Bmw-ja kup :P
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo So jan 27, 2007 7:44 pm

DimmniBurek je napisal/-a:Živ, imam možnost zelo poceni, če ne zastonj dobit enega izmed teh dveh avtov.
Za BMWja nevem kaka mašina je, ampak verjetno 1.6 ali 1.8

Zdej ta avto bi imel bolj za tko, se parkrat malo zapeljat, recimo registriranga bi mel mesc alpa dva poleti.
Neki sem gledal pa nikjer nezasledim kje ima pogon alfa. Vem da so ene imele 4×4. Zadaj piše samo 1.5 E
BMW me mogoče bolj mika ker ma RWD, kar bi mi ustrezalo za kak drift užgat...

Kako je kaj z pokvarljivostjo? Recimo da avta nista čist zmahana. Kolk so kej deli dragi?

Brat ima 156JTD pa je bolj j**c kot ne, tako da Alfam kej preveč ne zaupam, nevem pa kako je s starimi.

kaj pa te sprašuješ sploh? če alfam ne zaupaš, vzemi bmwja pa se furaj kolk se pač boš,,

DimmniBurek
Nov uporabnik

Napisal/-a DimmniBurek So jan 27, 2007 7:44 pm

marko01 je napisal/-a:Brat ima 156JTD pa je bolj j**c kot ne, tako da Alfam kej preveč ne zaupam, nevem pa kako je s starimi.

Ta stavek ti je bil usodn naslednih nekaj postov bo hudih :P[/quote]
lahko argumentiram:
-gumb na kljuki zunaj se zatika oz. ostane notr. Vn ga dobiš samo s ključem
-Na gumbu na ročni se lušči krom
-tisti rdeč display od računalnika sveti na pol
-nekaj časa nazaj mu splon ni hotla vžgat
-enkrat drugič ni hotla vžgat zaradi nafte(mogoče malo preveč vode), Tipo TD delal brez problema
-Mogu je peljat na servis zaradi neke okvare na airbagih
-Radio(serijski) mu dela od 88 do 89FM
A je sploh še treba naštevat? To so dejstva, ki jih vem, ne me prepričevat da je to normalno ker ni. Tipo 1.9 TD, 10let starejši in 200.000km starejši je manj pokvarljiv. Jebiga, alfa je pa se mi zdi 2002 letnik in ima nekaj čez 120k km. Poleg tega da verjetno niti ne vem za vse ostale okvare, ker sem doma samo čez vikend(študij)...
Je pa res da ne vem kako je s starimi Alfami in taprvimi BMWji.

DimmniBurek
Nov uporabnik

Napisal/-a DimmniBurek So jan 27, 2007 7:49 pm

A mi lahko enostavno poveste-tisti ki imate izkušnje ali z alfo ali z BMW kolk se to kej kvari, kaj gre najraje, kolk so deli dragi, se jih dobi sploh.
Sam to me zanima. Res je brez potrebe nabijat pa zajebavat v glavo. Vprašal sem jasno.
Dal sem argumente zakaj se mi 156 ne zdi najboljši avto. Je pa res da se ga vozi kot poezijo, čeprav je dizel. Podvozje in vse je pa 1A, tle nimam pripomb. pač ne dam vsega na voznost.

Vsaj to mi povejte kateri modeli pri alfi imajo 4×4 in kateri samo spredaj/zadaj

trafo66

Napisal/-a trafo66 So jan 27, 2007 8:03 pm

DimmniBurek je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:Brat ima 156JTD pa je bolj j**c kot ne, tako da Alfam kej preveč ne zaupam, nevem pa kako je s starimi.

Ta stavek ti je bil usodn naslednih nekaj postov bo hudih :P

lahko argumentiram:
-gumb na kljuki zunaj se zatika oz. ostane notr. Vn ga dobiš samo s ključem
-Na gumbu na ročni se lušči krom
-tisti rdeč display od računalnika sveti na pol
-nekaj časa nazaj mu splon ni hotla vžgat
-enkrat drugič ni hotla vžgat zaradi nafte(mogoče malo preveč vode), Tipo TD delal brez problema
-Mogu je peljat na servis zaradi neke okvare na airbagih
-Radio(serijski) mu dela od 88 do 89FM
A je sploh še treba naštevat? To so dejstva, ki jih vem, ne me prepričevat da je to normalno ker ni. Tipo 1.9 TD, 10let starejši in 200.000km starejši je manj pokvarljiv. Jebiga, alfa je pa se mi zdi 2002 letnik in ima nekaj čez 120k km. Poleg tega da verjetno niti ne vem za vse ostale okvare, ker sem doma samo čez vikend(študij)...
Je pa res da ne vem kako je s starimi Alfami in taprvimi BMWji.[/quote]

avto lahk ocenjuješ sam če si kupu novega. če pa nisi prvi lastnik je lahko to vse razjebano od prejšnjega ki ga je mel. to pa ko ti prodajalec reče da je on avto tko pa tko čuval pavse kar ti pove nikar verjet.kaj pa če je vse to kar nagaja pokvaru in ga zato prodaja. jaz sem vedno avto prodal ko mi kaj ni pasalo al sem ga pa karamboliral. zrihtaš pa na semenj . in to glih ne more funkcionirat.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 27, 2007 8:27 pm

33-ka ma pogon spredi, za 4x4 vem da ga ma 155 za druge nevem. O tem modelu alfe ti bo po vsej verjetnosti znal največ povedat alanq4.
Glede BMW-ja pa se je že pisalo da se z temi švohnejšimi motorji kao ne da dobr driftat, čeprav tega ne razumem najbol kaj je blo takrat mišleno :? Tut za ta avto se bo najdlo dost uporabnikov ko vejo velik o njem :D
EDIT:sploh nism vido da je alan že povedo svoje mnenjemnenje :lol:
LP Rok

DimmniBurek
Nov uporabnik

Napisal/-a DimmniBurek So jan 27, 2007 8:36 pm

En moj post je zginu, pa dobr, nima veze...
Driftanje po suhem bo so 110Km res mal problem, ampak po dežju pa pomoje prou noben. Ene gnile gume in na en tak zakon poligon pa gas 8)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne jan 28, 2007 3:47 am

Če Alfam ne zaupaš kupi BMWja, ker če te bo slučajno kaj zajebavala, jih boš zasovražu do konca (italijansko sranje varianta). Bratova 156 je očitno zjahana, ker to so drgač zelo dobri avti, kljub temu da imajo pač kake svoje muhe; ampak te imajo vsi, tud BMWji.

Realno gledano, je verjetno BMW dejansko boljša zadeva kot 33, pod pogojem da ni to kak ekstra star in bogi BMW. Ker te Alfe, kljub temu da so baje uživantske zadeve za vožnjo (jaz je še nisem peljal), so imele največ problemov od vseh Alf sploh. So ravno iz tistega prehodnega obdobja, ko je AR sicer delala avte ki so leteli in bili poceni, ampak žal na račun kvalitete, in zaradi katerih še dandanes marsikdo misli da Alfe rjavijo, pijejo 15 litrov bencina in brez generalke ne zdržijo več kot 100k km. Seveda pa, če je zadeva dobro ohranjena, in jo boš tud ti čuval, bo laufala brez problemov.

Brez presodkov, bi na tvojem mestu vzel tistega, ki je bolje ohranjen. Če Alfam, tako kot ti, ne bi zaupal, bi vzel BMWja.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne jan 28, 2007 7:30 am

Kolikor vem, so v tistem obdobju zadnji pogon imele samo alfe 75.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne jan 28, 2007 7:51 pm

alanq4 je napisal/-a:Bmw-ja kup :P

kupi Alfa&Romeo :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Ne jan 28, 2007 7:59 pm

Firediver je napisal/-a:Kolikor vem, so v tistem obdobju zadnji pogon imele samo alfe 75.

Pa se alfo 90 si pozabu.

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne jan 28, 2007 8:52 pm

bmw ja vzemi!
Lp :D :D

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Dejan1 Ne jan 28, 2007 9:19 pm

kup bmw, pa boš car pa še nikol se ti ne bo pokvaru, to sam zato k je značka bmw gor :)

Drgač pa sm mel 33ko 1.5, zdej pa mam 156 2.0 TS in z nobeno nisem imel težav.
Odloči se pa sam.

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Ne jan 28, 2007 9:37 pm

6 lett em si lastil alfo 33 1.7, pa lahko o njej rečem le najboljše, ker v teh 4 letih nisem nič vložil, razen obveznih servisov, potrošnega materijala, itd. Aja pa njena bolezen je rja, te se je pr moji nabaral zelo velik :x

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jan 28, 2007 9:50 pm

če so alfe tako fajn nevem zakaj se potem prodajajo 156-ke za smešnih 750 tisoč sit

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne jan 28, 2007 9:53 pm

Alfe ful zgublajo ceno tako kot vso italjanski avtomobili.

Pa brez zamere
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne jan 28, 2007 9:59 pm

Na tej 33ki nima kej zgubit, je ze vse zgubil. :) 33ke jz neb vzel pa mam Alfo doma. Nekako je kk nej recm reketa k ni za nikamor. Itq ne vem zakva primerjas 33ko z serijo 3... Osebno ce bi to izbiral bi sigurno vzel 316, razen ce bi gledal za novejsimi Alfami, potem je izbira definitivno Alfa. Tele 33, 155 in 75 niso ble ne vem kva, izjema iz tega obdobja je bla 164, sam to je ze ladja.

K si pa omenil dvome, si ga ze usral pr Alfi, ker to je v psihi ze tok zasidran, da ce se ti bo kej zgudil pa ce bo to cist mali problem bos ze klel. Ni Alfa za take ljudi. :lol: Osebno sm jz tud poslusu o Alfah vse zivo pa dela supr, tud ce bi blo kej me neb motl, ker je Alfa samosvoja in s tem te zasvoji. 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov