Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

shootout: R Megane vs. VW Golf V vs. rabljen Saab 9-3

Napisal/-a sonic Če feb 15, 2007 11:40 am

Razmišljam o nakupu avta, načeloma novega, predvsem gledam:
- Golf V 1.6 bencinar (trendline, neka verzija SI, ki ima precej dodatne opreme)
- Megane 1.6 16 v bencinar (oprema dynamique)
Cena obeh je po vseh popustih itd. podobna, cca dobrih 15.000 EUR - golf je seveda nekoiko dražji, ampak v bistvu ne prav dosti, pa v trenutni ponudbi (naka akcija) je tudi po razumni ceni veliko opreme, vključno z avtomatsko klimo, el. paketom itd. (torej tudi golf ni več "avto brez opreme" kot pred leti).
V boj se od strani vmešava še Saab 9-3 , zaradi proračunskih omejitev seveda rabljen (2003-2004), ter v nasprotju z golfom in meganom dizel (najverjetneje 2.2 TiD).

Večinoma vozim po mestu ter vikend izlete 100-200 km, povprečno delam pod 15.000 km letno.
Velikostni razred golfa in megana je sicer najboljši kompromis po udobju in varnosti večjh avtov na eni strani ter po drugi strani kompaktno velikostjo za mestne potrebe (LJ).
Saab mi je pa oblikovno zelo všeč, stopnjo višji razred pa nudi še več udobja in varnosti, ob malenkostno bolj nerodnih zunanjih dimenzijah (parking) - čeprav sem pred leti imel opel vectro (1. generacija) in kljub relativni velikosti nisem imel večjih problemov. Glede na letnik, ohranjenost in opremo pride okoli 12-15.000 EUR.

V bistvu je stvar taka: če bi se pojavil ustrezen Saab 9-3, bi ga verjetno kupil, ker pa je ponudba rabljenih bolj skopa in morda ne bom v doglednem času našel ustreznega, bi alternativno kupil novege golfa/megana.

Kateri od dvojice megane-golf je bolj priporočljiv?
Kako se v primerjavi z obema obnese stopnjo višji rabljen avto, kot je takle dizelski Saab?
Zadnjič spremenil sonic, dne Če feb 15, 2007 12:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 15, 2007 11:46 am

Tle ni debate, golf!

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Če feb 15, 2007 11:51 am

Na Saab-a se sploh ne poznam tako da ti za njega ne morem kaj rect. Izbira med Golfom pa med Meganom, pa za moje pojme ni tezka. Definitivno Golf!

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Če feb 15, 2007 12:00 pm

Glede na to, da imamo v sorodstvu zelo slabe izkušnje z VW bencinarji, bi jest vzel vsekakor renaulta bencinca! Če bi izbiral dizla bi bilo mogoče drugače...
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
stomic
Novinec

Kraj: H-town

Napisal/-a stomic Če feb 15, 2007 12:02 pm

Saab :P Samo se boš mogel malo kregati pri naših glupih uradnih serviserjih :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 15, 2007 12:17 pm

Oblikovno je SAAB 9-3 lepši za mene osebno. Kar se tiče tvojih izletov, ki jih imaš oz. načrtuješ bi bilo res boljše naprimer če bi imel 9-3 zaradi prostora in vožnja bi bila bolj udobna tako za tebe kot potnike znotraj. Zna pa saab imeti dražja popravila od Golfa V in Megana.

Vozil sem na kratko Golf V in moram povedati da je avto kar uredu. Za megana bi pa povedal da ima lepšo obliko kot V za mene osebno. Najbolje da nekako sprobaš oba avtomobila in se nato odločiš.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če feb 15, 2007 12:26 pm

wiliamskis je napisal/-a:Glede na to, da imamo v sorodstvu zelo slabe izkušnje z VW bencinarji, bi jest vzel vsekakor renaulta bencinca! Če bi izbiral dizla bi bilo mogoče drugače...
Williamskis, lahko poveš kaj več? kateri avto (in letnik), kateri motor (1.4? 1.6?...), kaj natančno je bilo narobe?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

apolo
Nov uporabnik

Napisal/-a apolo Če feb 15, 2007 1:48 pm

počakaj na novega bravota 14.000€ :-) super avto

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Če feb 15, 2007 1:51 pm

Bravo... Fiat je.
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Napisal/-a kochar Če feb 15, 2007 1:57 pm

Ja in? A golf in megane sta pa uber avta? :roll:
I'll be back.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če feb 15, 2007 2:07 pm

Saab je svetlobna leta pred konkurentoma. Najprej pa malo pobrskaj po saab forumu glede dostopnosti delov itd.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če feb 15, 2007 3:21 pm

Golf je precej novejsi....zato je bolj smotrna izbira...

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Pe feb 16, 2007 9:38 am

Glede na zahteve definitivno Saab, v bistvu ni tu kaj razmišljat.
Mal večje stroške pa že požreš in se ne voziš v Golfu :!:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe feb 16, 2007 11:53 am

bass je napisal/-a:Saab je svetlobna leta pred konkurentoma. Najprej pa malo pobrskaj po saab forumu glede dostopnosti delov itd.

Svetlobna leta pred konkurentoma ???

V čem, kako, na kakšen način .... pojasni malo tole tvojo izjavo

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: shootout: R Megane vs. VW Golf V vs. rabljen Saab 9-3

Napisal/-a Mojster Miha Pe feb 16, 2007 11:59 am

sonic je napisal/-a:Razmišljam o nakupu avta, načeloma novega, predvsem gledam:
- Golf V 1.6 bencinar (trendline, neka verzija SI, ki ima precej dodatne opreme)
- Megane 1.6 16 v bencinar (oprema dynamique)
Cena obeh je po vseh popustih itd. podobna, cca dobrih 15.000 EUR - golf je seveda nekoiko dražji, ampak v bistvu ne prav dosti, pa v trenutni ponudbi (naka akcija) je tudi po razumni ceni veliko opreme, vključno z avtomatsko klimo, el. paketom itd. (torej tudi golf ni več "avto brez opreme" kot pred leti).
V boj se od strani vmešava še Saab 9-3 , zaradi proračunskih omejitev seveda rabljen (2003-2004), ter v nasprotju z golfom in meganom dizel (najverjetneje 2.2 TiD).

Večinoma vozim po mestu ter vikend izlete 100-200 km, povprečno delam pod 15.000 km letno.
Velikostni razred golfa in megana je sicer najboljši kompromis po udobju in varnosti večjh avtov na eni strani ter po drugi strani kompaktno velikostjo za mestne potrebe (LJ).
Saab mi je pa oblikovno zelo všeč, stopnjo višji razred pa nudi še več udobja in varnosti, ob malenkostno bolj nerodnih zunanjih dimenzijah (parking) - čeprav sem pred leti imel opel vectro (1. generacija) in kljub relativni velikosti nisem imel večjih problemov. Glede na letnik, ohranjenost in opremo pride okoli 12-15.000 EUR.

V bistvu je stvar taka: če bi se pojavil ustrezen Saab 9-3, bi ga verjetno kupil, ker pa je ponudba rabljenih bolj skopa in morda ne bom v doglednem času našel ustreznega, bi alternativno kupil novege golfa/megana.

Kateri od dvojice megane-golf je bolj priporočljiv?
Kako se v primerjavi z obema obnese stopnjo višji rabljen avto, kot je takle dizelski Saab?

Od teh bi GOLF-a - le o motorju bi malce razmislil - za nekje 1000 EUR več dobiš dizelski agregat, ki je po mojem prepričanju boljša izbira s strani zmogljivosti (navor, prožnost), vožnja je zaradi boljše vozne dinamike prijetnejša, na račun manjše porabe je glede tvoje kilometrine vreden vsaj razmisleka in testne vožnje.

LP

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe feb 16, 2007 12:07 pm

Glede na to, da mamo doma 2 megana bi ti ga sigurno priporočal. Novi je 1,6 16v l04 trenutno ima 60k km in do sedaj ni bilo nič narobe. Poraba se giba od 6,8 - 7,8 odvisno od tipa vožnje. Uglavnem nimam nobene pripombe. Včeraj sem z avtom naredil 1000km v enem dnevu in je test dobro prestal. Udobje je super. Utrujenosti ni bilo čutiti pretirane. Pri moji potovalni hitrosti 150km/h je avto lepo vodljiv, ni preglasen, še vedno imaš na zalogo nekaj moči, poraba je bila 6,9.

Če te še kaj zanima v zvezi z meganom sem ti na voljo. Golfa in saaba pa ne poznam.

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Pe feb 16, 2007 3:48 pm

Ne vem kakšni so najnovejši vw bencinarji, v našem primeru je šlo za tetin golf4 1.4 16v 75ps in sestrin tip, ki ima polota, isto 1.4 16v 100ps. Sem že dost razlagal o problemih teh motorjev, povem pa le, da je original na teh dveh avtih dobesedno ostala samo še merilna paličica olja! O FSI in TFSI nimam izkušenj. VW dizli pa so čist druga zgodba!
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Pe feb 16, 2007 6:43 pm

Izbral bi Golfa V, zkaj? Ker držijo ceno, folk je še vedno nor na VW značko. Pa še lep mi je, samo zadek bi prebraval v barvo vozila, ker mi je tista črna plastika pod prtljažnikom nagravžna.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Pe feb 16, 2007 8:16 pm

hladni je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:Izbral bi Golfa V, zkaj? Ker držijo ceno, folk je še vedno nor na VW značko. Pa še lep mi je, samo zadek bi prebraval v barvo vozila, ker mi je tista črna plastika pod prtljažnikom nagravžna.

Lej kako vezo ma če drži ceno? Drugo leto pride nov model in to je problem! nebi oni dali novega modela će bi avto bil ok.

Drug let še nevrjam, da bo nov, poglj kok drži ceno golf4 pa megan bo tud kmal nov.
Jest bi izbral Golfa.

vareh
Nov uporabnik

Napisal/-a vareh Pe feb 16, 2007 8:43 pm

Ma kaki Reno VW kupi :twisted:
NI HUD GA RACING TEAM
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov