Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katerega bi vi izbrali?

Fiat Brava 1,6 l.98
14
23%
Fiat Marea 1,6 l.98
7
11%
Hyundai Lantra 1,8 l.98
14
23%
Opel Vectra 1,6 l.96
7
11%
Renault Laguna 1,8 l.96
10
16%
Peugeot 406 1,8 l.96
10
16%

Skupaj glasov : 62

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Avto s klimo do cca.2.500 evrov

Napisal/-a Speedfighter Po mar 05, 2007 10:45 am

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup novega (rabljenega) vozila, in sicer iščem nekaj po naslednjih kriterijih:
- cena do cca. 2.500 evrov
- letnik '97 ali novejši
- 4/5 vrat
- klima obvezno!
- po možnosti 70-80 kW
- čimmanj prevoženih kilometrov
- relativno nizko porabo (glede na kW)
-zanesljivost s čimmanj stroški za prihodnjih cca.50kkm

Kar sem gledal po teh kriterijih, pridejo v poštev naslednji:

-> Fiat Brava 1,6 (76kW), letnik okoli '98
-> Fiat Marea /Marea Weekend 1,6 (76kW), letnik okoli '98
-> Hyundai Lantra 1,8 (96kW), letnik okoli '98
-> Opel Vectra 1,6 (74kW), letnik okoli '96
-> Renault Laguna 1,8 (68kW), letnik okoli '96
-> Peugeot 406 1,8 (81kW), letnik okoli '96

Zaenkrat se najbolj nagibam k Bravi in Marei-razlog: največ izbire z ne preveč prevoženimi kilometri, novejši letniki za isto ceno...všeč so mi sicer vsi našteti, samo pri Vectri, Laguni in 406ki je težko najti primerek z manj kot 150kkm, z Lantro in 406ko je že nekaj več stroškov registracije...

Skratka, prosim vse, ki imate izkušnje s katerim od zgoraj omenjenih avtomobilov, da napišete svoja objektivna mnenja (prednosti, slabosti), nasvete na kaj biti pozoren pri nakupu, kakšne so pogoste hibe posameznega avtomobila, kako je s porabo, stroški rednih in morebitnih izrednih servisov ipd.

Pa prosim brez neumestnih izjav o tem, kako je stric od očitovga kolega ipd reku da je ta j**c un pa zakon...no, sej veste kam ciljam ;)

Pa hvala za vse uporabne odgovore že vnaprej!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Avto s klimo do cca.2.500 evrov

Napisal/-a Mojster Miha Po mar 05, 2007 11:33 am

Speedfighter je napisal/-a:Pozdravljeni!

Odločam se za nakup novega (rabljenega) vozila, in sicer iščem nekaj po naslednjih kriterijih:
- cena do cca. 2.500 evrov
- letnik '97 ali novejši
- 4/5 vrat
- klima obvezno!
- po možnosti 70-80 kW
- čimmanj prevoženih kilometrov
- relativno nizko porabo (glede na kW)
-zanesljivost s čimmanj stroški za prihodnjih cca.50kkm

Kar sem gledal po teh kriterijih, pridejo v poštev naslednji:

-> Fiat Brava 1,6 (76kW), letnik okoli '98
-> Fiat Marea /Marea Weekend 1,6 (76kW), letnik okoli '98
-> Hyundai Lantra 1,8 (96kW), letnik okoli '98
-> Opel Vectra 1,6 (74kW), letnik okoli '96
-> Renault Laguna 1,8 (68kW), letnik okoli '96
-> Peugeot 406 1,8 (81kW), letnik okoli '96

Zaenkrat se najbolj nagibam k Bravi in Marei-razlog: največ izbire z ne preveč prevoženimi kilometri, novejši letniki za isto ceno...všeč so mi sicer vsi našteti, samo pri Vectri, Laguni in 406ki je težko najti primerek z manj kot 150kkm, z Lantro in 406ko je že nekaj več stroškov registracije...

Skratka, prosim vse, ki imate izkušnje s katerim od zgoraj omenjenih avtomobilov, da napišete svoja objektivna mnenja (prednosti, slabosti), nasvete na kaj biti pozoren pri nakupu, kakšne so pogoste hibe posameznega avtomobila, kako je s porabo, stroški rednih in morebitnih izrednih servisov ipd.

Pa prosim brez neumestnih izjav o tem, kako je stric od očitovga kolega ipd reku da je ta j**c un pa zakon...no, sej veste kam ciljam ;)

Pa hvala za vse uporabne odgovore že vnaprej!

Če ti je všeč MAREA ne razmišljaj veliko - zgolj poišči kakšen dober primerek (ohranjen, vzdrževan, nekaramboliran .... ) - pa srečno !

Zgolj kot nasvet : osebno bi razmišljal o JTD - dizel agregatu, če pa želiš na vsak način bencinca potem raje izberi 1,8 l agregat

Sicer pa je moj glas naslednji
- v primeru, da izbiraš izključno bencinski agregat : LANTRA
- v primeru, da obstaja opcija dizelski agregat : MAREA

LP

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po mar 05, 2007 12:02 pm

brava je super avtic, sam mores taravega dobit...
glede 406.. je zakona vtic.. ful udoben, sam ima tisti kw prevec(81kw) tako da te stane vec zavarovanje...

srecno...
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po mar 05, 2007 2:22 pm

Glede na to, da v izbor nisi uvrstil protona s klimo, sem pač s težkim srcem glasovala za lantro... :)
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Po mar 05, 2007 2:33 pm

protonika je napisal/-a:Glede na to, da v izbor nisi uvrstil protona s klimo, sem pač s težkim srcem glasovala za lantro... :)

Na žalost mi je proton serije 400 povsem zgrešen (za razliko od 300tke), ampak bo kmalu potreba po 4/5 vratih in klimi, tko da bo na žalost tud čas, da moja 300tka dobi naslednika... ;)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po mar 05, 2007 3:22 pm

kolega vozi mareo 97, 1.8 in morem rečt da je avto bomba kar se tiče vožnje (exploziven, odziven..), res je da dokaj žere..

glas pa sem dal laguni ker smo jo sami imeli 11let nazaj in mi je še vedno zakon avto :)

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po mar 05, 2007 4:04 pm

Speedfighter je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:Glede na to, da v izbor nisi uvrstil protona s klimo, sem pač s težkim srcem glasovala za lantro... :)

Na žalost mi je proton serije 400 povsem zgrešen (za razliko od 300tke), ampak bo kmalu potreba po 4/5 vratih in klimi, tko da bo na žalost tud čas, da moja 300tka dobi naslednika... ;)

Dobijo se tudi 300-tke s klimo, imajo pa res samo tri vrata :(
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po mar 05, 2007 5:23 pm

V tem rangu bi zbral fiat bravo, ker enostavno dobiš več za manj denarja, sam skrbi me poraba, ta se bo gibljala okol 8-9-10l, mah pojdi na porabo.com pa se prepričaj kok je kej poraba, ravnotako je hyundaj lantra tisti avto, ko dobiš z vso opremo za manj denarja, samo poglej kok so nekatere znamke precenjene recimo golf 3 l.95 okol 2000€ to je absolutno preveč...
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Po mar 05, 2007 5:36 pm

Glede porabe bo najmajša pri bravi, ima pa za moje pojme lepšo notranjost in števec po 98 letniku.
batek

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po mar 05, 2007 11:10 pm

Vozim vectro 1.6, če bi izbiral bi izbral 1.8 (odvisno od denarja). P406 bi dobil za enak denar... tako da dam glas za ta dva avtomobila... Čeprav tudi brava in lantra nista slab izdelek.... Jaz bi na tvojem mestu hodu gledat te avtomobile v tem izboru in bi uzel najbolj ohranjenega....

P.S. Pazi pri vectrah kolk so kej rjave... opel je pač opel...

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To mar 06, 2007 9:07 am

Speedfighter, a se pogovarjamo o limuzinah ali karavanih?
Fantje tako pomenljivo nekaj namigujete, češ, treba bo zamenjat, he he :oops:
Dajte odkrito povedat, a rabite zaradi naraščaja ali kaj, da rečemo še kakšno o prtljažnikih, ker so sodobni otr. vozički tako ogromni :? , da imaš v limuzini potem probleme, kam ga zložit. Oziroma moraš vsak voziček ročno preskusit, ali ga dobiš v prtljažnik. Vse ostalo mora pa potem na streho.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To mar 06, 2007 9:15 am

Kaj pa kak Ford Mondeo? Cene na našem trgu so skoraj smešno nizke.
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To mar 06, 2007 10:01 am

protonika je napisal/-a:Speedfighter, a se pogovarjamo o limuzinah ali karavanih?
Dajte odkrito povedat, a rabite zaradi naraščaja ali kaj, da rečemo še kakšno o prtljažnikih, ker so sodobni otr. vozički tako ogromni :? , da imaš v limuzini potem probleme, kam ga zložit. Oziroma moraš vsak voziček ročno preskusit, ali ga dobiš v prtljažnik. Vse ostalo mora pa potem na streho.

Hehe, vidiš kam smo prišli, da moramo deci spraševat na avtomobilskem forumu žensko kakšen avto kupit!!! Brez tebe protonika bi bil tale forum prikrajšan za en pomemben in nenadomestljiv del :D

Tako pač je, ko se prioritete spremenijo, če pred par leti človek gleda koliko ima avto od 0-100, ga sedaj zanima ali gre voziček v prtljažnik...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter To mar 06, 2007 10:08 am

protonika je napisal/-a:Speedfighter, a se pogovarjamo o limuzinah ali karavanih?

Recimo, da se v bližnji prihodnosti tudi o naraščaju razmišlja, ja (sploh ker kupujem avto vsaj za naslednja 2-3leta) ;)
Zato mi tudi vedno bolj v oči padajo Maree Weekend-slučajno pozna kdo oz. ve kaj povedati o tejle spodaj?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1155160#

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To mar 06, 2007 10:41 am

No, saj počasi bo že. Itak ste tipi na splošno taki, da je treba vrtat, če hoče človek kaj izvedeti.
No, eni starši se čisto lepo znajdejo tudi z limuzinami, je pa res, da moraš potem kupiti voziček po meri avta.
Mrcina, zaporedna številka (otročka mislim)?
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To mar 06, 2007 11:27 am

protonika je napisal/-a:No, saj počasi bo že. Itak ste tipi na splošno taki, da je treba vrtat, če hoče človek kaj izvedeti.
No, eni starši se čisto lepo znajdejo tudi z limuzinami, je pa res, da moraš potem kupiti voziček po meri avta.

1 v "vzhajanju" ;) Al sem še mlad (26) :D

Mene je to malce presenetilo, priznam. Tri leta nazaj sem kupil 3v Hondo in mislil da bom imel vsaj pet let mir, v tem času pa malo hišo poštimal. Sedaj me je pa tole "presenetilo" (saj potihem sva si ga želela, ampak sva mislila da čas še ni zrel, ampak hej, kdaj pa je?). Žena ne prenaša honde (prenizek in nepregleden), plus tri vrata in štručka ravno ne gredo skupaj. Vse v vsem, moram v nakup novega, čeprav mi popolnoma nič ne diši, predvsem denarno mislim... Zato še malo odlašam, ker pričakujem neke izredne dohodke, pa da imam potem boljšo izbiro...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter To mar 06, 2007 11:40 am

Mrcina je napisal/-a:... kupil 3v in mislil da bom imel vsaj pet let mir...
... (prenizek in nepregleden), plus tri vrata in štručka ravno ne gredo skupaj...

...pol pa karavane kupujemo, ne ;)

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To mar 06, 2007 11:55 am

Mrcina je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:No, saj počasi bo že. Itak ste tipi na splošno taki, da je treba vrtat, če hoče človek kaj izvedeti.

1 v "vzhajanju" ;) Al sem še mlad (26) :D

Mene je to malce presenetilo, priznam. Tri leta nazaj sem kupil 3v Hondo in mislil da bom imel vsaj pet let mir, v tem času pa malo hišo poštimal. Sedaj me je pa tole "presenetilo" (saj potihem sva si ga želela, ampak sva mislila da čas še ni zrel, ampak hej, kdaj pa je?). Žena ne prenaša honde (prenizek in nepregleden), plus tri vrata in štručka ravno ne gredo skupaj. Vse v vsem, moram v nakup novega, čeprav mi popolnoma nič ne diši, predvsem denarno mislim... Zato še malo odlašam, ker pričakujem neke izredne dohodke, pa da imam potem boljšo izbiro...

Lp Mrcina

Mrcina, glede let - jih je ravno prav! Da boš še pri močeh, ko se bo začela puberteta! No, mi smo preživeli z dvema otrokoma in protonom, tako da se bi dalo tudi s hondo. V bistvu je v trivratnem avtu še skoraj lažje priti do otroškega sedeža, ker lahko stopiš v avto (ker se prednji sedež pač toliko umakne), medtem ko se moraš skozi zadnja vrata sicer kar pošteno skloniti, da otroka privežeš - večina se s tem sicer ne strinja, ampak meni je bilo v protonu dejansko otroka lažje montirat v sedež kot v karavanu (imam težave s hrbtom in mi sklanjanje čisto nič ne prija). Sem pa tudi jaz bolj majhnih dimenzij, po mojem bi bilo to za kakšno obilnejšo žensko malček težje. Poleg tega recimo tudi enoprostorci niso višek preglednosti (vzvratno), glede tega so karavani bistveno boljši. Sicer pa, dokler je samo en mulček, res ni panike. Mogoče en argument, da honda vendarle ostane? ;)
No, se bosta že zmenila.

P. S: A veš kaj pravijo? Da se nenačrtovani veliko lepše zapečejo.... :D
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
JEREMIA
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

MAREA ALI LAGUNA

Napisal/-a JEREMIA To mar 06, 2007 7:44 pm

Jaz ti svetujem mareo ali laguno.Mareo zaradi poceni delov laguno pa ker je luksus med vsemi naštetimi.Za oba so servisi poceni (za mareo malce dražje zaradi olja in jermena ker je 16v) in pa poraba je podobna.Upam da boš našel dober avto da ne bo naraščaj trpel na račun avta.lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov