Williamskis, lahko poveš kaj več? kateri avto (in letnik), kateri motor (1.4? 1.6?...), kaj natančno je bilo narobe?wiliamskis je napisal/-a:Glede na to, da imamo v sorodstvu zelo slabe izkušnje z VW bencinarji, bi jest vzel vsekakor renaulta bencinca! Če bi izbiral dizla bi bilo mogoče drugače...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
sonic je napisal/-a:Razmišljam o nakupu avta, načeloma novega, predvsem gledam:
- Golf V 1.6 bencinar (trendline, neka verzija SI, ki ima precej dodatne opreme)
- Megane 1.6 16 v bencinar (oprema dynamique)
Cena obeh je po vseh popustih itd. podobna, cca dobrih 15.000 EUR - golf je seveda nekoiko dražji, ampak v bistvu ne prav dosti, pa v trenutni ponudbi (naka akcija) je tudi po razumni ceni veliko opreme, vključno z avtomatsko klimo, el. paketom itd. (torej tudi golf ni več "avto brez opreme" kot pred leti).
V boj se od strani vmešava še Saab 9-3 , zaradi proračunskih omejitev seveda rabljen (2003-2004), ter v nasprotju z golfom in meganom dizel (najverjetneje 2.2 TiD).
Večinoma vozim po mestu ter vikend izlete 100-200 km, povprečno delam pod 15.000 km letno.
Velikostni razred golfa in megana je sicer najboljši kompromis po udobju in varnosti večjh avtov na eni strani ter po drugi strani kompaktno velikostjo za mestne potrebe (LJ).
Saab mi je pa oblikovno zelo všeč, stopnjo višji razred pa nudi še več udobja in varnosti, ob malenkostno bolj nerodnih zunanjih dimenzijah (parking) - čeprav sem pred leti imel opel vectro (1. generacija) in kljub relativni velikosti nisem imel večjih problemov. Glede na letnik, ohranjenost in opremo pride okoli 12-15.000 EUR.
V bistvu je stvar taka: če bi se pojavil ustrezen Saab 9-3, bi ga verjetno kupil, ker pa je ponudba rabljenih bolj skopa in morda ne bom v doglednem času našel ustreznega, bi alternativno kupil novege golfa/megana.
Kateri od dvojice megane-golf je bolj priporočljiv?
Kako se v primerjavi z obema obnese stopnjo višji rabljen avto, kot je takle dizelski Saab?
hladni je napisal/-a:sevnican je napisal/-a:Izbral bi Golfa V, zkaj? Ker držijo ceno, folk je še vedno nor na VW značko. Pa še lep mi je, samo zadek bi prebraval v barvo vozila, ker mi je tista črna plastika pod prtljažnikom nagravžna.
Lej kako vezo ma če drži ceno? Drugo leto pride nov model in to je problem! nebi oni dali novega modela će bi avto bil ok.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov