Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Kateri avto za ženo - do 2.000 EUR

Napisal/-a GoGo Če feb 22, 2007 7:54 pm

Kot sem že omenil sem pred kratkim razmišljal o menjavi ženine Lantre za avto,
ki nima sovoznikove blazine, oz. da se jo da izklopit (naraščaj!) Sedaj sem lantro prodal(mi je po eni strani kar malo zal!) in kandidati za nadomestni avto so:

Fiat bravo/brava 1.6 16V, letnik 96-98
Rover 200/400 1.4-1.6 16V, letnik 96-98
Ford mondeo 1.8 16V, letnik 97

Glede na to, da je bila lantra udoben in zanesljiv avto,z vso možno opremo
bom verjetno težko našel podoben avto, glavni pogoji pa so

- Zanesljivost (francozi žal zaradi slabih izkušenj odpadejo, pa ne me takoj zmerjat)
- Izklopljiva sovoznikova blazina ali pa le voznikova blazina (ta je nujna)
- Klima in servo
- Mašina vsaj 90 KM, oz. nekje v rangu od 66-80 Kw.

Zaželjeno je še daljinsko centralno, električna stekla, abs, ni pa nujno.
Absolutno najvišja cena je 2000 EUR, raje 100-200 manj.

Katerega od naštetih bi najbolj priporočali, kateri so glavni plusi in minusi.
Bi imeli kakšen drug predlog? Mnenja in predlogi dobrodošli.
Lep dan!

Uporabniški avatar
niksson_
Nov uporabnik

Napisal/-a niksson_ Če feb 22, 2007 8:11 pm

Ali ni mondeo malo prevelik avto za tak namen? Pa še več stroškov za sabo potegne.
Z roverji je baje problem servis, pa še deli so dragi, ker so bol redki in še rover je propadel.
Najoptimalnejša rešitev se mi zdi Fiat Brava. Pa še 5 vrat je veliko bolj praktično za družinske namene. (ampak malo € vseeno daj na stran za morebitno smolo - okvare)
Kakšna nemška možnost je pa verjetno predraga.

Glede airbagov pa mislim, da imajo večinoma izklopljive?

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če feb 22, 2007 8:15 pm

nevem zakaj si lantro prodal če je mela vse..

ampak bi si mogoče raj omislil kak dizel al pa kej... al so samo bencinarji v igri

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Če feb 22, 2007 8:15 pm

niksson_ je napisal/-a:Ali ni mondeo malo prevelik avto za tak namen? Pa še več stroškov za sabo potegne.
Z roverji je baje problem servis, pa še deli so dragi, ker so bol redki in še rover je propadel.
Najoptimalnejša rešitev se mi zdi Fiat Brava. Pa še 5 vrat je veliko bolj praktično za družinske namene. (ampak malo € vseeno daj na stran za morebitno smolo - okvare)
Kakšna nemška možnost je pa verjetno predraga.

Glede airbagov pa mislim, da imajo večinoma izklopljive?

Jah, Mondeo je res že skrajna možnost. Rabi pa 3 vrata, je dovolj.
Ko se vozimo skupaj je sharan ok, ker sta zena in mali zadaj, ko pa
mora otroka peljat en sam, pa je 1. leto veliko bolje da je avtosedez spredaj,
da ne skilis kar naprej nazaj :)

Naceloma naj brave(bravoti 1.6 ne bi bili problematicni avti. So kaksne vecje napake, na katere bi moral bit pozoren.

Tale mi je precej zanimiva (sicer brava, ki mi oblikovno ni najbolj vsec, ampak ok...)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1296203#

Kdo pozna?
Lep dan!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Če feb 22, 2007 8:17 pm

dj_em je napisal/-a:nevem zakaj si lantro prodal če je mela vse..

ampak bi si mogoče raj omislil kak dizel al pa kej... al so samo bencinarji v igri

Je mela vse, pa se nekaj prevec:) Sovoznikovo neizklopljivo blazino.
O dizlu ne razmisljam, ker ga zena noce vozit, pa itak ne dobim nic pametnega za
ta denar.
Lep dan!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Kateri avto za ženo - do 2.000 EUR

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 22, 2007 9:57 pm

GoGo je napisal/-a:Kot sem že omenil sem pred kratkim razmišljal o menjavi ženine Lantre za avto,
ki nima sovoznikove blazine, oz. da se jo da izklopit (naraščaj!) Sedaj sem lantro prodal(mi je po eni strani kar malo zal!) in kandidati za nadomestni avto so:

Fiat bravo/brava 1.6 16V, letnik 96-98
Rover 200/400 1.4-1.6 16V, letnik 96-98
Ford mondeo 1.8 16V, letnik 97

Glede na to, da je bila lantra udoben in zanesljiv avto,z vso možno opremo
bom verjetno težko našel podoben avto, glavni pogoji pa so

- Zanesljivost (francozi žal zaradi slabih izkušenj odpadejo, pa ne me takoj zmerjat)
- Izklopljiva sovoznikova blazina ali pa le voznikova blazina (ta je nujna)
- Klima in servo
- Mašina vsaj 90 KM, oz. nekje v rangu od 66-80 Kw.

Zaželjeno je še daljinsko centralno, električna stekla, abs, ni pa nujno.
Absolutno najvišja cena je 2000 EUR, raje 100-200 manj.

Katerega od naštetih bi najbolj priporočali, kateri so glavni plusi in minusi.
Bi imeli kakšen drug predlog? Mnenja in predlogi dobrodošli.

Od naštetih brez veliko razmišljanja MONDEO - sploh za ta denar - posebej, če pomisliš, da kakšnega "malčka" (TWINGO npr.) s klimo težko dobiš, v primeru, da jo ima, pa ima višjo ceno kot MONDEO istega letnika.
TWINGO se meni zdi OK - predvsem zaradi prilagodljivosti in prostornosti (glede na velikost), stoški pa bi bili bistveno manjši kot pri ostalih (poraba, registracija, vzdrževanje ... ) ampak, "francoze" si avtomatsko "izbrisal" - tako, da preprosto odpade

V primeru, da avto ni prevelik, bi kot alternativo predlagal HONDO ACCORD - sicer jih ni veliko, "konjenica" je prek tvojega limita, dobri primerki tudi "držijo" ceno - so pa na kratko odlični avtomobili - udobni, zanesljivi, dobro opremljeni, poraba glede na zmogljivosti pa solidna

LP

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če feb 22, 2007 10:05 pm

med temi je najboljsi fiat
veliko srece pri nakupu

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če feb 22, 2007 10:25 pm

Rover nima možnosti izklopa sovoznikove zračne blazine (vsaj 200-tka ne, za 400-tko nisem prepričan), jih je pa veliko z 1 zračno blazino. Ne vem, zakaj bi bil za Roverje problem servis, ni nek zapleten motor, ga zna pošraufat vsak dober mehanik, dobi se ogromno neoriginalnih delov, originali so pa itak povsod dragi. Kakšna 400-tka s klimo, 1 zračno blazino in relativno malo kilometri za tak letnik ne bi bila slaba izbira.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe feb 23, 2007 12:22 am

strinjal bi se glede honde accord od zgoraj naštetih če bi jaz kupoval bi najraje vzel fiat bravo/brava ni važno, zakaj? še nisem slišal da bi kdo imel res kake večje probleme z njimi kot jih npr. nekateri imajo z starimi alfami ( veliko olja pije,.... - da ne bi bil kateri alfin fan užaljen, se opravičujem v naprej).
jaz bi na nakup gledal tako, odločil bi se za tisti avto ki bi res ponudil največ v smislu varnosti

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Pe feb 23, 2007 12:25 am

Moj bratranec je pred pov leta kupiv avto fiat bravo 1.6 1998 letnik. Ze prvi dan je mel probleme. Do sedaj je za popravila zapravil 1500€. Vedno mu neki crkne.
Passat 1.8T ---> BMW 523i

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe feb 23, 2007 12:26 am

GoGo je napisal/-a:

O dizlu ne razmisljam, ker ga zena noce vozit, pa itak ne dobim nic pametnega za
ta denar.

ja pa kaj neizklopljivo blazino. ne ga srat pa saj jo lahk izklopiš da žico prekineš in stvar rešena. pa nisi valjda zarad tega avto prodal

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` Pe feb 23, 2007 2:19 am

trafo66 je napisal/-a:
GoGo je napisal/-a:

ta denar.

ja pa kaj neizklopljivo blazino. ne ga srat pa saj jo lahk izklopiš da žico prekineš in stvar rešena. pa nisi valjda zarad tega avto prodal

sem ravno hotu napisat zakaj ni/si kake žice prekinil ali ga vsaj ven vzel?

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe feb 23, 2007 2:22 am

kakšen opel mogoče?? al pa japonec...so najbl ziher...
osebno jih ne morm vidt sam zihr pa so 8)
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` Pe feb 23, 2007 2:35 am

evo,čeprav je dražja bi jaz izbral kaj takega

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1232933

Slika

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe feb 23, 2007 2:41 am

mislim da ni đabe napisal cene...vsaj 200evrov več k se da še znižat, ampak to je pa mal prevelik...
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Pe feb 23, 2007 7:02 am

RoBBiE` je napisal/-a:
trafo66 je napisal/-a:
GoGo je napisal/-a:

ta denar.

sem ravno hotu napisat zakaj ni/si kake žice prekinil ali ga vsaj ven vzel?

Če bi rezal žico bi zasvetila lučka, pa tudi šoferjeva blazina nebi delovala, ste na to pomislili?
Zakaj sem jo prodal? Na žalost je bila sedan varianta, v prtljažnik niti pod razno nisem mogel spravit vozička...

Kot sem že rekel, zgornji limit je 2000 eur, sem pa že sam gledal to carino, ker poznam toyotino kakovost, pa je cena previsoka. Po vsej verjetnosti se bom odločil za bravo/bravota, ki se mi zdi kar soliden avto. Čeprav tudi rover ni še špvsem izpadel - Sigor, verjetno bi se odločil za 200-ko z eno blazino, ker sedan spet
nima preveč uporabnega prtljažnika. Kako je pa s tesnili, so kaksni ocitni znaki, ki bi
na prvi pogled povedali, da je oz. da gre proti koncu?
Lep dan!

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe feb 23, 2007 7:37 am

Tudi 400-tke imaš s 5 vrati, tiste s 4 vrati imajo pa večji prtljažnik (5 vrat: 380 l, 4 vrata 470 l). S tesnili je pa tako: pri meni drži še prvo tesnilo glave in to pri 215.000 km, sem pa menjal enbkrat tesnilo sesalnega kolektorja, kar hitro, tam nekje pri 50.000 km, ker je bilo avto že skoraj brez hladilne tekočine. In to je menda problem, ker zmanjka hladilne tekočine in pol se motor pregreje in gre dihtunga na glavi. Redno je treba spremljat nivo hladilne tekočine. To so meni povedali na servisu in še zdaj imam not prvo dihtungo na glavi. Kakšni so pa znaki, da bo ta dihtunga šla, bo pa kdo drug bolj vedel, nsem tak poznavalec teh reči, pa bi lahko kaj narobe napisal.
Tale zgleda ohranjen, pa ma samo en airbag, ne dva, kot navaja prodajalec:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1298709#
Lp

P.S.
pri nas sta dva otroka gor zrasla ob Roverju 200 z dvema airbagoma (neizklopljiv sovoznikov), jajčko smo pač vozili zadaj.
Slika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Ne feb 25, 2007 5:01 pm

No takole, pogledal sem nekaj bravotov in brav, pa ni ene, za katero bi lahko
rekel da je vsaj solidno ohranjena...Zato sem se ze skoraj 100% odlocil da poiscem
roverja 414/416.

Enega sem nasel celo v bliznji okolici in danes sem ga sel gledat. Avto je res zgledno ohranjen (tako zunanjost kot notranjost) ima ustrezno opremo, narejen je bil veliki
servis, menjano tesnilo glave, ima nov izpušni sistem in zavore. Zdaj pa me zanima mnenje poznavalcev roverja (Sigor?!), glede naslednjih stvari:

- pred 2000 km je bilo menjano tesnilo glave, pokrova ventilov in sesalnega kolektorja - mašina lepo zalaufa, vendar se v prostem teku nekoliko trese (se ne zaganja, a vseeno se čuti da malo trese) JE TO OK? (V višjih obratih je ok)

- v ekspanzijski posodi je še vedno prisotno malenkost olja, lastnik je rekel, da je bilo sicer olje in hladilna tekočina zamenjano, vendar se to še pojavi lahko do naslednje menjave olja. JE TO OK? (motorno olje je na šipki sicer lepo čisto, ni pene)

- ABS je očitno v okvari . na probni vožnji se ga je slišalo, ko sem nežno bremzal (brez da bi kolesa blokirala seveda), je pedal treslo in abs se je slišal, po 3 minutah pa
se je prižgala lučka za abs in zavore so delovale normalno (sicer zelo lepo primejo).
Lastnik je povedal da je pred kratkim zamenjal kolesni ležaj na zadnjem kolesu, in da
misli, da je bil tam nek senzor, ki sedaj ne dela. Je kaj na tem?

Glede na napako je lastnik ceno spustil na 1900 eur, sam pa nisem pripravljen dat več
kot 1750. Mislim da bova prišla skupaj, le bojim se da za 150-250 eur ne bom mogu popravit abs-a.

Mnenja zaželjena. Mislim pa da je avto vreden 1750 eur. Gre za ta avto:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1289729#
Lep dan!

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Ne feb 25, 2007 5:06 pm

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov