Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Ima že kdo izkušnje s Šargijem (Celje)????

Napisal/-a Jurchi Pe mar 09, 2007 8:28 pm

Zanima me kdo že ima kakšne izkušnje s prodajalcem vozil v Celju (Šargi), kerr smo hoteli iti pogledat en avto gor, pa bi rad vsaj približno vedel kaj lahko pričakujem.

Hvalažen bi bil za čimprejšnje info v zvezi s tem, ker smo hoteli iti gor že jutri.

Hvala

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe mar 09, 2007 8:33 pm

joj ne. Lej tko ti bom reku..prvo kot prvo sta 2 Šargija ( no ubistvu so trije ampak to zdej nima veze). Nedavno nazaj sem pri enmu gledal mislim da eno astro, ki je imela (kao) servisno knjigo..seveda je imala PRAZNO servisno knjigo, ampak prodajalec se je malodane stepel z mano ko sem mu js trdil da to zame ni servisiran avto. Kot drugo, pri njemu so avti tako spucani in spolirani da še svoj lastni avto ne bos prepoznal če ti ga oni obdelajo, kot tretje, ne bom rekel da je ta avto slab ( kater te pa sploh zanima? ), ampak pojdi na ogled z veliiiiiko mero dvoma in z ekipo mehanikov če je le mozno ker sta znana nategatorja in sta v poslu že vrsto let, torej poznata vse trike pa še kakega novega sproti izumita če je treba :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Napisal/-a Maki3 Pe mar 09, 2007 8:35 pm

speedfreak je napisal/-a:joj ne. Lej tko ti bom reku..prvo kot prvo sta 2 Šargija ( no ubistvu so trije ampak to zdej nima veze). Nedavno nazaj sem pri enmu gledal mislim da eno astro, ki je imela (kao) servisno knjigo..seveda je imala PRAZNO servisno knjigo, ampak prodajalec se je malodane stepel z mano ko sem mu js trdil da to zame ni servisiran avto. Kot drugo, pri njemu so avti tako spucani in spolirani da še svoj lastni avto ne bos prepoznal če ti ga oni obdelajo, kot tretje, ne bom rekel da je ta avto slab ( kater te pa sploh zanima? ), ampak pojdi na ogled z veliiiiiko mero dvoma in z ekipo mehanikov če je le mozno ker sta znana nategatorja in sta v poslu že vrsto let, torej poznata vse trike pa še kakega novega sproti izumita če je treba :D

Podpis. Zbijanje kilometrin. Sj vidim vsak dan na mariborski kak cohajo te avte, ko nori. Js ne bi kupo tam avta glih.

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Pe mar 09, 2007 8:38 pm

konkretno smo gledal tale avto......in res zgleda tip top.......možno pa je da samo ZGLEDA

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1326507

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe mar 09, 2007 8:43 pm

če pa usak dan "čohajo" aute so pa pohvale vredni :con :vrum :pivo
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Napisal/-a Maki3 Pe mar 09, 2007 8:44 pm

Jurchi je napisal/-a:konkretno smo gledal tale avto......in res zgleda tip top.......možno pa je da samo ZGLEDA

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1326507

V tem je caka. Kilometrine ma ziher 140.000. Nehaj. 80% avtov ima tam neverjetnih 145k prevozenih. :)

michelin je napisal/-a:če pa usak dan "čohajo" aute so pa pohvale vredni :con :vrum :pivo

sj morajo to jim je siht :D

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Pe mar 09, 2007 9:18 pm

:nae izogn se jih na 100km

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe mar 09, 2007 11:06 pm

Lej, nateguni so vsekakor ampak ni zdej vsak avto tam slab...pejt ga pogledat, ampak močno dvomim da je res kar piše v oglasu, ponavadi ni. Če je res je avto vsekakor vreden nakupa.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe mar 09, 2007 11:27 pm

Zmeni se da avto kupiš komaj ko ga pregleda kdo zanestljiv:
1. tvoj mehanik ali kak ki ga kdo od tvojih pozna in mu zaupa.
2. ali pa ga prvo pelji na AMZS kjer ti za mali denar naredijo detajlen pregled in ti izdajo poročilo od A-Ž.
3. Izsili garancijo najmanj na3 - 6 mesecev za mašino in menjalnik - itak piše da jo nudijo!!!
veliko sreče, pa res pazi da te ne namažejo ;) :!:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So mar 10, 2007 12:47 am

So že drugi dost povedli, to sm tut js slišo o njih.
Sam js ti pa svetujem da NE zahtevaš garancije, če ti je sam ne ponudi, ker ti jo kot avtohiša more dat in če nikjer nič ne piše o garanciji ta velja avtomatsko 6 mesecev, drugače velja tak dolgo kot je napisano na pogodbi(dobr preglej pogodbo če je garancija kje omenjena ;) )

PS: če mogoče gdo ve ka ta keko je un zraven emota nasproti omwja?
LP Rok

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So mar 10, 2007 6:15 am

tole jim pomoli pod nos, pa boš videl, kako bodo reagirali ;)

Izjava

Prodajalec _____________ s svojim podpisom jamčim in se strinjam z naslednjim:

1) vsi podatki o avtomobilu __________, ki ga ponuja _________ so resnični (prevoženi kilometri, nepoškodovanost, lastništvo, servisiranje in drugo, kar je navedeno v oglasu)
(priloga - ponudba za avtomobil z vsemi navedenimi podatki)

2) v primeru, da kupec ugotovi, da so podatki lažni (uradni pregled avtomobila na pooblaščenem servisu...) ali da se odkrijejo skrite napake, se:
kupcu nemudoma povrne celotna kupnina,
obenem pa prodajalec poravna stroške strokovnega pregleda avtomobila.

3) za spore je tudi v primeru te izjave pristojno sodišče v ______________ .

Kraj, datum:

podpis odgovorne osebe:
lp pilgrim

Mihik
Nov uporabnik

Napisal/-a Mihik So mar 10, 2007 6:26 am

Gen|uS: Misliš na onega, ki je prav v Emo stavbi not bil :?:

Uporabniški avatar
egregor
Nov uporabnik

Napisal/-a egregor So mar 10, 2007 7:52 am

Mam en dobr primer pri šargiju, gledu sem enga passata karavan bele barve letnik 99 za izredno dobro ceno, sam se na srečo nisem mogel odločit : prvič: prodajalec ni znal slovensko, rekel mi je da rabim sam osebno, davčno pa bančno če hočem na obroke, na koncu se je izkazal da sem mogu laufat še po pogodbo o zaposlitvi, ker trgovec ni vedel da jo rabim zraven :twisted:
Ko hočem avto kupit ter ga sprobam, avto ni vžgal v prvem, ampak sem ga nekaj časa moral verglat, nato poizkušna vožnja. Tako kot bi se peljal v golfu2, adijopamet
Mi je reku da ma realne kilometre sam za letnik 99 dvomim da lahk ma 100k. Sam ko pa vidiš mašino pa pleh, kako je to zglancan. Ne vem če ne bom šel naslednjič Šargiju avto oprat, mu dam rade vole 10€ :-P

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So mar 10, 2007 9:29 am

sam ke ne it...
ko sm jst kupoval avto, sem seveda naletu tud na njegove oglase, ok ga pokliče moj fotr. Avto nezaleten, realni kilomtri, notr se ni kadilo....

pridemo do Celja(sem iz lj) najprej se ustavimo pri prvem(takoj ko prideš iz avtoceste), ki seveda ni taprav in nič ne ve o trgovini z avtomobili z istim imenom kot njegova :lol: :lol: , no whatever, najdemo tapravga
avto karamboliran povsod, zici prežgani, not ko pepelnik...
zravn še en punto isto sranje, že na pogled zjahano
cena... no cena na avtu je bla 150 000 višja od cene na internetu :shock: :shock: in to pri vrednosti avtomobila okol 400 000, ok se že hočm obrnt, pa si premislim in grem do prodajalca...
ga lepo uprašam kje je ta avto, pravi da je zunaj, mu povem, da ma višjo ceno kot na oglasu, mi lepo reče, da ni panike, da mi ga proda za isto ceno kot v oglasu... :D :D
torej brez pogajanj znižu ceno za 150k SIT :lol:

Nasvet? bejž stran, sploh okol celja je pouhno takih dilerjev...
podpis

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi So mar 10, 2007 10:36 am

ok.....avta nismo šli pogledat, ker tut ko sem klical prodajalca je bil zlo aroganten pa še pol stvari ga nisem razumel.........če pa še upoštevam kar vse ste mi povedali, pa sploh ne bom več razmišljal :lol:

Hvala in LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So mar 10, 2007 10:56 am

Garancija velja po zakonu za varstvo potrošnikov za vozila mlajša od 5 let AVTOMATSKO pol leta, ne glede na to kaj piše v pogodbi. Zakona se ne da kar tako izključiti z enim kosom papirja.
Velja pa garancija le za pravne osebe ozr. če kupiš od firme.

Najprej jih vprašaj ali vejo, da je 6 mesecev garancije ne glede na to kar oni trosijo, če vejo in se strijnjajo, kupi avto in ga pol leta čimveč vozi.
Meni se je izplačalo. V pol leta sem popravil eno manjšo napako preko garancije, zdaj avto dela brez problemov še dodatnega pol leta in tudi naprej bo tako.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz So mar 10, 2007 11:17 am

Živijo,že kar nekaj časa prebiram ta forum ampak ko pa tole vidim pa morem neki napisat

takole je bilo:moj stric je kupil opel vectro b rabljeno seveda,nekaj časa smo se še fijakali naokol,ker ga je pač začela zaje****** elektronika,se je odločil da jo bo dal Šargiju v trgovino.pazi tole:kompresor klime,regulator pros.teka,prevoženih cca 210 k km po števcu(realnih verjetn več)...pa še kaj bi se našlo

skratka avto zanič,šargi ga vzame v račun za 400 k sit

čez en teden pridema tja pogledat mal avte,pa js vidim njegovo vectro zglancano do kraja,pogledam avto pa piše gor 130 k km (ker avto je biu res u nulo ohranjen),pa prašam onega šipeka,pa reče da so to original kilometri,pa da use dela brezhibno!!!

Cena pa 850 k sit!!

fantje,čim dalje od teh dilerje

da ne rečem da so jih že trpali večkrat policaji v kombije

pa lp
Zadnjič spremenil Broz, dne So mar 10, 2007 11:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR So mar 10, 2007 11:18 am

pilgrim je napisal/-a:tole jim pomoli pod nos, pa boš videl, kako bodo reagirali ;)

Izjava

Prodajalec _____________ s svojim podpisom jamčim in se strinjam z naslednjim:

1) vsi podatki o avtomobilu __________, ki ga ponuja _________ so resnični (prevoženi kilometri, nepoškodovanost, lastništvo, servisiranje in drugo, kar je navedeno v oglasu)
(priloga - ponudba za avtomobil z vsemi navedenimi podatki)

2) v primeru, da kupec ugotovi, da so podatki lažni (uradni pregled avtomobila na pooblaščenem servisu...) ali da se odkrijejo skrite napake, se:
kupcu nemudoma povrne celotna kupnina,
obenem pa prodajalec poravna stroške strokovnega pregleda avtomobila.

3) za spore je tudi v primeru te izjave pristojno sodišče v ______________ .

Kraj, datum:

podpis odgovorne osebe:

le kdo ti bo tole podpisal,ste pa biseri eni,pojdite si po nove avtomobile na liziko ali kredit
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So mar 10, 2007 11:45 am

poznam kar nekaj oseb, ki so tam kupili avto, pa je bilo vse ok. je pa res da je šlo za majhne avte (P206, C3,...). ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

jony
Novinec

Napisal/-a jony So mar 10, 2007 12:10 pm

Tisto z Amzs - jem je mal dražja varianta. Maš dva paketa eden stane 100 evrov, malo obsežnejši pregled pa stane cca 200 evrov. Jst sm potencialni avto hotu peljat na pregled na amzs, pa sem si pol premislu. Peljal sm ga na pooblaščeni servis pa sm za celoten pregled plačal 30 evrov.
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov